Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(Vamora @ 2009 11 25, 21:25)
Labutis mergaites 4u.gif
Ar priimsit vel i savi buri dusia paklydele... Sugrizau blush2.gif

Labas smile.gif
Žinoma, junkis paklydėle biggrin.gif
Kas nutiko? (tikiuosi nieko) rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš vis dar laikausi, bet jaučiuosiu blogai. Tokia pilna ir išsipūtusi doh.gif Ką bevalgau viskas lyg betonas guli pilve. Skambinau į klinikas, klausiau gudytojo kodėl užeina skausmo priepuoliai. Tas paklausė ar pykina po to, pasakiau, kad ne, tai tas nieko ir nepasakė doh.gif Tik pasakė, jei bis blogiai tai skambinti jam. Bet operacija tulžies jau gruožio 14, palauksiu. Tik va, jei kasos uždegimas jei vis tik nebus praėjęs, tai nežinau kas reik daryti. Laukiu kada greičiau viskas pasibaigtų smile.gif Gal tada bus kokių aiškumų.
Su maistu man bėda. Namie aš galiu maistą prisitaikyti, bet va darbe doh.gif Dirbu maisto pramonėje, savo maisto neštis negalima, yra nemokama valgykla. O va ten jau bėda bėda: niekas netinka, pasitenkinu tik srubomis, nes visa kitą: kepta, rūkyta, aštru ir pan. Sriubos ir tos man per riebios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 25, 21:30)
Labas smile.gif
Žinoma, junkis paklydėle  biggrin.gif
Kas nutiko? (tikiuosi nieko)  rolleyes.gif

Ai buvo visko...Pilvo skausmai ir spazmai ziaurus spali,po to ilgas laikas dietos; tik dziuvesiai,koses arbatos...Dabar vel nieko,vel normaliai, tik kazin kiek, kaip reikia ziuret ka valgau ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergytės 4u.gif

Vamora, bet dabar jau viskas tvarkoje? Nebeskauda pilvo? ax.gif

Daivulka, skaičiau tulžininkių temelėje , kad nelabai išeina kažką sužinoti iš savo gydytojo... doh.gif Ech, žinau kaip kankina ta nežinomybė...
Na, belieka kaip įmanoma labiau saugotis, kad gruodžio 14 jau nebeatidėtų operacijos smile.gif Aišku tas laukimas irgi savo daro-spėju apgalvojai visus variantus:"kas bus jeigu.."
Bet viskas bus gerai, tikrai geriau negu dabar 4u.gif Gaila, kad tik su maistu tau sunoka, kai neleidžia savojo atsinešt ax.gif Bet gal įmanoma laikinai būtų paderinti su vadovybe, juk turėtų suprast... ax.gif

Renatėle, kaip tu laikaisi? Tylu... Ar viskas gerai?

Sanita, ar jau "pagydei" kompą? Kaip laikaisi? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 26 lapkričio 2009 - 22:30
sveikutes ,labai noreciau prisijunkt prie jusu ax.gif ...
man irgi nesenai diagnozavo letini pankreatita doh.gif ,ir nezinau ka valgyt,ka gert,ko atsisakyt,ko vengt....nieko man neaiskino kaip gyvent....o uzeina pjauna pilvo sonus,issiputusi visa blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zelda1 @ 2009 11 26, 23:57)
sveikutes ,labai noreciau prisijunkt prie jusu ax.gif ...
man irgi nesenai diagnozavo  letini pankreatita doh.gif ,ir nezinau ka valgyt,ka gert,ko atsisakyt,ko vengt....nieko man neaiskino kaip gyvent....o uzeina pjauna pilvo sonus,issiputusi visa blush2.gif  verysad.gif

Labutis, Zelda- drąsiai junkis prie mūsų smile.gif Kadangi aš naktinėju ir puikiai žinau kur guli kasininkių dieta, tai iškart duosiu nuorodą, kad būtų lengviau ir aiškiau susigaudyti ką galima ir ko ne smile.gif Nuo ko pankreatitas prasidėjo? Akmenys tulžyje sukėlė...ar? blush2.gif
DIETA smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 26 lapkričio 2009 - 23:08
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 26, 23:30)
Sveikos mergytės  4u.gif

Sanita, ar jau "pagydei" kompą? Kaip laikaisi? smile.gif

ph34r.gif Labutis visoms 4u.gif
Kaip jus laikotes, kaip sveikateles ar nekankina kasos negalavimai, kaip sekasi draugauti su tuo kriuksiu-gripu? bigsmile.gif
As apsirgau nezinia kuo.. wink.gif komplikavosi sinusitu, mazulyte taip pat serga. verysad.gif Bet kasa gana rami, tik skranduku tenka smarkiai pasirupinti blush2.gif

Kompiuteris dar gydosi, bet grizo savaitgaliuj dukryte tai turiu galimybe perziureti visas naujienas. ax.gif

