Įkraunama...
Įkraunama...

Sloga,nosies užgulimas

Mano trimetei irgi nosis uzgulus, aisku adenoidus turime, bet jokios slogos jai, tai nezinau kuom palengvinti ta kvepavima.
Papildyta:
Jus duokite zalia Actifed, jis butent nuo tirstos slgos. Mano vyresnelei tai padedavo, galvoju gal pabandyti kelias dienas nakciai duoti.
Atsakyti
Na va, pasidarem mes siandien bakteriju tyrima - paseli, tai ziuresim ar isaugs kokios bakterijos ar ne, bus aisku po keliu dienu kas ten tupi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 11 15, 13:27)
O mum sloga jau turbut koks menuo nedingsta... ir net nzn ka ir daryt...
Dabar tokia uzgulus viduj bet nieks nebega..
Gydytoja israse Actifed nes Sinupretas nepadeda...
Bet kad ant Actifedo parasyta kad sustabdo nosies varvejima, tai ir nepirkau... o be to ir taip jis toks sh...
Bet jau nzn ka daryt.....

Sveikutes,
mano viduriniukui taip pat buna,nosis uzgulta,issipusti negali doh.gif
Bet mes darem kraujo tyrimus ,tai parode kad padidejas alerginis fonas.
Todel mums irgi skyre geltona Actifed,nes jis stabdo varvejima,nes kai uzgulusi nosis,tai visas sekretas varva i gerkle,ir dazniausiai sukelia kosuli...as ji padaviau tris dienas ir mums pagerejo,tada gerem sinupreta,tik zinoma geriant zolinius preparatus reikia apsisarvoti kantrybe,nes ju poveikis prasideda po geros savaiteles biggrin.gif
Dabar jau maniskis puikiai issipucia nosi,bet dar visiskai sloga neapraejo,nors ji prasidejo pries 2,5 savaites doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Asveja @ 2010 11 15, 14:07)
Mano trimetei irgi nosis uzgulus, aisku adenoidus turime, bet jokios slogos jai, tai nezinau kuom palengvinti ta kvepavima.
Papildyta:
Jus duokite zalia Actifed, jis butent nuo tirstos slgos. Mano vyresnelei tai padedavo, galvoju gal pabandyti kelias dienas nakciai duoti.

Tai jeigu nera slogos jusu mergytei kam jums duoti Aktifed'a...as jusu vietoje neduociau schmoll.gif
O jei turit adenoidus tai duokit paciulpti tonzilotrena...maniskiui buvo 3 laipsnio adenoidai,o kai daviau tonzilotrena(naudojom 1,5men) tai sumazejo iki 1 laipsnio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(diana. @ 2010 11 06, 17:43)
Oiiii,neee,Jūsų parašytas tyrimas tikrai ne CRB.Jis kitaip vadinas.CRB yra kraujo tyrimas,kuris parodo ar organizme yra uždegiminiai pokyčiai mirksiukas.gif .Jis tikrai nemokamas

CRB parodo ar yra bakterine infekcija smile.gif
Seimos centruose CRB yra mokamas
Papildyta:
QUOTE(SIVERIJA @ 2010 11 04, 18:49)
taip, jei virš 5- bakterinis uždegimas. aš visad prašau CRB prieš skiriant antibiotikus blush2.gif jis nemokamas. nežinau, ar į pilną įeina, aš darau dažniausiai tik tą paprastą bendrą ( eritrocitai, leukocitai, hemoglobinas) ir šito prašau. Užtenka paimti kraujuką iš pirštuko. Žodžiu, išrašo 2 lapelius atskirus. Kažkaip pastebėjau, kad iš vis gydytojos to CRB tyrimo nesiūlo, šnektelėjau su laborante, tai supratau todėl, kad jis brangus doh.gif bet jau mano vaikų sveikatos sąskaita poliklinika lėšų tikrai netaupys biggrin.gif
o pas lor visada reikalauju pasėlio tyrimo.

