pasiguosiu sejau as arbuzus namie, o pirkau Zalioje stoteleje tai kazkokios susnos isdygo ir isstypo tai teko ismest, o ilgamoliugiai arba Lagunarija uzsilenke lauke, kazkodel atrodo kad ne tokios seklos, moliugai irgi lauke nesudygo, keistai man cia siemet, pernai visi sudygo ech teks atset
sveikos
gal žinot kokioj parduotuvėj Vilniuje galima gaut cukinijų ar aguročių daigų? Sėdžiu namie su dviem pypliukais, turgaus darbo metu nėr galimybės ištrūkti.
bandžiau visokius žaliuosius centrus, senukus -nėr...
gal žinot kokioj parduotuvėj Vilniuje galima gaut cukinijų ar aguročių daigų? Sėdžiu namie su dviem pypliukais, turgaus darbo metu nėr galimybės ištrūkti.
bandžiau visokius žaliuosius centrus, senukus -nėr...
pries tris dienas pasodinau melionus. seklas sejau pries 1,5men (labai ilgai dygsta) ir auginau daugus.
perkasiau komposto duobe ir komposta uzdengiau juoda polietilenine pleve 1,2m x 2m
padariau keturias skyles
pasodinau melionu daigus ir prie ju pridejau akmenu, kad akumuliuotu siluma
viska uzdengiau skaidria polietilenine pleve ja nuimsiu kai melionai po ja neissiteks, tada jiems leisiu kabarotis ant tvoros.
liks tik nugeneti virs trecio tikro lapo ir laukti derliaus
perkasiau komposto duobe ir komposta uzdengiau juoda polietilenine pleve 1,2m x 2m
padariau keturias skyles
pasodinau melionu daigus ir prie ju pridejau akmenu, kad akumuliuotu siluma
viska uzdengiau skaidria polietilenine pleve ja nuimsiu kai melionai po ja neissiteks, tada jiems leisiu kabarotis ant tvoros.
liks tik nugeneti virs trecio tikro lapo ir laukti derliaus
QUOTE(saintlina @ 2010 06 01, 13:05)
na, prisiskaičiau ir užsipirkau mažumėlę moliūgų Tuos kriaušės formus išgirtus, kažkokius Miranda - kur daug sėklų be lukšto, Amazonka ir Rouge vif d'etampes - nežinau kam, šiaip iš azarto
O moliūgų skint bile kada negalima kaip cukinijų? Reik būtinai laukt kol sunoks, t.y. rudens?
O moliūgų skint bile kada negalima kaip cukinijų? Reik būtinai laukt kol sunoks, t.y. rudens?
tikrai nereikia laukti,aš kartais jaunesnių pasiskinu daugiau ,nes jie žymiai skanesni .
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 01, 20:34)
tikrai nereikia laukti,aš kartais jaunesnių pasiskinu daugiau ,nes jie žymiai skanesni .
o tai ačiū tau, nuraminai Tai jau tikrai nusigandus buvau, kad teks laukt rugsėjo - o gal jie visai nevalgomi kol nesunokę
Jei jau galima skint kaip cukinijas - kuo juonesni, tuo geraiu, tai super
QUOTE(saintlina @ 2010 06 01, 21:40)
o tai ačiū tau, nuraminai Tai jau tikrai nusigandus buvau, kad teks laukt rugsėjo - o gal jie visai nevalgomi kol nesunokę
kuo jaunesni,tuo skanesni be to,senu cukiniju zieve labai sustoreja-neina nulupti gal ne visu,bet man taip pernai buvo
Vakar žiūrėjau - komposto krūvoje cukinijos jau dygsta
Na, mano melionai pagaliau balkone dygsta Nes siandien buvau savo darze - neiskenciau - tai antras arbuzas uzsilenke Bet uztat melionas vienas vienintelis is gal 10 setu isdyges Na, labai noreciau tiketi, kad paragausim siemet melionu ir arbuzu
O kaip jus manot, dar nevertetu moliugu ir cukiniju atidengti? Lai paauga po agro plevele?
O kaip jus manot, dar nevertetu moliugu ir cukiniju atidengti? Lai paauga po agro plevele?
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 02, 21:14)
tegu auga. Kai žydėt pradės, tada atidengsi Aš pažiūrėjus į pupeles darau išvadas - vienu laiku sėtos, plėvele nepridengtos tokios nusmurgusios, o pridengtas nors į parodą statyk. Tai ir neatidenginėju kol kas nei cukinijų, nei moliūgų.
idomiai jus cia paraset apie jaunu moliugu valgyma iki siol maniau kad moliugas tai panasiau i pomidora, kriause, vysnia,arbuza, ar meliona ar koki kita vaisiu, kuriems negalioja - kuo jaunesnis tuo skanesnis, o galioja- kuo geriau prinokes, kuo daugiau saulutes gaves tuo skanesnis, kazkaip puszales kriauses nevilioja o juk moliugai ir spalva igauna tik prinoke, ar klystu o cukinijos tai kaip agurkai- kokio dydzio benuskintum, vistiek valgoma, ir kuo jaunesni tuo skanesni.
Mano šiltnamyje jau vienas arbūziukas užsimezges koks dryžuotas reiks kokia diena nuotraukytę įdėti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 02, 22:41)
idomiai jus cia paraset apie jaunu moliugu valgyma iki siol maniau kad moliugas tai panasiau i pomidora, kriause, vysnia,arbuza, ar meliona ar koki kita vaisiu, kuriems negalioja - kuo jaunesnis tuo skanesnis, o galioja- kuo geriau prinokes, kuo daugiau saulutes gaves tuo skanesnis, kazkaip puszales kriauses nevilioja o juk moliugai ir spalva igauna tik prinoke, ar klystu o cukinijos tai kaip agurkai- kokio dydzio benuskintum, vistiek valgoma, ir kuo jaunesni tuo skanesni.
Pritariu. Kažkas kažką supainiojo. Ot ir aš čia skaitau, bet abejoju ar jaunas moliūgas jau toks skanus....nugi kietas kaip velnias....nežinau kaip jūs ten tokius įkandat
Cukinijos visai kas kita, jos kaip ir agurkai, gali skint bet kada.
MADMUAZEL, jau sudygo visos trys tamstelės kvapniųjų moliūgų sėklutės