Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis .4 tema

QUOTE(kittychan @ 2009 06 10, 08:59)
Gailiuosi kad uzsukau, dabar nebegaliu kaip seiles varva  biggrin.gif o ten krevetes tos ruzavos? unsure.gif




Taip mirksiukas.gif

Tiesa, toms, kurios gyvena Vilniuj - Kalvarijų turguje esančioje firminėje (berods Žemaitijos pieno) parduotuvėje, tos naujosios spalvotos sūrio lazdelės kainuoja 3,69Lt (parduotuvej beveik 4,99Lt). Čia, aišku, jei kam pakeliui mirksiukas.gif
Atsakyti
ką tik nupirkau paragavimui lazdelių tokių, tai norfoj jos vienetukais, po 69 ct bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joana @ 2009 06 10, 14:12)
ką tik nupirkau paragavimui lazdelių tokių, tai norfoj jos vienetukais, po 69 ct  bigsmile.gif


Na ir......kaip skonis???? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Martynos mama @ 2009 06 10, 16:51)
Na ir......kaip skonis???? ax.gif

vaikas namo išsinešė doh.gif jei paliks, vakare paragausiu, bet matyt teks dar nusipirkt smile.gif
Atsakyti
Vakar gaminau Alano Chošnau salotas biggrin.gif Jis jas gamino laidoje "Šeštadienio rytas". Nu super, nepaprastai skanios, bus dažnos pas mus namuose wub.gif

user posted image


Avokado ir krevečių salotos

avokadai 5 vnt
agurkas
šiek tiek salotų
krapai
krevečių sūryme 500g
česnako
majonezo

Viską supjaustyti, įspausti česnaką, įdėti išgriebtas iš sūrymo krevetes ir viską sumaišyti su majonezu.

Aš dar įdėjau nuo savęs baziliko šiek tiek ir maišiau per puse majonezo ir natūralaus jogurto. smile.gif

Atsakyti
tikrai skanios,ta recepta jo jau seniai turiu..
Papildyta:
man tos surio lazdeles su zalumynais labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Martynos mama @ 2009 06 09, 09:05)
Dėkui, pasijutau be penkių minučių kulinarė  lotuliukas.gif

Taigis, mano firminė mišrainė. Pirmiausiai turiu pasakyti, kad nuotraukoje matote nevisai tokį vaizdą, kurio aš norėjau  hihihi.gif Esmė ta, kad buvau 100proc. garantuota, kad namie žirnelių turiu....o apsižiūrėjus paskui jau post factum buvo  ax.gif
Receptas:
indelis kukurūzų
indelis žirnelių
didesnis stiklainiukas pjaustytų marinuotų pievagrybių
stiklainiukas marinuotų svogūnėlių
majonezas
Aš naudoju arba Helmans su žolelėmis, arba Kėdainių KF (salotoms ar be konservantu). Viską sumaišot, įberiat prieskonių, jei reikia - druskos. Vualia. Skanaus.

Želės tortas.
keletas pakelių želės
1,5 pak. želatinos
1litras kefyro (riebesnio)
2-3 šaukštai cukraus
uogų.
Aš naudojau apelsinų ir kivių želę. Diena prieš padariau želę (įprastuose induose). Jai sustingus, peiliu supjausčiau gabalėliais. Ištirpinau želatiną. Į didesnį indą supyliau kefyrą, cukrų (išmaišiau), atvėsintą želatiną, subėriau želės gabalėlius, braškes. Vietoj braškių tinka serbentai, avietės, šilauogės ar kt. uogos. Jei norite šiek tiek saldžiau, berkite daugiau cukraus. Palikti vėsiai, kol sustings.

Vėrinukai su vynuogėm. Sudėtis: balta forminė duona, krabų lazdelės, olandiškas sūris, vynuogė.

noreciau patikslinimo kiek reikia gramais deti zelatinos ir kokiame santykyje ismaisyti su vandeniu, nes pas mane Klingu didesnis maiselis tai bus labai sunku nustatyti reikiama norma, aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 06 11, 07:51)
noreciau patikslinimo kiek reikia gramais deti zelatinos ir kokiame santykyje ismaisyti su vandeniu, nes pas mane Klingu didesnis maiselis tai bus labai sunku nustatyti reikiama norma, aciu uz atsakyma 4u.gif


Na ir paklausei blush-anim-cl.gif Nežinau....pirkau parduotuvėj želatiną mažuose pakeliuose. Special for you...eisiu Maximon per pietus, pažiūrėsiu ir tada gramais parašysiu mirksiukas.gif
Kas liečia maišymą su vandeniu, tai ant tų vaisinės želės pakelių yra parašyta - pakelio turinį užpilti 500ml karšto vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martynos mama: 11 birželio 2009 - 08:43
Raportuoju - želatinas (Dr.Oetker) pakeliuose po 20g. Taigi, 1litrui kefyro supyliau apie 30-35g. Nors ant pakelio rašo, kad pakelio turinį užpilti 1l karšto vandens, bet aš visą želatiną išmaišiau na gal iki 50-80ml karšto vandens ir tada supyliau į kefyrą.
Vaisinė želė (tos pačios firmos) - supakuota į 75g. pakelius.
Atsakyti
paragavau vakar lazdelių, bet man nepatiko g.gif tokia patežus pasirodė, jokio tvirtumo, o ir žolelių skonio jokio nejaučiau mastau.gif bandysiu ne vienetukais pirkt, o pakuotę, gal tvirtesnės bus, bet svečiam paduot į stalą dėl grožio turėsiu omeny idėją thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Joana @ 2009 06 11, 11:03)
paragavau vakar lazdelių, bet man nepatiko  g.gif tokia patežus pasirodė, jokio tvirtumo, o ir žolelių skonio jokio nejaučiau mastau.gif bandysiu ne vienetukais pirkt, o pakuotę, gal tvirtesnės bus, bet svečiam paduot į stalą dėl grožio turėsiu omeny idėją  thumbup.gif

as tas lazdeles naudojau verinukam,nu man patiko,jos kietokos,bet kai ilgai buna kambario temperaturoj,tikrai paminksteja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Martynos mama @ 2009 06 11, 12:57)
Raportuoju - želatinas (Dr.Oetker) pakeliuose po 20g. Taigi, 1litrui kefyro supyliau apie 30-35g. Nors ant pakelio rašo, kad pakelio turinį užpilti 1l karšto vandens, bet aš visą želatiną išmaišiau na gal iki 50-80ml karšto vandens ir tada supyliau į kefyrą.
Vaisinė želė (tos pačios firmos) - supakuota į 75g. pakelius.

aciu labai susirasiau viska, labai jau mielai vasariskas tortukas atrodo 4u.gif saunuole Martynos mama mirksiukas.gif
Atsakyti