Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, arbūzai, melionai, cukinijos

QUOTE(ne mama @ 2010 05 23, 23:09)

o muskatinis tai toks rudas moliugas su ryskiom rievem labai, bent jau rimi visada buna, gal ir maximoj, bet nepigus jie.
http://www.etsy.com/...e-pumpkin-seeds

Ir ką Jūs iš jų darote? blink.gif g.gif
Atsakyti
jediara, o tu moliugu nevalgai g.gif
Atsakyti
as tai praktiskai tik sviezius naudoju- ta prasme neverdu jokiu uogieniu kompotu ir panasiai. nors sultys labai sveika moliugu. uztai ir nemegstu rusiu kur uzauga po 20kg doh.gif o naudoju labai ivairiai, i troskinius, sriubas, orkaitej su druskyte ir aliejum pakepint labai skanu- bet cia jau sakau reik megeju but smile.gif moliugai gi labai gerai laikosi kokiam rusy ar kambary iki pavasario laisvai, o kai prapjaunu tai dali iskart kokiam patiekalui sunaudoju, likusia daly susipjaustau gabaliukais ir sudedu i kamera smile.gif
o cukinijos tai vasara man tiesiog superine darzove irgi ivairiems troskiniams, svarbu neleist uzaug didelems kaip kad turguj pardavineja. tada galima ir zalias vietoj agurku valgyt smile.gif
Atsakyti
As pernai cukinijas pagrinde sultims naudojau smile.gif Moliugu gaila buvo-nes nelabai pasiseke - keli uzaugo, tai juos naudojau sriubms ir troskiniams. Siemet zadu sultis spausti, jei uzaugs.... Man seimyna ir nelabai valgo, o as dievinu thumbup.gif thumbup.gif Bandysiu moliugus orkaiteje pakepti, nesu ragavusi, bet isivaizduoju, kad labai skanu bigsmile.gif
Atsakyti
ne mama, as esu is tu rimi moliugu seklu sejus. net kazkas panasaus neuzaugo, o taip tikejausi.
tie rimi moliugiukai brangus, bet labai skanus, o ir ta spalvyte - mmm.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 05 23, 22:03)
ne mama, as esu is tu rimi moliugu seklu sejus. net kazkas panasaus neuzaugo, o taip tikejausi.
tie rimi moliugiukai brangus, bet labai skanus, o ir ta spalvyte - mmm.

Gal jie hibridiniai buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 23, 23:05)
Gal jie hibridiniai buvo g.gif

mazai as gaudausi, bet kai anytai nupasakojau, tai ji is kart sake, kad nieko gero nebus, atseit gali buti netike musu klimatui ir t.t. Bet ju skonis tai liuks, saldydavau, duodavau maziams, nes savu neturejom tuo metu (beje, saldant gabalais ju spalva islikdavo tokia pat intensyvi, ko nepasakyciau apie anytos darze uzaugusiu gigantisku mums priimtinu veisliu moliugus, kurie atsildzius budavo vos ne balti).

Atsakyti
na as uztai visada perku seklas, nes negali zinot ar ne hibridas smile.gif bet kad gali but ne musu klimatui irgi tiesa unsure.gif na reik tiketis kad bus karsta vasara, ir spes uzaugti. apie siuos muskatinius dar skaiciau kad jie kartais iki pat nuskynimo lauke buna zali, o ta savo ruda spalva igauna jau nuskinti. na rudeni parasysiu kaip derlius biggrin.gif nors maciau viena forumiete kaip tik irasius sia veisle i savo augintu ir pamegtu einu ieskot tos zinutes
Papildyta:
QUOTE(anemone @ 2010 05 11, 18:04)
Guvile
Auginu tik ankstyvu veisliu moliugus . Ir dar man patinka vidutinio dydzio vaisiai . Veisles , kurias auginu : Rouge vif d" etemps , Crown Prince , Muscade de Provense , Uchiki Kuri , Volzskaja seraja 92 , Smaill Sugar .

va radau smile.gif siemet bandysiu augint tuos kur raudonai pazymejau, butu labai smagu isgirst atsiliepimu kas jau turejo derliu ankstesniais metais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 23, 23:29)
na as uztai visada perku seklas, nes negali zinot ar ne hibridas smile.gif bet kad gali but ne musu klimatui irgi tiesa unsure.gif  na reik tiketis kad bus karsta vasara, ir spes uzaugti. apie siuos muskatinius dar skaiciau kad jie kartais iki pat nuskynimo lauke buna zali, o ta savo ruda spalva igauna jau nuskinti. na rudeni parasysiu kaip derlius biggrin.gif nors maciau viena forumiete kaip tik irasius sia veisle i savo augintu ir pamegtu einu ieskot tos zinutes
Papildyta:
va radau smile.gif siemet bandysiu augint tuos kur raudonai pazymejau, butu labai smagu isgirst atsiliepimu kas jau turejo derliu ankstesniais metais 4u.gif

va butent, mano auginti buvo nedidukai, sulig zmogaus galva smile.gif , o spalva- tokie marguciai - tamsiai zali vietom su oranziniais taskeliais/bruksneliais. Kadangi nuskynus iskarto dariau misraine ziemai, ar keiciasi ju spalva negavau suzinoti. Vidus buvo tikrai grazus, bet ne tokio parduotuvinio ryskumo.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 23, 23:42)
jediara, o tu moliugu nevalgai g.gif

Kokia gėda man blush2.gif - nesu valgiusi, auginu tik cukinijas ir anksčiau - melionus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 23, 22:56)
Kokia gėda man  blush2.gif - nesu valgiusi, auginu tik cukinijas ir anksčiau - melionus  ax.gif

Jokios gėdos smile.gif Šiemet dar turi laiko pasisodinti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2010 05 23, 22:09)
pavasari schetelig parduotuvej pirkau muscat de provence moliugo seklu, sperli firmos, manau ir dabar dar yra. bet jie yra tikrai velyvesni nei paprasti lietuviski moliugai, manieji paseti balandzio pradzioj, dabar jau susodinti i lysves, tik dabar bijau kad kita salta savaite jiems visai nepatiks g.gif  tiesa dar pirkau ir "crown prince" moliugo seklu- sito zieve melyna, o vidus labai oranzinis- bent ant paveiksliuko taip parodyta. sie moliugai neturetu uzaugt gigantais. muskatiniai iki 10kg, melynieji -5-6kg jei pasiseks  smile.gif
o muskatinis tai toks rudas moliugas su ryskiom rievem labai, bent jau rimi visada buna, gal ir maximoj, bet nepigus jie.
http://www.etsy.com/...e-pumpkin-seeds

As kalbu ne apie tokius schmoll.gif Situos as vadinu didziaisiais,ju seklu pasiemiau is pirkto Rimi parduotuveje gabaliuko ir jie jau sudygo visi thumbup.gif Gal tada jie kitaip vadinasi. Ju buvo pirkti rudeni Rimi parduotuveje, atrodo jie kaip kriauses tik dideli. Tik is tu dar nei vienas neisdygo g.gif Man pernai jie labai patiko. Viduj seklu labai nedaug, labai tanki mesyte mirksiukas.gif
Dar Shetelinge nusipirkau kazkokius Baby. Raso, kad iki 20 cm diametru uzauga. Keli jau isdygo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 24 gegužės 2010 - 08:40