O kaip jūs padarot kad ir dangus dramatiškas būtų, o ir objektai ne per tamsūs? Man tai tik taip pavyksta
Aišku norėta tik pačio dangaus, "žemė" paimta, kad nebūtų per daug tuščia, bet būtų dar gražiau kad ji nebūtų tokia tamsi
Va man dar ši labai patinka
Ši patinka, bet norėčiau pašviesinti
P.S. Kokia programa apart PS padeda gražiai šviesint, neiškraipant kokybės?
Little angel, del fotkinimo kad butu vienoda ekspozicija ir zemes ir dangaus, esant vienam is ju labai ryskiam, reikia ten zaisti su paleidimo mygtuku ir eksponavimu, pas mane veidrodyje yra kazkoks ten mygtukas, su kuriuo galima paimti zemes kaip pvz ekspozicija, po to perfokusuoti i kita vieta ir abu objektai bus vienodo ryskumo. nu v.z. tiksliai nemoku perpasakot, - man vyras buvo rodes toki fokusa, nezinau ar tures tokia funkcija tavo fotikas.
o siaip su PS gali pasisviesinti zemes spalvas, nelieciant dangaus arba atvirksciai - paimk zeme, po to sutvarkyk su PS dangu - knygoje, kuria gali aprsisiusti is musu blog`o tai yra aprasyta
Sunekas tai tavo ne fokuse , i plytkas nusokes
o siaip su PS gali pasisviesinti zemes spalvas, nelieciant dangaus arba atvirksciai - paimk zeme, po to sutvarkyk su PS dangu - knygoje, kuria gali aprsisiusti is musu blog`o tai yra aprasyta
Sunekas tai tavo ne fokuse , i plytkas nusokes
o jei neturiu aš to PS, tai kaip tada?
Va pabandžiau pačiam albume nušviesint.
Su tuo fokusu ir vargstu daugiausiai Kol mažam ekraniuke regis gerai viskas, o kai įkeliu kompan, tai ...
Dar čia tas kadras toks netyčiukas (netyčia knopkę nuspaudžiau) bet tas jo žvilgsnis "ku - kū" mane pavergė
Rasytce, A kas ten ant tavo to mygtuko pavaizduota? Nes kolei kas man labiausiai patinka su "M" žaisti. Yra ir "S, A, P, SCN, I" na ir tie jau standartiniai
Va pabandžiau pačiam albume nušviesint.
Su tuo fokusu ir vargstu daugiausiai Kol mažam ekraniuke regis gerai viskas, o kai įkeliu kompan, tai ...
Dar čia tas kadras toks netyčiukas (netyčia knopkę nuspaudžiau) bet tas jo žvilgsnis "ku - kū" mane pavergė
Rasytce, A kas ten ant tavo to mygtuko pavaizduota? Nes kolei kas man labiausiai patinka su "M" žaisti. Yra ir "S, A, P, SCN, I" na ir tie jau standartiniai
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 15:38)
o jei neturiu aš to PS, tai kaip tada?
jei ka greit padaryt nereiksmingo tai as naudoju ACDSee programulka, galima ir su photoscape zaist - turi daug funkciju. sios dvi yra labai paprastos ir lengvai perprantamos
Kai grys diedas is kiemo as jo isklausinesiu smulkiau ir tiksliai . o ka tu isvardinai tai yra tik fotografavimo programos
Little angel, man atrodo tave tuoj nusius skaityti fotoaparato instrukcijos
Man kaciukai grazus o su suniuku tai zaisk dar
ir kaip man sake- jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima
ir kaip man sake- jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima
QUOTE(Rico @ 2009 04 18, 15:49)
Little angel, man atrodo tave tuoj nusius skaityti fotoaparato instrukcijos
1. Rico, tai skaitau po truputį ir instrukciją. Tik esmė tame, kad man geriau įsisavina informacija praktikoje, o ne SKAITANT.
Nes kai skaičiau instrukc. vos tik nusipirkau, tai nieko jau nebepamenu sklerozė matyt, o va ką prymaigiau, befotkindama tai žinau gerai
2. Su šuniuku nelabai ką ten dar galima priredaguot manau, jei jau fokusas ne ten kolei kas tegu būna tokia. Kai išprausiu ir sutvarkysiu teks manau perdaryt čią foto. Tada bus daugiau naudos.
3. "jei nuotrauka technishkai negerai atlikta, tai toliau i ja ir neziurima" čia ta prasme jei ryškumas ne toks ar šviesumas? Ar kai neatsižvelgiama į trečdalio ar trukampio taisyklę?
Nes iš paskutinių tai kačiukai trikampio taisykle padaryti ir ta tik viena foto man verta dėmesio. Kitas įdėjau tik tam, kad paaiškintumėt KAIP KITĄSYK jas padaryt geriau. Nes juk tik iš klaidų ir mokomąsi, ar ne.
