prisisodinau ir aš ir arbūzų, ir melionų (tik paėjau neseniai, dar sudygt nespėjo). Tampausi dabar su visom dėžutėm kaip katė su pūsle. Taip atšalo bute, tai vis drebu, kaip čia tie mano arbūzai, ar ne per šalta, ar ne per šlapia. Kadangi planuoju sodint lauke po agroplėvele, tai sėt neskubėjau - dar spės užaugt indeliuose.
Moliūgus, cukinijas geriau sėkit šiltnamyje-daigai bus stipresni, tvirtesni. Tik sėkit retai, kad su disdeliu žemės sluoksniu galėtumėt iškelti į lauką. Namie vazonėlyje tokių stiprių neišauginsite. Išbandyta savo kailiu..
QUOTE(Regila @ 2009 04 16, 20:06)
Moliūgus, cukinijas geriau sėkit šiltnamyje-daigai bus stipresni, tvirtesni. Tik sėkit retai, kad su disdeliu žemės sluoksniu galėtumėt iškelti į lauką. Namie vazonėlyje tokių stiprių neišauginsite. Išbandyta savo kailiu..
na as tik, kad anksciau derliaus sulaukti jau pasisejau, o visa kita sesiu kai susils i dirva
QUOTE(rsc @ 2009 04 16, 21:27)
O mano moliugu i arbuzu seklos dar nesukistos i zeme Pasivelinau jau ?
tikrai nepasivelinai
gal kas galit pasakyt, kiek vietos užima šiltnamy melionas ir arbūzas?
ar jį riša kaip agurką - į viršų, ir kelis vaisius reikia palikti ant virkščios, kad šie sunoktų?
ar jį riša kaip agurką - į viršų, ir kelis vaisius reikia palikti ant virkščios, kad šie sunoktų?
Aš tai dar nesėsiu, man dar anksti. Iki sodinsiu į lauką per daug užaugs. Tokie sunkiau pakelia persodinimą.
Arbūzus leidžiu pažeme, nes jų virkščios nėra tvirtos, kad lengvai išlaikytų vaisių. Jos labiau pritaikytos pažeme. Neaukštai tai gali..
Arbūzas ne visai įprastas vijoklinis augalas, kuris dėl sunkių savo vaisių ir silpnų ūsų pasmerktas ne vyniotis į medžius, o šliaužti žeme.
http://www.sodai.lie...om/Arbuzas.html
Arbūzus leidžiu pažeme, nes jų virkščios nėra tvirtos, kad lengvai išlaikytų vaisių. Jos labiau pritaikytos pažeme. Neaukštai tai gali..
Arbūzas ne visai įprastas vijoklinis augalas, kuris dėl sunkių savo vaisių ir silpnų ūsų pasmerktas ne vyniotis į medžius, o šliaužti žeme.
http://www.sodai.lie...om/Arbuzas.html
QUOTE(Regila @ 2009 04 17, 11:50)
Labai gražiai aprašytas
o kodėl nereikia nutrumpinti virkščių? mano supratimu, tai atima maistines medžiagas be reikalo auginti virkščias, o galėtų gi jos eiti į tuos kelis vaisius..
Regila, ar nokinat visus vaisius, kurie užsimezga? ar visgi kažkiek nugnybat?
Aš negnybu, bet pas mane matyt "kulturingi"- daug nemezga. Jei kokiu per daug-pats nudžiovina.Mano augalai nebūna turintys daug žalios masės, todėl ir skainioti nereikia.
Kiwanų, tai nespėju šienaut. Tiem matyt norisi matyt, kaip jų virkščios rankas bado...
Kiwanų, tai nespėju šienaut. Tiem matyt norisi matyt, kaip jų virkščios rankas bado...
QUOTE(Regila @ 2009 04 17, 12:01)
o šitie, Kiwanai, skanūs? ar labiau dekoratyvūs nei skanūs?