Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga,nosies užgulimas

QUOTE(dezma @ 2010 12 26, 00:35)
Labukas, mazius per kucias susirgo, sloga visa idena bega is nosytes, istraukti nesileidzia, labai verkti pradeda, mums tik 9 men. Tai paaiskinti neina verysad.gif Ka daryti? unsure.gif bandau su gumine pompike traukti, nieko nelasinu.

Maniskiui 1.5 m ir tai klykia kai nosi valom doh.gif Man jau pries kaimynus geda darosi. Buna, kad vaikas pats atsinesa ir kisa i nosi tipo valykit, bet kai pradedam traukti klykimas buna ohoho. O traukiasi sunkiai... Labai bjauri sloga. Tiesa, siandien issivertem be traukimu. Jau savaite sinupreta geriam, tai gal jis padeda...
Atsakyti
QUOTE(Taika75 @ 2010 12 16, 11:48)
labas,gustomamyte.as savo sunu pradejau leist i darza nuo rugsejo,ir nuo tada prasidejo istisine sloga.aciu dievui jokiu kitu ligu.vedem net pas tris skirtingus LOR daktarus,visi sako,kad nereik operuot adenoidu,nes nera komplikaciju,nors tik viena daktare musu seimos,sako,kad reik.siandien buvom klinikose,tai LORdaktare patare duot istisaiIMMUNOTROFINA(stiprina imunine sistema)ir neleist vaiko i darzeli,pradziai bent jau iki pavasario.beja IMMUNOTROFINAyra tas pats vaistas tik geriamas,o IMMUNOWASASyra i nosyte,bet jie yra ilgo naudojimo.tad jai nera dideli adenoidai ir tik sloga,be jokiu kitu bedu-reik apsisarvuot tik kantrybe.
Papildyta:
tiesa pamirsau parasyt,dar daktare sake,kad per anksti pradedam vest i darzeli vaikus.anot jos imunine sistema pas mazius susiformuoja apie trecius metus.ALE KA DARYT,kai reiks pradet eit i darba nuo triju,ir kai tada prades sirgt maziukas?

taigis ,kad per angsti,o ka daryt,jei nera kitos iseities doh.gif
savaite paejom ir vel doh.gif dziaugiuos,kad atbuvo eglute darziuke,o db dar ir vejauraupiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dezma @ 2010 12 26, 00:35)
Labukas, mazius per kucias susirgo, sloga visa idena bega is nosytes, istraukti nesileidzia, labai verkti pradeda, mums tik 9 men. Tai paaiskinti neina verysad.gif Ka daryti? unsure.gif bandau su gumine pompike traukti, nieko nelasinu.

