Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

Hakura, kaip tyrimėlis, ką pasakė?
Kaip kitos laikotės? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 06 19, 20:38)
Hakura, kaip tyrimėlis, ką pasakė?
Kaip kitos laikotės?  4u.gif

Sveikos, sia savaite darbe buvo toks beprotnamis, kad grizus prie kompo ir TV net artyn nesinori.
Tyrimai ir echoskopija viskas OK, gydytojai peciais trauko, neisivaizduoja ka cia gali kairiam sone ir desiniam nugaroj skaudet g.gif . Sakiau turbut psichiskai man cia, kur tas spec skyrius biggrin.gif , atostogu reikia. Liepos 2 turiu dar magnetini rezonansa. Kol kas skauda pavalgius, sunkiau fiziskai padirbus, gerai turiu jau vaistu. Maista taikausi, bet kai kada akys labiau nori nei skrandis gali, tai ir vaistukai pravercia blush2.gif .
Atsakyti
labuliauskas 4u.gif
nieko aš nepasveikau, bet ir blogiau nėra.
neryju bet ko, valgau mažomis porcijomis ir dažnai, tai netenka labai sirguliuoti. jau man kai darosi kas nors ne taip, tai pirmiausia pradeda šaltis purtyti ir aš jau žinau, kad reikia greit vaistukų pavartoti ir nevalgyti to, nuo ko mane taip purto.
šašlykų ragavau, bet nieko neatsitiko, nes du gabalėlius tesuvalgiau thumbup.gif išmokau save kontroliuoti maiste, tai negaliu atsidžiaugti blush2.gif o be to - jau vasara, daržas pilnas žolių. aš turbūt greit pieną pradėsiu duoti, kaip karvė lotuliukas.gif
sveikatos jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi žoles plačiai vartoju smile.gif Nieko skaniau ir būti negali smile.gif
Tik kad naktim pradėjo dešinį šoną skaudėti, toj vietoj kur auglys ar kaip ji ten pavadinti buvo doh.gif Teko jau kartą ir vaistukus nuo skausmo išsitraukti, o jau buvau pamiršus tą velniavą. Na tikiuosi, kad tai tik nuo šiokio tokio nuovargio,- pastarąsias porą savaičių po LT keliavau... Parsigavau namo, dabar pailsėsiu ir tikiuosi nebesulaukti jokių piktojo pankreatito "staigmenėlių"... unsure.gif
Atsakyti
Gal galit pasidalint ka jus valgot, kaip suderinat savo dietini maista su seimos. As dirbu is ryto, o MB po pietu, tai jis dazniausiai ir gamina maista. Daznai jis nepataiko su prieskoniais, apkepa ar siaip riebesne mesa naudoja.

*Kokias zoles valgot, kaip paruosiat? Man jau taip nusibodo tos pacios salotos, marinuoto negaliu valgyt, bandziau burokeliu doh.gif

Man per 3sav fantazija isseko, perverciau receptu knygas, internete narsiau, dauguma receptu, apkepti, riebus padazai, tarkuotos bulves, prieskoniu daugybe, tai tas tai anas netinka unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hakura: 21 birželio 2009 - 21:36
Hm, na pas mane namie tai arba atskirai gaminuosi, arba kitiem tenka valgyti tą, ką galiu aš biggrin.gif
Asmeniškai žoles aš valgau beveik visas- na turiu galvoje daržoves. Pomidorą, agurką visada nusilupu. Nevalgau svogūnų(nebent troškinyje), česnakų, ridikėlių ir ankštinių vengiu, nors ir šiaip nelabai mėgstu smile.gif O šiaip žiauriai mėgstu įvairias salotas iš šviežių daržovių- ir vitaminų daug ir lengvai virškinama thumbup.gif Dar visokie krapai ir kitokios žaliosios prieskoninės gėrybės veši, tai ir tos tapo neišvengiamos kiekvienos dienos meniu bigsmile.gif
O ieškant internete receptų, tai geriausia iškart į troškinių skyrelius taikytis, nes man kitaip sunku pagundų išvengti biggrin.gif
Aišku tavo atveju sudėtingiau, ypač jei vyras nemėgsta valgyti troškintai rolleyes.gif
Bent mano namai labai džiaugiasi, kad pradėjau ne tik aš žymiai sveikiau valgyti, bet ir kitus tam pastūmėjau smile.gif Gal su laiku ir tavo vyras įpras ax.gif

