Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

Is tikro labai gaila, kad pas mus moliugai mazai naudojami ir nera vertinami. Tai labai maistinga darzove. Gerai laikosi ziema. Todel vitaminu galime tureti visus metus. Ypac sveika kepenims thumbup.gif Galima net kepti orkaiteje troskinius, naudojant moliuga kaip troskintuva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 11:36)
Nea, su sviestuku arba aliejumi, cesnakiukais ir ciobreliais super wub.gif

bash.gif gal dar labiau pakankint gali?...
Košmaras...kaip noriu valgyt moliūūūūūgų... doh.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mmm, tų "biliardinių" cukinijų ir aš labai labai laukiu bigsmile.gif Turiu kelių spalvų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 11:56)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

mmm, tų "biliardinių" cukinijų ir aš labai labai laukiu bigsmile.gif Turiu kelių spalvų biggrin.gif

drinks_cheers.gif taip pat laukiu, dar vis laikinuose indukuose šiltnamyje laikau, žiedukus spėjo sukraut.

Na, ką, žaisim vasarą lauko biliardą bigsmile.gif
Atsakyti
Oho, jau žydi blink.gif bigsmile.gif Maniškiai tik išdygę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 24, 11:43)
bash.gif gal dar labiau pakankint gali?...
Košmaras...kaip noriu valgyt moliūūūūūgų... doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Toks tikslas ir buvo lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Pati juos visai neseniai pamegau. Galima sakyti tik del ju ir sparaginiu pupeliu pradejau uzsiimineti darzininkyste biggrin.gif Tik, kad pernai darlius nekoks buvo doh.gif Ir siemet del tos pacios priezasties moliugu kainos labai dideles buvo doh.gif
Cukinijas irgi pernai auginau ir zalias ir geltonas. Bet sausra savo padare. Iki darzo man 15 km vaziuoti reikia, tai kasdien nepavazinesi. O cukinijos sunkiai sausra pernese, visai vietoj stovedavo, jei nelaisciau doh.gif Tai siemet galvoju ju atsisakyti, uzteks kiek mama ir anyta sode uzaugins ax.gif

O zinot, kad cukiniju ziedai irgi valgomi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 24 gegužės 2010 - 11:05
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 11:01)
Oho, jau žydi blink.gif  bigsmile.gif  Maniškiai tik išdygę blush2.gif

mano biliardiniai dar net neišdygę..
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 11:04)
Pati juos visai neseniai pamegau. Galima sakyti tik del ju ir sparaginiu pupeliu pradejau uzsiimineti darzininkyste biggrin.gif Tik, kad pernai darlius nekoks buvo doh.gif Ir siemet del tos pacios priezasties moliugu kainos labai dideles buvo doh.gif
Cukinijas irgi pernai auginau ir zalias ir geltonas. Bet sausra savo padare. Iki darzo man 15 km vaziuoti reikia, tai kasdien nepavazinesi. O cukinijos sunkiai sausra pernese, visai vietoj stovedavo, jei nelaisciau doh.gif Tai siemet galvoju ju atsisakyti, uzteks kiek mama ir anyta sode uzaugins ax.gif

O zinot, kad cukiniju ziedai irgi valgomi mirksiukas.gif

Hm.... Aš maniau, kad prasta augintoja esu g.gif PErnai ir mano ne koks derlius buvo - tai reiškias galiu sausrą kaltinti bigsmile.gif blush2.gif Tikiuosi šiemet derlius bus geresnis.
Nežinojau blink.gif Ir kur juos dėti?

Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 12:09)
Hm.... Aš maniau, kad prasta augintoja esu  g.gif  PErnai ir mano ne koks derlius buvo - tai reiškias galiu sausrą kaltinti bigsmile.gif  blush2.gif  Tikiuosi šiemet derlius bus geresnis.
Nežinojau blink.gif  Ir kur juos dėti?

As irgi galvojau, kad esu nevykusi darzininke, bet moteryte turguje paguode, kad visiems taip g.gif
Jei gerai suprantu, naudojami vyriski cukiniju ziedai, is ju neuzsimezga cukinijos. Padaroma skysta blynu tesla , ziedai merkiami i ja, apvoliojama, kad gerai pasidengtu ir dedama i fritiura (ikaitinta alieju). Kepama, kol apskrus. Dar galima i vidu ir idaro ideti is varskes su prieskoniais. Pati niekaka nebandziau, nes tokio kiekio ziedu neturiu schmoll.gif
Atsakyti
Tik sukrauti! Dar nežydi tongue.gif

O jei palyginti su kaimynais, tai jie jau lauke nemenkus krūmelius cukinijų turi. Tačiau tie žmonės gyvena šalia savo daržų ir gali blogu oru ar šaltomis naktimis apdangstyti.

Laurinde, mulčiuoti dirvą reikia, o jei sunku kasdien privažinėt ( na ir man tas galioja, gi ir atostogų metu kelioms savaitėms toliau išlekiam wink.gif ), reikia daug daug prilieti ir šiek tiek įkasti 5L bambalius su perforuotu dugnu. Kiek jau reiks, tiek vandens šaknys ir prisisiurbs wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 24 gegužės 2010 - 11:32
Ką reiškia "perforuotas" dugnas?
Atsakyti
skylėtas, t.y. prie įkasant šalia daigo, pribadyti smulkių skylučių, šiek tiek įkasti ir pripilti pilną vandens wink.gif
Atsakyti