Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

Labas 4u.gif
Merginos padėkit help.gif
Turiu tulžyje akenis, bet taip pat prasidėjo kasos uždegimas. Liepė laukti pora mėnesių ir tik tada operuotis. Atrodė, kad viskas gerai. Tačiau užvakar, vakar ir šiandien prasidėjo priepuoliai: nežmoniškas skausmas dešiniam šone kažkur lyg ir po šonkauliais. Visi jie prasidėjo tuo metu kai buvau pasilenkus ar susirietus. Ar tai gali būti kasos uždegimas, nu atsinaujinęs? Ir ką daryti, badauti ar vartoti tik kokių skysčių ar tik sriubos?
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 03, 21:19)
Labas 4u.gif
Merginos padėkit help.gif
Turiu tulžyje akenis, bet taip pat prasidėjo kasos uždegimas. Liepė laukti pora mėnesių ir tik tada operuotis. Atrodė, kad viskas gerai. Tačiau užvakar, vakar ir šiandien prasidėjo priepuoliai: nežmoniškas skausmas dešiniam šone kažkur lyg ir po šonkauliais. Visi jie prasidėjo tuo metu kai buvau pasilenkus ar susirietus. Ar tai gali būti kasos uždegimas, nu atsinaujinęs? Ir ką daryti, badauti ar vartoti tik kokių skysčių ar tik sriubos?

Labas,
Turbūt būtų sunku pasakyti ar priepuoliai nuo akmenų, ar kasa vėl užsidegė. Siūlyčiau nejuokauti ir kuo greičiau kreiptis į medikus. Jei skausmas nelabai pakenčiamas- kvieskit greitąją, o jei kentėti įmanoma- ryt bėkit pas gydytoją.
Tik nesuprantu ko laukti, jei kasos uždegimas prasidėjo? Greičiau pjautų tą tulžiapūslę... g.gif Ką gydytojai konkrečiau sakė, kam tas laukimas?
P.S. kasos uždegimą nuraminti padeda badas, t.y. visiškai nieko nevalgyti, tik skysčius vartoti. Ligoninėje neleidžia net gerti- stato lašelines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 03 lapkričio 2009 - 20:33
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 03, 21:31)
Labas,
Turbūt būtų sunku pasakyti ar priepuoliai nuo akmenų, ar kasa vėl užsidegė. Siūlyčiau nejuokauti ir kuo greičiau kreiptis į medikus. Jei skausmas nelabai pakenčiamas- kvieskit greitąją, o jei kentėti įmanoma- ryt bėkit pas gydytoją.
Tik nesuprantu ko laukti, jei kasos uždegimas prasidėjo? Greičiau pjautų tą tulžiapūslę...  g.gif  Ką gydytojai konkrečiau sakė, kam tas laukimas?

Kaip klinikose pasakė gydytojas, tai nieko nėra biasiau kaip operuoti su kasos uždegimu. Daugiau nieko nesakė. Prieš savaitę darė amilazės tyrimus, tai jie jau buvo normoj, tai daktarė leido gryžti į darbą. Po savaitės va ką turiu. Nuo ko dar gali skaudėti? Gal nuo sunkių nešulių, nes tenka kalti dėžes po koki 20 kg. ir dirbti pasilenkus g.gif Kodėl namie buvo viskas gerai, o darbe tik pablogėjo g.gif Klinikose klausiau ar šaltas oras neturi įtakos, nes dirbu maisto pramonėje, ten temperatūra siekia vos iki dešimt laipsnių, o būna ir penki- šeši, sakė, kad nieko tokio, o va šeimos gydytoja labai tai atsargiai vertino: šalta, tampaisi... Suprask kaip nori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 03, 21:39)
Kaip klinikose pasakė gydytojas, tai nieko nėra biasiau kaip operuoti su kasos uždegimu. Daugiau nieko nesakė. Prieš savaitę darė amilazės tyrimus, tai jie jau buvo normoj, tai daktarė leido gryžti į darbą. Po savaitės va ką turiu. Nuo ko dar gali skaudėti? Gal nuo sunkių nešulių, nes tenka kalti dėžes po koki 20 kg. ir dirbti pasilenkus g.gif  Kodėl namie buvo viskas gerai, o darbe tik pablogėjo g.gif Klinikose klausiau ar šaltas oras neturi įtakos, nes dirbu maisto pramonėje, ten temperatūra siekia vos iki dešimt laipsnių, o būna ir penki- šeši, sakė, kad nieko tokio, o va šeimos gydytoja labai tai atsargiai vertino: šalta, tampaisi... Suprask kaip nori doh.gif

