QUOTE(Nidule @ 2009 05 04, 10:05)
Cia yra uzburtas ratas ir butent todel, kad nutraukineji tau gaminasi pienas ne pagal vaiko poreiki, bet pagal nutraukinejimo poreiki ir kuo tolyn bus tuo "grazyn" jeigu ir toliau nutraukinesi. Dek geriau silta kompresa, pamasazuok ta vieta sukamais judesiais. Plius pienas per maitinima keicia sudeti, todel tavo leliukui lieka tik vandenuikas, o "kotletukus" tu nutrauki. Nera labai gerai.
Todel stenkis, geriau judinti, zadinti, budinti leliu, kazkaip stimuliuoti kol valgo, kad isvalgytu kiek jam reikia. Tada butent ir susireguliuos tau pienas pagal poreiki.
O kad kumstuka ciulpia tai 80 ir 100 ta daro, kiti ciulpia nyksti, kiti deda du pirstus. Kaip kuris lelius turi kokia ideja.
Ir nesverk vaiko be reikalo. Valgydink, atsipalaiduok ir pasversi po savaites kiek priaugo, tas svarbiausia. Jeigu turi pieno, vaikas tikrai neliks nedavalges - buk visiskai rami
p.s. Zirzekle, mesk lauk savo anspenius, nugrauzia, tai gydyk, uzgrudinti reikia speneli. O gydyk nugrauzima su vitaminu E aliejiniu pries tai nuplovus vandeniuku ir isdziovinus ore. Kito kelio nera, tik pasikankinti kuri laika. Man buvo tas pats, man nugrauze lelius papa pirma para ir galvojau, kad isprotesiu, bet gydytojas patare sitaip ir zinok susitvarke per menesi. Vienas papas greiciau, kitas veliau.
Todel stenkis, geriau judinti, zadinti, budinti leliu, kazkaip stimuliuoti kol valgo, kad isvalgytu kiek jam reikia. Tada butent ir susireguliuos tau pienas pagal poreiki.
O kad kumstuka ciulpia tai 80 ir 100 ta daro, kiti ciulpia nyksti, kiti deda du pirstus. Kaip kuris lelius turi kokia ideja.
Ir nesverk vaiko be reikalo. Valgydink, atsipalaiduok ir pasversi po savaites kiek priaugo, tas svarbiausia. Jeigu turi pieno, vaikas tikrai neliks nedavalges - buk visiskai rami
p.s. Zirzekle, mesk lauk savo anspenius, nugrauzia, tai gydyk, uzgrudinti reikia speneli. O gydyk nugrauzima su vitaminu E aliejiniu pries tai nuplovus vandeniuku ir isdziovinus ore. Kito kelio nera, tik pasikankinti kuri laika. Man buvo tas pats, man nugrauze lelius papa pirma para ir galvojau, kad isprotesiu, bet gydytojas patare sitaip ir zinok susitvarke per menesi. Vienas papas greiciau, kitas veliau.
Ir dar Zirzekle, g.b., kad tu kai istraukineji kruti, leliukas neturi tendencijos jos atiduoti, todel reikia svelniai ikisti mazaji pirsteli i lupyciu kampa, tarp zandenyciu - negiliai, kad kai trauksi speneli lauk tau jo tiesiog nesukastu. Buten cia speneliai ir yra suzalojami is tikruju, ne del to, kad nugrauzia, nes leliukas speneli suka i liezuviuka, jis net nepaliecia dantimis jo visa zindima, o "nugrauzia" buten istraukimo metu, nes tada suveikia refleksas. Cia daugeliui taip. Todel garantuoju 95% kad cia visu mamu beda, kuria galima kontroliuoti.