valgome cukiniju sriuba su skrebuciais super skanu bet ka daryti su kivanais? nei vieno ziedo....
QUOTE(kkarile @ 2010 07 27, 15:22)
valgome cukiniju sriuba su skrebuciais super skanu bet ka daryti su kivanais? nei vieno ziedo....
Gal galima receptuka? Parsivezem cukiniju is kaimo, tai bt pats tas sriubos issivirt, nes kaip tik maziuke irgi valgo jau nuo bendro stalo...
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 27, 15:28)
Gal galima receptuka? Parsivezem cukiniju is kaimo, tai bt pats tas sriubos issivirt, nes kaip tik maziuke irgi valgo jau nuo bendro stalo...
http://patiekalai.bl...nij-sriuba.html Jeigu galima cia ikelti???
Ir as dar batona su sviestuku ir suriu paskrudinau prie sriubos, super
QUOTE(kkarile @ 2010 07 27, 17:50)
http://patiekalai.bl...nij-sriuba.html Jeigu galima cia ikelti???
Šiandien kaip tik sūnus klausė, ar negalima išvirti cukinijų sriubos - ir štai receptas Ačiū
QUOTE(dzigitas @ 2010 07 26, 22:50)
Ir mano tokios . Visoms skanaus, o be mėsos ir labai skanu, tik aštresnius aš prieskonius tada dedu. Manieji visi mėsinai, tai man vargas, aš vietoj mėsos sau pievagrybių prisidedu, o jie jau purtosi ir klausia : o kur mėsa viduje . Va , taip
Tiesa, vietoj ryžių dar makaronus su sūriu dedu, na, žodžiu, ką turiu, tą ir dedu. Gerų jums eksperimentų virtuvėje su karaliene cukinija
Mano moliūgas, užauginęs pirmą vaisių, visus kitus dabar numeta. Tik suvysta tokia mažulytė moliūgėlio užuomazga ir nukrenta. Kiti moliūgai (kita veislė), tai mačiau vis kokį naują užmezga, bet irgi daug nukrenta. Su cukinjomis panašiai. Pirmos augo labai gržiai. O dabar žiūriu traukiasi, raukšlėjasi, gelsta dar visai mažos būdamos Kažin, ar pavyks man jų žiemai užsiauginti....
Papildyta:
rike, aš taip pat pastebėjau, kad pas mane kai kurios supuvo nuo žiedo pusės. Pas mane jos tankios, sakiau gal per daug drėgmės, žiedai ne sudžiūsta, o pūti pradeda. Tai aš dabar per visus krūmus pereinu ir kur žiedas jau lengvai nusiima, pati jį nuimu nuo cukinijos. Toks jau ištižęs būna, bet pati cukinija dar sveika. O tų žiedų, kurie nenusiima, dar kuriam laikui palieku. Iki sekančio patikrinimo.
Papildyta:
[quote=madmuazele,2010 07 21, 22:21]
Na, arbuzzai ir melionai mano silpnybe Pas mane jie pagaliau bujoja, ale ne vieno vaisiaus - jauciu, kad nieko nebus cia
Kaip zadejau fotoreportaza idedu, kaip mano moliugai i pieva keliauja, tik nekritikuokit - nespejau sias 3 savaites raveti - zole ziauriai suvesejo darze (nuo pirmadienio atostogos - tai turesim ui kiek darbo )....
madmuazele, kokios grožybės tavo darže Ir koks asortimentas. Mano moliūgai lygiai taip pačiai keliauja į pievą. Tik dar vieną lysvę kerta Tarp salierų ir salotų jiems takus padaariau, kad tą pievą pasiektų. Kitąmet jau žinosiu, kad viduryje daržo moliūgų sodinti nevalia
Nukarpiau visas šonines šakas, bet viršūnių dar neišdrysau trumpinti.....
Jei bus derlius, tai kitąmet ir aš asortimentą plėsiu. Jau dabar laukiu pavasario
Papildyta:
QUOTE(rike @ 2010 07 21, 15:27)
Aš šiemet irgi pirmakart auginu cukinijas ir turiu tokia bėdelę, jos pas mane pūna, o pūna nuo žiedo. Ką su juo daryti, dabar visus aplaužiau, apipjausčiau, o kaip iš tikrųjų reiktų. Kaikurie nusilaužė patys iki galo, bet liko pažeista šiektiek pati cukinjos viršūnė gal ir vėl bus blogai.
Gaila jei taip normaliai ir neužaugs nė viena.
Lauksiu jūsų pastebėjimų ir nuomonių
Gaila jei taip normaliai ir neužaugs nė viena.
Lauksiu jūsų pastebėjimų ir nuomonių
rike, aš taip pat pastebėjau, kad pas mane kai kurios supuvo nuo žiedo pusės. Pas mane jos tankios, sakiau gal per daug drėgmės, žiedai ne sudžiūsta, o pūti pradeda. Tai aš dabar per visus krūmus pereinu ir kur žiedas jau lengvai nusiima, pati jį nuimu nuo cukinijos. Toks jau ištižęs būna, bet pati cukinija dar sveika. O tų žiedų, kurie nenusiima, dar kuriam laikui palieku. Iki sekančio patikrinimo.
