Šiandiena pirmą sykį gaminau namuose suši. Nesitikėjau kad taip puikiai gausis, likau labai patenkinta rezultatu ir aš ir vyras
Gaminau
URA MAKI su lašiša, sūriu, agurku ir krabų lazdelėmis.
Taigi reikės:
sūdyta lašišų filė
ryžiai
jūros dumblių lapai Nori
wasabi
sojos padažas
lydytas sūris (filadelfija)
agurkai
ryžių actas
cukrus
Juostelėmis supjaustome lašišą bei agurką. Išverdame ryžius (reikės 200g ryžių ir 275g vandens). Ryžiams užvirus puodą uždengiame ir paverdame ant silpnos ugnies 8 minutes, tada išjungiame ugnį ir dar palaikome 10 minučių.
Paruošiame padažą ryžiams. Cukrų ir actą pakaitiname kol cukrus ištirps ir sumaišome su ryžiais.
Pavilgę rankas vandeniu formuojame suši. Ant dumblių lapo dedame ryžių sluoksnį, vis paspausdami. . Tuomet apverčiame viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir per dumblio vidurį dedame įdarą - lašišos juosteles, krapų lazdeles, agurką ir sūrį. Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį (prieš tai kilimėlį apvynioti maistine plėvele). Dabar vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustome sušį į 8 lygius gabalėlius.
Sušio gabalėlis valgomas pavilgius į padažą, sumaišytą su vasabi arba uždėjus vasabi ir pavilgius į padažą, kaip kam skaniau, mes rinkomės pastarąjį variantą