Ech, bet visgi būna ir man fantazija išsenka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 21 birželio 2009 - 22:23
QUOTE(Jammin1 @ 2009 06 21, 22:20)
Hm, na pas mane namie tai arba atskirai gaminuosi, arba kitiem tenka valgyti tą, ką galiu aš  biggrin.gif
Asmeniškai žoles aš valgau beveik visas- na turiu galvoje daržoves. Pomidorą, agurką visada nusilupu. Nevalgau svogūnų(nebent troškinyje), česnakų, ridikėlių ir ankštinių vengiu, nors ir šiaip nelabai mėgstu  smile.gif  O šiaip žiauriai mėgstu įvairias salotas iš šviežių daržovių- ir vitaminų daug ir lengvai virškinama  thumbup.gif  Dar visokie krapai ir kitokios žaliosios prieskoninės gėrybės veši, tai ir tos tapo neišvengiamos kiekvienos dienos meniu  bigsmile.gif
O ieškant internete receptų, tai geriausia iškart į troškinių skyrelius taikytis, nes man kitaip sunku pagundų išvengti  biggrin.gif
Aišku tavo atveju sudėtingiau, ypač jei vyras nemėgsta valgyti troškintai  rolleyes.gif
Bent mano namai labai džiaugiasi, kad pradėjau ne tik aš žymiai sveikiau valgyti, bet ir kitus tam pastūmėjau  smile.gif Gal su laiku ir tavo vyras įpras  ax.gif

Ech, bet visgi būna ir man fantazija išsenka  doh.gif

Pas mane 5m2 darzely irgi visokio gerio sociai, salotos, krapai, petrazoles, salierai, pankoliai ir t.t. Vyras megsta troskinius valgyt, su gamyba biski sunkiau biggrin.gif As noriu, vos ne organizmas reikalauja, silto maisto kasdien, sriubytes ar siaip ko skystoko. Vyras sriubu neverda, tik lesiu, bet ji sunkokai virskinama, tai isverdu sriuba savaitgali ir visa savaite sildau sau ir mazajam. Atradau dar ryziu ir avizu piena, thumbup.gif as labai megstu pieniskas sriubas. Reiks perpurtyt sava smegenine, kaip ka nors sveiko pasigaminus. Ryt zadu vaziuot pas drauge i ferma pieno parsivest, varske/ suri darysiu.Parduotuvese pas mus nera, nebent su labai daug druskos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hakura: 21 birželio 2009 - 23:16
QUOTE(hakura @ 2009 06 22, 00:14)
Pas mane 5m2 darzely irgi visokio gerio sociai, salotos, krapai, petrazoles, salierai, pankoliai ir t.t. Vyras megsta troskinius valgyt, su gamyba biski sunkiau  biggrin.gif  As noriu, vos ne organizmas reikalauja, silto maisto kasdien, sriubytes ar siaip ko skystoko. Vyras sriubu neverda, tik lesiu, bet ji sunkokai virskinama, tai isverdu sriuba savaitgali ir visa savaite sildau sau ir mazajam. Atradau dar ryziu ir avizu piena, thumbup.gif  as labai megstu pieniskas sriubas. Reiks perpurtyt sava smegenine, kaip ka nors sveiko pasigaminus. Ryt zadu vaziuot pas drauge i ferma pieno parsivest, varske/ suri darysiu.Parduotuvese pas mus nera, nebent su labai daug druskos.

Oho, kaip įdomu. Koks to ryžių-avižų pieno skonis? Kaip įprasto pieno? rolleyes.gif
Nu va, aš šiandien sugalvojau užsimarinuoti, o ryt išsitušinti triušienos su kokiom daržovėm. Pagalvojau kad senokai valgiau, o ir mėsytė lengvai virškinama, organizmui naudinga thumbup.gif
Šiandien ryte užsukau į virtuvę, tai mačiau, kad vištiena troškinasi ir bulvės bulvių košei verda bigsmile.gif Va taip ir mintam biggrin.gif

O gal kuri žinot patikrintą ir skanų būdą triušienai marinuoti/ruošti?
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 06 22, 08:59)
Oho, kaip įdomu. Koks to ryžių-avižų pieno skonis? Kaip įprasto pieno?  rolleyes.gif
Nu va, aš šiandien sugalvojau užsimarinuoti, o ryt išsitušinti triušienos su kokiom daržovėm. Pagalvojau kad senokai valgiau, o ir mėsytė lengvai virškinama, organizmui naudinga  thumbup.gif 
Šiandien ryte užsukau į virtuvę, tai mačiau, kad vištiena troškinasi ir bulvės bulvių košei verda  bigsmile.gif  Va taip ir mintam  biggrin.gif

O gal kuri žinot patikrintą ir skanų būdą triušienai marinuoti/ruošti?

Aciu, kad priminei, mas mane saldikly irgi triusienos yra clap_1.gif , treciadieni laisvadienis tai pasitroskinsiu su morkytem ir bulviu kose niam niam.

As marinuoju paprastai, siek tiek pipiriuku, druskos, zalumynu (pertazoles, karpai ir t.t.), sojos padazo, citrinos sulciu. Kartais dedu oregano, citrininiu pipiru, kaukazietisku prieskoniu(pirkau LT). Pries pradedant troskint i puoda sudedu svogunus, is mesa, ir taip lyg apkepu, bet kad neapskrustu, tada morkytes ir vanduo, druska pagal skoni. Mano mama troskina triusi piene, skonis neblogas, bet man vandeny labiau patinka.

