QUOTE(Degika @ 2011 02 06, 22:19)
Sveikos

gal galėtų kas nors paaiškinti kaip pasidaryti kutus?
Štai tokius, ar panašius.
http://www.rankdarbi...69-thickbox.jpg
Bučiau labai dėkinga
Matau ir laiko daug praėjo, ir niekas neatsako. Tai aš nepatingėsiu - gal ir dar kam pravers. O tai matau, kad čia vieni klausimai, o atsakymų reta.
Taigi, įsigyjam norimų siūliukų. Sumąstom, kokio ilgio norėsim kutų, tada iš kartoniuko išsikerpam tokio dydžio kvadratuką (ar stačiakampį, nesvarbu). Tada vyniojam aplink kartonėlį siūlų tiek, keik norisi. Kuo daugiau privyniosit, tuo storesnis bus kutas. Kai jau nusibos vynioti, siūlą nukerpat prie "apačios" (pavadinkim taip). O ties "viršumi", prasikrapštę tarpelį tarp siūlų sluoksnio ir kartono, praneriame tos spalvos siūlgalį surišimui (jei siūlai ploni, galima ir dvugubai, ir trigubai sulenkti). Ir surišame, tvirtai surišame. Tada jau galima pluoštelį perkirpti "apačioje". Jau matosi kažkas panašays į kutą. Belieka suformuoti jo "galvelę" - imam dar to paties siūlo ir sukam, sukam, nepamirštam prieš tai pasilikt galiuką surišimui. O surišus, kad tie siūlai nestyrotų, galima įsivert į storesnę adatą ir paslėpti už kute už mazgo.
Va, kiek prirašiau

Bet procesas tai bus trumpesnis, nei čia perskaityti (kai pagausit kampą

)
Papildyta:
QUOTE(aksonine @ 2011 02 26, 23:39)
gintariukus galima graziai apsukti vielute
Na, nežinau, kaip su ta vielute... Gal jūs kokios specialios turit... Aš kiek bandžiau (įvairių storių ir minkštumų), man neatrodo gražiai - kad laikytųsi nepergręžtas gintariukas, reikia gana nemažai apsukt (o jei dar smulkesni gintarėliai...). O tada jau jo grožio nebesimato, tik vielos raizgalynė. Tai jau tada geriau paprastus akmenėlius apnarplioti.
Papildyta:
QUOTE(imbir @ 2011 03 15, 23:06)
Gal kas is ismananciu atsakys...
Nusipirkau aliejiniais dazais tapyta paveiksla, ant jo matosi- prilipes teptuko plaukas, drobes siulelis, kur storesnis dazu sluoksnis- ten kaip iskile dazai... Ar tai netvarkingai tapytas paveikslas- brokas? Ar norma?
Na, yra tokia laki frazė "Mene broko nebūna". Tik iš jūsų žinutės neaišku, ar nusipirkot tikrai menininko darbą, ar kičinę teplionę (nieko neturiu prieš juos, jei tik atsiranda, kam tokie menai patinka, bet tokie "meistriukai" dažniausiai nežino technologijos, ai nekalbu jau apie elementarių dailės teorijos žinių stoką)