Mes ir kankinames su sloga, mums 4.5 mėn. Prieš 3 sav. buvo jau ir kosulys, bet gydytoja sakė nuo slogos, tai gėrėm Hedelix, praėjo per pora sav. ir sloga ir kosulys, bet tik kelioms dienoms, dabar vėl sloga. nežinau ką ne taip padarau, lauke tikrai nesušąla, būnam apie 30-40 min. tik, gal po maudynių nebent, bet ir tai prišildom kambarį iki +22-23 laipsnių. vienu žodžiu nuo slogos aš tik jūros vandenuką naudoju kokius 4-5 kart dienoj, ipurškiu į viena landą, po kelių min į kitą ir traukiu, bet ne su pompike, nes su ja bergždžias reikalas, su rhinomer atsiurbėju (tokių snarglių kaip pas mus su pompa niekaip neištraukčiau). dar dažnai po čiaudulio snargliukai pasistumia į priekį tai visada nusičiaudėjus dar siurbiu. o Mažoji jau irgi visai manęs prie savo nosies neprisileidžia, galvą sukinėja, rankom makaluojas, atsiurbėją pačiumpa, tai aš ją jėga imu, nes kitos išeities nėra, galvytę ir rankas su savo ranka "užspaudžiu" ir siurbiu, o ką daryt jei kitaip neišeina. ir pyksta ji tik tuo metu, baigus tas pyktis labai greitai praeina smile.gif taip kad siubkit drasiai, tik įsigykit kokį geresnį prietaisą, nei pompikė wink.gif
Atsakyti
Aš atradau augalą paleistuvę, kada nosis užgulusi, tai sutrynu ir jos sultis įvarvinu į nosį. thumbup.gif įsičiaudėja, išsivalo ir nosies užgulimo nėra. Ir taip "žaidžiu" du kart dienoj.
Dar vibrocil padeda. smile.gif
Atsakyti
Labai daug visko čia naudingo radau, dėkui už pasidalinimą patirtimi. Ir priėjau išvadų ir radau mum tinkamų būdų kaip kovoti su sloga.
Žodžiu pradėjo mūsų berniukas praeitais metais eiti į darželį ir prasidėjo nuolatinė sloga. Aš į ją ir nelabai kreipiau dėmesio, nes nelabai ir matėsi, daugiau užgulusi nosis buvo. Kol pavasarį neprasidėjo gerklės uždegimas, ausų uždegimas, klausa pablogėjo. Nors dar nebuvo labai šilti orai, nuvažiavom mes poilsiui prie jūros ir dingo visos slogos, iki pat šio rudens.
Dabar tik atsirado sloga iš karto vaistais lašinamais bandžiau gydyti (su gydytoja pasikonsultuojant). Naudoju homeopatinius nosies lašus - purškalus, bet jie arba visai nepadeda, arba sloga vėl atsiranda po poros dienų. atsiranda sloga stiprenė - nebeleidžiu į darželį. Tai taip nuolat ir žaidžiam.
Bet bent jau ta sloga nėra nuolatinė.
O labiausiai tai padeda šios priemonės - kambarių vėdinimas, drėkinimas (pas mus labai sausi kambariai), dažna ir teisinga kambarių priežiūra (visko šito prisiskaičiau straipsniuose kaip kovoti su alergine sloga, bet iš tiesų pagerėjo mum), kvėpavimas į verdantį vandenį įlašinto eukalipto (bet trumpai pakvėpuoja smile.gif, šilto pieno su medumi gėrimas, česnako valgymas arba bent jau uostymas (nes gali skranduką graužti), dažnas išėjimas į lauką pasivaikščioti (nes dabar žiūriu retai kur darželiuose žiemą vaikus veda į lauką), išmaudymas karštoje vonioje. Na žodžiu tokios gal truputį drastiškos priemonės, kurios turbūt ne visom slogos rūšims gydyti tinka (pvz jei jau per stipri sloga, tai vaistų būtinai reikia), bet va kol kas taip ir gyvenam. O tik vėl ateis pavasaris, važiuosim prie jūros ir slogos iš karto bus kaip nebūta! smile.gif
Papildyta:
Keletas nedidelių straipsnių apie dulkių erkutes ir alerginę slogą. Buvau dar išsamesnių straipsnių radusi, bet dabar neberandu greitai 4u.gif
Prisiskaičiau, prisigasdinau, bet po to ėmiausi priemonių ir matosi rezultatas.

http://www.pavesis.l...1...BEiūra.doc

http://www.moteris.l...aiko_palydovas/

http://www.krinona.l..._id=167&lang=lt

http://www.sveikaszm...r...&subtema=54
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutė: 06 sausio 2011 - 16:06
Sveiki, mum tik 2 sav, o sugebejom slogyte pasigauti..pasakykite ar nekenkia tas daznas siurbimas tokiems maziems vaikuciams, nezinau bijau suzeisti, jis toks maziuliukas, biski per daug patraukus, truputuka raudona buvo, ...tai dabar bijau kad nepazeisciau nosytes jam....Siaubas kaip gaila doh.gif beje sloguojam 4 diena, tempes neturim, ar galima mazyli maudyti, i balkona vezti, net nezinau....?
Atsakyti
Gal Jus pasitarkite su savo vaiko gydytoja ar paskambinkite savo poliklinikos vaiku LORui!
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2011 01 08, 18:36)
Sveiki, mum tik 2 sav, o sugebejom slogyte pasigauti..pasakykite ar nekenkia tas daznas siurbimas tokiems maziems vaikuciams, nezinau bijau suzeisti, jis toks maziuliukas, biski per daug patraukus, truputuka raudona buvo, ...tai dabar bijau kad nepazeisciau nosytes jam....Siaubas kaip gaila  doh.gif beje sloguojam 4 diena, tempes neturim, ar galima mazyli maudyti, i balkona vezti, net nezinau....?

