Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga,nosies užgulimas

labas,gustomamyte.as savo sunu pradejau leist i darza nuo rugsejo,ir nuo tada prasidejo istisine sloga.aciu dievui jokiu kitu ligu.vedem net pas tris skirtingus LOR daktarus,visi sako,kad nereik operuot adenoidu,nes nera komplikaciju,nors tik viena daktare musu seimos,sako,kad reik.siandien buvom klinikose,tai LORdaktare patare duot istisaiIMMUNOTROFINA(stiprina imunine sistema)ir neleist vaiko i darzeli,pradziai bent jau iki pavasario.beja IMMUNOTROFINAyra tas pats vaistas tik geriamas,o IMMUNOWASASyra i nosyte,bet jie yra ilgo naudojimo.tad jai nera dideli adenoidai ir tik sloga,be jokiu kitu bedu-reik apsisarvuot tik kantrybe.
Papildyta:
tiesa pamirsau parasyt,dar daktare sake,kad per anksti pradedam vest i darzeli vaikus.anot jos imunine sistema pas mazius susiformuoja apie trecius metus.ALE KA DARYT,kai reiks pradet eit i darba nuo triju,ir kai tada prades sirgt maziukas?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 11 24, 16:28)
Sveikutės,

Norėčiau sulaukti kokių nors komentarų/patarimų ir pan. dalykų  4u.gif
Beveik 2 mėn mano beveik 3 metų vaikis neišbrenda iš slogos. Pradžioje buvo stipri sloga, kelias dienas ir temperatūra, bvo pabėrę lupytę ir panosę (sakyčiau kaip koks virusas), paskui sloga apmažėjo, bet galutinai kad pasibaigtų - ne. Sloga gelsvai žalia, praktiškai pučiam tik po nakties ir pietų miego. Dienos bėgyje tenka irgi nosį pasivalyti, bet tuomet jau šviesiai gelsvą arba bespalvę slogą išsivalom. Kiekvieną rytą išpučiam žaliai geltoną/geltonai žalią slogą ir išsikostim (po pietų miego tas pats). Spėju, kad kosulys būtent dėl nutekėjusios slogos, nes daugiau per dieną vaikas nekosti. Pediatrė išrašė ACC, kad skystintų sekretą, bet, mano manymu, tai mums reikėjo kažko dėl slogos, nes jei nebūtų slogos, tai nebūtų ir kosulio. Na, bet 10d gėrėm. Niekas nepasikeitė. Beveik visus tuos 2mėn naudojom Humer. Šiaip jau jo pagalba didumą slogos išsipūsdavom, nes pvz ryte atsikėlus jaučiasi, kad nosyje yra kažkas, o išpūsti nelabai išeina, o po praplovimo su Humer išpučiam nemažai žalsvos slogos. Dabar žymiai mažiau, bet vienu metu rytais iš burnytės jausdavosi negeras kvapas, man toks lyg pūlių kvapas. Užsiminiau gydytojai, kad bijau, jog nebūtų vaikui sinusitas, kaip nekaip, bet beveik 2mėn vaikas su sloga. Tai šiandien paskyrė pasidaryti rentgeno nuotrauką dėl sinusito  blink.gif . Kai bus atsakymas, tuomet jau žiūrės. Bet nuotrauką padarys tik kitos savaitės antradienį, pas gydytoją trečiadienį, vadinas dar visa savaitė tempsis. Tiesa, vaikas kvėpuoja pro nosį, miegodamas taip pat. Per tuos beveik 2mėn slogavimo savo iniciatyva daviau Influcid, apie 3 savaites gėrėm.

mums tie patys pozymiai buvo,ziauriai negeras kvapas is burnos ir visa kita,kalnas vaistu,kalnas antibijotiku,kol vaikis pradejo nebegirdeti:((nuvarem pas LoR,ogi isveseje adenoidai 3 laipsnio,liepe kuo skubiau pjaut lauktu,nes neisbrisim is bedu,,,va,pusmetis jau esam pasaline
Atsakyti
labai retai,bet nuo slogos duodu ACTIFEDsirupa-labai veiksminga.tik tiek,kad maziukams reik duot labai atsargiai-du kart dienoj,po puse arbatinio saukstelio
Atsakyti
QUOTE(Taika75 @ 2010 12 17, 15:00)
labai retai,bet nuo slogos duodu ACTIFEDsirupa-labai veiksminga.tik tiek,kad maziukams reik duot labai atsargiai-du kart dienoj,po puse arbatinio saukstelio

actifeda mazyliams uzdraude, nes veikia centr nervu sistema lygtai.

as tai nebezn kas manajam. Sloga jau nuo spalio pradzios, lyg pagereja ir vel... Pries sav gulejom ligoninej su auksta temp, kurios priezastis taip ir neisaiskejo iki galo. Gavom 2 antibijotiku, o sloga neisnyko, kaip tik pradejo nosis begti 9iki tol buvo pasikimsusi labiau). buvom ir pas lora, bet nieko l blogo nepasake... Nebezn ka ir galvoti..

ar gali adenoidai buti tokiam mazam, turint minti, kad tik 2-a karta rimtai sloguoja?

