Aš irgi labai mėgstu burokėlius, tai dar viena variacija burokėlių tema. Šįkart receptas iš žurnalo
"Virtuvė".
Jaunų burokėlių ir gražgarsčių salotos su graikiniais riešutais4 nedidelių jaunų burokėlių
150 g įvairių salotų lapų
150 g gražgarsčių
50 g graikinių riešutų
Užpilui
1 v. š. susmulkinto svogūno
2 v. š. graikinių riešutų
aliejaus
1 v. š. chereso acto
1 v. š. šviesaus medaus
1/2 a. š. jūros druskos
Burokėlius virti 20 min (virkite vandenyje su trupučiu acto, taip burokėliai nepraras gražios savo spalvos). Ataušinti ir supjaustyti. Atskirame inde sumaišyti svogūną, smulkintus graikinius riešutus, aliejų (naudojau alyvuogių), chereso actą (keičiau obuolių sidro actu, medų ir jūros druską (naudojau juoduotą). Dubenyje sumaišyti salotų lapus (mano buvo paprastos salotos ir jaunų burokėlių lapai) ir gražgarstes, sudėti į lėkštes, ant viršaus burokėlius (burokėlius turėjau 6, tai visus ir sudėjau, o salotų man prireikė gerokai mažiau, viso apie 150 g). Pašlakstyti užpilu.