Labas vakaras
aš taip kukliai, su dviem nelabai įdomiom orchidėjom norėčiau įsibrauti į gretas.
jau porą savaičių skaitau skaitau.. ale vis tiek klausimų šiokių tokių iškilo.
Iš pradžių apie falenopsį. Paprastas, t.y. tas didelis, žiedai tamsiai bordo. Pradėjau jį truputį labiau mylėt, tai priaugino kuo gražiausių lapų. Šaknis tokia ale orinė tik viena, trumpa ir padžiūvus. Substrate šaknys bujoja (kiek matosi per sieneles), mėsingos žalios.. daug. Žydėjo kai buvo dovanotas - lapkričio mėn. Atžydėjo savo ir nusibarstė.
Dar nei karto nesu jo trešusi. Laisčiau rečiau nei kartą per savaitę, nes vis tų rasos lašelių mačiau. Dabar jis augina žiedkotį iš seno žiedkočio akutės (kai nužydėjo pagal pažįstamos patarimą nukirpau iki pirmos akutės). Ale kaip tais ilgai jis augina tie kotą.. medituoja medituoja.. pumpurų kažkaip nekrauna, jau gana toli žiedkotis "į šoną" nukeliavo, svyra.. beaugdamas dar pasišakojo.
Gal jau laikas patręšti?
nu kiba padėtų jam pumpurus pakraut?
Buvau Shetelige, ir prigriebiau COMPO lapų purškiklį ir irgi COMPO "skystos kompleksinės mineralinės trašos orchidėjoms" - galiu dabar patręšti?
Ar siųsti vyrą Shultz ieškot man?
Per permatomo vazonėlio apačią pora šaknų išlindo, palaužė truputį dugną.. ir nudžiuvo tie išlindę galiukai.. Jeigu dabar tą žiedkotį auginasi, tai kiba ruošias žydėt? Tai persodinimui laikas netinkamas? Ir apskritai falenopsiai mėgsta "ankštai" gyventi? Taip mastau?
va mano falenopsis, rytinė palangė.. Jis gal ir ne pats nuostabiausias ir įdomiausias, bet gavau jį gimdymo proga, tai noriu jį kaip galima geriau prižiūrėt..
Dabar kitas augalėlis - Cambria. Nupirkau iš gėlių kioskelio, prie namų. Už 10 lt. nes nužydėjusi. Gumbai susiraukšlėję gana smarkiai. Bet lapai, mano akimis žiūrint, geri. Taip suprantu, kad gumbai gali ir nebeatsistatyti. Bet kaip suprasti ar jie neatsistato, nes šiaip nebeatsistatys.. ar gal tai Cambrijai vis dar kažkas negerai?
Va kaip atrodo jos šaknys, ištrauktos iš vazono
O kaip suprast ar viduje nėra puvinio?... ten viskas taip susiraizgę
Tai ištraukiau, nufotkinau ir sukišau atgal.
Kai parsinešiau namo, tai buvo nemažai orinių šaknų tokių atrupėjusių. Dabar dalis nunyko, dalis, kaip kirmėlės sulindo į substratą... Drėgmės matuoklis rodo 50 - bet dabar lauke nerealiai sausa.. šiaip pas mus svyruodavo tarp 60-70 drėgmė. 50 jau tikrai labai sausa. Galvojam dėl vaiko gal drėkintuvą pirkt, tuo pačiu ir orchėms būtų gerai. Dabar va pradėjau purškalioti kelis kartus per dieną.
Man truputį nepatogu, kad tokį monologą pavariau
Bet gal kas netingėsit atsakyti. Šiaip augalai mano silpnoji vieta.. net kaktusas ir tas pūna, džiūsta pamirštas apleistas. Bet jau tuoj bus 3 metai, kai šiaip taip, bet gyvas. Geriausias man augalas - Jericho rožė
O dabar va kažkaip skaitau skaitau ir pradėjo kabinti orchidėjos labai smarkiai.. tai jeigu šitos dvi nenusimarins, jeigu falenopsis sužydės.. tada ryžčiausi plėsti jų gretas.
watch out where the huskies go, and don't you eat the yellow snow