Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

Ale ot bjaurybės, rankos jiems niežti mad.gif

Čia jau dalinosi visos kas ką daro su molūgais - kepa, sriubas ar uogienes verda, marinuoja, sultis spaudžia, žalius kramto.
Atsakyti
Nu tikrai bjaurybės.O apie moliūgus receptuose pažiūrėk.Daug skanių dalykėlių.Bet labiausiai sueina į sriubas ir sultis.Tiesa man dideli irgi nepatinka,sunkiai lupasi ir ne tokie skanūs.O laikosi puikiai ir tie mažesni.
Atsakyti
Aš šiemet irgi pirmakart auginu cukinijas ir turiu tokia bėdelę, jos pas mane pūna, o pūna nuo žiedo. Ką su juo daryti, dabar visus aplaužiau, apipjausčiau, o kaip iš tikrųjų reiktų. Kaikurie nusilaužė patys iki galo, bet liko pažeista šiektiek pati cukinjos viršūnė gal ir vėl bus blogai.
Gaila jei taip normaliai ir neužaugs nė viena.
Lauksiu jūsų pastebėjimų ir nuomonių ax.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti o melionui gal kitas šakeles reik nuksbyti g.gif man žydi plečiasi bet vaisiu neužmezga g.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2010 07 21, 14:27)
Aš šiemet irgi pirmakart auginu cukinijas ir turiu tokia bėdelę, jos pas mane pūna, o pūna nuo žiedo. Ką su juo daryti, dabar visus aplaužiau, apipjausčiau, o kaip iš tikrųjų reiktų. Kaikurie nusilaužė patys iki galo, bet liko pažeista šiektiek pati cukinjos viršūnė gal ir vėl bus blogai.

gal per slapia? Pas mane taip puvo kai istisai lietus pyle.
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 07 21, 13:31)
Norėjau paklausti o melionui gal kitas šakeles reik nuksbyti g.gif man žydi plečiasi bet vaisiu neužmezga g.gif

As tai tas ilgiausius uglius apkirpdavau. Manau lengviau paciam augalui auginti 'ta kas jau yra' smile.gif tik reikia idemiai paziureti ir palikti su mazom cukinijos, gelytem ne tusciom, piauti 'tuscias' ar tik su pumpurais, vistiek jau nebespes prinokti.
as ne profas, bet taip ir kaiminka senute daro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 07 21, 15:31)

Sveiki, galiu atsakyti smile.gif melionai vaisius augina tik ant soniniu sakyciu, kitaip sakant ant pazastiniu saku, todel pagrindine virsune as nuskinu kai jau augalas buna kokio metro aukscio, tada leidzia sonines sakas ant kuriu ir buna vaisiai
Parodysiu savo meliono vaisiu, dar maziukas ax.gif
user posted image
Dar i tema arbuza savo parodysiu smile.gif
user posted image

Siemet silta vasara, kaip tik tinkama tokiems egzotiniams vaisiams auginti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 07 21, 16:20)
gal per slapia? Pas mane taip puvo kai istisai lietus pyle.

gali buti, kadir lietus kaltininkas, nes tas ziedas labai didelis, galis prisipildo vandens ir puna.
Savaitgalį pridėjau po apčia šiaudų, gal kiek pagelbės, bet ir laitaus dabat mažiau, bus matyt.
Atsakyti
Na, arbuzzai ir melionai mano silpnybe blush2.gif Pas mane jie pagaliau bujoja, ale ne vieno vaisiaus - jauciu, kad nieko nebus cia schmoll.gif

Kaip zadejau fotoreportaza idedu, kaip mano moliugai i pieva keliauja, tik nekritikuokit - nespejau sias 3 savaites raveti - zole ziauriai suvesejo darze (nuo pirmadienio atostogos - tai turesim ui kiek darbo ax.gif )....

user posted image

Cia is kitos puses (moliugus spec. sodinau is krasto, kur pieva, kad turetu kur keliauti):

user posted image

Kazkuris is moliugu (atrodo, kad kurio seklos be luobeles):

user posted image

Didysis geltonasis:
user posted image

Va kaip jis sliauzia (nukirptas...siandien radau 1 vaisiu susitraukusi, tai 3 beliko):

user posted image

Dar vienas moliugelis, kurio seklos be luobeles:

user posted image

Kitos rusies geltonasis:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2010 07 21, 19:12)
As tai tas ilgiausius uglius apkirpdavau. Manau lengviau paciam augalui auginti 'ta kas jau yra' smile.gif tik reikia idemiai paziureti ir palikti su mazom cukinijos, gelytem ne tusciom, piauti 'tuscias' ar tik su pumpurais, vistiek jau nebespes prinokti.
as ne profas, bet taip ir kaiminka senute daro ax.gif

kas nespės sunokti???Juokaujate matyt čia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 21, 23:21)
Na, arbuzzai ir melionai mano silpnybe blush2.gif  Pas mane jie pagaliau bujoja, ale ne vieno vaisiaus - jauciu, kad nieko nebus cia schmoll.gif

Oho, kiek bigsmile.gif Bus geras derlius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 07 21, 22:46)
Oho, kiek  bigsmile.gif Bus geras derlius thumbup.gif

Tikiuosi...ale vienai namuose tenka visas cukinijas valgyti doh.gif Dar vaikas kiek labiau padeda, o vyras jau pradejo burbuliuoti lotuliukas.gif
Atsakyti