Po kasos uzdegimo tenka daug ka pakeisti.. Darbas jusu tikrai po sios ligeles netinkamas doh.gif . O tokie skausmai gali buti nuo kasos ir nuo tulzies uzdegimo, tik kasai nurimus iskart reiketu operuotis. Ekstrinem reikalui esant operuoja ir prie umaus pankretito.. Bet tai labai pavojinga.. Mane is renimacijos su umiu pankretitu veze operuot, buvo arba, arba doh.gif . Buvo panasei kaip tau doh.gif . Priepolis ligonine, uzsikise latakai, lataku valymas, tik man komplikavosi i umu pankretita ir atsiduriau reanimacijoj, o tada dar ir tulzis uzsidege.. Is ten teko vaziuot i operacine salint tulzi, rizika baisi, bet nebebuvo ka rinktis doh.gif
Taip, kad nedelsk ir tokiu ligeliu nepalik sau kesti blush2.gif , butinai kreipkis i gydytojus.. Jei kasa nurimo ja reikia saugoti... wub.gif Be tulzies irnesakyk.gif galima , o kasa blush2.gif

Manau kad tau vis tik uzsidege tulzis, jei blogai jauties kviesk greituke, isoperuos ir viskas bus liuks mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 03 lapkričio 2009 - 21:14
Na būtent uždegimo metu, tai žinoma nereikia rizikuoti su operacijom. Bet kasos uždegimas nebūna po du mėnesius(na nebent nesigydoma, kas dėl siaubingų skausmų mažai įmanoma). Tad kai kraujo rodikliai susinormalizuos- prašykitės siuntimo operacijai. Nekentėkit ir nekenkit sau smile.gif
Linkiu kuo greičiau pasitaisyti ir atsikratyti tulžiapūslės 4u.gif
Papildyta:
Sanita, tavo avatarai tai tokie kaiptik mums kasininkėms pasierzinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Būtent, kad kai rodės, kad viskas stojo į savo vietas, kai jau rinkausi šmutkes operacijai, derinau darbą ir studijas, tai še tau boba devintinės. doh.gif Aš ir galvojau, kad tulžis, bet kad tie priepuoliai trumpi. po dešimt- dvidešimt minučių. Ir šaltis blink.gif Aš su golfu, liemene ir dar pūkine liemene, o namiškiai trumpom rankovėm blink.gif Kai tik šaltis, taip ir priepuolis. Tik manes tai nepykina, bet būna tik labai silpna, rankos visai viskam nusvyra.
Išsigeriu arbatėlę ir miegelio, valgyti kažko noris, nuo pietų nieko nevalgiau ax.gif Ryt į darbą šeštą valandą, jei tik eisiu, arba pazvanysiu šefui, tegu kolegę iš atostogų kviečia. Taip ar taip žada iš darbo atleisti daug žmonių. irnesakyk.gif
Ačiū už pagalbą, patarimus ir palaikymą. 4u.gif Visoms sveikatėlės thumbup.gif Laikykitės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 03, 22:51)
Būtent, kad kai rodės, kad viskas stojo į savo vietas, kai jau rinkausi šmutkes operacijai, derinau darbą ir studijas, tai še tau boba devintinės.  doh.gif Aš ir galvojau, kad tulžis, bet kad tie priepuoliai trumpi. po dešimt- dvidešimt minučių. Ir šaltis blink.gif Aš su golfu, liemene ir dar pūkine liemene, o namiškiai trumpom rankovėm blink.gif  Kai tik šaltis, taip ir priepuolis. Tik manes tai nepykina, bet būna tik labai silpna, rankos visai viskam nusvyra.
Išsigeriu arbatėlę ir miegelio, valgyti kažko noris, nuo pietų nieko nevalgiau ax.gif Ryt  į darbą šeštą valandą, jei tik eisiu, arba pazvanysiu šefui, tegu kolegę iš atostogų kviečia. Taip ar taip žada iš darbo atleisti daug žmonių.  irnesakyk.gif
Ačiū už pagalbą, patarimus ir palaikymą. 4u.gif  Visoms sveikatėlės thumbup.gif Laikykitės mirksiukas.gif

Daivulka, aišku nesiardyk, jei blogai wink.gif Saugok save ir kai kažką naujo žinosi- mums pranešk ax.gif Sėkmytės dideliausios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 03, 22:18)
Sanita, tavo avatarai tai tokie kaiptik mums kasininkėms pasierzinti  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Man tai suteikia toki malonuma ax.gif (zinoma nepasierzinti) , zodziais neapsakoma. user posted image Mano mazajam deimanteliuj jau penki metukai, jai taip pat saldumynu nelabai galima, tik ji vaizdais ir kvapais nepasisotina biggrin.gif

Vis galvoju kaip leliunas sekasi g.gif , neramu ir jokiu ziniu.. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 11 04, 11:01)
lotuliukas.gif 
Man tai suteikia toki malonuma  ax.gif  (zinoma nepasierzinti) , zodziais neapsakoma.  user posted image Mano mazajam deimanteliuj jau penki metukai, jai taip pat saldumynu nelabai galima, tik ji vaizdais ir kvapais nepasisotina  biggrin.gif 

Vis galvoju kaip leliunas sekasi  g.gif  , neramu ir jokiu ziniu..    user posted image

