Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 07, 19:14)
Labutis mergynos .  4u.gif .Kaip besilaikot ? Na zinok Jasmina vaistu nesiperku internetu todel kad skrendu i lietuva kitoj savaotei jua ir tiesei i vilniu pas gyditojo jau uzsiregistravau . O siandien buvau pas gyditoju vel blink.gif nes pradejau viduriuoti (zalia ) tu nepatikesi tai liepe nevalgyti nieko 24val ir gerti kokakola kaip jum taip patinka. kiek skaiciau gazuotu is vis negalima sergant kasos uzdegimu ir gastritu . Tai skambinaus i vilniu gyditojuj tai turiu tik lineksa tai jy ir geriu smekta nuo vemimo bet ir ta kalu nospa pas mane kaip saldainiai jau ir liezuvis tirpsta . Gal yra kam taip buve kad desine puse nutirpsta nors miegu ant kaires puse ar ant nugaros prabundu nakty is to kad nutirpus visa desinioji puse . Vaistai nuo pykinimo tai siap sau isgeriu retkarciais ir po 2 tabletes . Ar jums dare ityrimus is (ismatu ) man liepe atsivest i vilniu . Kuo arciau diena kai skrisiu tuo labiau bijau diagnozes  verysad.gif

Jokių kolų!!! Ir gazuota negerai, bet kiek visokio velnio tuose limonaduose dar pridėta... Ne mūsų organizmam šitie gėrimai. Ankščiau pati litrais coca gerdavau, bet dabar jau pusantrų metų nė lašelio nesu paragavusi...
Dėl nevalgymo, tai tiesa, jeigu skauda ir bloga- pabadauk. Gerk tik vandenį. Nevalgant kasa "ilsisi", nereikia gaminti insulino ir fermentų, todėl organizmas atsigauna, atlėgsta skausmai.
Dėl tirpimų nežinau, vargu ar tai susiję su kasa g.gif
O išmatų tyrimo man niekada nedarė dėl kasos, tikiuosi niekada ir nedarys biggrin.gif
Diagnozės nebijok, kuo greičiau bus išvados,diagnozė, tuo greičiau bus skirtas tikslus gydymas ir ateis pagerėjimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 06, 09:27)
Labas hakura  . tau ka sako dabar ten daktarai po tos triubos ? ar sonai beskauda dar ? g.gif . siandien vaziuoju krauja duoti vel kokia turi buti ta milaze ar emilaze normali . ikiukas mergynos laikykites > thumbup.gif

Dar nieko nepasake, nes negavo isvados seimos gyd doh.gif Nieko laikausi, sekmadieni nieko nelegalaus nevalgiau, bet nakti teko keltis vaistu gert, pasedejau pirmadieni ant dziuvesiu, vakar antt sriubytes kaip ir gerai tik ziauriai sveikatos ner ka nors dirbt, o biletenio imt kol kas nenoriu.

QUOTE(Jammin1 @ 2009 07 06, 19:33)
Sveika  4u.gif
doh.gif  Nemažai ir tu pagulėjusi ligoninėse.... Tik pas mus rimčiau žiūrima į šitą ligą, manyčiau  g.gif
Su temperatūra pas tave kažkokie keisti dalykai dedasi... Ir net po antklodėm sušilus tokia temperatūra tavo žema?
Gerai, kad dar gan ilgą laiką tęsia biuletenį, esant skausmams gali pamėginti porą dienų pabadauti, (pvz pirmą dieną tik vandenukas, o antrą jau kokie džiuvėsėliai su lengva arbatėlė). Šiaip net troškintas maistas ne visas tinka, pvz rekomenduojama atsisakyti kiaulienos , ankštinių augalų, visokių kopūstų...  Na žodžiu, pasiskaityk rekomendacinę dietą  mirksiukas.gif
O kaip vaistukai nuo pykinimo, padeda?
Šita ligelė kaip ir visam gyvenimui, bet labai teisingai maitinantis ir save prisižiūrint gyventi galima smile.gif Nors bent mane tai kolkas vargina tas nežinojimas kada gali ištikti priepuolis  doh.gif  Bijau kažkur išvažiuoti ilgesniam laikui, jau nekalbant apie užsienį... Niekada net į artimiausią parduotuvę neinu be vaistų... Aš jau paranojiškai bijau tų priepuolių..
Būtinai susižinok kokio dydžio ta amylazė pas tave. O neksiumas tai tik nuo skrandžio, kažkaip nesinori tikėti, kad pas jus visiškai nėra fermentų pirkti... Tiesiog pavadinimai kitokie, nei Lt. Šiaip fermentus galima užsisakyti ir internetu, yra online vaistinės pristatančios vaistus visoje Europos sąjungoje  mirksiukas.gif Manyčiau fermentam jokių receptukų neturėtų prireikti smile.gif
P.S. skanas=kompiuterinė tomografija?

