Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(Sanita @ 2009 12 04, 15:18)
Labutis user posted image 

Labas vakarėlis, mergytės smile.gif
Sanita, kad aš ir pati nežinau kas čia man darosi smile.gif Visus tyrimus atliko dėl to, kad sausio mėnesį reiks neįgalumą pratęsinėti ax.gif O kai kraujas nieko gero neparodė-išsiuntė į santariškes.. Amylazė nėra baisi, bet keista kad apskritai ji ne normos ribose. Kolkas 127 ax.gif Bet ir kiti rodikliai viršija.. O pilvo sonoskopija matyt nieko neparodė, nes ten pas mane nieko beveik ir nėra biggrin.gif Juokauju mirksiukas.gif Šiaip džiaugiuosi, kad nieko blogo nerado išskyrus kraują smile.gif Kg net nežinau kur pamečiau, visko gali būti,kad ir darbe smile.gif Bet darbu tikrai nesiskundžiu- visi klientai malonūs ir nervų negadina thumbup.gif
Kaip tavo sveikatėlė? Kaip mažoji laikosi? Ar sveika?

Daivulka, gerai, kad nebedaug liko iki operacijos. Antraip turbūt reikėtų gydytojams pasirodyti. Jei kasa streikuoja-badauti, o jei akmenys siaučia-žiūrėti kad nepagadintu kaselės dar labiau ax.gif Tai čia toks "trumpalaikis" priepuolis buvo? ax.gif

Renatėle, sveika gyva sugrįžus smile.gif Kas liečia šventes, tai anąmet dar buvau neoperuota, o skaudėdavo nuo betko valgomo doh.gif Tad per šventes labai kukliai dalyvavau valgymuose-atsisakiau visko, nuo ko žinojau kad gali būti negera. Na, kad ir atsisakiau, bet pamenu kad antrą Kalėdų dieną praverkiau ir prasiraičiau su nežmoniškais skausmais. Tokios vat mano Kalėdos buvo doh.gif
Bet kadangi šiemet gerokai sveikesnė esu, tai dabar net neįsivaizduoju kaip su tais valgiais bus ax.gif Aišku-nerizikuosiu per daug, nes visai nesinorėtų gale metų ir juo labiau per šventes pragulėti ligoninėje su lašelinėm smile.gif
Renatėle, ką tavo gydytojai sako? Ar žada kadanors pradėti tave gydyti? Juk akivaizdu, kad kasdieniniai vėmimai nuo tokio lengvo maisto nėra normalu, turėtų ieškoti priežasčių doh.gif

Būkit sveikos, brangiosios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2009 12 04, 21:20)
Labutis . Ar kurei is jusu yra taip kad daleiskim savaites begy neskaudetu kasos ar skrandzio ? Nes ar as cia viena tokia nesveika jau ir uzknisti pradejo kartais gailiuosi kad operavausi bet vel pagalvojus kazi kiek buciau pratempus su skausmais . Jammin emilaze ir pas mane yra pakilusi 128 tai ketvirtadieny vel darys pakartotinus tyrimus . O daktariukai nesake del ko ji pakilusi jeigu visi kiti tyrimai geri ? Skaiciau cia kad cepakus bandet valgyt ir nieko . As bandziau parasta bulve isiviriau garuose su krutinele tai zinokit nekas buvo pradejau (vemt ) skausmai . Matyt kaip kasos idividualei pasirenka ka virskinti o ka ne . Ir jogyratai man netinka o dauguma rasot kad juos valgot be problemu . Ar daug is jusu kasininkiu sutiksit antras Kucias ir Kaledas . Nes as dar zalia bus mano pirmos kaledos kad negalesiu valgyti gausybes vaisiu . Prasau parasykit savo nuomone kaip ruosetes sventem . Is anksto dekoju . Stiprybes jums ir gero savaitgalio .  drinks_cheers.gif

As pirmas kaledas valgiau tik duona ir virtas bulves -viskas. biggrin.gif Siemet jau bandysiu bulvyte su zuvyte paragaut, nieko nemaisysiu ir neprisirysiu, doh.gif nes zinau kuo gali baiktis. blush2.gif Nenoriu blogai jaustis. tongue.gif Valgau kad gyvenciau, o ne gyvenu kad valgyciau. mirksiukas.gif Yra teke jau valgyt cepelinus be jokiu padazu ar grietiniu - blogai nesijauciau, bet skanumo, malonumo nejauciau, biggrin.gif tai kam daugiau rizikuoti. irnesakyk.gif Jogurtas pykina, bet va kefyras tinka, tik palaukiu kol apsils. doh.gif Skranduko skausmai daznai pakankina, pavasari apgyde, bet cia tos ligos- vaistai ir vel teks eit pas gydytoja, kol nepaliete kasos ar kepenu blush2.gif

