Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 09:35)
As kalbu ne apie tokius schmoll.gif  Situos as vadinu didziaisiais,ju seklu pasiemiau is pirkto Rimi parduotuveje gabaliuko ir jie jau sudygo visi thumbup.gif Gal tada jie kitaip vadinasi. Ju buvo pirkti rudeni Rimi parduotuveje, atrodo jie kaip kriauses tik dideli. Tik is tu dar nei vienas neisdygo g.gif Man pernai jie labai patiko. Viduj seklu labai nedaug, labai tanki mesyte mirksiukas.gif
Dar Shetelinge nusipirkau kazkokius Baby. Raso, kad iki 20 cm diametru uzauga. Keli jau isdygo thumbup.gif  thumbup.gif

na tada manau kad kalbi apie butternut squash, va toki ar ne?
http://www.google.lt...ved=0CDgQ9QEwBA

tokiu niekad neauginus ir net neragavus, kuo skonis skirias nuo apvaliu moliugu? ir idomu kaip derlius, ar jie vasariniai ar zieminiai? nes kiek skaiciau tai lygtais yra ir tokiu ir tokiu, vasariniai tai kaip musu cukinijos, ankstyvesni, bet nesilaiko per ziema g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 08:35)
As kalbu ne apie tokius schmoll.gif 

Tai gal jie kvapieji moliugai?
user posted image

Papildyta:
Aš tokius 2 rūšių pasodinau: Shettelige pirktą hibridą ir "Sėklų",,WALTHAM BUTTERNUT (Bet apie juos tik va ką rašo (neturiu supratimo ar laikosi žiemą g.gif ) - Cucurbita moschata
Vidutinio ankstyvumo veislė. Vaisiai 1,5-2 kg svorio, kriaušės formos, minkštimas oranžinės spalvos, turi riešutų prieskonį. Derlius imamas po 111-120 dienų nuo daigų pasodinimo. Auginama lauke ir šiltnamyje. Moliūgus galima kepti, skrudinti, troškinti, iš jų verdamos sriubos Geriausiai auga nuo vėjų apsaugotoje, priesmėlio arba lengvo priemolio dirvoje).
Atsakyti
thumbup.gif Sitie sitie. Tik maniskiai buna zalia oda, paskui truputi pagelsta.Bet man jie labai patinka wub.gif
Atsakyti
na butinai lauksiu rudeni atsiliepimu kaip derlius ir kaip laikosi, jei islaikysi per ziema 4u.gif nes jau irgi senokai pakabinus akis ant ju, bet siemet jau nebeliko vietos, nes ir taip prisodinau turbut 12krumu didziuju moliugu doh.gif turbut teks rudeni vezti i turgu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 09:54)
thumbup.gif Sitie sitie. Tik maniskiai buna zalia oda, paskui truputi pagelsta.Bet man jie labai patinka wub.gif

o kiek mazdaug tu "kriausiu" ant vieno augalo uzauga? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 24, 08:56)
na butinai lauksiu rudeni atsiliepimu kaip derlius ir kaip laikosi, jei islaikysi per ziema  4u.gif  nes jau irgi senokai pakabinus akis ant ju, bet siemet jau nebeliko vietos, nes ir taip prisodinau turbut 12krumu didziuju moliugu doh.gif  turbut teks rudeni vezti i turgu  lotuliukas.gif

Pas mane daugiau blush2.gif lotuliukas.gif Apie 20 doh.gif Bet po pernai pamokos - nenorėjau rizikuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 24, 09:58)
na butinai lauksiu rudeni atsiliepimu kaip derlius ir kaip laikosi, jei islaikysi per ziema  4u.gif  nes jau irgi senokai pakabinus akis ant ju, bet siemet jau nebeliko vietos, nes ir taip prisodinau turbut 12krumu didziuju moliugu doh.gif  turbut teks rudeni vezti i turgu  lotuliukas.gif
Papildyta:
o kiek mazdaug tu "kriausiu"  ant vieno augalo uzauga?  4u.gif

Man uzaugo tik 2. Bet pernai vasara tikrai nepalanki buvo. Be to nelabai tinkama jiems vieta laukuose doh.gif Nera rekomenduojamos uzuovejos.
Atsakyti
O čia ne šituos galima žalius graužti kaip morkas g.gif

Jau kaip laukiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 10:15)
O čia ne šituos galima žalius graužti kaip morkas g.gif

Jau kaip laukiu rolleyes.gif

Mano vyras valgo, sako skanu. As darau sultis arba kepu orkaiteje. Kepti man labai skanus wub.gif
Atsakyti
Mm, net seilės tįsta blush2.gif O jie nesubliūkšta orkaitėje kepami?
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 24, 09:54)

Ot, miargas, skaičiau, skaičiau, jau nebeišlaikiau...taip čia aktyviai, išsamiai ir skaniai priplepėjot doh.gif Turiu moliūgų vieną rūšį pasisėjusi, bet ryt pirksiu dar tokių kaip jūsiškiai kriaušinių...mačiau vienoj pardočkėj, užkampyje tokiam. Gal dar rasiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 24, 11:17)
Mm, net seilės tįsta blush2.gif  O jie nesubliūkšta orkaitėje kepami?

Nea, su sviestuku arba aliejumi, cesnakiukais ir ciobreliais super wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 23, 22:56)
Kokia gėda man  blush2.gif - nesu valgiusi, auginu tik cukinijas ir anksčiau - melionus  ax.gif

ir aš nesu valgiusi drinks_cheers.gif Bet šiemet pasodinau.
Labiausiai laukiu savo mažųjų cukinijų, kur biliardo kamuoliuko dydžio. Rašė, kad labai derlingos bigsmile.gif
Beje, mano šiltnamy daigintos cukinijos persodintos puikiai auga. Žiūrėsim, kiek anksčiau derlius bus.
Atsakyti