QUOTE(jolacka007 @ 2010 04 21, 15:40)
tai vat, vis dar nesioju, nors terminas buvo 19d. gal jau ir noreciau greiciau, bet yra kaip yra.
raso jau tonus tai sako taip grazu, kad net studentams galima rodyti- kaip is vadovelio.
o del gimdymo kiekvienai buna individualiai. jei gimgymo veikla normali, galima ir reikia bandyti gimdyti naturaliai. bet jei komplikuojasi, ir neatsidarineja ar dar kas ne taip, daro cezari.pooperacines zaizdos surandejimas gali neleisti atsidarineti. bet nebutinai. buna gi kad neatsidarineja ir be jokiu ten operaciju.
zodziu, as dar veiksme ir laukiu kuo cia viskas pasibaigs...
laba
nu va mes jau po visko ir siandien sueina 1 savaitele
apie gimdyma mano patys geriausi prisiminimai, ko labiausiai bijoma man to nieko nenutiko. kai pasiklausai kad viskam pasibaigus moteriskes daugiau vaiku nebenori tai as jau po kokios dar savaiteles galeciau vel gimdyti...
bijojau kad gali buti komplikaciju del isnesiojimo- net siek tiek pernesiojau. taip pat bijojau kad gali neatsidarineti kaklelis ir gali tekti operuoti, tai atsidarinejo viskas liuks
pats gimdymas visas uztruko 5val 27min (!) tai gydytoja sake kad kaip pirmam gimdymui ir dar po operacijos cia yra kazkas nerealiai gero... dar padejo ir epiduras kadangi jis veikia kaip spazmolitikas (ty atpalaiduoja raumenis ir pan) tai taip pat padejo kakleliui atsidaryti greitai ir gerai.
manau kad padeda nusiteikimas.taip pat svarbu ne tik medicinine puse bet ir aplinka (bent jau man tai svarbu ne maziau 50%), kaip su tavimi elgiasi gydytojai ir pan.man labai pasiseke- gavau pacias nuostabiausias gydytoja su akusere, tai jauciausi kaip namuose- ir pabajeravom ir vyrui kavos padare, zodziu tas irgi padeda nestresuoti. as kazkokia rami buvau visa laika, nepanikavau.netgi sakyciau siek tiek juokas vis eme kazko. iki pat paskutinio netikejau kad as gimdau...
zodziu pagimdziau ir nepastebejau...
taigi dabar belieka augti sveikoms ir laimingoms...
linkiu visoms tokio gimdymo