savo antra mergyte pagimdziau naturaliai ir be komplikaciju,po konizacijos praejus 2 metams
nu va kol kas du atsakymai ir abu skirtingi
kristaite, o gydytoja CP pasiule tieiog bet kuriuo atveju, ar ziurejo ta kakleli, sverste ir po to taip nusprende?
siaip gi tikrai, kaklelio plysimai gali vel paskatinti tuos visus negerumus
mergaiciu mama, o kaklelis gal greiciau atsidare per gimdyma, nei tada, aki buvo nepjaustytas?
kristaite, o gydytoja CP pasiule tieiog bet kuriuo atveju, ar ziurejo ta kakleli, sverste ir po to taip nusprende?
mergaiciu mama, o kaklelis gal greiciau atsidare per gimdyma, nei tada, aki buvo nepjaustytas?
QUOTE(Zivilka @ 2009 04 25, 18:21)
nu va kol kas du atsakymai ir abu skirtingi
Mano gydytoja pas kuria lankausi nestumpo metu, taip nusprende,t.y. del cezario, pasiziurejusi mano tyrimu ir operacijos rezulatus, kuriuos jai atnesiau, nes iki nestumo lankiausi klinikose kur man dare tyrimus ir operacija. Gydytoja ne kategoriskai liepa daryti cezari, bet tiesiog draugiskai pataria, kad taip bus geiriau, jei to kaklelio "nedraskysime", juk per naturalu gimdyma visko buna, jis ir plysta,poto siuva, gyjimo procesas ir pan... As sutikau su ja. Po gimdymo praejus 2 men. turesiu vaziuoti i klinias darytis onkocitologini.
QUOTE(Kristaite25 @ 2009 04 27, 10:12)
Mano gydytoja pas kuria lankausi nestumpo metu, taip nusprende,t.y. del cezario, pasiziurejusi mano tyrimu ir operacijos rezulatus, kuriuos jai atnesiau, nes iki nestumo lankiausi klinikose kur man dare tyrimus ir operacija. Gydytoja ne kategoriskai liepa daryti cezari, bet tiesiog draugiskai pataria, kad taip bus geiriau, jei to kaklelio "nedraskysime", juk per naturalu gimdyma visko buna, jis ir plysta,poto siuva, gyjimo procesas ir pan... As sutikau su ja. Po gimdymo praejus 2 men. turesiu vaziuoti i klinias darytis onkocitologini.
jo, man po pirmo gimdymo is gabaliuku ta kakleli surinkiejo, plysta jei bjaurybes. nu ziuresim ka man pasakys arciau laiko, dabar nieks nieko. as ir to cezario ziauriai bijau
Man taip pat buvo atlikta konizacija, realiai gydytoja is vis siule salinti gimdos kakleli, bet kadangi pasakiau kad tikrai planuojam antra maziuka, tai viso nepasalino, bet kaip supratau pjuvis gavosi nemazas. Taip jau susikloste kad mazylis pasibelde tik po keturiu metu po operacijos. Pries gimdyma konsultavausi su keliais gydytojais, kaip teisingiau pasielti, visi nuteike kad gimdysiu pati ir cp bus tik tuo atveju jei kazkas nevyks kaip turetu buti, vienz planinio cp nesiule. Prasidejus veiklai atvaziavau i ligonine, gydytoja dar karta apziurejo, patvirtino kad kaklelis sekmingai atsidarineja, kaklelio ziotys konizacijos metu nepaliestos ir po 4 valandu jau laikiau savo zirniuka ant ranku
Manau kad nuspresti darytis cp reikia pasikonsultuoti su keliais gydytojais. Sekmes
Manau kad nuspresti darytis cp reikia pasikonsultuoti su keliais gydytojais. Sekmes
po konizacijos gimdžiau du vaikus....abu pati....
pirmą gimdžiau klinikose be pinigų....gimdymas buvo panašus į siaubo filmą....su paskutiniais sąrėmiais pravaikščiojau gimdykloj porą val, kol daktarė nenusprendė, kad laikas "gimdyti"....nu ir prasidėjo.....per sąrėmį sukiša ranką ir skečia kaklelį, kad atsidarytų iki galo...matyt leliukas niekaip negalėjo praeiti pro tą randą....ir taip skėtė gal kokius šešis kartus...skausmas nepakeliamas, be epidūro...klykiau ant visų klinikų...
pagimdžau....mergytė buvo pridusus...dabar sveika ir gyva...
po dešimt metų vėl pradėjau lauktis....šį kartą jau pamokyta karčios patirties, susitariau su puikia gydytoja iš II kauno ligoninės....gimdžiau su epidūru....viskas buvo ok...nors....sprendė ar jau pabaigoje vešti į operacinę....bet gydytojos profesionalumo dėka pagimdžiau pati ir sėkmingai...
pirmą gimdžiau klinikose be pinigų....gimdymas buvo panašus į siaubo filmą....su paskutiniais sąrėmiais pravaikščiojau gimdykloj porą val, kol daktarė nenusprendė, kad laikas "gimdyti"....nu ir prasidėjo.....per sąrėmį sukiša ranką ir skečia kaklelį, kad atsidarytų iki galo...matyt leliukas niekaip negalėjo praeiti pro tą randą....ir taip skėtė gal kokius šešis kartus...skausmas nepakeliamas, be epidūro...klykiau ant visų klinikų...
