Dėkui, pasijutau be penkių minučių kulinarė
Taigis, mano firminė mišrainė. Pirmiausiai turiu pasakyti, kad nuotraukoje matote nevisai tokį vaizdą, kurio aš norėjau
Esmė ta, kad buvau 100proc. garantuota, kad namie žirnelių turiu....o apsižiūrėjus paskui jau post factum buvo
Receptas:
indelis kukurūzų
indelis žirnelių
didesnis stiklainiukas pjaustytų marinuotų pievagrybių
stiklainiukas marinuotų svogūnėlių
majonezas
Aš naudoju arba Helmans su žolelėmis, arba Kėdainių KF (salotoms ar be konservantu). Viską sumaišot, įberiat prieskonių, jei reikia - druskos. Vualia. Skanaus.
Želės tortas.
keletas pakelių želės
1,5 pak. želatinos
1litras kefyro (riebesnio)
2-3 šaukštai cukraus
uogų.
Aš naudojau apelsinų ir kivių želę. Diena prieš padariau želę (įprastuose induose). Jai sustingus, peiliu supjausčiau gabalėliais. Ištirpinau želatiną. Į didesnį indą supyliau kefyrą, cukrų (išmaišiau), atvėsintą želatiną, subėriau želės gabalėlius, braškes. Vietoj braškių tinka serbentai, avietės, šilauogės ar kt. uogos. Jei norite šiek tiek saldžiau, berkite daugiau cukraus. Palikti vėsiai, kol sustings.
Vėrinukai su vynuogėm. Sudėtis: balta forminė duona, krabų lazdelės, olandiškas sūris, vynuogė.
noreciau patikslinimo kiek reikia gramais deti zelatinos ir kokiame santykyje ismaisyti su vandeniu, nes pas mane Klingu didesnis maiselis tai bus labai sunku nustatyti reikiama norma, aciu uz atsakyma