Vaikas n ekosti, bet rodo, kad akytes skauda. Snargliukai slogos pradzioj buvo geltoni, net zalsvi tasus, sunkiai traukesi... Beje ir pas mane buvo identiskai. Isputus nosi - pilna nosine... ir lieva savijauta, bet per geras 2 sav. prejo... tiesa dabar vel nosis kemsasi, bet nieko baisaus., O mazyliui nosi bega. Gleives skaidrios aar jos i gelsvuma.

Gal verta darytis paseli, bet.. lor'as sake, kd visada kazkas isauga, tai kaip ir nera prasmes.. Pas pediatra yra vietos tik kita treciad. Sedim namie, i lauka neinam, bet negereja...

Naudojam juros vandenuka ir vibrocil lasiukus 3 d. Vaikas jau baigia ismokti nosi pusti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 17 gruodžio 2010 - 14:37
o gal jusu maziukui dantys kalasi?labai daznai dar ir del to uzkyla temperatura.o del actifedo tai sito nezinojau,kad uzdraude.beja savo maziukui duot jo po truputi pradejau kai jam buvo metukai ir11men
Atsakyti
Mergaites.. reikia patarimo ..
Sloguoja mano vaikas jau 11 dienu.. ir be gerejimo sad.gif
Buvom jau kelis kartus pas gyd., bet nieko doro.. nepasako ir nepadaro sad.gif
Duodu umkalor ir sinupreta..
Plaunu quixx ir lasinau vibrocil.. dabar lasinu otrivin..
Plaut nosi kas pusvalandi reikia.. vaikas neprakvepuoja.. nosi pilna skaidriu, bet labai tasiu snargliuku.. sakau gal sinupreto cia poveikis? g.gif
Galvoju neduot sinupreto.. ir pamegint mar plius.. girdejau gerai atkemsa nosi g.gif

Gal kas ka patars verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
sinupretas man atrodo surisa begancia sloga.jusu maziuke ziuriu labai maza,kai mano buvo tokio amziaus,tai as kaip ir jus lasindavau vibrocila ir plaudavau juros vandeniu.irgi labai ilgai sloga laikydavosi apie14dienu.gal pabandykit purskiama imunowasa.as dar apdedu cesnakais kai vaikas uzmiega,bet ar padeda nezinau huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taika75 @ 2010 12 18, 14:05)
sinupretas man atrodo surisa begancia sloga.jusu maziuke ziuriu labai maza,kai mano buvo tokio amziaus,tai as kaip ir jus lasindavau vibrocila ir plaudavau juros vandeniu.irgi labai ilgai sloga laikydavosi apie14dienu.gal pabandykit purskiama imunowasa.as dar apdedu cesnakais kai vaikas uzmiega,bet ar padeda nezinau huh.gif

Tikrai ne.. sinupretas skiriamas prie sinusito.. jis kaip tik viska paleidzia mirksiukas.gif
Sirgo mano vikas sloga n kartu.. bet cia kazkaip keista ta pati pirmos dienos stadija visa laika blink.gif
aciu.. einu paskaity, kas cia per diaktas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Prancuzyte @ 2010 12 18, 14:48)
Tikrai ne.. sinupretas skiriamas prie sinusito.. jis kaip tik viska paleidzia  mirksiukas.gif
Sirgo mano vikas sloga n kartu.. bet cia kazkaip keista ta pati pirmos dienos stadija visa laika  blink.gif
aciu.. einu paskaity, kas cia per diaktas?  g.gif

o sinupret tokiam mazam jau galima?
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 12 18, 18:55)
o sinupret tokiam mazam jau galima?

Mum gyd. skyre rolleyes.gif
Atsakyti
nupirkom sinuprta.. efekto kokas nesijaucia...
Atsakyti
Sveikos! Mano vaikui dabar beveik 3 metai, slogojam dabar. Skaitau čia iš tikrųjų daug gerų patarimų, kaip gydyti. Bet nejaugi visoms taip lengvai sekasi lašinti kažką vaikui į nosį, purkšti ir t.t. Maniškis, kai tik išgirsta apie lašiukus, tai bėga kuo toliau, o jei per jegą ir įlašinam, tai paskui nuo verksmo tų negerumų dar daugiau atsiranda. Žodziu, gydyti norisi, bet taip nesinori pyktis su vaiku. Kaip sprendžiate tokias problemas (kaip įkalbinat lašinti ką nors į nosį būtent?)
Atsakyti