Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Nidule @ 2009 05 04, 10:05)
Cia yra uzburtas ratas ir butent todel, kad nutraukineji tau gaminasi pienas ne pagal vaiko poreiki, bet pagal nutraukinejimo poreiki ir kuo tolyn bus tuo "grazyn" jeigu ir toliau nutraukinesi. Dek geriau silta kompresa, pamasazuok ta vieta sukamais judesiais. Plius pienas per maitinima keicia sudeti, todel tavo leliukui lieka tik vandenuikas, o "kotletukus" tu nutrauki. Nera labai gerai.
Todel stenkis, geriau judinti, zadinti, budinti leliu, kazkaip stimuliuoti kol valgo, kad isvalgytu kiek jam reikia. Tada butent ir susireguliuos tau pienas pagal poreiki.
O kad kumstuka ciulpia tai 80 ir 100 ta daro, kiti ciulpia nyksti, kiti deda du pirstus. Kaip kuris lelius turi kokia ideja.
Ir nesverk vaiko be reikalo. Valgydink, atsipalaiduok ir pasversi po savaites kiek priaugo, tas svarbiausia. Jeigu turi pieno, vaikas tikrai neliks nedavalges - buk visiskai rami  drinks_cheers.gif

p.s. Zirzekle, mesk lauk savo anspenius, nugrauzia, tai gydyk, uzgrudinti reikia speneli. O gydyk nugrauzima su vitaminu E aliejiniu pries tai nuplovus vandeniuku ir isdziovinus ore. Kito kelio nera, tik pasikankinti kuri laika. Man buvo tas pats, man nugrauze lelius papa pirma para ir galvojau, kad isprotesiu, bet gydytojas patare sitaip ir zinok susitvarke per menesi. Vienas papas greiciau, kitas veliau.

Ir dar Zirzekle, g.b., kad tu kai istraukineji kruti, leliukas neturi tendencijos jos atiduoti, todel reikia svelniai ikisti mazaji pirsteli i lupyciu kampa, tarp zandenyciu - negiliai, kad kai trauksi speneli lauk tau jo tiesiog nesukastu. Buten cia speneliai ir yra suzalojami is tikruju, ne del to, kad nugrauzia, nes leliukas speneli suka i liezuviuka, jis net nepaliecia dantimis jo visa zindima, o "nugrauzia" buten istraukimo metu, nes tada suveikia refleksas. Cia daugeliui taip. Todel garantuoju 95% kad cia visu mamu beda, kuria galima kontroliuoti.
Atsakyti
Sveikutes, labai didelis aciu visoms mamytems uz patarimus ir palaikyma. viskas, nuo siandien skelbiu kara antspeniams ir maitinu be ju bigsmile.gif ziuresim, gal tikrai pripras speneliai ir viskas bus ok, pakentesiu, jau kas belieka del to mazo stebukliuko, svarbu jis butu sotus ir mano krutys be guzu. o kompresiukus tai as naudoju tuos multimam jau nuo pat gimdymo gal kokias 4 dzutes esu sunaudojusi.aciu mamytems dar karta ir parasysiu kaip mum seksis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzekle @ 2009 05 04, 10:17)
Sveikutes, labai didelis aciu visoms mamytems uz patarimus ir palaikyma. viskas, nuo siandien skelbiu kara antspeniams ir maitinu be ju bigsmile.gif ziuresim, gal tikrai pripras speneliai ir viskas bus ok, pakentesiu, jau kas belieka del to mazo stebukliuko, svarbu jis butu sotus ir mano krutys be guzu. o kompresiukus tai as naudoju tuos multimam jau nuo pat gimdymo gal kokias 4 dzutes esu sunaudojusi.aciu mamytems dar karta ir parasysiu kaip mum seksis blush2.gif

zirzekle, jei naudoji kompresiukus nuolatos, tai ir juos mesk, vaikščiok plikomis krūtimis. Nes dėl drėgmės pertekliaus speneliai irgi gali būti jautrūs.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 03, 21:39)
o ir skauda vis dar pacioj pradzioj...kazi kodel cia taip? ar gali but del hormonu kurie uz pienelio gamyba atsakingi?

gali buti, kad del hormonu poveikio sumazejusi naturali maksties lubrikacija. as versdavausi su dirbtiniais lubrikantais - pvz., aquagel. reikalai labai smarkiai pasitaise, kai atsirado menesines (man jos atsirado tik baigus zindyti).
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 04, 13:41)
zirzekle, jei naudoji kompresiukus nuolatos, tai ir juos mesk, vaikščiok plikomis krūtimis. Nes dėl drėgmės pertekliaus speneliai irgi gali būti jautrūs.

na kai skauda speneli per diena uzsidedu koki karta po vieno maitinimo ir laikau iki kito maitinimo, nepastoviai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 04, 14:47)
gali buti, kad del hormonu poveikio sumazejusi naturali maksties lubrikacija. as versdavausi su dirbtiniais lubrikantais - pvz., aquagel. reikalai labai smarkiai pasitaise, kai atsirado menesines (man jos atsirado tik baigus zindyti).

nu ir as turiu lubrikantu visokiu, bet pradzioj vistiek skauda. O kad naturali lubrikacija sutrikusi tai cia jau 100 proc. nes ner absoliuciai jokiu isskyru niekada, o anksciau taigi budavo. na, lauksim mmm...bet jauciu cia dar negreit su sitais mano siurbeliukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 04, 14:47)

Man tas pats buvo.

