Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(Vamora @ 2009 09 30, 15:53)
Nepasiduokit mergaites mirksiukas.gif viskas bus gerai.

Nepasiduosim mirksiukas.gif
Va tik labai jaudinuos del Jammin1 (nors gal taip nedera, kitaip nemoku. bigsmile.gif ) Buciau jos mama, ikresciau i kaili blush2.gif biggrin.gif , o gal nereiketu tiesiog nemaitinciau karpiais. g.gif biggrin.gif Ir dar yra kelios nuodemeles kuriu jei tikrai negalima. mastau.gif topsecret.gif biggrin.gif Jammin1, friends.gif nebandyk susirgti, unsure.gif man jaudintis draudziama lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gero silto rudenelio mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 09 30, 13:53)
Nepasiduokit mergaites mirksiukas.gif viskas bus gerai.

Labas rytas visom 4u.gif . Rasau vel smgu kad kitom geriau ir dziaugiuosi uz tai ir liudziu del tu kurios segate . :verysad:As praleidau sia naktele be miego ir jau zinau nuo ko netoleruoja mano organizmas pieno produktu , vakar suvalgiau jogurtuko pacio liesiausio tik 2 valgomus saukstus po truputi tai isipuciau iskar pradejo paskaudenti ir visa naktis pykinimas viduriu putimas deginimas po sonkauleis kada visa tai baigsis ? Taip mano maistas skurdzias nei bulviu ne perliniu kruopu negaliu kuriu megstu dar ir jogurtai sukas nuo manes , ka be valgyt nes tos koses kasdien jau pabodo , doh.gif siandien teks badaut vien arbatom ir jokio kito maisto ne i burna kaip sunku siaubas . as jau vyliuasi kad po truputi sveikstu bet se tau ne velnio sedziu saltis krecia . kaip jus tokios stiprios nesuprantu ? blink.gif Stiprybes jums ir sveikatos . thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 10 01, 09:09)
Nepasiduosim  mirksiukas.gif   
Va tik labai jaudinuos del Jammin1 (nors gal taip nedera,  kitaip nemoku.   bigsmile.gif  ) Buciau jos mama, ikresciau i kaili  blush2.gif  biggrin.gif , o gal nereiketu tiesiog nemaitinciau karpiais.  g.gif  biggrin.gif Ir dar yra kelios nuodemeles kuriu jei tikrai negalima.           Jammin1,   friends.gif  nebandyk susirgti,  unsure.gif  man jaudintis draudziama  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
Gero silto rudenelio mergaites  4u.gif

Labas rytas user posted image

Sanita, ačiū už rūpestį, bet nesinervuok smile.gif Tas karpis manyje atsidūrė per klaidą. Kažkaip tiesiog nesusimąstėm, kad tai skaitoma riebia žuvimi user posted image

Pažadu- daugiau karpių nebus biggrin.gif Saldumynus nuo šiandien irgi metu, nes žiūriu kuo toliau, tuo sunkiau apsistoti ties vienu ar dviem saldainiais doh.gif Nuo šiol schmoll.gif

Šiandien kaiptik gaminau daržovių troškinį iš visiškai ekologiškų daržovyčių- bus puiki pradžia link sveikesnės mitybos smile.gif
Na o šiaip aš tikrai stengiuosi ir neleidžiu sau visko dėti į burną. Bet va tie saldumynai vis koja man pakiša. Na dar ir karpiai visokie hihihi.gif

Pastebėjau kad jau kokia savaitė, kaip vaikštau nuostabios nuotaikos, nors toks oras paprastai mane veikia priešingai.. Gal čia žiedadulkės padėjo ax.gif

Būkit sveikos ir linksmos user posted image 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 01 spalio 2009 - 10:27
sveikutes

labai prasau surasyti pozymius kasos uzdegimo, nes man dar pas gyd, geriu omeprazoli, galvodama kad tai skrandis, bet kodel pavalgius riebaus, labai stipriai skauda desini sono ir sonkaulius verysad.gif nors kiek zinau kasa kairej pusej
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikeja: 01 spalio 2009 - 16:52
ir dar ar vidaus organu echoskopas ka nors tokiu atveju rodo
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2009 10 01, 17:49)
sveikutes

labai prasau surasyti pozymius kasos uzdegimo, nes man dar pas gyd, geriu omeprazoli, galvodama kad tai skrandis, bet kodel pavalgius riebaus, labai stipriai skauda desini sono ir sonkaulius verysad.gif nors kiek zinau kasa kairej pusej

Neskubekit jaudintis yra daug ligu kur simptomai panasus, gali but skranduko problemytes, gali tulzyje akmenukai but ir t.t. mirksiukas.gif

