Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(Kasos uždegimas)

QUOTE(hakura @ 2009 05 24, 11:24)
*supratau kad marinuotiem agurkeliam ir t.t. sudie, O kaip del raugintu kopustu, agurku?
*keptam ir riebiam irgi ate
*saldaus pieno irgi negalima

?  O kaip su zaliom darzovem ir vaisiais, kazkur skaiciau, kad negalima, kitur neakcentuoja. Ar galima kopustus, ridikelius, spinatus ir t.t. biski agresivesnes darzoves
?  O kaip su grilintu maistu, ar galima, kokios pvz vistienos ant groteliu, ar zuvies, kalmaru.
?  Prieskoniai, kaip su pipirais, paprikom, svogunais, cesnakais
?  O kaip su duona, supratau, negalima batono ir visokiu kepiniu o juoda rugine galima?

Aciu, jei kas atsakys  4u.gif

Labas 4u.gif
Sakykit ate ir raugintiem kopūstam ir agurkėliam raugintiem, marinuotiem. Vaisius ir daržoves(pvz agurkus, pomidorus..) reikia nulupti, vaisiai ne citrusiniai ir ne kriaušės. Ridikėlius, ridikus ir agresivesnes daržoves pamirškit, svogūnus tik plikytus galima, česnakai nerekomeduojami... Apie grilintą maistą net galvoti draudžiama biggrin.gif Nebent liesa žuvytė susukta folijoje ir ant grotelių kepta, tada manau viskas ok g.gif
Prieskoniai- tik natūralios žolelės, pipirų negalima, paprikų berods irgi.
Duona ne šviežia,vakarykščio kepimo balta, juoda be priedų (saulėgrąžų,sėlenų), džiuvėsiai.
Vengti-mielinės tešlos kepinių, šviežios katik iškeptos duonos, rupaus malimo miltų duonos, su skaldytais grūdais.
Atrodo viską parašiau ko klausėt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Deisi @ 2009 05 24, 12:35)
sveikutės  4u.gif
aš užlūsi buvau su savo diplominiu, tai nerašiau nieko. bet nelabai ir turiu ką parašyti. kol buvau išvykusi, tai per tuos rūpesčius 2 paras likau nevalgiusi ir labai tuo džiaugiuosi  thumbup.gif  tapau bent jau lengvesnė  tongue.gif
o kolkas nieko naujo. dabar laukiu ketvirtadienio, kai apsiginsiu bakalaurą - ar susilaikysiu nuo laistymo ar vis gi pasirašysiu  g.gif
visoms linkiu sveikatos  4u.gif
ir vasaros karštos  4u.gif

Deisi, negerai tiek laiko nieko nevalgyti blush2.gif Bent kąnors lengvo, kokį jogurtuką įsimest reikėjo smile.gif
Dideliausios sėkmės ginant bakalaurinį drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 25 gegužės 2009 - 14:05
QUOTE(Jammin1 @ 2009 05 25, 14:07)
Labas  4u.gif
Sakykit ate ir raugintiem kopūstam ir agurkėliam raugintiem, marinuotiem. Vaisius ir daržoves(pvz agurkus, pomidorus..) reikia nulupti, vaisiai ne citrusiniai ir ne kriaušės. Ridikėlius, ridikus ir agresivesnes daržoves pamirškit, svogūnus tik plikytus galima, česnakai nerekomeduojami... Apie grilintą maistą net galvoti draudžiama  biggrin.gif Nebent liesa žuvytė susukta folijoje ir ant grotelių kepta, tada manau viskas ok  g.gif
Prieskoniai- tik natūralios žolelės, pipirų negalima, paprikų berods irgi.
Duona ne šviežia,vakarykščio kepimo balta, juoda be priedų (saulėgrąžų,sėlenų), džiuvėsiai.
Vengti-mielinės tešlos kepinių, šviežios katik iškeptos duonos, rupaus malimo miltų duonos, su skaldytais grūdais.
Atrodo viską parašiau ko klausėt  ax.gif
Papildyta:

Deisi, negerai tiek laiko nieko nevalgyti  blush2.gif  Bent kąnors lengvo, kokį jogurtuką įsimest reikėjo smile.gif
Dideliausios sėkmės ginant bakalaurinį  drinks_cheers.gif

Aciu, nu joo laukia super laikai verysad.gif Buvau siandien pas gyd, regis teks jungtis i jusu gretas.
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 05 25, 17:26)
Aciu, nu joo laukia super laikai  verysad.gif  Buvau siandien pas gyd, regis teks jungtis i jusu gretas.