Labutis zelda1, saunu kad prisijungiat, kurtu sveikti smagiau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Keista ir blogai kad gydytojai nesugeba paaiskint kaip svarbi si liga, kad turi buti ipatingas gyvenimo ritmas. Pagal kokius tyrimus jums nustate letini kasos uzdegima? blush2.gif Skelbkit kara savo ligelei ir bus viskas ciki user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 28 lapkričio 2009 - 13:06
QUOTE(Sanita @ 2009 11 28, 14:01)
ph34r.gif    Labutis visoms    4u.gif
Kaip jus laikotes, kaip sveikateles ar nekankina kasos negalavimai, kaip sekasi draugauti su tuo kriuksiu-gripu?  bigsmile.gif
As apsirgau nezinia kuo..  wink.gif  komplikavosi sinusitu, mazulyte taip pat serga.  verysad.gif  Bet kasa gana rami, tik skranduku tenka smarkiai pasirupinti  blush2.gif

Labutis , Sanita 4u.gif

Uch, negerai, kad apsirgot su mažiuke unsure.gif O sinusitą ankščiau esi turėjus ar čia pirmas sinusito atvejis? ax.gif Kas su skranduku nutiko? Mažiukei irgi gripas? verysad.gif

Aš tai sveika kaip ridikas (tfu tfu tfu), nors aplink kasdien daugybė klientų kosti, čiaudo ir visa kita, bet kažkaip aš dar kriuksės nepasigavau thumbup.gif
Va užtai mama jau kelintą dieną negaluoja, o šiandien ir temp.nemaža, kosti žiauriai ir kažkokia alergija ar koks velnias užpuolė, nes veidas sutinęs šiek tiek buvo doh.gif
Žodžiu grįžus iš darbo šiandien kai pamačiau-išsigandau. Kadangi ją be proto sunku priversti pas gydytojus apsilankyti, tai iškart pasakiau-kils aukšta temperatūra-kviečiu greitąją be kalbų ax.gif Na, smagu, kad kolkas vaistai nuo temp.padėjo ir atrodo kolkas viskas o.k.
Tik truputį baisoka pačiai užsikrėsti blush2.gif Bet kažkodėl šventai tikiu, kad šiemet manęs gripas nepagaus ax.gif

Sanita, linkiu kuo greičiau sveikti abiem su dukryte 4u.gif

Atsakyti
Labutis 4u.gif
O as vakar buvau baliuke ir...prisivaisinau...buvo bemiege naktis su ziauriais skausmais verysad.gif , vaistai nepadeda...Ir dabar vaikstau susisukus...Skauda..Labai skauda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 11 29, 13:48)
Labutis 4u.gif
O as vakar buvau baliuke ir...prisivaisinau...buvo bemiege naktis su ziauriais skausmais verysad.gif , vaistai nepadeda...Ir dabar vaikstau susisukus...Skauda..Labai skauda doh.gif

Labutis 4u.gif
Ojojojojoi, kaip užjaučiu aš tave unsure.gif Aišku ir pačios kaltės yra blush2.gif Bet sunku per baliukus susilaikyti doh.gif
Aš šiandien nieko nešvenčiu(išskyrus tai kad išeiginės biggrin.gif ), bet tiek blogio prisivalgiau visokio doh.gif Pasekmių bijau, bet taaaip skanu buvo blush2.gif Bjaurios pagundos doh.gif
O dar važiuosiu tuoj į svečius, tikiuosi bent ten nors lašas valios ir proto atsiras biggrin.gif

Vamora, pabadauk dabar šiek tiek. Linkiu kuo greičiau taisytis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kai badaujat, nieko visiškai nevalgot g.gif Ar tiesiog darot iškrovos dieną g.gif pvz. su kokiais obuoliais, sultim, na su kuo sutaria kasa. Aš pvz. negaliu valgyti slyvų, vynuogių- reikia skūrą nusulupti. O dar papasakosiu baiką: paprasti tarkiniai cepelinai tinka ax.gif o va virtų bulvių nei per kur. Sako tarkių negalima, bet jei suvalgau vieną cepelina, man tai nieko, viskas gerai. Antro jau nei tą, nei kitą dieną nebandžiau. Bijau rizikuoti. O va darbe nuo virtų bulvių vieno vos kojų nepakračiau. Suprask kaip nori. Tenka atsirinkti kas tinka, o kas ne.
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 29, 17:17)
O kai badaujat, nieko visiškai nevalgot g.gif Ar tiesiog darot iškrovos dieną g.gif pvz. su kokiais obuoliais, sultim, na su kuo sutaria kasa. Aš pvz. negaliu valgyti slyvų, vynuogių- reikia skūrą nusulupti. O dar papasakosiu baiką: paprasti tarkiniai cepelinai tinka ax.gif  o va virtų bulvių nei per kur. Sako tarkių negalima, bet jei suvalgau vieną cepelina, man tai nieko, viskas gerai. Antro jau nei tą, nei kitą dieną nebandžiau. Bijau rizikuoti.  O va darbe nuo virtų bulvių vieno vos kojų nepakračiau. Suprask kaip nori. Tenka atsirinkti kas tinka, o kas ne.

Išties turbūt yra dalykų,kurių negali dauguma toleruoti, bet yra tokių,kurie tik individualiai netoleruojami smile.gif
Pvz aš netoleruodavau žuvies iki operacijų. Užeidavo kraupūs skausmai. O kitoms neriebi žuvis tiko smile.gif
Tai ir su cepelinais turbūt tas pats smile.gif
Aš dabar toleruoju visiškai visą maistą, tik stengiuosi kiek įmanoma prisilaikyti, kad neprisižaisti smile.gif
Beja, nei vaisių, nei daržovių su skūrom valgyti negalima/nerekomenduojama smile.gif
Atsakyti