Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis - 27 tema

QUOTE(ediper @ 2009 04 17, 13:18)
pasviesinau ,bet turbut vis vien nieko gero ? unsure.gif
user posted image

man patinka smile.gif ...bile šviesu lotuliukas.gif

gal galit kuri priminti gmail'o naudotojo vardą ir slapt? nu visiškai neatgaminu
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 04 17, 13:11)
o vaikus judancius prie kokio islaikymo fotkint? na, jei pasirenk islaikimo prioriteta? pas mane tai raso nuo NR skaiciukai (pvz NR "30) (cia jau labai ilgas) iki jau be jokiu raidziu lyg 4000 ax.gif  ta parsme kaip pasiverst i ta 1/60 s, 1/125 s ir pan.? blush2.gif  blush2.gif ar jei 60, tai ir bus 1/60 s? nu blondiniskas kl... blush2.gif  blush2.gif

Tavo fotiko specifikacijoj rašo kas 1/4 iki 1/4000. tai tie skaičiai turbūt ir raiškia sekundės dalis. NR "30 bus 1/30 g.gif

QUOTE(ediper @ 2009 04 17, 13:18)
pasviesinau ,bet turbut vis vien nieko gero ? unsure.gif

o gal bandyt kaip peperoni kažkada rodė pamokėlę kaip tamsias vietas šviesint?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 04 17, 12:33)
Tavo fotiko specifikacijoj rašo kas 1/4 iki 1/4000. tai tie skaičiai turbūt ir raiškia sekundės dalis. NR "30 bus 1/30  g.gif

tas kur nr tai ten sekundes -isbandziau..suskaiciavau blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tai jau kur be -tai turbut tos sekundes dalys ir bus mirksiukas.gif reik nufotkyt ir is karto i kompa permest -tad turbut bus aisku iki galo mirksiukas.gif , nes exife raso normaliau ax.gif 4u.gif
aciu sadi mirksiukas.gif - jau isbandziau thumbup.gif tikrai taip -30 s ir 1/4000s

tai kaip tuos vaikus gaudyt? 1/125s???is kazkur toki skaiciu prisimenu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 17 balandžio 2009 - 12:42
QUOTE(Sadi @ 2009 04 17, 13:33)
Tavo fotiko specifikacijoj rašo kas 1/4 iki 1/4000. tai tie skaičiai turbūt ir raiškia sekundės dalis. NR "30 bus 1/30  g.gif
o gal bandyt kaip peperoni kažkada rodė pamokėlę kaip tamsias vietas šviesint?

aha turiu as jos ta pamoka issisaugojusi,reiks vakare pabandyt,bo jau akyse mirga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 04 17, 11:11)
ar jei 60, tai ir bus 1/60 s? nu blondiniskas kl... blush2.gif  blush2.gif

einu pazesiu, koks tavo fotikas, bet manau, kad tikrai taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 17, 12:41)
einu pazesiu, koks tavo fotikas, bet manau, kad tikrai taip smile.gif

nieko, wyshnia, wub.gif issiaiskinau galutinai... mirksiukas.gif pas mane ne veidrods ax.gif
pirma paklausiau, paskui pagalvojau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 17 balandžio 2009 - 12:43
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 17, 13:06)
Einu ziuret, apie kokia Nikkes nuotrauka cia kalbat biggrin.gif Jau pamaciau smile.gif Nikke, o ikelt visai nekirpta? ax.gif

Nu jajum jajum, ko tik zmogus nepadarysi, kad tik gera patarima gautum... biggrin.gif Ant greicio is naujo spalviskai patvarkiau ta originala (nes sena sutvarkytaji jau buvau apkirpus), grubokai taip, ilgai nezaisdama, blush2.gif na, bet gal tiek to. Atsiprasau uz dezinformacija blush2.gif - is tiesu is kaires kirpau minimaliai (sumaisiau su dviem kitom foto, kurias sau tvarkiau veliau ir smarkiai kirpau). Tai va, nekarpyta atrodo taip:

user posted image

Anksciau ikeltas variantas

Bonda, as tai vaikus fotkinu prie 1/250 s. Taip pvz. vartininke pagauta. Priklausomai nuo apsvietimo, kartais tenka mazinti ir iki 1/125 s. O jei reikia dar zemiau - tai jau tada net nefotkinu, nes zinau, kad nieko nepagausiu. Cia tik tas "sniukikas" buvo fotografuojamas neapsiziurejus, del to vat pati matai, koks ryskumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 17 balandžio 2009 - 12:55
Nikke - as vis tik uz pirmaji varianta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 04 17, 13:37)
aha turiu as jos ta pamoka issisaugojusi,reiks vakare pabandyt,bo jau akyse mirga  lotuliukas.gif

o aš neturiu verysad.gif bet labai norėčiau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 04 17, 13:36)

aha, teoriškai tai 1/125, bet praktiškai tai su mano objektyvu tik lauke kai saulė. verysad.gif

QUOTE(Nikkė @ 2009 04 17, 13:50)
Tai va, nekarpyta atrodo taip:

man irgi pirmas variantas geriau, kažkaip jaukiau tas bernužėlis įsitaisęs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 17, 12:54)
Cia truputi smumdytos kreives (tarp kitko, pamazinau raudonos, nors kazkuri komentavote, kad raudonos daugokai) plius lengvas actionas (Peledikes).

NIkke, kuris butent Peledikes actionas, nes ju zipe yra 15 blink.gif - visus isbandziau ir nei vienas nepadare tokios sviesios skaidrios, netgi panasios i tavaja foto g.gif

bendras ju pavadinimas set 52 by night-fate, ar toks? gal as kitoki atsisiunciau. please, parasyk koks pavadinimas pas tave ir is kur ji emei? wink.gif 4u.gif

QUOTE(bonda @ 2009 04 17, 13:36)

toks ir gaudymas - jei jau bega, tai ir su 1/125 sek islaikymu bus isplauke, reikia jau ant Tv (shutter priority) bandyt biggrin.gif o siaip tai taip - 1/125 pats gazas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 17, 11:50)
(sumaisiau su dviem kitom foto, kurias sau tvarkiau veliau ir smarkiai kirpau). Tai va, nekarpyta atrodo taip:

O man sita kokia wub.gif taip, erdves noriu kairej vos vos daugiau ir gal vos vos maziau desnes, bet tiek,kiek pimam variante nukirpta, man siek tiek per daug - norisi sviesos ir vietos laimei ax.gif labai linksmas emocingas portretukas - negali nesisypsot beziuredamas 4u.gif
Atsakyti