QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 02, 22:07)
O ką daryt, kai vaikas dantukais kanda? Šiandien maitinant porą kartų taaaip įkando Turi keturis dantis (du viršuj, du apačioj). Panašu, kad dygsta kiti.
as pasakydavau grieztu balsu kad negalima taip daryti, skauda mamytei. Jei tai nepadedavo atimdavau papuli kuriam laikui (paprastai kokiom dviem trim minutem tik nes maniskis dar visiskai kleckas buvo kai dantys isdygo (5 menesiu) tai neiko jis nesuprasdavo, bet kelis kart kai pasakiau tai ir nebekasdavo specialiai. Bet nespecialiai dar ir dabar krimsteli kartais...
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 02, 21:07)
O ką daryt, kai vaikas dantukais kanda? Šiandien maitinant porą kartų taaaip įkando Turi keturis dantis (du viršuj, du apačioj). Panašu, kad dygsta kiti.
mano negalima- išaukė l.neigiamą reakciją...
tiesiog reikia dabar atidžiau seku....kai matau, kad l.nori ir traukia tai viskas gerai, jei tik rimsta ir pajumtu, kad žindimas lėtėja iškart ištraukiu neleidžiu žaisti.....
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 02, 20:05)
Maitindama ŠVELNIAI sukamaisiais (spirale) judesiais nuo pagrindo krūtinės link spenelio masažuok dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) ir smakriuką vaiko nukreipk į sukietėjimą.
Nereikėtų po maitinimo pieno nutraukinėt. Svarbu natūrali paklausa- pasiūla. O jei gausini- tai ir užsistovi, tas po maitinimo nutrauktas/užsakytas.
Čiulptukas - ne gėris.
Sėkmės
Nereikėtų po maitinimo pieno nutraukinėt. Svarbu natūrali paklausa- pasiūla. O jei gausini- tai ir užsistovi, tas po maitinimo nutrauktas/užsakytas.
Čiulptukas - ne gėris.
Sėkmės
aciu mamytes uz praktinius patarimus. suprantu, kad tas pienuko nutraukinejimas sujaukia visa pieno gamybos ritma, bet kitakart buna, kad vaikas 10 min patraukia ir uzmiega kokiai valandelei(pazadint be sansu, ypac nakti), o papukai tiesiog kieti nuo pienuko ir skauda, tai negi man laukti, kol vaikas pabus? taip pagreiteja guzu atsiradimas pas mane. va ir vakar vakare nedatrauke su tokiu uzmigimu ir jau nakti jauciau kad vel guzai pradeda darytis, bet istrauke ryte vaikiukas. dabar jau jauciu kada tu guzu pradzia ir tfu tfu...nebenusileidziu iki tokio skausmo kaip buvo anksciau.
beje, dar klausimukas-jei vaikas ciulpia kumstuka, tai reiskia, kad jam truksta pienuko, ar tai gali buti tiesiog jo vystymosi ypatumas?
bandau sverti vaika pries maitinima ir po, tai buna 80, 90, 110g daugiausiai suvalges.ar tik nepermazai 2 men kudikiui? valgo 1 val mazdaug.
QUOTE(zirzekle @ 2009 05 03, 19:37)
bandau sverti vaika pries maitinima ir po, tai buna 80, 90, 110g daugiausiai suvalges.ar tik nepermazai 2 men kudikiui? valgo 1 val mazdaug.
Manau, pakankamai Pvz aš niekada nesidomėjau, kiek vaikas suvalgo MP: jei pavalgęs neverkia, tuštinasi normaliai, priauga pakankamai svorio (jau gimdymo namuose pradėjo priauginėt), tai ir ramiakas. Lygiai taip pat nepasakyčiau, kiek jis dabar suvalgo košės
QUOTE(zirzekle @ 2009 05 03, 18:37)
aciu mamytes uz praktinius patarimus. suprantu, kad tas pienuko nutraukinejimas sujaukia visa pieno gamybos ritma, bet kitakart buna, kad vaikas 10 min patraukia ir uzmiega kokiai valandelei(pazadint be sansu, ypac nakti), o papukai tiesiog kieti nuo pienuko ir skauda, tai negi man laukti, kol vaikas pabus? taip pagreiteja guzu atsiradimas pas mane. va ir vakar vakare nedatrauke su tokiu uzmigimu ir jau nakti jauciau kad vel guzai pradeda darytis, bet istrauke ryte vaikiukas. dabar jau jauciu kada tu guzu pradzia ir tfu tfu...nebenusileidziu iki tokio skausmo kaip buvo anksciau.
beje, dar klausimukas-jei vaikas ciulpia kumstuka, tai reiskia, kad jam truksta pienuko, ar tai gali buti tiesiog jo vystymosi ypatumas?
zirzekle, nusitrauk tik truputį, kad nebebūtų tempimo.
