Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Tina* @ 2009 05 07, 14:49)

aciu labai!
Atsakyti
Va cia primenu apie kokius guziukus kalbejau ax.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Aderaa @ 2009 05 08, 11:13)
Ačiū visoms už patarimus, žemę jaučiu reiks pirkti kitą, nes ta kurią pirkau ne vien žievelės, kažkokių baltų rutuliukų ten pRidėta, o velnias, doh.gif  kaip aš anksčiau pas jus neužsukau, dabar viską iš naujo reiks daryti. verysad.gif

dar kartelį AČIŪ aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

As ir kur pirkau siom gelytem zemes,buvo zieveles su durpem g.gif
Atsakyti
Guziuk, bandyciau nuprastyt tuos guziukus, gal cia skydmaris sakyciau uzpuole.
Atsakyti
user posted image

mano beda verysad.gif
paskaiciau, kad galimi 3 variantai:
per daug vandens
per mazai vandens
per mazas vazonas

nutariau, kad per mazai vandens ir palaisciau... tiesa, skaiciau ne orxiu, o paprastoj augalu knygoj. nes orchiu knyga paskolinau, o savaite be neto sedejau doh.gif
ta lapa palikti ar nupjauti?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 05 08, 12:29)

mano beda  verysad.gif
paskaiciau, kad galimi 3 variantai:
per daug vandens
per mazai vandens
per mazas vazonas

nutariau, kad per mazai vandens ir palaisciau... tiesa, skaiciau ne orxiu, o paprastoj augalu knygoj. nes orchiu knyga paskolinau, o savaite be neto sedejau  doh.gif
ta lapa palikti ar nupjauti?

palik, tegu visiškai nudžiūva, o tada ramiai nuimsi mirksiukas.gif
jei įprastu režimu laistai visas orches, tai, manau, nieko baisaus, nors, kaip suprantu, tas lapas nėra pats seniausias.. g.gif stebėk, kaip toliau gėlė jausis mirksiukas.gif
pas mane yra tokių gelstančiais lapais nemažai, bet neimu į galvą, nes patys augalai sveikučiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 08, 11:33)
palik, tegu visiškai nudžiūva, o tada ramiai nuimsi  mirksiukas.gif
jei įprastu režimu laistai visas orches, tai, manau, nieko baisaus, nors, kaip suprantu, tas lapas nėra pats seniausias..  g.gif  stebėk, kaip toliau gėlė jausis  mirksiukas.gif
pas mane yra tokių gelstančiais lapais nemažai, bet neimu į galvą, nes patys augalai sveikučiai  mirksiukas.gif

aciuks.gif
dar taip durnai sutapo - ir be kompo, ir be knygos likau doh.gif siaip kol kas normaliai ji pati atrodo, tik vienas ziedas nesiskleidzia, toks konservas. bet kiek pamenu, kazkuri irgi toki zieda turi - albume maciau mastau.gif
Atsakyti
As siandien viena toki lapa lupau lauk, pastebejau, kad pazastelej povinukas isimetes, ten seniau ziedstiebis buvo, matyt nuo purskaliojimo vandenukas susikaupe ir sakes. Tai visaip valiau, cimonavau. Bijau, kad visa serdis nesuputu sad.gif
Atsakyti
Sveiki.
Noriu paklausti. Turiu Phaleonopsį, skaičiau, kad tik kelioms jų rūšims nužydėjus žiedkočio nereik nukirpti. Turbūt per nežinojimą suklydau ir nukirpau. ar yra šansų, kad išleis naują? Ir ar tikrai nereik nukirpti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 05 08, 14:42)
Sveiki.
Noriu paklausti. Turiu Phaleonopsį, skaičiau, kad tik kelioms jų rūšims nužydėjus žiedkočio nereik nukirpti. Turbūt per nežinojimą suklydau ir nukirpau. ar yra šansų, kad išleis naują? Ir ar tikrai nereik nukirpti? 4u.gif

Greičiausiai turite hibridinį falenopsį, todėl žiedstiebį kad ir nukirpote, nieko neatsitiks. Išleis po kiek laiko naują mirksiukas.gif Jūsų gauta info buvo būtent apie rūšinius, gamtinius augalus 4u.gif
Atsakyti
Labas, mergaitės labai noriu jūsų patarimo. Mano orchytė išleido naujus žiedkočius iš narelių, bet vat nežinau ar nukirpti senuosius ar tegul jie buna. Prisegu ir vaizdinę medžiagą. 4u.gif
user posted image
O čia visas kerelis.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Smigė @ 2009 05 08, 14:26)
Labas, mergaitės labai noriu jūsų patarimo. Mano orchytė išleido naujus žiedkočius iš narelių, bet vat nežinau ar nukirpti senuosius ar tegul jie buna. Prisegu ir vaizdinę medžiagą.  4u.gif
user posted image
O čia visas kerelis.
user posted image

aš tai palieku kol nenudžiūva visai, o kai nudžiūva, tada nukerpu tik tiek, kiek nudžiuvę, kur žalias palieku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(driu @ 2009 05 08, 15:34)
aš tai palieku kol nenudžiūva visai, o kai nudžiūva, tada nukerpu tik tiek, kiek nudžiuvę, kur žalias palieku smile.gif

as taip pat 4u.gif
Atsakyti