Keistoka renatele, kad pas tave taip ilgai nesusitvarko kasa, ta amilaze. doh.gif Labai jau reiktu tau save susiimt kad ta kasele nuramint doh.gif

Jammin1, negerai kad ta amilaze auksta doh.gif tai ir taip mazai tos kasos like tai sugraus iki galo visai nieko neliks, o dar ir organizma prisiukslins- sukels kokia infekcija blush2.gif vien zodz s. s. s. unsure.gif Tai jie per ta sonoskopija turbut ir iesko ko nebuve - gerai kad nieko nerado mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 04 gruodžio 2009 - 22:37
Labas rytas,
Mergaites, laikykites, jus gi stiprios mirksiukas.gif Na ir tegul tyrineja, na ir kas,kad ne visai geri tyrimai, viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sanita,
na, nelabai gerai, bet galbūt praeis, nukris ta amylazė rolleyes.gif
Nors šiandien darbe vėl didelį stresą apturėjau, vėl skrandis sustreikavo, o kasą pamaudė keliolika minučių ir dabar viskas jau o.k smile.gif Tikiuosi taip ir liks. Sakiau dar vienas tokio dydžio stresas-mesiu velniop tą darbą. Man sveikata svarbiau doh.gif

Vamora, šaunuolytė, kad į viską žiūri optimistiškai thumbup.gif Aš irgi prie tokių, bet kai darbas taip (atsiprašau) sušika dieną ir net ne vieną, tai dingsta trumpam ir tas optimizmas... Na, bet praeis diena,kita-vėl nosis bus aukštyn, gyvenimas pirmyn biggrin.gif
Atsakyti
Jammin1, jei del darbo taip streikuoja seiketele, tai tikrai geriau ji mest. Sveikata brangiau. O as visa savaite zinokit bijau valgyt, na biski rik vistos krutineles, zuvies, vaisiu,varskytes, jogurto,sureli koki, nes jau taip blogai praejusi savaitgali,kad bijau net pagalvot, jei vel tokie skausmai uzpultu,kai ir vaistai nepadeda doh.gif
Atsisveikinu galbut ilgesniam laikui. Isvaziuoju i sesija, tai nzn ada teks i SM ateit, nes laukia daug atsiskaitymu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 12 06, 10:17)
Jammin1, jei del darbo taip streikuoja seiketele, tai tikrai geriau ji mest. Sveikata brangiau. O as visa savaite zinokit bijau valgyt, na biski rik vistos krutineles, zuvies, vaisiu,varskytes, jogurto,sureli koki, nes jau taip blogai praejusi savaitgali,kad bijau net pagalvot, jei vel tokie skausmai uzpultu,kai ir vaistai nepadeda doh.gif
Atsisveikinu galbut ilgesniam laikui. Isvaziuoju i sesija, tai nzn ada teks i SM ateit, nes laukia daug atsiskaitymu mirksiukas.gif

Geros ir lengvos sesijos, Vamora 4u.gif Saugok save! Lauksim sugrįžtančios smile.gif
Turbūt jau ir trečia kasininkių temelė tuoj bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 12 06, 08:50)
Geros ir lengvos sesijos, Vamora  4u.gif  Saugok save! Lauksim sugrįžtančios smile.gif
Turbūt jau ir trečia kasininkių temelė tuoj bus smile.gif

Labas rytas mergaites . Varoma sekmes sesijoj . Sanita Jammin nezinau kas su mano kasa skradziu dedasi bet kuo toliau tuo labiau grystu prie skausmu ir pykinimu cia su gyditojais vel pasikartosiu kad delsia jie cia . Zinau kad gal po svenciu turesiu pasidaryti skrandzio tyrimus zarna ryti . po jos ultragarsas pilvo . bet aisku tik nezinau kada mane pakvies . O cia pasakymas del emilazes reikia laiko kad ji nurimtu . bet jau normalei laiko praejo bet ji vis nerimsta . Asiu uz pasisakymus del maisto nezinau kaip bus su kuciom ir kaledom vaje vaje . Kucias ruosiu pati zuvies ir silkes nelabai ir megau . bet Kaledos bus pas mama ir ten visada visko daug ir skanaus teks turbut isigariinti mesytes su brokoliais ir nestis bet kaip juokingai atrodo , nieko nepakeisi toks gyvenimas . Tai mergaites gero savaitgalio be nervu be streso ikiukas .
Atsakyti
Renatėle, man chirurgas irgi sakė, kad p-amylazė gali būti pakilusi ilgą laiką, nes kasos fermentai ilgą laiką išlieka aktyvūs. Tik kažkaip keista, kad negi TAIP ilgai, juk paskutinį kartą hospitalizuota buvau liepos mėnesį g.gif
Bet tavo atveju vistiek,manau, turėtų nenumoti ranka ir nenurašyti visko buvusiems priepuoliams. Vėmimas, skausmas ir bloga savijauta puikiai parodo, kad nesi sveika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 12 06, 14:56)
Renatėle, man chirurgas irgi sakė, kad p-amylazė gali būti pakilusi ilgą laiką, nes kasos fermentai ilgą laiką išlieka aktyvūs. Tik kažkaip keista, kad negi TAIP ilgai, juk paskutinį kartą hospitalizuota buvau liepos mėnesį  g.gif
Bet tavo atveju vistiek,manau, turėtų nenumoti ranka ir nenurašyti visko buvusiems priepuoliams. Vėmimas, skausmas ir bloga savijauta puikiai parodo, kad nesi sveika  unsure.gif

