Is tikro labai gaila, kad pas mus moliugai mazai naudojami ir nera vertinami. Tai labai maistinga darzove. Gerai laikosi ziema. Todel vitaminu galime tureti visus metus. Ypac sveika kepenims Galima net kepti orkaiteje troskinius, naudojant moliuga kaip troskintuva
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 11:36)
Nea, su sviestuku arba aliejumi, cesnakiukais ir ciobreliais super
gal dar labiau pakankint gali?...
Košmaras...kaip noriu valgyt moliūūūūūgų...
mmm, tų "biliardinių" cukinijų ir aš labai labai laukiu Turiu kelių spalvų
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 11:56)
taip pat laukiu, dar vis laikinuose indukuose šiltnamyje laikau, žiedukus spėjo sukraut.
Na, ką, žaisim vasarą lauko biliardą
Oho, jau žydi Maniškiai tik išdygę
QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 11:43)
Toks tikslas ir buvo
Pati juos visai neseniai pamegau. Galima sakyti tik del ju ir sparaginiu pupeliu pradejau uzsiimineti darzininkyste Tik, kad pernai darlius nekoks buvo Ir siemet del tos pacios priezasties moliugu kainos labai dideles buvo
Cukinijas irgi pernai auginau ir zalias ir geltonas. Bet sausra savo padare. Iki darzo man 15 km vaziuoti reikia, tai kasdien nepavazinesi. O cukinijos sunkiai sausra pernese, visai vietoj stovedavo, jei nelaisciau Tai siemet galvoju ju atsisakyti, uzteks kiek mama ir anyta sode uzaugins
O zinot, kad cukiniju ziedai irgi valgomi
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 11:01)
Oho, jau žydi Maniškiai tik išdygę
mano biliardiniai dar net neišdygę..
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 11:04)
Pati juos visai neseniai pamegau. Galima sakyti tik del ju ir sparaginiu pupeliu pradejau uzsiimineti darzininkyste Tik, kad pernai darlius nekoks buvo Ir siemet del tos pacios priezasties moliugu kainos labai dideles buvo
Cukinijas irgi pernai auginau ir zalias ir geltonas. Bet sausra savo padare. Iki darzo man 15 km vaziuoti reikia, tai kasdien nepavazinesi. O cukinijos sunkiai sausra pernese, visai vietoj stovedavo, jei nelaisciau Tai siemet galvoju ju atsisakyti, uzteks kiek mama ir anyta sode uzaugins
Hm.... Aš maniau, kad prasta augintoja esu PErnai ir mano ne koks derlius buvo - tai reiškias galiu sausrą kaltinti Tikiuosi šiemet derlius bus geresnis.
Nežinojau Ir kur juos dėti?
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 12:09)
Hm.... Aš maniau, kad prasta augintoja esu PErnai ir mano ne koks derlius buvo - tai reiškias galiu sausrą kaltinti Tikiuosi šiemet derlius bus geresnis.
As irgi galvojau, kad esu nevykusi darzininke, bet moteryte turguje paguode, kad visiems taip
Jei gerai suprantu, naudojami vyriski cukiniju ziedai, is ju neuzsimezga cukinijos. Padaroma skysta blynu tesla , ziedai merkiami i ja, apvoliojama, kad gerai pasidengtu ir dedama i fritiura (ikaitinta alieju). Kepama, kol apskrus. Dar galima i vidu ir idaro ideti is varskes su prieskoniais. Pati niekaka nebandziau, nes tokio kiekio ziedu neturiu
Tik sukrauti! Dar nežydi
O jei palyginti su kaimynais, tai jie jau lauke nemenkus krūmelius cukinijų turi. Tačiau tie žmonės gyvena šalia savo daržų ir gali blogu oru ar šaltomis naktimis apdangstyti.
Laurinde, mulčiuoti dirvą reikia, o jei sunku kasdien privažinėt ( na ir man tas galioja, gi ir atostogų metu kelioms savaitėms toliau išlekiam ), reikia daug daug prilieti ir šiek tiek įkasti 5L bambalius su perforuotu dugnu. Kiek jau reiks, tiek vandens šaknys ir prisisiurbs
O jei palyginti su kaimynais, tai jie jau lauke nemenkus krūmelius cukinijų turi. Tačiau tie žmonės gyvena šalia savo daržų ir gali blogu oru ar šaltomis naktimis apdangstyti.
Laurinde, mulčiuoti dirvą reikia, o jei sunku kasdien privažinėt ( na ir man tas galioja, gi ir atostogų metu kelioms savaitėms toliau išlekiam ), reikia daug daug prilieti ir šiek tiek įkasti 5L bambalius su perforuotu dugnu. Kiek jau reiks, tiek vandens šaknys ir prisisiurbs
Ką reiškia "perforuotas" dugnas?