Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

QUOTE(Mo(ni)ka @ 2010 03 31, 13:56)
Pernai metais bandžiau auginti arbūzus, daigai labai gražiai dygo, bet kai persodinau į šiltnamį kažkas jiems nutiko. Labai daug nudžiūvo, kiti supuvo, bet pavyko išsaugoti vieną arbūziuką  wub.gif  Skonis geras, gal kiek saldumo trūko.

user posted image

Aš šiemet pirmą kartą bandau arbūzus, melionus, moliūgus auginti. Arbūzai vazone jau apie 20 cm dydžio buvo, bet kai persodinau į šiltnamį, tai nudžiūvo... vienas gal išgyvens... Sėjau naujus, jie dar nedideli, gal išaugins vaisių. Galvoju, gal arbūzus reikia tiesiai į šiltnamį sėti g.gif , bet ar nebus per vėlai, ar spės užaugti g.gif
O melionai tai auga po persodinimo normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2010 06 23, 17:48)
Labas, turiu klausimą
turiu Gele reuzen  moliūgą, bet  3  užmegzti vaisiai parudavo su žiedu, o vienas  didesnis pradėjo ruduoti, vysti. Auga priesmėlio dirvoje, palaistau dilgėlių skiestu raugu,  vandeniu su pelenais.
Kodėl jie  taip ruduoja, ar taip turi būti, ar ko jiems trūksta?

tikrai taip neturi buti. galbut per shlapia jiems ir puti pradejo? As kai tokie orai tai visai nelaistau doh.gif nuskinciau tuos nurudavusius. ir nebelieciau niekuom. gal nauji ziedeliai neberuduos.
Atsakyti
Parsiveziau viena zalia apvalia cukinija bigsmile.gif Rytoj jau ragausiu biggrin.gif Jei bus silta savaite, tai kita savaitgali tureciau (suskaiciavau blush2.gif ) kokiu 15 parsivezti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 26, 23:22)
Parsiveziau viena zalia apvalia cukinija bigsmile.gif  Rytoj jau ragausiu biggrin.gif  Jei bus silta savaite, tai kita savaitgali tureciau (suskaiciavau  blush2.gif ) kokiu 15 parsivezti bigsmile.gif

Oho, kaip anksti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 26, 21:43)
Oho, kaip anksti  bigsmile.gif

Aha, as ir stebiuosi smile.gif Pernai tik rugpjucio pradzioje valgiau...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 27, 00:13)
Aha, as ir stebiuosi smile.gif  Pernai tik rugpjucio pradzioje valgiau...

Gal daigelius sodinai, ar po plėvele augo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 26, 22:21)
Gal daigelius sodinai, ar po plėvele augo? ax.gif

Ne, sodinau tiesiai darzan - auginau po agro plevele gal koki menesi, o pries savaite jau nudengiau... Cia tik jos tokios ankstyvos... Kitos cukinijos tik tik krauna ziedelius ir dar viena moliugeli radau uzsimezgusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 27, 00:27)
Ne, sodinau tiesiai darzan - auginau po agro plevele gal koki menesi, o pries savaite jau nudengiau... Cia tik jos tokios ankstyvos... Kitos cukinijos tik tik krauna ziedelius ir dar viena moliugeli radau uzsimezgusi smile.gif

Tai jau tikrai pasisekė thumbup.gif
Atsakyti
Mano vargsta lauke cukinijos, na gal dabar atsigaus, lyg šilumą praneša, o vienų cukinijų lapai tokie margi - baltom dėmėm- čia veislė turbūt tokia g.gif .

Melionai pas mane 2 šiltnamy išdygo prie agurkų, tai matysiu ,kas bus
Atsakyti
Mano sudygusias cukinijas ir moliūgus nugraužė skruzdėlės verysad.gif Liko tik stiebelis verysad.gif Kažin, rasčiau dar kokių daigų turguje? g.gif Beje, skruzdės šiemet viską užpuolė, į gėlių vazonus ir tuos susikraustė doh.gif
Atsakyti
Skruzdes bijo Fairio, tik neaisku, kaip valgyti tas darzoves po tokiu proceduru doh.gif
Bent geles palaistyk blink.gif
Atsakyti
Druska jas pabarstykit.... Man dar patare (pati neisbandziau) - druska+soda+karstas vanduo: pabarstyti soda su druska ant ju ir uzpilti karsto vandens. Siemet apskritai labai daug skrusdelynu darze-ale nors sukele kupstus prie darzoviu, bet nenugrauze schmoll.gif
Atsakyti