Raudonkepuraitės salotos 2 pomidorai;
keletas lapu Iceberg salotų;
50 g fermentinio sūrio;
pagal skonį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių;
druska, pipirai;
majonezas;
grietine (arba jogurtas)
Suplėšome salotas, susipjaustom kubeliais sūrį ir pomidorus, griežinėliais alyvuose, įberiam druskos, pipirų. Majonezą sumaišom su grietine, tam galima naudoti ir natūralų jogurtą, ir permaišome salotas. Valgom su skrudintomis batono riekelėmis.
Žako salotos 1 kriaušė;
2 pomidorai;
po 0,5 geltonos ir raudonos paprikos;
50 g kietesnio sūrio;
žalumynų;
majonezo;
pusės citrinos sultys;
druska, pipirai
Produktus susipjaustome kubeliais, pašlakstome citrinos sultimis, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį ir sumaišome su majonezu.