Patvirtino diagnozę? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 05 25, 18:38)
Patvirtino diagnozę?  verysad.gif

Dar 100proc ne, reik laukt 2 dienas kraujo tyrimu rezultatu, bet echoskopija ir gydytojo veido israiska daug gero nezadejo. Kol kas negera, vis paskaudena, jei suvalgau gabaleli dziuvesio, vel issiskauda. Siandien gyva su 2 dziuvesiais ir gal 100ml avizu nuoviro. Per 2 dienas nukrito jau 3kg, tai kas toliau bus unsure.gif

Dar klausimelis, o kaip su svieziom sultim pvz morku, burokeliu ir t.t. galima? Dar ne dabar, bet veliau, kai jau valgyt pradesiu. O kaip su ledais, aisku tu grietininiu negalima, o sorbetus, saldytas sultis?
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 05 25, 21:07)
Dar 100proc ne, reik laukt 2 dienas kraujo tyrimu rezultatu, bet echoskopija ir gydytojo veido israiska daug gero nezadejo. Kol kas negera, vis paskaudena, jei suvalgau gabaleli dziuvesio, vel issiskauda. Siandien gyva su 2 dziuvesiais ir gal 100ml avizu nuoviro. Per 2 dienas nukrito jau 3kg, tai kas toliau bus  unsure.gif

Dar klausimelis, o kaip su svieziom sultim pvz morku, burokeliu ir t.t. galima? Dar ne dabar, bet veliau, kai jau valgyt pradesiu. O kaip su ledais, aisku tu grietininiu negalima, o sorbetus, saldytas sultis?

Sultis švelnias galima, rekomenduojama skiesti 1/2 smile.gif
Kaip su ledais yra, tiksliai nežinau, bet jaučiu nerekomenduojama... g.gif Na, individualu čia turbūt ir priklauso kokių sulčių g.gif
O svoris pas jus krenta laaabai greitai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 05 25, 21:22)
Sultis švelnias galima, rekomenduojama skiesti 1/2  smile.gif
Kaip su ledais yra, tiksliai nežinau, bet jaučiu nerekomenduojama... g.gif  Na, individualu čia turbūt ir priklauso kokių sulčių  g.gif
O svoris pas jus krenta laaabai greitai  blink.gif

Na as atsargu siek tiek turiu, kokius +10kg, jei taip greit nukris itariu lygiai taip greit ir sugris. O gal sustos dabar, issivale zarnynas po atostoginio pavalgymo rolleyes.gif
Bukit geros merginos nevadinkit manes jus ax.gif , man tik 27metai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hakura: 25 gegužės 2009 - 21:54
QUOTE(hakura @ 2009 05 25, 21:07)

Negalima salto mums nieko, net produktai is saldytuvo reikia kad nors kiek atsiltu (ledai net sveikiem nelabai gerai) tik labai skanu biggrin.gif
Del morku sulciu tai abejoju ar gerai.. pagelsit
Atsakyti
QUOTE(hakura @ 2009 05 25, 22:51)
Na as atsargu siek tiek turiu, kokius +10kg, jei taip greit nukris itariu lygiai taip greit ir sugris. O gal sustos dabar, issivale zarnynas po atostoginio pavalgymo  rolleyes.gif 
Bukit geros merginos nevadinkit manes jus  ax.gif , man tik 27metai  mirksiukas.gif

Ok,vadinsiu TU mirksiukas.gif
Šiaip kg nukrenta greitai, bet poto juos susigrąžinti žiauriai sunku...
Šiandien pasisvėriau, žiūriu tik vienas kg priaugtas, na maximum du doh.gif
O aš jau ir norėčiau dar bent poros kg, nes juodai atsibodo tie klausimai apie kūdumą schmoll.gif Baisiausia tas, kad daugelis galvoja, jog aš čia taip sąmoningai "nusidietinau" biggrin.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sanita @ 2009 05 26, 09:03)
Negalima salto mums nieko, net produktai is saldytuvo reikia kad nors kiek atsiltu (ledai net sveikiem nelabai gerai) tik labai skanu  biggrin.gif
Del morku sulciu tai abejoju ar gerai.. pagelsit