Dar šaldyk po maitinimo krūtis.
Dar gali pagerti Leticino po 1-2 tabletes 3-4 kartus per dieną.
del tu kumstuku - tai jo vystymosi etapas.
Papildyta:
o dabar jau ir as paklausiu dvieju klausimu -
1. Mano Nojukas po ligonines pasidare ypatingai papinis. Diena kas penkias minutes papuko ciulpt ateina...kaip elgtis - ar duoti tiek kiek nori ar bandyt kazkaip nukalbint, uzimt zaidimais ir pan?
2. Tos kurios intensyviai maitina, kaip jums reikalai su man jau va beveik metai po gimdymo, bet noras taip ir neatsirado....o ir skauda vis dar pacioj pradzioj...kazi kodel cia taip? ar gali but del hormonu kurie uz pienelio gamyba atsakingi?
Papildyta:
1. Mano Nojukas po ligonines pasidare ypatingai papinis. Diena kas penkias minutes papuko ciulpt ateina...kaip elgtis - ar duoti tiek kiek nori ar bandyt kazkaip nukalbint, uzimt zaidimais ir pan?
2. Tos kurios intensyviai maitina, kaip jums reikalai su man jau va beveik metai po gimdymo, bet noras taip ir neatsirado....o ir skauda vis dar pacioj pradzioj...kazi kodel cia taip? ar gali but del hormonu kurie uz pienelio gamyba atsakingi?
QUOTE(AusraR @ 2009 05 03, 21:39)
Gali Dar ir nuovargis, rūpesčiais prikimšta galva ne paskutinėj vietoj
QUOTE(zirzekle @ 2009 05 02, 00:01)
taip ciulptuka ima, vaikiukui 2 menesiukai. maitinu tik atsigulus, kitaip niekiap nerandam patogios padeties. na sianakt vel jis istaruke guzus...iki sekancio karto matyt vel.as tai kai vaikutis zinda spaudziu nors ir per skausmus ta guza ir matyt lengviau ir greiciau ji istraukia.
na man akusere sake, kad po maitinimo dar nutraukti pienuka, nes tada guzai nesidarys atseit
o del antspeniu kazkuri mamyte klause, tai as juos jau 2 menesius naudoju ir viskas gerai. keleta kartu perdien duodu ir plika kruti, bet daugiau negaliu, nugrauzia vaikutis speneli.
na man akusere sake, kad po maitinimo dar nutraukti pienuka, nes tada guzai nesidarys atseit
o del antspeniu kazkuri mamyte klause, tai as juos jau 2 menesius naudoju ir viskas gerai. keleta kartu perdien duodu ir plika kruti, bet daugiau negaliu, nugrauzia vaikutis speneli.
Manau, kad cia ir yra beda. Per antspeni vaikiukui yra sunkiau istraukti pienuka. Tai gali tureti itakos guzu susidarymui. Kitas dalykas, jeigu vaikiukas nugrauzia speneli, vadinasi, neteisingai iduodama krutis ir vaikiukas velgi negali gerai istustinti kruties, tuo paciu neistraukia ir susidariusio sastingio. Manau, reiketu pasikoreguoti kruties idavima, pabandyti atsisakyti antspenio.
Ir teisingai kazkuri mamyte sake, kad maitinant vaikiukio smakriukas tureti buti nukreiptas i sukietejima.
O jautriems speneliams labai padeda MULTI-MAM KOMPRESAI. Tik nepataupykit, perkirpdama juos per puse, dekit visa ant speneliu.
Beje, as pati maitinau tik guledama, man tai irgi buvo pati patogiausia padetis. Ir guzu nebuvo.
Sekmes
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 02, 22:07)
Sveika, mano mazasis neseniai irgi buvo sugalvojes paisdykauti - pakandzioti kruti. Tai mums labiausiai padejo, kai pakutendavau pasmakre - paimdavo juokas ir kruti paleisdavo pats, be piktumu. Pasijuokdavo ir vel isikniaupdavo ramiai pavalgyti Taip kelis kartus pazaidem, o paskui praejo, uzmirso sita zaidima.