Uzuojauta Jamin del potvynio, tikiuosi viskas kuo graziau issispres. Mus vasario men kaimynai uzpyle, tai net nesiteikia kaltes priisimt, nei su draudimu sneka, nieko doh.gif (namas 2austu).

Vakar kaip tik valgiau svieziu kopustu sriubyte, tiko thumbup.gif Nieko bloga nebuvo.

Pas mane Norvegijoj irgi nera fermentu pirkt be recepto, o recepta labai sunku, bent is mano gyd gaut unsure.gif LT daug laisviau su vaistais, cia tik parecetamolis, Ibux, nuo viduriavimo vaistai, kosulio miksturos, visokie trinami geliai raumenu skausmui ir t.t., moteriskiem grybeliam ir hemarojui be recepto, o visa kita.... Neseniai atsirado diklofenakas(voltarenas) be recepto, kai norvegai is Svedijos masiskai pradejo vest biggrin.gif

QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 07, 18:14)
Labutis mergynos .  4u.gif .Kaip besilaikot ? Na zinok Jasmina vaistu nesiperku internetu todel kad skrendu i lietuva kitoj savaotei jua ir tiesei i vilniu pas gyditojo jau uzsiregistravau . O siandien buvau pas gyditoju vel blink.gif nes pradejau viduriuoti (zalia ) tu nepatikesi tai liepe nevalgyti nieko 24val ir gerti kokakola kaip jum taip patinka. kiek skaiciau gazuotu is vis negalima sergant kasos uzdegimu ir gastritu . Tai skambinaus i vilniu gyditojuj tai turiu tik lineksa tai jy ir geriu smekta nuo vemimo bet ir ta kalu nospa pas mane kaip saldainiai jau ir liezuvis tirpsta . Gal yra kam taip buve kad desine puse nutirpsta nors miegu ant kaires puse ar ant nugaros prabundu nakty is to kad nutirpus visa desinioji puse . Vaistai nuo pykinimo tai siap sau isgeriu retkarciais ir po 2 tabletes . Ar jums dare ityrimus is (ismatu ) man liepe atsivest i vilniu . Kuo arciau diena kai skrisiu tuo labiau bijau diagnozes  verysad.gif

Manes tas jau nebestebina, cia kiekvienakart kai subloguoja, geria cola ir valgo sviezia prancuziska batona. Niekad tai nedariau ir nedarysiu, nors kiekviena kart gyd akcentuoja, kai nueinu su mazium doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 06, 09:27)
Labas hakura  . tau ka sako dabar ten daktarai po tos triubos ? ar sonai beskauda dar ? g.gif . siandien vaziuoju krauja duoti vel kokia turi buti ta milaze ar emilaze normali . ikiukas mergynos laikykites > thumbup.gif

Dar nieko nepasake, nes negavo isvados seimos gyd doh.gif Nieko laikausi, sekmadieni nieko nelegalaus nevalgiau, bet nakti teko keltis vaistu gert, pasedejau pirmadieni ant dziuvesiu, vakar antt sriubytes kaip ir gerai tik ziauriai sveikatos ner ka nors dirbt, o biletenio imt kol kas nenoriu.

QUOTE(Jammin1 @ 2009 07 06, 19:33)
...
Gerai, kad dar gan ilgą laiką tęsia biuletenį, esant skausmams gali pamėginti porą dienų pabadauti, (pvz pirmą dieną tik vandenukas, o antrą jau kokie džiuvėsėliai su lengva arbatėlė). Šiaip net troškintas maistas ne visas tinka, pvz rekomenduojama atsisakyti kiaulienos , ankštinių augalų, visokių kopūstų...  Na žodžiu, pasiskaityk rekomendacinę dietą  mirksiukas.gif
...

Uzuojauta Jamin del potvynio, tikiuosi viskas kuo graziau issispres. Mus vasario men kaimynai uzpyle, tai net nesiteikia kaltes priisimt, nei su draudimu sneka, nieko doh.gif (namas 2austu).

Vakar kaip tik valgiau svieziu kopustu sriubyte, tiko thumbup.gif Nieko bloga nebuvo.

Pas mane Norvegijoj irgi nera fermentu pirkt be recepto, o recepta labai sunku, bent is mano gyd gaut unsure.gif LT daug laisviau su vaistais, cia tik parecetamolis, Ibux, nuo viduriavimo vaistai, kosulio miksturos, visokie trinami geliai raumenu skausmui ir t.t., moteriskiem grybeliam ir hemarojui be recepto, o visa kita.... Neseniai atsirado diklofenakas(voltarenas) be recepto, kai norvegai is Svedijos masiskai pradejo vest biggrin.gif

QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 07, 18:14)

Manes tas jau nebestebina, cia kiekvienakart kai subloguoja, geria cola ir valgo sviezia prancuziska batona. Niekad tai nedariau ir nedarysiu, nors kiekviena kart gyd akcentuoja, kai nueinu su mazium doh.gif
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 07 08, 07:35)
Manes tas jau nebestebina, cia kiekvienakart kai subloguoja, geria cola ir valgo sviezia prancuziska batona. Niekad tai nedariau ir nedarysiu, nors kiekviena kart gyd akcentuoja, kai nueinu su mazium  doh.gif

Matyt nori kuo greičiau "atsikratyti" pacientų user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Aš jau kelintą dieną valgau sausus pusryčius su pienu rytais, kaip mane užkabliavo bigsmile.gif Ir skanu, ir sveika(aišku ne toms, kurios netoleruoja pieno), niam niam user posted image

Šiandien aš irgi einu pas gydytoją, nes nebesusitvarkau su savo karščiavimais, nepadeda antibiotikai, matyt organizmas jau priprato prie jų unsure.gif
Mano šeimos gydytoja atostogauja, tai teks pas kažkokią kitą eiti, tikiuosi nepakliūsiu pas kokią seną ir piktą raganą user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 08 liepos 2009 - 07:23
Sveikos. Kokios ,Jammin, naujienos po koncultacijos pas gydytoją? Ką sako dėl tos temperatūros?
Aš į Santariškes važiuoju rugsėjo 9, pas G.Danapienę. Laukiu tos konsultacijos, nes patikėk doh.gif Jau kelinta diena taip juosia mane, taip juosia. Bet manau pati prisidirbau: daugiau pavalgiau, pasitasiau sode. Su vienu mediku kalbejau dėl kompiuterinio tyrimo, sakau jis man neparodė, kad turiu problemų su kasa, o kraujas tai rodo. Sako o čia visai paprasta-spindulys praėjo ne pro pažeistą kasos vietą ir kompiuteris neužfiksavo. Nežinau kiek jis man čia tos tiesos pasakė. Kaip sakiau-dedu visas viltis į konsultaciją Santariškėse, bet tai dar taip toli, o kartais jau jėgos atrodo tuoj tuoj apleis, ir tos baisios mintys tarsi kirvarpos lenda į galvą...
Atsakyti
QUOTE(Lėliūnas @ 2009 07 08, 10:23)
Sveikos. Kokios ,Jammin, naujienos po koncultacijos pas gydytoją? Ką sako dėl tos temperatūros?
Aš į Santariškes važiuoju rugsėjo 9, pas G.Danapienę. Laukiu tos konsultacijos, nes patikėk doh.gif Jau kelinta diena taip juosia mane, taip juosia. Bet manau pati prisidirbau: daugiau pavalgiau, pasitasiau sode. Su vienu mediku kalbejau dėl kompiuterinio tyrimo, sakau jis man neparodė, kad turiu problemų su kasa, o kraujas tai rodo. Sako o čia visai paprasta-spindulys praėjo ne pro pažeistą kasos vietą ir kompiuteris neužfiksavo. Nežinau kiek jis man čia tos tiesos pasakė. Kaip sakiau-dedu visas viltis į konsultaciją Santariškėse, bet tai dar taip toli, o kartais jau jėgos atrodo tuoj tuoj apleis, ir tos baisios mintys tarsi kirvarpos lenda į galvą...

OOOO, pas superinę gydytoją papuolėt thumbup.gif Gaila, kad tik labai toli ta konsultacija verysad.gif Bet stenkitės labai su maistu nežaisti ir kažkaip sulauksit smile.gif
Aš va neseniai grįžau iš poliklinikos, liepė antibiotikų nebegerti, o temperatūrą tiesiog "numušinėti". Davė siuntimą pasitikrinti dėl gliukozės, ar nesergu diabetu ir siuntimą į Santariškių konsultacinę polikliniką. Bet aš vėpla, eidama namo abu siuntimus pamečiau biggrin.gif doh.gif Teks rytoj atsiprašinėti gydytojos ir prašyti, kad dar kartelį parašytų. Nu bet niekada nieko nesu gyvenime pametus, o čia še tau kad nori ax.gif

Pasidalinsiu ką šiandien pietums gaminau, gal įkvėpsiu ir kitas smile.gif
Gaminau brolio pagautą karpį, ekologiškas, nes iš brolio uošvių tvenkinuko ir dar šviežutėlis thumbup.gif user posted image
Ir šaltibarščių visą puodą pridariau, išviriau šviežių bulvyčių- man skanu thumbup.gif O rytojui pamarinavau vištienos, troškinsiu su šparaginėm pupelėm(nors jos atseit nerekomenduojamos, bet man niekada nuo jų nieko neskaudėjo) smile.gif