Na va, teisingai Sanita sakai drinks_cheers.gif Aš kadangi blogietė nusižengėlė esu, tai ledus kapoju... ax.gif user posted image
Ir net visai užmiršus buvau, kad šaltų produktų mums negalima ax.gif
Remonto metu radau tris knygas apie sveiką mitybą, tai sakiau skaitysiu, gal bus lengviau blogus įpročius pamiršti, siaubas kaip sunku vėl bus dietos laikytis doh.gif
Atsakyti
Reikia tik nauja kredo susikurti 4u.gif
Valgau kad gyvenciau o ne gyvenu kad valgyciau.. patikekit netaip jau sunku ir kokia gausybe patiekalu is mums galimu produktu thumbup.gif
Anksciau vyrui gamindavau atskirai o dabar jis nori kartu su mumis valgyti ir sako kad visai kitaip jauciasi nei anksciau.. biggrin.gif
Man gal buvo lengviau mityba perverst aukstyn kojom buvo toks sutapimas mano ligos ir paaiskejo kad mazute daug kam alergiska.. bet surasti naujus patiekalus buvo laaaabai sunku (vos ne iskirvio sriuba virt) blush2.gif

Jammin1-blogietė nusižengėlėhihihi.gif, labai gaila kad pasiduodi lengvom pagundom blush2.gif (todel ir turejai tiek daug komplikaciju unsure.gif bet juk turetum is savo klaidu mokytis..) mastau.gif
Nesmerkiu.. visi turim ivairiu nuodemiu, pagundu - tik jaudinuos del tavo ateities wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 05 26, 12:37)
Reikia tik nauja kredo susikurti  4u.gif
Valgau kad gyvenciau o ne gyvenu kad valgyciau.. patikekit netaip jau sunku ir kokia gausybe patiekalu is mums galimu produktu   thumbup.gif
Anksciau vyrui gamindavau atskirai o dabar jis nori kartu su mumis valgyti ir sako kad visai kitaip jauciasi nei anksciau..  biggrin.gif 
Man gal buvo lengviau mityba perverst aukstyn kojom buvo toks sutapimas mano ligos ir paaiskejo kad mazute daug kam alergiska..  bet surasti naujus patiekalus buvo laaaabai sunku (vos ne iskirvio sriuba virt)  blush2.gif

Jammin1-blogietė nusižengėlėhihihi.gif, labai gaila kad pasiduodi lengvom pagundom  blush2.gif (todel ir turejai tiek daug komplikaciju  unsure.gif bet juk turetum is savo klaidu mokytis..)  mastau.gif
Nesmerkiu.. visi turim ivairiu nuodemiu, pagundu - tik jaudinuos del tavo ateities  wub.gif

Aš nuo šiandien taisausi jau smile.gif Gaminau sriubytę, plovą su vištiena, jokių riebalų ir skanu thumbup.gif
Aš irgi pastebėjau, kad sveikai valgant ir savijauta kitokia, todėl ir nusprendžiau vėl jungtis į dietininkių būrį drinks_cheers.gif
"Valgau kad gyvenčiau, o ne gyvenu kad valgyčiau"- AUKSINĖ MINTIS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 26 gegužės 2009 - 20:00
Tiesa, šiandien pradėjau skaityti pirmąją knygą apie sveiką mitybą. Kiek teisingų minčių radau. Nors perskaičiau dar nedaug, bet matau kad bus įdomu ir naudinga good.gif Rašoma, kad gale knygos bus pateikti ir receptai ir sveikų maisto produktų vartojimas, iš jų išgaunant maksimalų kiekį naudos organizmui ok.gif
Žodžiu, jei bus įdomu- galėsiu pasidalinti ką išskaitysiu topsecret.gif
Atsakyti
Deisi flirt.gif laikau kumstukus, laukiam smartass.gif ir sveikos... SEKMES TAU !!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti