Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis - 27 tema

blush2.gif O kaip jūs padarot kad ir dangus dramatiškas būtų, o ir objektai ne per tamsūs? Man tai tik taip pavyksta
user posted image

Aišku norėta tik pačio dangaus, "žemė" paimta, kad nebūtų per daug tuščia, bet būtų dar gražiau kad ji nebūtų tokia tamsi blush2.gif

Va man dar ši labai patinka
user posted image

Ši patinka, bet norėčiau pašviesinti blush2.gif
user posted image

P.S. Kokia programa apart PS padeda gražiai šviesint, neiškraipant kokybės? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little angel: 18 balandžio 2009 - 14:39
Little angel, del fotkinimo kad butu vienoda ekspozicija ir zemes ir dangaus, esant vienam is ju labai ryskiam, reikia ten zaisti su paleidimo mygtuku ir eksponavimu, pas mane veidrodyje yra kazkoks ten mygtukas, su kuriuo galima paimti zemes kaip pvz ekspozicija, po to perfokusuoti i kita vieta ir abu objektai bus vienodo ryskumo. nu v.z. tiksliai nemoku perpasakot, - man vyras buvo rodes toki fokusa, nezinau ar tures tokia funkcija tavo fotikas.

o siaip su PS gali pasisviesinti zemes spalvas, nelieciant dangaus smile.gif arba atvirksciai - paimk zeme, po to sutvarkyk su PS dangu - knygoje, kuria gali aprsisiusti is musu blog`o tai yra aprasyta wink.gif

Sunekas tai tavo ne fokuse biggrin.gif, i plytkas nusokes wink.gif
Atsakyti
o jei neturiu aš to PS, tai kaip tada? blush2.gif
Va pabandžiau pačiam albume nušviesint.
user posted image

Su tuo fokusu ir vargstu daugiausiai doh.gif Kol mažam ekraniuke regis gerai viskas, o kai įkeliu kompan, tai ... doh.gif

Dar čia tas kadras toks netyčiukas (netyčia knopkę nuspaudžiau) bet tas jo žvilgsnis "ku - kū" mane pavergė blush2.gif

Rasytce, A kas ten ant tavo to mygtuko pavaizduota? Nes kolei kas man labiausiai patinka su "M" žaisti. Yra ir "S, A, P, SCN, I" na ir tie jau standartiniai
Atsakyti
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 15:38)
o jei neturiu aš to PS, tai kaip tada?  blush2.gif

Rasytce, A kas ten ant tavo to mygtuko pavaizduota? Nes kolei kas man labiausiai patinka su "M" žaisti. Yra ir "S, A, P, SCN, I" na ir tie jau standartiniai

jei ka greit padaryt nereiksmingo tai as naudoju ACDSee programulka, galima ir su photoscape zaist - turi daug funkciju. sios dvi yra labai paprastos ir lengvai perprantamos smile.gif

Kai grys diedas is kiemo as jo isklausinesiu smulkiau ir tiksliai wink.gif. o ka tu isvardinai tai yra tik fotografavimo programos smile.gif
Atsakyti
Little angel, man atrodo tave tuoj nusius skaityti fotoaparato instrukcijos hihihi.gif

Man kaciukai grazus ax.gif o su suniuku tai zaisk dar 4u.gif

ir kaip man sake- jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 18, 15:49)
Little angel, man atrodo tave tuoj nusius skaityti fotoaparato instrukcijos hihihi.gif

Man kaciukai grazus  ax.gif o su suniuku tai zaisk dar  4u.gif

ir kaip man sake- jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima  ax.gif

1. Rico, tai skaitau po truputį ir instrukciją. Tik esmė tame, kad man geriau įsisavina informacija praktikoje, o ne SKAITANT. mirksiukas.gif

Nes kai skaičiau instrukc. vos tik nusipirkau, tai nieko jau nebepamenu doh.gif lotuliukas.gif sklerozė matyt, o va ką prymaigiau, befotkindama tai žinau gerai smile.gif

2. Su šuniuku nelabai ką ten dar galima priredaguot manau, jei jau fokusas ne ten blush2.gif kolei kas tegu būna tokia. Kai išprausiu ir sutvarkysiu teks manau perdaryt čią foto. Tada bus daugiau naudos.

3. "jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima" čia ta prasme jei ryškumas ne toks ar šviesumas? blush2.gif Ar kai neatsižvelgiama į trečdalio ar trukampio taisyklę? blush2.gif

Nes iš paskutinių tai kačiukai trikampio taisykle padaryti ir ta tik viena foto man verta dėmesio. Kitas įdėjau tik tam, kad paaiškintumėt KAIP KITĄSYK jas padaryt geriau. Nes juk tik iš klaidų ir mokomąsi, ar ne.

Atsakyti
Little angel, paziurek ar tavo fotikas turi knopke AE-L (auto exposition lock) , tai padarytum su dangaus ir zemes ekspozicija, o jei nea - tai nepadarytum biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 04 18, 16:26)
Little angel, paziurek ar tavo fotikas turi knopke AE-L (auto exposition lock) , tai padarytum su dangaus ir zemes ekspozicija, o jei nea - tai nepadarytum biggrin.gif

thumbup.gif turiu AF/AE lock Geras, iki šiol galvojau o kam ta knopka reikalinga doh.gif Dėkui tau labai 4u.gif

Nu čia va kokis dangus cool gavos thumbup.gif
user posted image

user posted image user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little angel: 18 balandžio 2009 - 15:55
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 16:35)
thumbup.gif  turiu AF/AE lock Geras, iki šiol galvojau o kam ta knopka reikalinga  doh.gif  Dėkui tau labai 4u.gif

tik turek omeny, kad reikia ta mygtuka laikyt ir fotkinant wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 16:35)
Nu čia va kokis dangus cool gavos  thumbup.gif

na va kokia shaunuole, kad greit perpranti kas prie ko wink.gif
Atsakyti

QUOTE(Rico @ 2009 04 18, 06:49)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Eres, apatine-tulpes vidus labai labai miela foto. 4u.gif

Pukes agurkelis - thumbup.gif Teisingai kazkuri pastebejote, kad lapelio nukirsto norisi matyti daugiau. Bet ziedas tai wub.gif Ryskumas, spalvotymas thumbup.gif

Ediper, vaiko nuotraukyte si labai miela. Pritariu, kad reikia pasiltinti splavas.

Little Angel man aptiko antras varnenas. Man patiko paukscio ryskumas, nuotraukos kadravimas. 4u.gif
Pirmosios poza gera, bet ryskumo tai ner...
Ir issprogusiu kaciuku grazi nuotrauka. Ryski.
Lamella berods fotografuoja su tokiu pat modeliu, kaip Tavo. Paziurek, kokius ji stebuklus daro. mirksiukas.gif Taigi, ne visada aparatas -svarbiausias.
Littele Angel, kalbejai, kad planuoji isigyti filtru ir konverteriu. Labai noreciau ir as close-up filtro ant savo muilines-na, kad galeciau fotografuoti is labai arti. Bet niekur nerandu atsakymo, kaip sio tipo filtrai veikia ant muiliniu? Nes kaina ju nemaza. Todel eksperimentuoti nesinoretu. Nors zinau, kad su mano modeliu fuji 6500 tele konverterius naudoja. Tai gal ir close-up tiktu?
Beje, dabar apciai kilo klausimas: o close-up ir macro filtrai-vienas ir tas pats? blush2.gif

Rasytce, geri bandymai. drinks_cheers.gif Man patinka tokios sodrios dangaus spalvos.

Aciu uz gerus zodzius mano syskai. Tie isplauke spygliukai buvo uzmanymas toks. 4u.gif

Idedu i geltonos tema pernai metu foto, kuri man paciai buvo metu topas. blush2.gif biggrin.gif Simet lyg ir norisi color balance pastumdyti, lyg melynumas kazkoks yra? Ar cia mano monikas.
user posted image

Atsakyti