Na va, turbut susilauziau riesa, nors greiciausiai tesiog traumavau, nes pirstai sunkiai, bet juda.Taigi likau su dviems mazyliais ir viena kaire ranka.Viskas butu gerai, bet maze be papo nemiega, tik atsikeliu ir veeeeeee!!!Soskes neima, aisku biggrin.gif Paprasta diena idedu ja i vaikjuoste ir taip gyvenam, bet su viena ranka to nepajegsiu.Kaip paaiskint vaikui, kad ji turi miegot viena, kol as kose kitam verdu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 05 04, 16:14)
Man tas pats buvo.
Na va, turbut susilauziau riesa, nors greiciausiai tesiog traumavau, nes pirstai sunkiai, bet juda.Taigi likau su dviems mazyliais ir viena kaire ranka.Viskas butu gerai, bet maze be papo nemiega, tik atsikeliu ir veeeeeee!!!Soskes neima, aisku biggrin.gif Paprasta diena idedu ja i vaikjuoste ir taip gyvenam, bet su viena ranka to nepajegsiu.Kaip paaiskint vaikui, kad ji turi miegot viena, kol as kose kitam verdu? biggrin.gif

o tu tiesiog paaiskink. Zinok as ligoninej, kai po gimdymo buvom dar, tai taip ir sakydavau kai nakti viena likdavau. Prasydavau neverkti, palaukti kol broliukas pavalgys, nu ir nurimdavo trupuciuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 04, 16:16)
o tu tiesiog paaiskink. Zinok as ligoninej, kai po gimdymo buvom dar, tai taip ir sakydavau kai nakti viena likdavau. Prasydavau neverkti, palaukti kol broliukas pavalgys, nu ir nurimdavo trupuciuka  smile.gif

Jo, pas mane virsininke auga, jai nepaaiskinsi, ji pati visiems aiskina.Garsiai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 04, 17:09)
nu ir as turiu lubrikantu visokiu, bet pradzioj vistiek skauda. O kad naturali lubrikacija sutrikusi tai cia jau 100 proc. nes ner absoliuciai jokiu isskyru niekada, o anksciau taigi budavo. na, lauksim mmm...bet jauciu cia dar negreit su sitais mano siurbeliukais smile.gif

As tai irgi vien del sitos priezasties laukiu nesulaukiu menesiniu, kad ir kokios jos nemalonios butu.

Ir isvis man jau labai didelis noras paskutiniu metu nutraukt maitinima. Bet tai neimanoma, nes neima nei zinduko, nei buteliuko, nieko. Labai pavargau. Verksnys, kol neduosi nenurimsta. Nakti tai isvis kas valanda keliasi. Nu gal dar kaip nors istverciau, bet kad grauzia jis man. Kazkaip dantimis ciulpia jis. Pats niekada nepaleidzia, reik istraukt pro dantis, net asaros isbega kartais. Ypac kai naktimis beveik kas valanda ta procedura reik atlikinet doh.gif . Bandem pora kartu su vyru nakti koki karta neduot, vyras nesiojo, supo. Tai kur tau, klyke, raitesi iki dusimo ir vis tiek turejau duot doh.gif. Kazkokia nesamone, kai buvo atsisakes kruties, vien is buteliuko valge, tai kankinausi kol pripratinau. Dabar atvirksciai ir vel kankina doh.gif .
Kazkada cia pries pora savaiciu pora naktu tik po 2-3 kartus kelesi, miegojo iki 9-10 val ryto ir diena ramus buvo. Tai gavojau mirsiu is laimes. Negi pagaliau viskas stos i vezias. Kur tau. Dave pasidziaugt, paskui dvigubai atsieme.
Viskas, manes greit isvis nebeliks, jau dabar vaiksciojantis seselis. Nei miegu, nei valgau, nei geriu normaliai. Pervargau. Apie santykius su vyru jau nebekalbu.
O gal cia tik as tokia slabake g.gif . Juk buna kartais naktu, kai pamiega su 2-4 val. pertrauka. Ir kai netaip skaudziai traukia. Bet kad jos tokios retos doh.gif

Na va, pasidejavau. O kur daugiau tai padaryt jei ne cia blush2.gif

Atsakyti
Sveikos. Kaip jums sekesi primaitint krutim maitinama kudiki? Maniskiui 7 men., ir stai as jau menesi kariuoju, bandydama primaitinti tyrelemis. Susiciaupia ir viskas. Jei kisu, pradeda klykti. Ka daryt, a? g.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2009 05 05, 13:58)
Sveikos. Kaip jums sekesi primaitint krutim maitinama kudiki? Maniskiui 7 men., ir stai as jau menesi kariuoju, bandydama primaitinti tyrelemis. Susiciaupia ir viskas. Jei kisu, pradeda klykti. Ka daryt, a? g.gif

as irgi gan ilgai kariavau kol valgyt pradejo, bet as nuo 5 men pradejau. Gal bandyt koses skiesti savo pienu ir tokias skystesnes pradzioj daryt. Bandyt uzimt kuo nors, zaist ir kai netycia issizios kist smile.gif
Atsakyti