Papildyta:
[quote=madmuazele,2010 07 21, 22:21]
Na, arbuzzai ir melionai mano silpnybe Pas mane jie pagaliau bujoja, ale ne vieno vaisiaus - jauciu, kad nieko nebus cia
Kaip zadejau fotoreportaza idedu, kaip mano moliugai i pieva keliauja, tik nekritikuokit - nespejau sias 3 savaites raveti - zole ziauriai suvesejo darze (nuo pirmadienio atostogos - tai turesim ui kiek darbo )....
madmuazele, kokios grožybės tavo darže Ir koks asortimentas. Mano moliūgai lygiai taip pačiai keliauja į pievą. Tik dar vieną lysvę kerta Tarp salierų ir salotų jiems takus padaariau, kad tą pievą pasiektų. Kitąmet jau žinosiu, kad viduryje daržo moliūgų sodinti nevalia
Nukarpiau visas šonines šakas, bet viršūnių dar neišdrysau trumpinti.....
Jei bus derlius, tai kitąmet ir aš asortimentą plėsiu. Jau dabar laukiu pavasario
Cukinijų jau pilna ,o moliūgų dar nedaug.Kad nepūtų sodinu po medeliais.O tokių medelių daug
Kokia gera ideja Tik kazi medeliams nera blogai
Na, pas mane kazkoks s... viena jau nemaza moliuga, kurio seklos be luobeles, siandien radau kazkoki susitraukusi ir pradejusi gesti, tai nuskyniau...jauciu net nevalgomas yra...o ir pievoje palikau pamirsusi Geltonieji, tpfu tpfu tpfu, auga. Cukinijos sustojo ir nemezga vaisiu Uztat arbuzai ir melionai ju tiek primezge, jau graikisko riesuto dydzio... abejoju ar iki rudens sunoks
Tu kvepianciuju m oliugu nerandu ne vieno uzsimezgusio, kazkokia nesamone
Na, pas mane kazkoks s... viena jau nemaza moliuga, kurio seklos be luobeles, siandien radau kazkoki susitraukusi ir pradejusi gesti, tai nuskyniau...jauciu net nevalgomas yra...o ir pievoje palikau pamirsusi Geltonieji, tpfu tpfu tpfu, auga. Cukinijos sustojo ir nemezga vaisiu Uztat arbuzai ir melionai ju tiek primezge, jau graikisko riesuto dydzio... abejoju ar iki rudens sunoks
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 30, 23:07)
Jau kaip aš myliu savo kvapniuosius moliūgus..... negaliu...jau tiek vilčių dėjau, įsivaizdavau kaip juos tempiu maišais namo...kepu, verdu...O jie, velniai, tik metro virves išauginę ir nė krust. Užsimarinavo nė žydėt nepradėję.....Atvesiu kaimyno ožką ir tegu šlamščia į sveikatą mano svajonių moliūgus su visom šaknim
QUOTE(Edexa @ 2010 07 31, 18:46)
Jau kaip aš myliu savo kvapniuosius moliūgus..... negaliu...jau tiek vilčių dėjau, įsivaizdavau kaip juos tempiu maišais namo...kepu, verdu...O jie, velniai, tik metro virves išauginę ir nė krust. Užsimarinavo nė žydėt nepradėję.....Atvesiu kaimyno ožką ir tegu šlamščia į sveikatą mano svajonių moliūgus su visom šaknim
Būtent
Sveikos
pas mane cukinijos bujoja. kelinta karta isitikinu kad jos nori daug erdves tureti. Nuo dvieju krumu nuskyniau kau koki 15- o primegzta dar oho kiek tuo tarpu du kiti krumukai liko "uzspeisti i kampa" - tai pagailejau.... ir isrovus nuneshiau i komposta
GREISI, o kame gerumas sodinti po medeliu?
mano moliugai keliauja per pieva ir po to... lipa i egle
as irgi pereinu ir nurenku tuos pazliugusius nuzydejusius ziedus, nes itariu kad nuo ju tas puvimas gali ir prasideti. antra vertus buna, kad ir pati uzuomazga dar vos matosi o jau puvesiuka galima itarti....
pas mane cukinijos bujoja. kelinta karta isitikinu kad jos nori daug erdves tureti. Nuo dvieju krumu nuskyniau kau koki 15- o primegzta dar oho kiek tuo tarpu du kiti krumukai liko "uzspeisti i kampa" - tai pagailejau.... ir isrovus nuneshiau i komposta
GREISI, o kame gerumas sodinti po medeliu?
mano moliugai keliauja per pieva ir po to... lipa i egle
as irgi pereinu ir nurenku tuos pazliugusius nuzydejusius ziedus, nes itariu kad nuo ju tas puvimas gali ir prasideti. antra vertus buna, kad ir pati uzuomazga dar vos matosi o jau puvesiuka galima itarti....
QUOTE(Casual @ 2010 07 31, 22:55)
Vakar grįžau iš daržo, tai mano cukinijoms turbūt bus šakutės. Visos naujos užuomazgos suvytę, susitraukę, kitos pradėjusios pūti. Kažkaip nelabai tikiu, kad joms būtų pakenkęs lapų apskabymas (nes po keletą lapų nupjausčiau). Matau, kad ne pas mane vieną panašūs dalykai dedasi. Aš kažkodėl kaltinu drėgną orą. Pas mane priemolis, sunki žemė, tai drėgmės daug. Šiemet nei karto daržų taip ir nelaisčiau.
O čia mano moliūgėliai, kurie, beje, taip pat daugiau naujų moliūgiukų neužmezga - tiksliau, nunyksta tos užuomazgėlės