kiek tas dažnai? jei matai kad negerai tai retink siurbimus...

maudyt jokiu budu negalima, ir i lauka neskubekit, galetumet vedinti kambarius,

padeda MP lasinimas, bet jis sausina gleivine, dar tokiems maziems galima vibrocil lasiuku 4u.gif
Atsakyti
mums 3menesiukai ir taip pat neisbrendam jau savaitele is slogos, tik sloga mano mazei kazkokia labai jau keista, niekas is nosytes neisbega, o mergyte vos snopuoja ir atrodo, kad kriuksi kaip parsiukas pastoviai, kazkur man giliai karkalu garsas tik girdisi, plauk neplovus, siurbk nesiurbus, nieko neistraukiu, o daktere i tik plaut liepe ir Vibrocil ilasint, poveikio jokio ir nakti jau temp uzkilo, bijau, kad ausu skaudet nepradetu.Zodziu ryt vel pedinsim i poliklinika schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(virgutej @ 2011 01 08, 22:13)
kiek tas dažnai? jei matai kad negerai tai retink siurbimus...

maudyt jokiu budu negalima, ir i lauka neskubekit, galetumet vedinti kambarius,

padeda MP lasinimas, bet jis sausina gleivine, dar tokiems maziems galima vibrocil lasiuku  4u.gif

Atleiskite,bet MP lašinti visiška nesąmonė,o "Vibrocil" nerekomenduojamas vaikams iki vienerių metų
Va čia labai aiškiai parašyta
http://www.vaistai.l...lasai-15ml.html
Papildyta:
QUOTE(gintuks @ 2011 01 08, 18:36)
Sveiki, mum tik 2 sav, o sugebejom slogyte pasigauti..pasakykite ar nekenkia tas daznas siurbimas tokiems maziems vaikuciams, nezinau bijau suzeisti, jis toks maziuliukas, biski per daug patraukus, truputuka raudona buvo, ...tai dabar bijau kad nepazeisciau nosytes jam....Siaubas kaip gaila  doh.gif beje sloguojam 4 diena, tempes neturim, ar galima mazyli maudyti, i balkona vezti, net nezinau....?

Geriausi tai pasikonsultuot su gydytojų,juk leliukas dar labai mažas 4u.gif
Gali pabandyt šituos
http://www.imuniteta...cija.php?vid=72
Jie homeopatiniai mirksiukas.gif
Vedint,drėkint patalpas,retkarčiais išvalyt nosytę 4u.gif
Atsakyti
Aciu už patarimus, nors man gydytoja irgi rekomendavo lašinti savo pienuka, bet ir as girejus, kad jis tik pablogina situacija...Tai siandien 5 dienele, slogyte lygtais apmazejo, bet kaip cia mamyte rase, dabar liko toks kazkur giliai gargaliavimas kaip, ir niekaip nepavyksta man is ten istraukti..sakau gal jau cia tik nuo sauso kokio oro liko ar ka g.gif Tiesa dar Resorbana sake galima padukus patepti...baisiausia kad nesikomplikuotu...
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2011 01 09, 19:27)
Aciu už patarimus, nors man gydytoja irgi rekomendavo lašinti savo pienuka, bet ir as girejus, kad jis tik pablogina situacija...Tai siandien 5 dienele, slogyte lygtais apmazejo, bet kaip cia mamyte rase, dabar liko toks kazkur giliai gargaliavimas kaip, ir niekaip nepavyksta man is ten istraukti..sakau gal jau cia tik nuo sauso kokio oro liko ar ka g.gif Tiesa dar Resorbana sake galima padukus patepti...baisiausia kad nesikomplikuotu...

Sveikit 4u.gif
Atsakyti