Little angel, paziurek ar tavo fotikas turi knopke AE-L (auto exposition lock) , tai padarytum su dangaus ir zemes ekspozicija, o jei nea - tai nepadarytum
QUOTE(Rasytce @ 2009 04 18, 16:26)
Little angel, paziurek ar tavo fotikas turi knopke AE-L (auto exposition lock) , tai padarytum su dangaus ir zemes ekspozicija, o jei nea - tai nepadarytum
turiu AF/AE lock Geras, iki šiol galvojau o kam ta knopka reikalinga Dėkui tau labai
Nu čia va kokis dangus cool gavos
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 16:35)
turiu AF/AE lock Geras, iki šiol galvojau o kam ta knopka reikalinga Dėkui tau labai
tik turek omeny, kad reikia ta mygtuka laikyt ir fotkinant
QUOTE(Little angel @ 2009 04 18, 16:35)
Nu čia va kokis dangus cool gavos
na va kokia shaunuole, kad greit perpranti kas prie ko
QUOTE(Rico @ 2009 04 18, 06:49)
Eres, apatine-tulpes vidus labai labai miela foto.
Pukes agurkelis - Teisingai kazkuri pastebejote, kad lapelio nukirsto norisi matyti daugiau. Bet ziedas tai Ryskumas, spalvotymas
Ediper, vaiko nuotraukyte si labai miela. Pritariu, kad reikia pasiltinti splavas.
Little Angel man aptiko antras varnenas. Man patiko paukscio ryskumas, nuotraukos kadravimas.
Pirmosios poza gera, bet ryskumo tai ner...
Ir issprogusiu kaciuku grazi nuotrauka. Ryski.
Lamella berods fotografuoja su tokiu pat modeliu, kaip Tavo. Paziurek, kokius ji stebuklus daro. Taigi, ne visada aparatas -svarbiausias.
Littele Angel, kalbejai, kad planuoji isigyti filtru ir konverteriu. Labai noreciau ir as close-up filtro ant savo muilines-na, kad galeciau fotografuoti is labai arti. Bet niekur nerandu atsakymo, kaip sio tipo filtrai veikia ant muiliniu? Nes kaina ju nemaza. Todel eksperimentuoti nesinoretu. Nors zinau, kad su mano modeliu fuji 6500 tele konverterius naudoja. Tai gal ir close-up tiktu?
Beje, dabar apciai kilo klausimas: o close-up ir macro filtrai-vienas ir tas pats?
Rasytce, geri bandymai. Man patinka tokios sodrios dangaus spalvos.
Aciu uz gerus zodzius mano syskai. Tie isplauke spygliukai buvo uzmanymas toks.
Idedu i geltonos tema pernai metu foto, kuri man paciai buvo metu topas. Simet lyg ir norisi color balance pastumdyti, lyg melynumas kazkoks yra? Ar cia mano monikas.
Pukes agurkelis - Teisingai kazkuri pastebejote, kad lapelio nukirsto norisi matyti daugiau. Bet ziedas tai Ryskumas, spalvotymas
Ediper, vaiko nuotraukyte si labai miela. Pritariu, kad reikia pasiltinti splavas.
Little Angel man aptiko antras varnenas. Man patiko paukscio ryskumas, nuotraukos kadravimas.
Pirmosios poza gera, bet ryskumo tai ner...
Ir issprogusiu kaciuku grazi nuotrauka. Ryski.
Lamella berods fotografuoja su tokiu pat modeliu, kaip Tavo. Paziurek, kokius ji stebuklus daro. Taigi, ne visada aparatas -svarbiausias.
Littele Angel, kalbejai, kad planuoji isigyti filtru ir konverteriu. Labai noreciau ir as close-up filtro ant savo muilines-na, kad galeciau fotografuoti is labai arti. Bet niekur nerandu atsakymo, kaip sio tipo filtrai veikia ant muiliniu? Nes kaina ju nemaza. Todel eksperimentuoti nesinoretu. Nors zinau, kad su mano modeliu fuji 6500 tele konverterius naudoja. Tai gal ir close-up tiktu?
Beje, dabar apciai kilo klausimas: o close-up ir macro filtrai-vienas ir tas pats?
Rasytce, geri bandymai. Man patinka tokios sodrios dangaus spalvos.
Aciu uz gerus zodzius mano syskai. Tie isplauke spygliukai buvo uzmanymas toks.
Idedu i geltonos tema pernai metu foto, kuri man paciai buvo metu topas. Simet lyg ir norisi color balance pastumdyti, lyg melynumas kazkoks yra? Ar cia mano monikas.