Ryziu pieno skonis labai panasus i paprasto, gal kiek primena kokosa ir saldesnis.
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 06 22, 17:33)
Aciu, kad priminei, mas mane saldikly irgi triusienos yra  clap_1.gif , treciadieni laisvadienis tai pasitroskinsiu su morkytem ir bulviu kose niam niam.

As marinuoju paprastai, siek tiek pipiriuku, druskos, zalumynu (pertazoles, karpai ir t.t.), sojos padazo, citrinos sulciu. Kartais dedu oregano, citrininiu pipiru, kaukazietisku prieskoniu(pirkau LT). Pries pradedant troskint i puoda sudedu svogunus, is mesa, ir taip lyg apkepu, bet kad neapskrustu, tada morkytes ir vanduo, druska pagal skoni. Mano mama troskina triusi piene, skonis neblogas, bet man vandeny labiau patinka.

Ryziu pieno skonis labai panasus i paprasto, gal kiek primena kokosa ir saldesnis.

Na va, smagu, kad ir tau idėją ką pavalgyti daviau biggrin.gif
Aš radau du receptukus kažkokio restorano super virėjo, kaip daryti triušieną smile.gif Buvo variantas marinuoti su vynu arba žolėm. Pasirinkau žoles smile.gif
Reikia: druskos, mažo žiupsnelio mairūno, džiovintų čiobrelių, lauro lapelių, rozmarino, smulkinto česnako ir alyvuogių aliejaus. Kaip tik visko turėjau thumbup.gif Tik vietoj alyvuogių aliejaus naudojau linų sėmenų aliejų. Visas tas žoles reikia sutrinti ir išmaišyti kartu su šlakeliu aliejaus, o poto įtrinti į mėsytę. Kai įtryniau kvapai pasklido nežmoniškai pasakiški biggrin.gif Rytoj skaniai pavalgysiu essen.gif
Kadangi dar pusė triušio liko šaldiklyje- bandysiu tavo receptuką, arba tą su vynu smile.gif Aišku po pertraukos, kad nepabostų vien triušiais misti biggrin.gif
Atsakyti
atspėkit, kas aš tongue.gif
aš tai žinokit išmokau atsisakyti to, ką valgo šeimyna. kažkaip susivaldau jau. o daug ką gaminu garuose, be jokių aliejų, riebalų, labiausiai ir dažniausiai tapo man valgoma žuvis thumbup.gif arba verdu ją vandenyje ir paskui su daržovėmis dar viename puode patroškinu arba Bauer puodais naudojuosi. kruopos kažkaip pabodo per žiemą, tai duoduosi su daržovėm, žuvim. valgau silkutę ax.gif bet irgi su virtomis daržovėmis, tai jos ten tik dėl kvapo įdedu, kad nesusipykčiau su organizmu. kartais ir kokios mėsytės saikingai suvalgau, nes mėsa juk irgi reikalingas dalykas. buvau vienu tarpu dėl laiko stokos užbadavusi, tai pradėjo silpna darytis, galva suktis, bet jau nieko, praėjo, susitvarkiau.
šeimyna mano maisto kartais nevalgo - bet aš jų irgi ne biggrin.gif
Atsakyti
Gal Adrute? bigsmile.gif g.gif

Nu va, susipažinau šiąnakt su Ignalinos gydytojais verysad.gif
Buvau atostogauti išvažiavus, o skausmai ėmė ir susuko taip, kad joks tramadolis net nepadėjo doh.gif Kankinausi, kankinausi- vis tikėjausi, kad praeis, bet tik blogėjo.. Tad skambinom greitąjai ir liepė atvažiuoti į ligoninę. Ligoninėj gavau porą bakstelėjimų ir dvi lašelines su nuskausminamaisiais. Euforijos būseną pajutau tik kokia 22val., nors skausmai prasidėjo 15val cray.gif Smagu, kad medikai ir seselės ten žmogiški labai, seselė gal dešimt kartų vis teiravosi ar ko nereikia smile.gif Šįryt padarė echoskopiją ir suleidę nuskausminamųjų išleido namo. Aišku nusprendžiau nerizikuoti ir dar veikiant vaistams parvažiuoti į VLN. Kelionę beveik visą pramiegojau, nes vaistai gerokai svaigino, o VLN kol iki namų parsiradau, tai vos kojų nepakračiau cry.gif
Grįžus susileidau diclaco ir griuvau į lovą, užmigau porai valandėlių ir dabar jaučiuosi šiek tiek geriau bigsmile.gif
Aišku, šiandien badas man, keista kad ligoninėj davė valgyti(aišku atsisakiau). Bet kaip siaubinga buvo vėl pajusti tuos nežmoniškus skausmus doh.gif
Atsakyti