Stovedam ukininku turguje eileje nuklausiau moteriskiu pokalbi apei torta su lasisa, kazka minejo aoie sluosniuotos teslos lakstus bet priejo mano eile ir ....
Taigi didziosios kulinares gal kuri gaminate si sedevra ir galite pasidalinti receptuku
Atsinesu cukiniju keksa...
na ji galima tiek silta tiek salta valgyti
skiltele cesnako
~300 g cukiniju
100 g parmezano surio
3 kiausiniu (M dydzio)
100 g grietines 30%
100 ml aliejaus (pyliau alyvuogiu, gaunas labai intensyvus skonis)
200 g miltu
pak.kepimo milteliu(18g)
druskos, pipiru
>cukinija bei suri susitarkuoti, cesnaka susismulkinti.
>Kiausinius sumaisyti i vientisa mase su aliejumi ir grietine.
>Miltus, kepimo miltelius, ~2 a.s.druskos ,pipiru imaisyti i kiausinio mase. mase gerai issukti.
>I miltu mase imaisyti saukstu cukinija bei suri.Mase sukresti i pailga kekso forma.
>pasauti i ikaitinta orkaite 175° 1 val.Leisti atausti 10 min kepimo inde.
P.S. As kepiau is puses normos mazoje kekso formoje. Labai labai patiko, tiek siltas tieks saltas ; )) tik alieju kita karta naudosiu saulegrazu...
na ji galima tiek silta tiek salta valgyti
skiltele cesnako
~300 g cukiniju
100 g parmezano surio
3 kiausiniu (M dydzio)
100 g grietines 30%
100 ml aliejaus (pyliau alyvuogiu, gaunas labai intensyvus skonis)
200 g miltu
pak.kepimo milteliu(18g)
druskos, pipiru
>cukinija bei suri susitarkuoti, cesnaka susismulkinti.
>Kiausinius sumaisyti i vientisa mase su aliejumi ir grietine.
>Miltus, kepimo miltelius, ~2 a.s.druskos ,pipiru imaisyti i kiausinio mase. mase gerai issukti.
>I miltu mase imaisyti saukstu cukinija bei suri.Mase sukresti i pailga kekso forma.
>pasauti i ikaitinta orkaite 175° 1 val.Leisti atausti 10 min kepimo inde.
P.S. As kepiau is puses normos mazoje kekso formoje. Labai labai patiko, tiek siltas tieks saltas ; )) tik alieju kita karta naudosiu saulegrazu...
QUOTE(aguonele @ 2009 06 17, 21:12)
Atsinesu cukiniju keksa...
kepiau panasu is Sonatinos receptu patiko, tad ir sis skanus manau tik cukiniju dar nemaciau pirkti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 06 17, 22:17)
kepiau panasu is Sonatinos receptu patiko, tad ir sis skanus manau tik cukiniju dar nemaciau pirkti
einu paziuresiu koki Sonatina kepe..gal ir isbandysiu
QUOTE(aguonele @ 2009 06 17, 21:19)
einu paziuresiu koki Sonatina kepe..gal ir isbandysiu
sitas:
http://sonatinos-rec...ij-apkepas.html
QUOTE(Nerytė @ 2009 06 16, 19:26)
Sparagines pupeles su sonine
Kaip skanu turėtų būt
QUOTE(aguonele @ 2009 06 17, 21:12)
Atsinesu cukiniju keksa...
Atrodo būtinai išbandysiu
QUOTE(Asio @ 2009 06 17, 18:34)
Stovedam ukininku turguje eileje nuklausiau moteriskiu pokalbi apei torta su lasisa, kazka minejo aoie sluosniuotos teslos lakstus bet priejo mano eile ir ....
Taigi didziosios kulinares gal kuri gaminate si sedevra ir galite pasidalinti receptuku
Taigi didziosios kulinares gal kuri gaminate si sedevra ir galite pasidalinti receptuku
mano pamastymai šia tema - pirkčiau šaldytą sluoksniuotą tešlą, pjaustyčiau vienodais gabalėliais (arba apskritimus vienodus su lėkšte išspaust, arba pailgą formą torto formuot, kaip keksą), iškepčiau orkaitėj tuos laukštus, o paskui jau pertepti gali kuo nori: ar tai kokiais lašišos putėsiais, ar kreminiu sūriu ir dėliot lašišą rūkytą ar sūdytą, krapų. agurkų ir pan. nu žodžiu, fantazijos reikalas
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 18, 23:43)
mano pamastymai šia tema - pirkčiau šaldytą sluoksniuotą tešlą, pjaustyčiau vienodais gabalėliais (arba apskritimus vienodus su lėkšte išspaust, arba pailgą formą torto formuot, kaip keksą), iškepčiau orkaitėj tuos laukštus, o paskui jau pertepti gali kuo nori: ar tai kokiais lašišos putėsiais, ar kreminiu sūriu ir dėliot lašišą rūkytą ar sūdytą, krapų. agurkų ir pan. nu žodžiu, fantazijos reikalas
gal ir beblogai skamba, bet kai ta sluoksniuota tesla permirks tai nieko is jos nebus vadinas reiktu greitai valgyti... o jei lietinius naudoti
QUOTE(Asio @ 2009 06 17, 19:34)
Stovedam ukininku turguje eileje nuklausiau moteriskiu pokalbi apei torta su lasisa, kazka minejo aoie sluosniuotos teslos lakstus bet priejo mano eile ir ....
Taigi didziosios kulinares gal kuri gaminate si sedevra ir galite pasidalinti receptuku
Taigi didziosios kulinares gal kuri gaminate si sedevra ir galite pasidalinti receptuku
Mano kolegės daro tokius pyragus, tai tuos lakštus perka kioskuose, kur duonos gaminius pardavinėja, viena žinau pirko Antakalnyje, kita Karoliniškėse...reik paieškot turbūt
kokių skanumynų čia pridėjot ryt važiuosiu prekintis ir išbandysiu jūsų receptukus
QUOTE(Spurgitta @ 2009 06 19, 09:12)
Mano kolegės daro tokius pyragus, tai tuos lakštus perka kioskuose, kur duonos gaminius pardavinėja, viena žinau pirko Antakalnyje, kita Karoliniškėse...reik paieškot turbūt
As tuos lakstus taip patesu kioske pirkusi ir su jau daryciau, bet va idomu pats pats pertepimas nemegstu makaloti bilia ko ir eksperimentuoti, galvojau gal kuri recepta turit
QUOTE(Asio @ 2009 06 19, 18:20)
As tuos lakstus taip patesu kioske pirkusi ir su jau daryciau, bet va idomu pats pats pertepimas nemegstu makaloti bilia ko ir eksperimentuoti, galvojau gal kuri recepta turit
na kiek man žinoma, tai pertepimas yra labai paprastas-tepa majonezą, deda lašišą, dar krapų, ant viršaus blyną ir vėl majonezą, vėl tas pats, arba dar galima pamiksuot su krabų lazdelėm. kaip supratau viskas labai paprasta