help
nusipirkau lavonėlį už du litus, turi tik dvi šaknis (kažkur po 3
cm, lapai labai nuleipę), tai man ją dar bandyt sodint ar kišt į reanimatorių?
Įkišau į reanimatorių, dabar lauksiu, labai jau gražūs žiedukai, taip norėtųsi išsaugot Tokie balti ir tik krašteliai violetiniai
O man vis tiek reikia pagalbos.. kaip priziureti DENDROBIUMA.. Nieko nesuprantu tuose"rojaus soduose" - nei ten patarimai normaliai neisdestyti... ir sistema
Nes vioenas lapas pradejo gelsti.. Suprantu, kad jis megsta saules sviesa, bet gal jam nuo tiesioginiu spinduliu pagelto Laistyti pakanka 1 karta per savaite?
Nes vioenas lapas pradejo gelsti.. Suprantu, kad jis megsta saules sviesa, bet gal jam nuo tiesioginiu spinduliu pagelto Laistyti pakanka 1 karta per savaite?
QUOTE(Hottea @ 2009 04 19, 16:51)
O man vis tiek reikia pagalbos.. kaip priziureti DENDROBIUMA.. Nieko nesuprantu tuose"rojaus soduose" - nei ten patarimai normaliai neisdestyti... ir sistema
auginu pusę metų, tai laikas nuo laiko nugelst po 1 lapą- bet gėlytė tikrai nemiršta- matyt taip turi būti natūraliai
QUOTE(*finy* @ 2009 04 19, 18:26)
Aš šiandien ėjau ieškoti purškalo orchitems,bet niekur neradau Tai prigriebau trąšas va tokias.Bet rupkes kaip smirda jos
guano smirda, bet kiek esu skaicius labai geros trasos. o kam jums tas purskalas???pinigeliu neturit kur deti? gi paprastas distiliuotas vanduo tinka arba pastovejes keleta dienu is krano !!!!
QUOTE(naujute @ 2009 04 19, 18:46)
guano smirda, bet kiek esu skaicius labai geros trasos. o kam jums tas purskalas???pinigeliu neturit kur deti? gi paprastas distiliuotas vanduo tinka arba pastovejes keleta dienu is krano !!!!
Kelis litus tekainuoja.Mačiau kažkokiame buklete ir nepamenu kuriame 4 ar 5 lt tik Nors tiek gerai kad geros
Sveikutės, skaitinėju jau kelinta diena apie orchidėjas, bet tinkamo patarimo nerandu, tai prašau jūsų pagalbos. Prieš savaitę gavau Dendrobium nobile, bet pradėjo gelsti lapai. Visi kambariai iš pietų pusės, tai sakau gal saulės per daug. Lapai gelsta labai "aktyviai" ir nežinau kokių priemonių imtis. Gal kas ką patartų?
QUOTE(axara @ 2009 04 19, 12:06)
taip yra specialios shultz trasos lapiniams augalams, jas pati naudoju ir nusiskundimu neturiu, o jei klausi apie shultz trasas orchidejoms ar jas galima naudoti kitiems augalams, tai parasyta,jog zydintiems augalams jos tinka, na o lapiniams nzn, as naudoju specialias
QUOTE(Šilingė @ 2009 04 19, 12:56)
Dracenoms ar fikusams Schultz Orchid Food nepiktnaudžiaučiau Pagal sudėtį jos yra kalio fosforo trąšos, skatinančios žydėjimą. Lapiniams augalams reikalingos trąšos su didesniu azoto, o ne fosforo santykiu, reikia atsižvelgti į tai, kad fosforo per didelis kiekis gali stabdyti žaliosios masės augimą, o azotas reikalingas būtent šiam tikslui. Beje, visoms bulvinėms orchidėjoms pavasarį naudoju būtent azotines trąšas, fosforinių imuosi maždaug nuo rugpjūčio mėnesio, kai jau reikia brandinti išaugusius naujus auginius ir ruoštis žydėjimui
aciu, viska supratau. vadinasi su orchideju trasomis galiu laistyti vezdune, o lapinius su lapiniams skirtomis trasomis
QUOTE(mocha @ 2009 04 19, 19:08)
Aš turiu tokias, nors ir smirdi velniškai, bet jos labai geros
mano mama net trešia su jom kitas gėles ir yra patenkinta
mano mama net trešia su jom kitas gėles ir yra patenkinta
O kitas,tai daugiau lapines ar žiedines?Nes kiek gėrė nesugėrė,likutį išpyliau
QUOTE(murksiukas @ 2009 04 19, 18:20)
Sveikutės, skaitinėju jau kelinta diena apie orchidėjas, bet tinkamo patarimo nerandu, tai prašau jūsų pagalbos. Prieš savaitę gavau Dendrobium nobile, bet pradėjo gelsti lapai. Visi kambariai iš pietų pusės, tai sakau gal saulės per daug. Lapai gelsta labai "aktyviai" ir nežinau kokių priemonių imtis. Gal kas ką patartų?
Nežinau, ką galėčiau patarti, bet maniškis irgi taip pat pradėjo daryti, tai ant vieno stiebo beliko 3-4 lapai. Įtariu, kad jam taip buvo dėl aplinkos pokyčių, vis dėlto buvo žiema. Gal ir taviškiui kažkas panašaus, nes pastaruoju metu orai pas mus gan vėsūs
They need a decided winter rest from fertilizer and water to ensure a good bloom season and the yellowing of the leaves in the fall is the sign to begin. iš orchidspecies.com apie Dendrobium nobile rūšį
Iš RS: Šioje grupėje esantys Den meta lapus, ir dauguma turi svyrančius stiebus. Žiedai dažniausiai susitelkia belapio, subrendusio stiebo viršūnėje (hibridai dažniausia žydi ant stiebų su lapais). Šiems dendrobiams tinka vidutinis, stiprus apšvietimas (priklausomai nuo rūšies) ir vidutinė vėsi temperatūra vasarą. Žiema būtinas vėsus, sausas ramybės periodas (temp ~ 5 10C° ). Ramybės periodo metu netręšti, laistyti reiktų labai mažai.
Iš RS: Šioje grupėje esantys Den meta lapus, ir dauguma turi svyrančius stiebus. Žiedai dažniausiai susitelkia belapio, subrendusio stiebo viršūnėje (hibridai dažniausia žydi ant stiebų su lapais). Šiems dendrobiams tinka vidutinis, stiprus apšvietimas (priklausomai nuo rūšies) ir vidutinė vėsi temperatūra vasarą. Žiema būtinas vėsus, sausas ramybės periodas (temp ~ 5 10C° ). Ramybės periodo metu netręšti, laistyti reiktų labai mažai.