Prisivalgiau labai skaniai, dabar jaučiuosi kaip nestuke.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 08 liepos 2009 - 12:58
Labas mergaites . Skaitau jusu zinutes vienom geriau kitom taip pat ne dziaugtis ne verkti (sory jei nusisnekejau ) Bet zinokit nebezinau ne ka begalvoti. Isklausykit manes .Siandien pasiskambinau del tyrimu kuriuos daviau pirmadieny tai ne jukis ir ne verk blogesni tyrimai negu kad buvo . verysad.gif . Ir viastu vel jokiu nieks neduoda tai kita ketvirtadieny krauja vel siurbs is naujo pakartotinam tyrimuj unsure.gif nesuprantu ar jie nemoka gyditi ar nesupranta kaip gyditi durnynas kazkoks . Man vakar vakare per tiek laiko sukilo temperatura iki37,5 jauciausi tai klaikiai . Osiandien pradejau jausti ne tik desines puses skausma o ir kaire kirbena ir taip kad reikia nospos jau gerokai daugiau nei vienos tabletes .Verk neverkes cia nieko gero nieks nedaro . Laukiu lietuvos tai ne tas zodis . Vel jie mane cia nugydis . Aciu ir sekmes jum bukit stiprios ir laimingos . ax.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2009 07 08, 22:06)
Labas mergaites . Skaitau jusu zinutes vienom geriau kitom taip pat ne dziaugtis ne verkti (sory jei nusisnekejau ) Bet zinokit nebezinau ne ka begalvoti. Isklausykit manes .Siandien pasiskambinau del tyrimu kuriuos daviau pirmadieny tai ne jukis ir ne verk blogesni tyrimai negu kad buvo . verysad.gif  . Ir viastu vel jokiu nieks neduoda tai kita ketvirtadieny krauja vel siurbs is naujo pakartotinam tyrimuj  unsure.gif nesuprantu ar jie nemoka gyditi ar nesupranta kaip gyditi durnynas kazkoks . Man vakar vakare per tiek laiko sukilo temperatura iki37,5 jauciausi tai klaikiai . Osiandien pradejau jausti ne tik desines puses skausma o ir kaire kirbena ir taip kad reikia nospos jau gerokai daugiau nei vienos tabletes .Verk neverkes cia nieko gero nieks nedaro . Laukiu lietuvos tai ne tas zodis . Vel jie mane cia nugydis . Aciu ir sekmes jum bukit stiprios ir laimingos . ax.gif

Užuojauta 4u.gif Kokie kraujo rodikliai? Labai prasti? unsure.gif
Na, laikykis, nebedaug iki grįžimo į LT liko mirksiukas.gif Kaip blogai gal rimtai pabadauk, nes saujos vaistų irgi nieko gero doh.gif Nors aišku man reiktų patylėti kiek aš jų suryjau per pastaruosius pusantrų metų.. blush2.gif
Stiprybės ir kantrybės, gyvenk su mintimi, kad jau tuoj grįši į LT ir normalūs gydytojai "atgaivins" mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va, šiandien buvau pas gydytoją darkart siuntimo prašyti biggrin.gif Akivaizdžiai neapsidžiaugė, kad aš jį pamečiau, o seselė dar burbtelėjo, kad nereikia mėtyti... Lyg aš specialiai jį būčiau išmetus blink.gif Iš pradžių susinervinau, bet poto numojau į tai ranka mirksiukas.gif
Tai vat, pasiskambinau į Santariškių konsultacinės poliklinikos registratūrą ir užsirašiau pas Godą Denapienę liepos 14 dienai.
Ir iškart kilo klausimas, kodėl Jums,Leliūnas, tenka taip ilgai laukti? blink.gif Čia gal Vilniaus gyventojams privilegijos? smile.gif
Atsakyti
Sveikutes. Jasmin zdiaugiuosi kad taip greit siuntima gavai patikrinc tave smagu . Man reiktu biski informacijos del maisto . Mergaites ar jums pucia vidurius nuo paprastos sriubytes bulvyte morkyte ryziukai nesuprantu kas nebetinka valgiau juoda be grietines dabar kai nestuke.gif .
Atsakyti
Sveika 4u.gif

Na as maistą dabar jau toleruoju beveik visą, tai sunku kažką pasakyti. Ankščiau su sriubom nekildavo jokių bėdų, ypač su tokiom "lengvom" kaip ryžiukai,bulvytė,morkytė mirksiukas.gif
Gal kitos geriau ką patars... g.gif
O ką valgai juodą taip nelabai ir supratau? Duoną?
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Kaip laikotės? Tylu, ramu čia... ax.gif Gal atostogaujat visos? user posted image
Aš va, ryt jau maunu į Santariškių polikliniką, o iš ten tiesiai į Palangą sielos ir kūno poilsiui user posted image
Būkit geros kol manęs nebus ir nesirkit user posted image
Atsakyti