Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis - 27 tema

QUOTE(Peledike @ 2009 04 20, 14:52)
taip, vienas iš svarbiausių dalykų yra objektyvas. bet juos kokybiškiausius būtent ir padaro Canon ir Nikon fotikams. pavyzdžiui ant Olympus'o negali uždėti Nikon'ui skirto objektyvo, tad tenka pirkti ir Nikon'o body.

drinks_cheers.gif tikra tiesa, surasei mano mintis del obj. tai nesikartosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 20, 12:54)
Cia as pagal savo mokslus taip parasiau,netaikiau butent tau,o sau blush2.gif

na, kai as PS esu dirbus kelias valandas, ir tai buvo karpymas, klijavimas ir pan, tai man turbut il ilgiau reiks laukti tongue.gif tai bandysiu 3 instaliuotis blush2.gif

Dekui merginos uz nuomones 4u.gif dalinkites daugiau jei ka suzinot 4u.gif
InesaS, dalinkis ka surinkai, jei turi laiko ir noro 4u.gif

ir dar super zalias klausimas- ka reiskia pilnakadris? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 20, 13:22)

Kemšu  info apie fotoaparatus doh.gif Jau net bloga doh.gif

pasidalink, ka nuziurejai, ka mastai ax.gif mazu ir as kojine praardysiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 04 20, 13:39)
aaaaaaaaaaaaa, jau maciau ir kiepka ir supratau ka turi omey - gi nerimo rastai ritmingia kartojasi -

taip taip -ten tau ir nuoroda viena mestelejau biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 20, 14:22)
Apie Kuno tema tai is vis tyliu.Net nebandysiu,nes ne mano nosiai ir galimybem,o be to ir siaip man labai keisti namu darbai pradeda darytis. ax.gif

ta prasme keisti? g.gif

QUOTE(Rico @ 2009 04 20, 14:40)
Dar kitoj temoj mamos pradejo apie fotikus kalbeti... ir "isaiskejo" (viena mama kalbejo su profesionalu fotografu), kad svarbiausia objektyvas, o firma, pikseliai visai nesvarbu, bet jus vis tik kalbat, kad Canon ir Nikon geriausi gamintojai... kad spalvas kitaip "piesia" tai kame reikalas? as kazkaip maniau, kad reiktu i gamintoja kazkiek ziureti 

tiesiog objektyvai kainuoja daug brangiau nei pats fotoaparatas, todėl visi ir pataria pradėt rinktis sistemą, o ne tik aparatą.

Kaip dėl savaitės temos SAULĖ? dabar jos daug smile.gif pagaut bus paprasta?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 04 20, 14:01)

man tai labai tinkama lotuliukas.gif lotuliukas.gif pilnas kompas Saules wub.gif foto lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif (mano panos) wub.gif lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 04 20, 13:53)
kol kas tik Nikon ir Canon yra pagamine pilnakadrius fotikus, del to profu jie ir labiausiai populiarus, na ir ilgamete ju istorija taipogi daug ka pasako smile.gif

Tai va,o kaip mums sunku isirinkti doh.gif Zinau,kad rinksiuosi is siu dvieju.Buvau apsisprendus kad noriu Canon.Tipo valdymas paprastesnis,objiektyvai pigesni.Paskui pagalvojau,kad kiek man tu objiettyvu reikes,juk nesu is to gyvenanti, tik truputi smarkesne megeja.O valdymas tai laiko klausimas.Dabar noriu Nicono.Zodziu reikia eiti i parda ir ziureti i abu.Kaina abieju vienoda.Gal dar nicon ir pigiau keliais pinigais doh.gif Vyra lengviau buvo issirinkti lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos, nu kaip dziaugiuosi uz jus, taip vairot i prieki thumbup.gif
Is paskutiniu labiausiai uzstrigo Lamellos mergaite prie spintos ir Armanos mergina po skeciu thumbup.gif thumbup.gif nu tiesiog isimylejau situos darbus.
O kuno ND kokiu sedevru prideta, nugi pasaka tikra.

Kazkada kazkuri pazengusi sake naujokems, jei nesugalvote ka fotografuoti - kopijuokite.

Man visai patinka tema "saule", jau netgi turiu svieziu savaitgaliniu kadru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 20, 14:59)
ir dar super zalias klausimas- ka reiskia pilnakadris?  blush2.gif

tai tas pats, lyg fotkintum su juosta, vaizdas fiksuojamas visame kadre (matricoje skaitmenoje), o nepilnakadriai fotikai dar vadinai croppiniai, t.y. apkarpyti, fotkinamas vaizdas yra fiksuojamas ne visoje matricos plokstumoje. nezinau ar tau aiskiau pasidare - nes man diedas apie tai aiskino kelis kartus kol man dashuto lotuliukas.gif ir tu pilnakadriu kainos ir ju objektyvu tai jau jezus maryja cool.gif

Kaip pvz. as uzsideciau pilnakadriui fotikui skirta objektyva 18-200 mm, tai su mano fotiku nepilnakadriu butu jau kitokie mm, 28.8-320 mm

QUOTE(bonda @ 2009 04 20, 15:00)
taip taip -ten tau ir nuoroda viena mestelejau biggrin.gif  blush2.gif

aciuks.gif ahaaaa, paziurejau. nugi galejai islauzti koki miaaana is to tikrai biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 04 20, 15:01)

oi kieeeek isdegimu buuuuus biggrin.gif teks objektyvui uzdet akinius nuo saules biggrin.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 04 20, 15:06)
............... Vyra lengviau buvo issirinkti lotuliukas.gif

hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 04 20, 12:39)
Kokia nauja savait4s tema?

Saule, sviesa labai tinkama butu thumbup.gif

QUOTE(lamella @ 2009 04 20, 13:25)
Aš ištryniau ir iš fotiko ir iš kompo ir iš šiukšlių dežės biggrin.gif

as irgi kai trinu tai visur is eiles doh.gif ir labai daug kardu taip istrinu be reikalo blush2.gif ypac originalus blush2.gif

InesaS, gerai palygino fotiko issirinkima su vyru laugh.gif
Atsakyti
inesas, geras palyginimas drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

prabalsavau mirksiukas.gif bet va uz ta kuna tai nzn kaip reiks balsuot doh.gif unsure.gif turbut uz ryskiausias lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 04 20, 15:02)
man tai labai tinkama lotuliukas.gif  lotuliukas.gif pilnas kompas Saules wub.gif  foto lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif (mano panos) wub.gif  lotuliukas.gif  tongue.gif

tai dabar turėsi pasireikšt už visas praleistas temas smile.gif

Atsakyti
Idesiu savo ka tik nufotkinta saule.Cia su ND8 filtru kuris visas aptasytas kazkuo. unsure.gif Menas cia-
user posted image
Atsakyti