Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis .4 tema

QUOTE(jolitka @ 2009 08 13, 22:39)
Krevečių kriaušių salotos

user posted image

Salotos, porai žiedais, mandarinai, luptos kriaušės, krevetės, Džiugo sūris, majonezas, krapai.  thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2009 08 14, 10:25)

Nesimato smile.gif
Atsakyti
Šiandiena pirmą sykį gaminau namuose suši. Nesitikėjau kad taip puikiai gausis, likau labai patenkinta rezultatu ir aš ir vyras thumbup.gif

Gaminau URA MAKI su lašiša, sūriu, agurku ir krabų lazdelėmis.

user posted image

Taigi reikės:
sūdyta lašišų filė
ryžiai
jūros dumblių lapai Nori
wasabi
sojos padažas
lydytas sūris (filadelfija)
agurkai
ryžių actas
cukrus

Juostelėmis supjaustome lašišą bei agurką. Išverdame ryžius (reikės 200g ryžių ir 275g vandens). Ryžiams užvirus puodą uždengiame ir paverdame ant silpnos ugnies 8 minutes, tada išjungiame ugnį ir dar palaikome 10 minučių.
Paruošiame padažą ryžiams. Cukrų ir actą pakaitiname kol cukrus ištirps ir sumaišome su ryžiais.

Pavilgę rankas vandeniu formuojame suši. Ant dumblių lapo dedame ryžių sluoksnį, vis paspausdami. . Tuomet apverčiame viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir per dumblio vidurį dedame įdarą - lašišos juosteles, krapų lazdeles, agurką ir sūrį. Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį (prieš tai kilimėlį apvynioti maistine plėvele). Dabar vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustome sušį į 8 lygius gabalėlius.

Sušio gabalėlis valgomas pavilgius į padažą, sumaišytą su vasabi arba uždėjus vasabi ir pavilgius į padažą, kaip kam skaniau, mes rinkomės pastarąjį variantą smile.gif
Atsakyti
išbandyti ir jau suvalgyti sausai rauginti agurkėliai, dėkui už receptą 4u.gif
tik aš kiek mažiau dėčiau druskos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 08 14, 16:53)
Šiandiena pirmą sykį gaminau namuose suši. Nesitikėjau kad taip puikiai gausis, likau labai patenkinta rezultatu ir aš ir vyras  thumbup.gif

idek receptuka i Sushi tema, merginos apsidziaugs mirksiukas.gif

http://www.supermama...?...4187&st=204
Atsakyti
Idaryti pomidorai- kas gali buti geriau vasara???? wub.gif
O sushiai isvis is proto vedantys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 08 14, 18:51)
Idaryti pomidorai- kas gali buti geriau vasara????  wub.gif
O sushiai isvis is proto  vedantys  thumbup.gif

brashke, turbut ne cia matei idarytus pomidorus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 08 14, 22:10)
brashke, turbut ne cia matei idarytus pomidorus  biggrin.gif

lotuliukas.gif zinok,jei man akyse stovi jau 2 dienos. doh.gif
aha, ne cia maciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 08 14, 21:16)
lotuliukas.gif  zinok,jei man akyse stovi jau 2 dienos.  doh.gif
aha, ne cia maciau  blush2.gif

lotuliukas.gif dziaugiuosi, kad patiko, tikiuosi isbandysi, jei taip ilgai jie taves nepalieka ramybei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 08 14, 23:30)
lotuliukas.gif dziaugiuosi, kad patiko, tikiuosi isbandysi, jei taip ilgai jie taves nepalieka ramybei biggrin.gif

as aplamai megstu idarytus pomidorus. mano firminiai, t.y. dazniausiai daromi- rukyta skumbre,svogunas, zirneliai,krapai,majonezas. kartais surio dedu. irgi skanuciai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 08 14, 22:56)
as aplamai megstu idarytus pomidorus. mano firminiai, t.y. dazniausiai daromi- rukyta skumbre,svogunas, zirneliai,krapai,majonezas. kartais surio dedu. irgi skanuciai  rolleyes.gif

rolleyes.gif mmm... laaabai skanu, as toki tepala ant duonos darau
Atsakyti
Isikelsiu sia tema i favourit'us...
Valgau viska akimis ax.gif
Atsakyti