Simptomai
Pagrindinis simptomas - skausmas. Jis atsiranda staiga ir gali trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų. Skausmas kyla duobutėje po krūtinkauliu (epigastryje) ir gali plisti į juosmenį. Kai kuriems ligoniams skauda visą pilvą. Skausmas labai stiprus ir nepraeina nuo nuskausminamųjų vaistų. Kartais palengvėja sėdint pasilenkus į priekį ar gulint susirietus.
Pykinimas, vėmimas - daugkartinis. Išsivėmus nepalengvėja. Nuolatinis atsirūgimas, žagsulys.
Sunkiais atvejais gali ištikti šokas, sąmonės sutrikimas su kliedesiais ir haliucinacijom. Kartais požymiai primena miokardo infarktą.
Jei liga prasidėjo nuo tulžies akmenligės, gali pasireikšti gelta.
Diagnostika remiasi klinikiniais požymiais, padidėjusiu kasos fermentų aktyvumu kraujyje ir šlapime (nustatoma specialiu biocheminiu kraujo tyrimu).
Apžiūrint ligonį galima gelta, jis tankiai kvėpuoja. Pagreitėjęs širdies susitraukimų dažnis, nukritęs kraujospūdis. Kartais matomas juosmens patinimas.
Bendras kraujo tyrimas - visada su pakitimais.
Taip pat atliekama apžvalginė pilvo rentgenografija (kitų ūmių patologijų atmetimui), ultragarsinis tyrimas, kompiuterinė tomografija.
- Kokie šios ligos požymiai?
- Ligoniai kenčia skausmą viršutinėje pilvo dalyje, kuris dažnai paūmėja po valgio. Todėl ligoniai bijo valgyti.
Skausmas gali būti įvairaus intensyvumo ir trukmės. Ypač vargina naktį.
Dėl kasos ląstelių, kurios gamina virškinimo fermentus, pažeidimo vystosi chroninis viduriavimas. Ypač suvalgius riebesnio maisto. Dėl šių priežasčių krenta ligonio svoris.
Nuolatinis skausmas ir virškinimo sutrikimai gali tapti depresijos priežastimi.
Kai dėl uždegimo randėjančioje kasos galvutėje užspaudžiamas bendrasis tulžies latakas, išsivysto mechaninė gelta. Ligonis pagelsta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemurmur: 01 spalio 2009 - 18:41
Radau idomu straipsniuka ax.gif
Maistas ligos paūmėjimo metu
Kasos uždegimo paūmėjimo metu patariama valgyti garuose paruošto trinto maisto, liesos varškės, liesos mėsos ir žuvies, liesos paukštienos be odelės, patiekalų iš kruopų, išskyrus kviečių, troškintų vaisių ir daržovių. Galima valgyti vegetariškos daržovių sriubos, išskyrus kopūstų, nes jie sukelia vidurių pūtimą. Patartina valgyti 5-6 kartus per dieną, nepersivalgyti.

Pagrindinis kasos uždegimo požymis — skausmas, kuris atsiranda staiga, dažniausiai suvalgius riebaus ar aštraus maisto, išgėrus alkoholinių gėrimų.

Maistas turi būti pagamintas iš šviežių, gerų produktų. Daržovių ir vaisių daug nevalgykite.

Patariama mažiau vartoti cukraus, medaus, uogienių. Paūmėjus kasos uždegimui per dieną suvalgykite ne daugiau 70 g cukraus bei 10 g druskos. Dažnai netinka saldus pienas. Patariama vengti kefyro, rūgpienio, pasukų.

Negalima vartoti alkoholio, rūkyti, dirbti sunkų fizinį darbą. Negalima valgyti kepto ir riebaus maisto, mėsos ir žuvies sultinių, šaltienos, konservuoto maisto, kepenėlių ir smegenėlių, grybų, ikrų, majonezo, aštrių prieskonių, riebios tešlos kepinių, šviežios juodos duonos, pyragaičių su kremu, šokolado, kakavos, stiprios arbatos, kavos, rūgščių vaisių ir uogų, griežčių, ropių, ridikėlių, rūgštynių, špinatų, svogūnų, salotų, ankštinių kultūrų, bananų, ledų, gazuoto vandens.

Vaistiniai augalai
Sergant pankreatitu patartina vartoti šiuos vaistinius augalus: trūkažolės ir kiaulpienės šaknis, mėlynių, bruknių ir žemuogių lapus, jūros kopūstus, erškėtrožių vaisius, ramunėles, jonažoles, sukatžoles ir mėtas.
Gal kam pravers blush2.gif

Atsakyti
Dėkui už straipsnius- man visuomet įdomu paskaityti kažką naujo, nes apie mūsų ligą jau nieko naujo neberandu blush2.gif

Ką gero randat- dėkit čia- aš visada mielai paskaitysiu, o ir kitoms manau pravers smile.gif

Nors simptomų daug ir neatitinka, o dietos dažnai prieštarauja viena kitai, bet apsišviesti ir pamąstyti visad gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sutrikusį kasos darbą gali palengvinti MSM (Methyl Sulfonyl Methane), kuris pagerina ląstelių membranų pralaidumą ir taip padeda iš kraujo įsisavinti cukrų bei insuliną.
Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2009 10 02, 10:16)
Sutrikusį kasos darbą gali palengvinti MSM (Methyl Sulfonyl Methane), kuris pagerina ląstelių membranų pralaidumą ir taip padeda iš kraujo įsisavinti cukrų bei insuliną.

