Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

pasiguosiu sejau as arbuzus namie, o pirkau Zalioje stoteleje tai kazkokios susnos isdygo ir isstypo tai teko ismest, o ilgamoliugiai arba Lagunarija uzsilenke lauke, kazkodel atrodo kad ne tokios seklos, moliugai irgi lauke nesudygo, keistai man cia siemet, pernai visi sudygo ech teks atset doh.gif
Atsakyti
sveikos
gal žinot kokioj parduotuvėj Vilniuje galima gaut cukinijų ar aguročių daigų? Sėdžiu namie su dviem pypliukais, turgaus darbo metu nėr galimybės ištrūkti.
bandžiau visokius žaliuosius centrus, senukus -nėr...

Atsakyti
pries tris dienas pasodinau melionus. seklas sejau pries 1,5men (labai ilgai dygsta) ir auginau daugus.
perkasiau komposto duobe ir komposta uzdengiau juoda polietilenine pleve 1,2m x 2m user posted image
padariau keturias skyles user posted image
pasodinau melionu daigus ir prie ju pridejau akmenu, kad akumuliuotu siluma user posted image
viska uzdengiau skaidria polietilenine pleve user posted image ja nuimsiu kai melionai po ja neissiteks, tada jiems leisiu kabarotis ant tvoros.
liks tik nugeneti virs trecio tikro lapo ir laukti derliaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 01, 13:05)
na, prisiskaičiau ir užsipirkau mažumėlę moliūgų  biggrin.gif  Tuos kriaušės formus išgirtus, kažkokius Miranda - kur daug sėklų be lukšto, Amazonka ir Rouge vif d'etampes - nežinau kam, šiaip iš azarto  biggrin.gif
O moliūgų skint bile kada negalima kaip cukinijų? Reik būtinai laukt kol sunoks, t.y. rudens?

tikrai nereikia laukti,aš kartais jaunesnių pasiskinu daugiau ,nes jie žymiai skanesni smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 01, 20:34)
tikrai nereikia laukti,aš kartais jaunesnių pasiskinu daugiau ,nes jie žymiai skanesni  smile.gif .

o tai ačiū tau, nuraminai thumbup.gif Tai jau tikrai nusigandus buvau, kad teks laukt rugsėjo - o gal jie visai nevalgomi kol nesunokę ax.gif
Jei jau galima skint kaip cukinijas - kuo juonesni, tuo geraiu, tai super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 01, 21:40)
o tai ačiū tau, nuraminai  thumbup.gif  Tai jau tikrai nusigandus buvau, kad teks laukt rugsėjo - o gal jie visai nevalgomi kol nesunokę  ax.gif
Jei jau galima skint kaip cukinijas - kuo juonesni, tuo geraiu, tai super  smile.gif

hi.gif drinks_cheers.gif kuo jaunesni,tuo skanesni thumbup.gif be to,senu cukiniju zieve labai sustoreja-neina nulupti doh.gif gal ne visu,bet man taip pernai buvo smile.gif
Atsakyti
Vakar žiūrėjau - komposto krūvoje cukinijos jau dygsta ax.gif
Atsakyti
Na, mano melionai pagaliau balkone dygsta bigsmile.gif Nes siandien buvau savo darze - neiskenciau - tai antras arbuzas uzsilenke g.gif Bet uztat melionas vienas vienintelis is gal 10 setu isdyges ax.gif Na, labai noreciau tiketi, kad paragausim siemet melionu ir arbuzu smile.gif

O kaip jus manot, dar nevertetu moliugu ir cukiniju atidengti? Lai paauga po agro plevele?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 02 birželio 2010 - 21:16
QUOTE(madmuazele @ 2010 06 02, 21:14)
O kaip jus manot, dar nevertetu moliugu ir cukiniju atidengti? Lai paauga po agro plevele?

tegu auga. Kai žydėt pradės, tada atidengsi mirksiukas.gif Aš pažiūrėjus į pupeles darau išvadas - vienu laiku sėtos, plėvele nepridengtos tokios nusmurgusios, o pridengtas nors į parodą statyk. Tai ir neatidenginėju kol kas nei cukinijų, nei moliūgų.
Atsakyti
idomiai jus cia paraset apie jaunu moliugu valgyma g.gif iki siol maniau kad moliugas tai panasiau i pomidora, kriause, vysnia,arbuza, ar meliona ar koki kita vaisiu, kuriems negalioja - kuo jaunesnis tuo skanesnis, o galioja- kuo geriau prinokes, kuo daugiau saulutes gaves tuo skanesnis, kazkaip puszales kriauses nevilioja g.gif o juk moliugai ir spalva igauna tik prinoke, ar klystu rolleyes.gif o cukinijos tai kaip agurkai- kokio dydzio benuskintum, vistiek valgoma, ir kuo jaunesni tuo skanesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 02 birželio 2010 - 21:42
Mano šiltnamyje jau vienas arbūziukas užsimezges thumbup.gif koks dryžuotas ax.gif reiks kokia diena nuotraukytę įdėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 06 02, 22:41)
idomiai jus cia paraset apie jaunu moliugu valgyma g.gif  iki siol maniau kad moliugas tai panasiau i pomidora, kriause, vysnia,arbuza, ar meliona  ar koki kita vaisiu, kuriems negalioja - kuo jaunesnis tuo skanesnis, o galioja- kuo geriau prinokes, kuo daugiau saulutes gaves tuo skanesnis, kazkaip puszales kriauses nevilioja g.gif o juk moliugai ir spalva igauna tik prinoke, ar klystu rolleyes.gif  o cukinijos tai kaip agurkai- kokio dydzio benuskintum, vistiek valgoma, ir kuo jaunesni tuo skanesni.

Pritariu. Kažkas kažką supainiojo. Ot ir aš čia skaitau, bet abejoju ar jaunas moliūgas jau toks skanus....nugi kietas kaip velnias....nežinau kaip jūs ten tokius įkandat blink.gif
Cukinijos visai kas kita, jos kaip ir agurkai, gali skint bet kada.

MADMUAZEL, jau sudygo visos trys tamstelės kvapniųjų moliūgų sėklutės thumbup.gif
Atsakyti