QUOTE(rozinelape @ 2009 05 06, 15:22)
Daluksa, Lorute, mikuotuke, aciu, kad atsiliepet ir pataret del samanojanciu vazoneliu. Tik mazas klausimukas: buvau isitikinus, jog phaleonopsiu saknims butina sviesa - tam ir naudojami plastikiniai vazonai (ne vien tam, kad lengviau butu sekt dregmes kieki)... tai kaip gi tuomet statyt i dekoratyvinius vazonelius? Ar tai reiskia, kad renkames "mazesni blogi"? Gal dar kuri, turinti daug kantrybes, atsakysit?
Dėl šaknų šviesos poreikio - falenopsių šaknys vykdo fotosintezę. Tačiau jos poveikis pačiam augalui nėra toks reikšmingas, kad nebūtų galima auginti šaknis užtamsinus - pakanka lapų veiklos.
QUOTE(Tina* @ 2009 05 06, 15:58)
As kai pirkua tai nesigiliunau kokios jos turi buti. Gelo vandens gal labiau tiktu. O paph. visi kalcio megejai pagal mane. Na nebent kazkokios isskirtines rusys. Tegul patikslina mane kas nors.
Apie Paphiopedilum rūšis ir jų poreikius - išsamiausia info
čia
QUOTE(Lorute @ 2009 05 06, 16:34)
Sviesa saknims yra naudinga, bet ne butina tam kad gele gyvuotu
QUOTE(Raile @ 2009 05 07, 09:12)
Nezinau, gal jau kas rase, bet noriu priminti, kad Kauno botanikos sode orchideju paroda 9-10 dienomis
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 05 07, 09:34)
aš irgi tame naujokė,todėl čia su klausimais
per kalėdas gavau dovanų phalenopsį,aišku jis iš kart man numetė žiedus,persodinau,orinės šaknys buvo visos nudžiūvusios,dabar jau pradėjo leisti naujus lapus,matau pumpurų
reiškias jau ir žiedų sulauksiu
va imetu nuotrauką,jūs man pasakykit,ar čia orinė šaknis,ar naujas stiebas
ir šalia matosi nukirptas lapas,nes jis pakeitė spalvą,kodėl
o va šitą parsinešiau iš draugės visai suvargusį ir į gyvą nebepanašų,bet kai persodinėjau radau daug šaknų sveikų,senuosius suvytusius lapus nukarpiau,liko tik du tokie truputį susiraukšlėję,šie pradėjo stiebtis,reiškias atsigavo,ir matau jau naują lapelį
bet kaip matot irgi jokių orinių šaknų nėra
be to dar ir žiedstiebis visiškai nukirptas,ar kada išleis naują
ir kodėl vieno phalenopsio vazone viskas gerai,o šito visiškai pavargusio- samanoja
Ir kodėl gi iš karto nukirpinėti lapus
Net pavytę jie visgi savo funkcijas vykdo
Pirmoje nuotraukoje šaknis. Orinių šaknų kiekis gali priklausyti tiek nuo auginimo sąlygų - substrato - aplinkos drėgmės santykio pavyzdžiui, tiek nuo konkretaus hibrido kilmės, nes pagal rūšis irgi gali skirtis augalų polinkis tokias šaknis augintis
Papildyta:
Straipsnis apie priežiūrą