Kas cia per dalykelis? Ir kas juo prekiauja? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(apolonas @ 2009 10 02, 08:16)

Labas rytas visoms mergaiciukems kaip besilaikote kaip jusu sveikateles ? g.gif Jo labai gerai kad informacijos daugiau randat neprosaly visom pasiskaityti . smile.gif Na as jau siandien jauciuosi geriau kad neprisikalbeciau ir energijos turiu tai eisiu gal namus tvarkytis paziuresiu kaip seksis . rolleyes.gif Saket mergaites kad jus pilvas burbuliuoja po valgio man irgi tas pats ir siaip biski geda nuo aplinkiniu ka darot siuo atveju ? Ir noriu paklausti gal kas esat girdejusios ar susidurusios su ZILBERIO sindromu cia kai bilurubinas pakiles istisai nes man itaria sia liga dar as jieskau info bet nelabai ka randu tik radau kad dietos irgi reik laikytis . As cia atradau jogurtukus is soju tai zinokit bandysiu siandien ragauti jei netinka normalus tai is sojos turbut tiks . Jasmin noriu paklausti aisku man tas zodis skaudus (invaliduma )tvarkeis is po operaciju kad kasos neturi ? Nes man irgi liepe tvarkytis tik nesuprantu kam . Ar as jau nebebusiu niekada tokia kokia buvau . na ta prasme kad eidavau visur kiaurai nezinodavau kas yra nuovargis . Dabar kai sedziu namie tai nieko ir neveikiu sunkaus biski apsisluoju apsitvarkau . Tai tokios tokeles aciu uz atsakyma is anksto blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(renatele2828 @ 2009 10 02, 09:00)
Labas rytas visoms mergaiciukems kaip besilaikote kaip jusu sveikateles ? g.gif Jo labai gerai kad informacijos daugiau randat neprosaly visom pasiskaityti .  smile.gif Na as jau siandien jauciuosi geriau kad neprisikalbeciau ir energijos turiu tai eisiu gal namus tvarkytis paziuresiu kaip seksis . rolleyes.gif Saket mergaites kad jus pilvas burbuliuoja po valgio man irgi tas pats ir siaip biski geda nuo aplinkiniu ka darot siuo atveju ? Ir noriu paklausti gal kas esat girdejusios ar susidurusios su ZILBERIO sindromu cia kai bilurubinas pakiles istisai nes man itaria sia liga dar as jieskau info bet nelabai ka randu tik radau kad dietos irgi reik laikytis . As cia atradau jogurtukus is soju tai zinokit bandysiu siandien ragauti jei netinka normalus tai is sojos turbut tiks . Jasmin noriu paklausti aisku man tas zodis skaudus (invaliduma )tvarkeis is po operaciju kad kasos neturi ? Nes man irgi liepe tvarkytis tik nesuprantu kam . Ar as jau nebebusiu niekada tokia kokia buvau . na ta prasme kad eidavau visur kiaurai nezinodavau kas yra nuovargis . Dabar kai sedziu namie tai nieko ir neveikiu sunkaus biski apsisluoju apsitvarkau . Tai tokios tokeles aciu uz atsakyma is anksto  blush2.gif

Aa ir as noreciau suzinoti kas tai per daiktas ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 10 02, 10:37)
Kas cia per dalykelis? Ir kas juo prekiauja?  ax.gif

MSM yra organiškai sujungta siera. Po deguonies, vandens ir druskos, MSM yra ketvirtas reikalingiausias žmogaus mitybos elementas - siera dalyvauja beveik visuose organizmo medžiagų apykaitos procesuose ir yra esminė ląstelių atsinaujinimo ir maitinimo medžiaga. Palengvina deguonies, anglies dioksido, maistinių medžiagų mainus, prisideda prie baltymų, hormonų, jungiamojo audinio, fermentų sintezės. Kaip pagrindinis kolageno komponentas padeda išvengti uždegimo, palengvina atsistatymą. MSM poveikį sustiprina vitaminas C, kuris labai svarbus sintezei. MSM veikia ir kaip analgetikai ir priešuždegiminis preparatas. Jis taip pat slopina raumenų spazmus ir padidina kraujo pratekėjimą. Be kasos problemų jis dar naudojamas esant sutrikusiai plaučių funkcijai, gydant emfizemą, apsaugo kraujotaką nuo candida mielių, kurios gyvena ir "dirba" storosiose žarnose. Lietuvoje MSM pagrinde reklamuojamas kaip raumenų ir sąnarių papildas.
Yra pirkti vaistinėse, kaina priklauso nuo medžiagos ir tablečių kiekio, tarkim 500mg 90 tablečių kainuoja apie 75Lt. Nors realiai už tokią kainą galima gauti ir 180 kapsulių pakuotę - tiesa, ne iš vaistinės.
Papildyta:
Varojimas: po 500mg vieną-du kartus dienoje valgio metu.
Atsakyti