teoriskai 5-7 yra norma,bet praktiskai iki11 net antibijotika nebutina duoti biggrin.gif
As taip pat darau CRB kai vaikai suserga bet jei buna iki 10 niekad neduodu antibijotiko schmoll.gif
Paskutini karta mano dickiui 102 buvo tai jau teko suduoti biggrin.gif
O CRB semos centre mokamas
Atsakyti
QUOTE(Betty @ 2010 11 22, 12:09)
CRB parodo ar yra bakterine infekcija smile.gif
Seimos centruose CRB yra mokamas

Padidėjęs CRB rodo,kad organizme kažkur vyksta uždegimas,o YPAČ DIDELĖ CRB koncentracija būna bakterinės infekcijos atveju.
Poliklinoikoj jis tikrai nemokamas.Daryta jau N kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana.: 22 lapkričio 2010 - 12:54
QUOTE(diana. @ 2010 11 22, 13:52)
Padidėjęs CRB rodo,kad organizme kažkur vyksta uždegimas,o YPAČ DIDELĖ CRB koncentracija būna bakterinės infekcijos atveju.
Poliklinoikoj jis tikrai nemokamas.Daryta jau N kartų

tai vat as ir duodu antibijotika kai jau dideli rodikliai CRB
Poliklinikoje gal ir nemokami,bet kaip minejau seimos centre jie mokami doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2010 11 15, 13:27)
O mum sloga jau turbut koks menuo nedingsta... ir net nzn ka ir daryt...
Dabar tokia uzgulus viduj bet nieks nebega..
Gydytoja israse Actifed nes Sinupretas nepadeda...
Bet kad ant Actifedo parasyta kad sustabdo nosies varvejima, tai ir nepirkau... o be to ir taip jis toks sh...
Bet jau nzn ka daryt.....

Laba, pas mus panasi situacija buvo, tai pas mus buvo paburke polypai, sloga nebega, bet nosyte uzgulta ir vaikas issiziojes kvepuoja, tai gyd lor israse DEXONA lasus jie nera konkreciai skirti i nosi, rasoma i akis ir ausis, tai va naudojom tokius, tai mum padejo, bet cia manau turetu vistiek gyd apziureti, nes kiekvienas pataria is savo puses ir praktikos.
Atsakyti
doh.gif buvo uzsikimsusi nosyte abiems, niekas nevarva, bet sneka per nosi ir t.t. nuejom pas lor, sako sinusitas, pradejom atib..nusivezam i kmu....jokio sinusito nera, nutrauke vaistus ir jau po 2 savaiciu sveiki, gerem claritina...sudafed 3 dienas, purskiam nasonex ir dar 2 sav purksim....alergine sloga, ne sinusitas mums buvo doh.gif taip kad net pati nepatikejau is pradziu, kad artejant ziemai gali but alergija, bet daktare aikino, kad nuo silumos namuose, nuo kurenimo pradziuos ir bedos su nosytem....gydomes ir toliau, tikiuosi visai pasveiksim smile.gif atsikratem jau bauer patalu, kuiuos labai emgo, ziuresim....tad uzsikimsusi nosis...daznai buna alerginio pagrindo 4u.gif
o actifedas labai bjaurus daiktas. mums jis tokius salutinius sukelia pozymius, kad siaubas, tad sudafeda gerem tik 3 dienas, kad atkimstu nosyte...tai tas pats vaistas, bet siek tiek kitaip veikia, nes actifed jau nebeperkam ui kaip senai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2010 11 23, 01:29)
doh.gif buvo uzsikimsusi nosyte abiems, niekas nevarva, bet sneka per nosi ir t.t. nuejom pas lor, sako sinusitas, pradejom atib..nusivezam i kmu....jokio sinusito nera, nutrauke vaistus ir jau po 2 savaiciu sveiki, gerem claritina...sudafed 3 dienas, purskiam nasonex ir dar 2 sav purksim....alergine sloga, ne sinusitas mums buvo doh.gif taip kad net pati nepatikejau is pradziu, kad artejant ziemai gali but alergija, bet daktare aikino, kad nuo silumos namuose, nuo kurenimo pradziuos ir bedos su nosytem....gydomes ir toliau, tikiuosi visai pasveiksim smile.gif atsikratem jau bauer patalu, kuiuos labai emgo, ziuresim....tad uzsikimsusi nosis...daznai buna alerginio pagrindo 4u.gif
o actifedas labai bjaurus daiktas. mums jis tokius salutinius sukelia pozymius, kad siaubas, tad sudafeda gerem tik 3 dienas, kad atkimstu nosyte...tai tas pats vaistas, bet siek tiek kitaip veikia, nes actifed jau nebeperkam ui kaip senai doh.gif