Bet gal cia nuo mazojo charakterio priklauso? Gal reikia bandyti atrasti savo metoda...?As su savo mazuoju apskritai galiu tik graziuoju susitarti. Jeigu bandau pabarti, tai tik dar blogiau pasidaro.
Papildyta:
del tu kumstuku - tai jo vystymosi etapas.
Papildyta:
Papildyta:
Teoriskai turetum duoti tada, kada vaikas praso. Bet jie pas tave du. Tai biski sunkiau - pritruksta laiko ir ranku Sakyciau, dar truputi pasistenk
As tai pati asmeniskai dziaugciausi, jeigu mano mazasis ateitu ir paprasytu pienelio, nes dabar jis praktiskai tik nakti ir tevalgo. Diena tik pries uzmiegant, o siaip neisiulysi. Na, bet jam jau tuoj bus 1m. ir 1 menuo, tai kazkaip del to labai nepergyvenu.
Laikykis. Kantrybes jums visiems keturiems
Pas mane viskas taip pat blogai su tuo reikalu
QUOTE(Juratelele @ 2009 05 04, 08:40)
Manau, kad cia ir yra beda. Per antspeni vaikiukui yra sunkiau istraukti pienuka. Tai gali tureti itakos guzu susidarymui. Kitas dalykas, jeigu vaikiukas nugrauzia speneli, vadinasi, neteisingai iduodama krutis ir vaikiukas velgi negali gerai istustinti kruties, tuo paciu neistraukia ir susidariusio sastingio. Manau, reiketu pasikoreguoti kruties idavima, pabandyti atsisakyti antspenio.
Ir teisingai kazkuri mamyte sake, kad maitinant vaikiukio smakriukas tureti buti nukreiptas i sukietejima.
Ko gero pritarčiau , kadangi aš turėjau bėdų su speneliais net 2 mėnesius, skaudėdavo žiauriai, ypač vienos krūties, tai esu išbandžius ir antspenius, bet mums su dukryte netiko - ji likdavo nepavalgiusi, o aš su neištuštintu normaliai papuku
Zirzekle, gal vis tik reikėtų pratintis duoti krūtį be antspenio bet žinau, kaip tai yra skausminga kartais, mane net šaltas prakaitas pildavo ir ašaros riedėdavo, kai ateidavo eilė valgyt iš dešinės krūties, taip ir nežinau, kas buvo negerai, ar ji šiaip jautresnė buvo, nes mažė imdavo taisyklingai ir vienodai abi krūtis, viena gana greit apsiprato, o kitą skaudėjo iki 2 mėnesių, bet nesiguzavo, o spenelį skaudėdavo nenormaliai :ohIki šiol stebiuosi, kaip atlaikiau tą laiką . Dabar jau maitinu su malonumu, tik jau ne visada pavyksta įsiūlyt, nebent primigusiai, arba naktį .
QUOTE(zirzekle @ 2009 05 03, 19:37)
Cia yra uzburtas ratas ir butent todel, kad nutraukineji tau gaminasi pienas ne pagal vaiko poreiki, bet pagal nutraukinejimo poreiki ir kuo tolyn bus tuo "grazyn" jeigu ir toliau nutraukinesi. Dek geriau silta kompresa, pamasazuok ta vieta sukamais judesiais. Plius pienas per maitinima keicia sudeti, todel tavo leliukui lieka tik vandenuikas, o "kotletukus" tu nutrauki. Nera labai gerai.
Todel stenkis, geriau judinti, zadinti, budinti leliu, kazkaip stimuliuoti kol valgo, kad isvalgytu kiek jam reikia. Tada butent ir susireguliuos tau pienas pagal poreiki.
O kad kumstuka ciulpia tai 80 ir 100 ta daro, kiti ciulpia nyksti, kiti deda du pirstus. Kaip kuris lelius turi kokia ideja.
Ir nesverk vaiko be reikalo. Valgydink, atsipalaiduok ir pasversi po savaites kiek priaugo, tas svarbiausia. Jeigu turi pieno, vaikas tikrai neliks nedavalges - buk visiskai rami
p.s. Zirzekle, mesk lauk savo anspenius, nugrauzia, tai gydyk, uzgrudinti reikia speneli. O gydyk nugrauzima su vitaminu E aliejiniu pries tai nuplovus vandeniuku ir isdziovinus ore. Kito kelio nera, tik pasikankinti kuri laika. Man buvo tas pats, man nugrauze lelius papa pirma para ir galvojau, kad isprotesiu, bet gydytojas patare sitaip ir zinok susitvarke per menesi. Vienas papas greiciau, kitas veliau.