pagimdžau....mergytė buvo pridusus...dabar sveika ir gyva...
po dešimt metų vėl pradėjau lauktis....šį kartą jau pamokyta karčios patirties, susitariau su puikia gydytoja iš II kauno ligoninės....gimdžiau su epidūru....viskas buvo ok...nors....sprendė ar jau pabaigoje vešti į operacinę....bet gydytojos profesionalumo dėka pagimdžiau pati ir sėkmingai...
malamora, o kaip po gimdymu, ar geri tyrimai onkocitologiniai. kaklelis turbut plyso sketimo metu, nes man butent tuo metu ir plyso, nuo 5 cm atsidarymo iki pilno isskete, bet suplese ziauriai.
As irgi esu po konizacijos, bet kovo men pagimdziau pati, ir dar pernesiojau 8 paras leliuka Jokiu plysimu, jokiu kirpimu nebuvo, o ir leliuzas nebuvo toks mazas. Man niekas net nebuvo pasakes, kad negaleciau pati gimdyti Kazkaip abejoju, kad po konizacijos nebutu imanoma iki galo isnesiot mazyli ar gimdyt tik CP
QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 04 30, 13:41)
As irgi esu po konizacijos, bet kovo men pagimdziau pati, ir dar pernesiojau 8 paras leliuka Jokiu plysimu, jokiu kirpimu nebuvo, o ir leliuzas nebuvo toks mazas. Man niekas net nebuvo pasakes, kad negaleciau pati gimdyti Kazkaip abejoju, kad po konizacijos nebutu imanoma iki galo isnesiot mazyli ar gimdyt tik CP
na kai pati isnesiojai , gal ir gali abejoti, bet daug moteru nutinka taip, kad gimdo truputi virs 20 savaiciu ir be abejo leliukai dazniausiai neisgyvena.
juk stengiasi neoperuoti moterims, kurios dar planuoja tureti vaiku, jei tik galima laukti.
aciu uz atsakyma, reiskia galima pagimdyti ir pacioms be komplikaciju. o tau pirmas nestumas cia buvo, per kiek laiko kaklelis atsidare (sakau gal greiciau nei neoperuotas)
QUOTE(Zivilka @ 2009 04 30, 15:00)
na kai pati isnesiojai , gal ir gali abejoti, bet daug moteru nutinka taip, kad gimdo truputi virs 20 savaiciu ir be abejo leliukai dazniausiai neisgyvena.
juk stengiasi neoperuoti moterims, kurios dar planuoja tureti vaiku, jei tik galima laukti.
aciu uz atsakyma, reiskia galima pagimdyti ir pacioms be komplikaciju. o tau pirmas nestumas cia buvo, per kiek laiko kaklelis atsidare (sakau gal greiciau nei neoperuotas)
Ne, cia antras gimdymas man. Istorija trumpai tokia: pries 8 metus pagimdziau 4 kg berniuka, per gimdyma plysau siaubingai, sukarpe ir susiutos vietos po metu labai surandejo, atliko konizacija 2002 metu balandzio men Klaipedos GN. Niekas net neuzsimine, kad gali but problemu isnesiot ar pagimdyt. Pernai kai pradejau lauktis, lygiai taip pat niekas nieko nesake, kad gali kas blogo nutikti, ir aciu dievui, kad nesake, nes buciau isprotejusi nuo visu tokiu baimiu. Su pirmuoju atvaziavau i KLP gimdyt 19 val, 23 val prasidejo saremiai, pastate epidurini, 00.50 val jau vaikutis ant pilvo gulejo, o sitas buvo kur kas greiciau - 9 val nuleido vandenis, 11 val prasidejo saremiai, 11.45 val stangos, 12.00 val jau vaikas pas mane. Be epiduro, be skatinamuju. Kaklelis pradejo atsidarinet tik nuleidus vandenis- vadinasi viskas uztruko tik 3 val. Sveikas, 3,7 kg ir 58 cm vyras (pirmasis 52 cm ir 4 kg- buvo kur kas stambesne galvyte jo). Jokiu plysimu, jokiu kirpimu, ir skausmas mazesnis.
Taip, kad tikrai nereikia bijot, manau, kad kiekviena taisykle turi isimciu. Dziaugiuosi, kad nebuvau aptikusi tokiu straipsniu
Siaip kai kurie daktarai sako, kad konizacija nera indikacija Cezario pjuvio operacijai, bet faktas tas, kad kaklelis operuotas, randai eina, kurie nera tamprus ir labai didele tikimybe, kad naturalaus gimdymo metu kaklelis per rando vieta tiesiog plystu. Ir yra garbiu gydytoju, kurie pasisako tik uz Cezari po konizacijos. Man atlikta konizacija, sunus gime atlikus Cezari del kitu indikaciju, bet, net jei butu buvusi galimybe gimdyti naturaliai, buciau rinkusis tik Cezario pjuvi, tikrai, manau, kad neverta rizikuoti ir traumuotis taip.