maniškei irgi taip pat buvo,bet jokių antibų nieks nerašė.Aš liaudiškom priemonėm bandžiau gydyt,kol nenuėjom pas LOR,kuri pagal mano visus nupasakojimus patarė bandyt gydyt kaip alerginę.Ir pasitvirtino doh.gif Sloga jau žymiai sumažėjo.Mes geriam "Zyrtec",daugiau nieko neneudojam mirksiukas.gif
Netikėjau ir aš,kad tokiuo metu gali pasireikšti alerginė sloga,bet.... mum gal tai buvo ir neišvengiama,nes turim BA,o šios dvi ligos dažniaisiai "draugauja" karu verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Norėčiau sulaukti kokių nors komentarų/patarimų ir pan. dalykų 4u.gif

Beveik 2 mėn mano beveik 3 metų vaikis neišbrenda iš slogos. Pradžioje buvo stipri sloga, kelias dienas ir temperatūra, bvo pabėrę lupytę ir panosę (sakyčiau kaip koks virusas), paskui sloga apmažėjo, bet galutinai kad pasibaigtų - ne. Sloga gelsvai žalia, praktiškai pučiam tik po nakties ir pietų miego. Dienos bėgyje tenka irgi nosį pasivalyti, bet tuomet jau šviesiai gelsvą arba bespalvę slogą išsivalom. Kiekvieną rytą išpučiam žaliai geltoną/geltonai žalią slogą ir išsikostim (po pietų miego tas pats). Spėju, kad kosulys būtent dėl nutekėjusios slogos, nes daugiau per dieną vaikas nekosti. Pediatrė išrašė ACC, kad skystintų sekretą, bet, mano manymu, tai mums reikėjo kažko dėl slogos, nes jei nebūtų slogos, tai nebūtų ir kosulio. Na, bet 10d gėrėm. Niekas nepasikeitė. Beveik visus tuos 2mėn naudojom Humer. Šiaip jau jo pagalba didumą slogos išsipūsdavom, nes pvz ryte atsikėlus jaučiasi, kad nosyje yra kažkas, o išpūsti nelabai išeina, o po praplovimo su Humer išpučiam nemažai žalsvos slogos. Dabar žymiai mažiau, bet vienu metu rytais iš burnytės jausdavosi negeras kvapas, man toks lyg pūlių kvapas. Užsiminiau gydytojai, kad bijau, jog nebūtų vaikui sinusitas, kaip nekaip, bet beveik 2mėn vaikas su sloga. Tai šiandien paskyrė pasidaryti rentgeno nuotrauką dėl sinusito blink.gif . Kai bus atsakymas, tuomet jau žiūrės. Bet nuotrauką padarys tik kitos savaitės antradienį, pas gydytoją trečiadienį, vadinas dar visa savaitė tempsis. Tiesa, vaikas kvėpuoja pro nosį, miegodamas taip pat. Per tuos beveik 2mėn slogavimo savo iniciatyva daviau Influcid, apie 3 savaites gėrėm.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 11 24, 17:28)
Sveikutės,

Norėčiau sulaukti kokių nors komentarų/patarimų ir pan. dalykų  4u.gif
Beveik 2 mėn mano beveik 3 metų vaikis neišbrenda iš slogos. Pradžioje buvo stipri sloga, kelias dienas ir temperatūra, bvo pabėrę lupytę ir panosę (sakyčiau kaip koks virusas), paskui sloga apmažėjo, bet galutinai kad pasibaigtų - ne. Sloga gelsvai žalia, praktiškai pučiam tik po nakties ir pietų miego. Dienos bėgyje tenka irgi nosį pasivalyti, bet tuomet jau šviesiai gelsvą arba bespalvę slogą išsivalom. Kiekvieną rytą išpučiam žaliai geltoną/geltonai žalią slogą ir išsikostim (po pietų miego tas pats). Spėju, kad kosulys būtent dėl nutekėjusios slogos, nes daugiau per dieną vaikas nekosti. Pediatrė išrašė ACC, kad skystintų sekretą, bet, mano manymu, tai mums reikėjo kažko dėl slogos, nes jei nebūtų slogos, tai nebūtų ir kosulio. Na, bet 10d gėrėm. Niekas nepasikeitė. Beveik visus tuos 2mėn naudojom Humer. Šiaip jau jo pagalba didumą slogos išsipūsdavom, nes pvz ryte atsikėlus jaučiasi, kad nosyje yra kažkas, o išpūsti nelabai išeina, o po praplovimo su Humer išpučiam nemažai žalsvos slogos. Dabar žymiai mažiau, bet vienu metu rytais iš burnytės jausdavosi negeras kvapas, man toks lyg pūlių kvapas. Užsiminiau gydytojai, kad bijau, jog nebūtų vaikui sinusitas, kaip nekaip, bet beveik 2mėn vaikas su sloga. Tai šiandien paskyrė pasidaryti rentgeno nuotrauką dėl sinusito  blink.gif . Kai bus atsakymas, tuomet jau žiūrės. Bet nuotrauką padarys tik kitos savaitės antradienį, pas gydytoją trečiadienį, vadinas dar visa savaitė tempsis. Tiesa, vaikas kvėpuoja pro nosį, miegodamas taip pat. Per tuos beveik 2mėn slogavimo savo iniciatyva daviau Influcid, apie 3 savaites gėrėm.

Kai mes turim tokią bėdą- sinusitą, tai pagal jūsų aprašymą man panašu į tai verysad.gif
sinupret nebandėt?
o kodėl iš kart rentgenas? mums tai su endoskopu ištyrė- kišo giliai į nosiųką tokį ilgą lankstų vamzdelį, kurio gale yra kamera. Aišku, tyrimas nemalonus, bet.....ir dar pasėlį reiktų iš nosytės imti- ar ėmė jums?
iš tiesų tai šeimos gydytoja pas lor turėjo siųsti blush2.gif
Atsakyti
Ir mano 2 mėn. dukrytei vėl užsikimšusi nosytė verysad.gif
Jau prieš kokį mėnesį buvom pas LOR, skyrė "Sinupret'ą", buvo pagerėjimas... Dabar vėl verysad.gif

Taigi galima sakyti, kad slogytė (tik nebėganti, o užsikimšusi nosytė) jau daugiau nei mėnesį doh.gif verysad.gif

Nebežinau, ar dabar vėl savavališkai Sinupret vartoti (visgi šis vaistas realiai kūdikiams negalimas)? g.gif Ar tik jūros vandenėlį lašinti (kuris padeda tik kuriam laikui...)

Nežinau, ką daryti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 24 lapkričio 2010 - 17:53
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 11 24, 18:52)
Ir mano 2 mėn. dukrytei vėl užsikimšusi nosytė verysad.gif
Jau prieš kokį mėnesį buvom pas LOR, skyrė "Sinupret'ą", buvo pagerėjimas... Dabar vėl verysad.gif

Taigi galima sakyti, kad slogytė (tik nebėganti, o užsikimšusi nosytė) jau daugiau nei mėnesį doh.gif verysad.gif

Nebežinau, ar dabar vėl savavališkai Sinupret vartoti (visgi šis vaistas realiai kūdikiams negalimas)? g.gif Ar tik jūros vandenėlį lašinti (kuris padeda tik kuriam laikui...)

Nežinau, ką daryti verysad.gif

O ar pati maitini? nes tokiai lelytei MP geriausiai i nosyte palasinti
Atsakyti