Sveikute Jammin . Jo suprantu kad jie yra linke sakyti kad reikia laiko kol kasa nurims visiskai man buvo vienu tarpu nukritusi emilaze bebuvo 98 kad tipo jua ejau y geraja puese o kai tikrino krauja del mazakraujystes tai ir atrado kad ji pakilusi tai dabar ketvirtadieny darys pilna p,milazes tyrima , jau nebezinau ir ka begalvoti uzeina juodu minciu nes siandien vel teko tolete pabuvoti . blink.gif . Liudna jau buna daznokai . verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2009 12 06, 22:20)
Sveikute Jammin . Jo suprantu kad jie yra linke sakyti kad reikia laiko kol kasa nurims visiskai man buvo vienu tarpu nukritusi emilaze bebuvo 98 kad tipo jua ejau y geraja puese o kai tikrino krauja del mazakraujystes tai ir atrado kad ji pakilusi tai dabar ketvirtadieny darys pilna p,milazes tyrima , jau nebezinau ir ka begalvoti uzeina juodu minciu nes siandien vel teko tolete pabuvoti .  blink.gif . Liudna jau buna daznokai .  verysad.gif

Renatėle, kokių gi juodų minčių? smile.gif Nieko juodo būti negali, tiesiog mūsų ligelė tokia 4u.gif Su ja reikia susigyventi, nors ir labai sunku...
Mergytės, jei nesupyksit-atidarysiu naują temą su šiek tiek bendros info apie mūsų ligą, jei netyčia atsirastų daugiau negaluojančių,kad galėtų pasiskaityti ax.gif
Atsakyti
Kraustomės į trečiąją kasininkių temelę smile.gif Nuoroda -->čia<--
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 23, 18:33)
Labas vakaras, Apolonai smile.gif
Kaip malonu, kad iš daugybės žinučių prisimenat ką rašiau  4u.gif
Na, ženklaus pagerėjimo ar daugiau jėgų pas mamą nelabai  atsirado  ax.gif  Iš tiesų net nežinau ką čia daugiau galima būtų išbandyti, nes Benfogama jau pasibaigė  ax.gif  Gal ką patarsit dar išmėginti?

Vos ne 9 iš 10 atvejų nuovargis pasireiškia dėl B1 trūkumo, kuris ląstelėse padeda karbohidratą paversti energija, arba dėl su amžiumi pasikeitusio hormonų balanso. Antru atveju dažniausiai kartu su nuovargiu pasireiškiantis simptomas tai naktinis prakaitavimas. Likusį 1 iš 10 gali lemti begalė įvairių priežasčių, nuo nepatogios pagalvės iki labai sunkių ligų. Bendrai, nuovargio laikinai atsikratyti galima vartojant įvairius stimuliatorius, pavyzdžiui kofeiną, tik nereikėtų viršyti 600mg per dieną. Kadangi jis iš organizmo varo kalcį, tai papildomai būtų reikalingas ir jis. Kofeinas ar kiti stimuliatoriai energijos nepriduoda, o tik skatina jos apykaitą, tai nepamaišo papildomas cukraus ar riebalų kiekis. Diabetikams kofeinas griežtai NE. Bene mažiausią pašalinį poveikį turi radijolė. Taip pat galima paminėti kulkšnę, acai uogas, mėlynuosius, žaliuosius dumblius, biotiną. Vienaip ar kitaip jie visi teigiamai veikia, o ir kaina tikrai nėra labai besikandžiojanti. Kažką kitą patart kaip ir nelabai ką galėčiau, nes arba konkrečią priežastį reikia išsiaiškint (nemiga, skydliaukės, kepenų ar kt. problemos), arba bendro poveikio žoleliniai preparatai, kurie arba padeda arba ne, bet svarbu ir kad nekenkia...
Atsakyti