Mažutė dar palyginus, maniau kiek vyresnė bus smile.gif Aš įsivaizduoju kaip vaikams sunku be saldumynų doh.gif Ir paaiškinti sunku, kad negalima ax.gif
Alergija kokia mažylei nuo saldaus blogio? unsure.gif

Man irgi labai neramu dėl Leliūnas. Kasdien pagalvoju kaip ji laikosi. Tikiuosi neguli kokioj ligoninėj doh.gif Laikau kumščius, kad viskas būtų ok.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 04, 09:37)
Mažutė dar palyginus, maniau kiek vyresnė bus  smile.gif Aš įsivaizduoju kaip vaikams sunku be saldumynų  doh.gif  Ir paaiškinti sunku, kad negalima  ax.gif 
Alergija kokia mažylei nuo saldaus blogio?  unsure.gif

Man irgi labai neramu dėl Leliūnas. Kasdien pagalvoju kaip ji laikosi. Tikiuosi neguli kokioj ligoninėj  doh.gif  Laikau kumščius, kad viskas būtų  ok.gif

Sveikutes mergaites . Skaitau ir skaitau foruma ieskau atsakymu i klausimus bet ne daznai juos randu . Jammin Sanita judvi isikapstet is labai rimtu kasos sukeltu problemu Jammin tau matau vis karts nuo karto paskausta kasele . O Sanita tau ar ji pasireiskia dar . Viena beda ne beda pas mane dabar dar ytarti pradejo mazakraujyste greitu laiku turetu pakviesti tyrimus pasidaryti del mazakraujystes bet visi simtomai rodo kad jau turiu ja . (gal duok dieve ir pasiliks ju tik ytarimai ) . doh.gif Sekmes mergaites ir neatkriskit laikykimes . drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labutis,
Vajei, Renatėle, na tau ir nesiseka sad.gif Užjaučiu...
Gerai, kad bent tyrimukus daraisi, gal dar kartais nieko neras, tikėkimės smile.gif

Aš šiandien iš gydytojos, nieko naujo, tik gavau siuntimų krūvą ir tiek smile.gif
Važiuoju šiandien į darbo pokalbėlį, labai džiūgauju, nes pabodo namie jau ir noriu dirbti smile.gif Laikykit kumštelius, mergytės mirksiukas.gif

Beto, su pirmuoju rimtu sniegu visas 4u.gif Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuje sninga ohoho kaip smile.gif (aišku, mums-nuolat kenčiančioms nuo šalčio, tai menkas džiaugsmas)

Sveikatytės visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 11 05, 12:40)
Labutis,
Vajei, Renatėle, na tau ir nesiseka sad.gif Užjaučiu...
Gerai, kad bent tyrimukus daraisi, gal dar kartais nieko neras, tikėkimės smile.gif

Aš šiandien iš gydytojos, nieko naujo, tik gavau siuntimų krūvą ir tiek  smile.gif
Važiuoju šiandien į darbo pokalbėlį, labai džiūgauju, nes pabodo namie jau ir noriu dirbti smile.gif Laikykit kumštelius, mergytės  mirksiukas.gif

Beto, su pirmuoju rimtu sniegu visas  4u.gif Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuje sninga ohoho kaip smile.gif  (aišku, mums-nuolat kenčiančioms nuo šalčio, tai menkas džiaugsmas)

Sveikatytės visoms smile.gif

Labutis mergaites . Laikau kumstelius Jammin kad tik tau pasisektu ir gautum darbely . Zinau ka reiskia namie sedet ypac jei geriau jautiesi . Na su tais tyrimukais tai ilgokai dar vis reikia laukti kol pakvies . Vakar gi pas dietologe buvau tai nieko naujo nepapasakojo papasakojo visa tai ka is jusu suzinojau kaip maitintis . Tik liepe bandyti jau ivairesny maista pvz kiausiny valgyti jau su tryniu , na ka ir isbandziau siandien tai vos as jos neprakeikiau , nes uzejo tokie skausmai kad oro ikvept negalejau o gi darbe buvau tai prigeriau vaistu kokiu tik turejau kreono mezymo nospos esencialio odestono susileidau dar nospos gerai kad atsiveziau leidziamo nes galvojau nusoksiu nuo proto is skausmo pasedejau ofise pora valandikiu ir aprimo . galiu pasakyt toks skausmas aplanke turbut pirma kart tai dabar sedziu valgyt noriu bet bijau ka suvalgyt kad nepasidarytu vel taip . Jammin ar tau liezuvis neapsinesa tamsei geltonai zalei taip . nesuprantu as juk neturetu taip buti jau . Ir (ismatos vel zalios ) kiba mano kasos uzdegimas pereina i letiny . Va je vaje . doh.gif . Parasyk kaip sekesi pokalbyje , ir i kokias pareigas bandei ? iki ir sekmes . Sekmes visom nesusirgti neatkristi ikiukas . thumbup.gif
Atsakyti