QUOTE(Lorute @ 2009 04 16, 20:11)
As ir dabar susimasciau del to substrato mirkymo. Gal galetu daugiau mergaiciu pasidalinti savo patirtimi, mirkina substrata Extra pries persodinant gelyte ar ne? Kokie skirtumai matomi mirkant ir nemirkant?
Aš tai nemirkiau, nes šaknys tvarkytos buvo na ką, rezultatas toks, kad praėjo kelios dienos ir vėl laistyt reikia nors jau kai laisčiau, tai mirkiau 20min.
Papildyta:
QUOTE(mocha @ 2009 04 16, 16:11)
Labulis prašysiu nuomonės,kaip elgtis su žiedstiebiais. Žodžiu turiu phaliką, turėjo jis vieną stiebą, nužydėjo. Nukirpau aš iki miegančios akutės. Pradėjo leisti antrą. Buvo sukrovęs pumpuriuką, bet jis pagelto ir nukrito.Dar buvo nabagą užpuolę skydamariai,bjaurybės Išgydžiau. Ir nuo tada stovi užsikoncervavęs kokį pusmetį.Ttoks mini: Koncervas Gėlytė leidžia lapelį vieną po kito, augina šakneles, ir dar trečią žiedstiebį augina : 3-ias žiedstiebis
Tai va, klausiu,ką daryt. Gal ta koncervą nukirpti ir tą seną stiebą nukirpti daugiau ar palikti,kaip manot? Nes jie stovi ilgą laiką ir jokių gyvybės ženklų iš jų,nors gėlė matos gyvybinga,pluša leisdama šaknis,lapus ir stiebą. abudu stiebeliai
Tai va, klausiu,ką daryt. Gal ta koncervą nukirpti ir tą seną stiebą nukirpti daugiau ar palikti,kaip manot? Nes jie stovi ilgą laiką ir jokių gyvybės ženklų iš jų,nors gėlė matos gyvybinga,pluša leisdama šaknis,lapus ir stiebą. abudu stiebeliai
Aš tai siūlau abu palikt ir pas tave "koncervas" dar ne mini, vat pas mane tai nuo gruodžio pradžios 0.5cm stovi ir niekaip, o lapai, šaknys auga
o tu tręši gėlę?
P. S. pas mane tokie pat žali vazonėliai kaip ir tavasis