Tema apie tokius "pūslėtus" vaisius.
kviečiu pasidalinti patirtimi apie tai, kaip namų sąlygomis užsiauginti arbūzą ar skanų melioną.
aitas o tu daigelius iskelsi i lysves ar i siltnami, nes as galvoju gal irgi moliugus saldziuosius i lauka iskelti
QUOTE(georgiana @ 2009 04 16, 12:12)
aitas o tu daigelius iskelsi i lysves ar i siltnami, nes as galvoju gal irgi moliugus saldziuosius i lauka iskelti
aš kelsiu į lysvę. Net ne į lysvę. Šiaip ketinu kur nors pievoj paruošti jiems vietą 70x70 maždaug, pritręšti tą vietą ir pasodinti. Kol baigsis šalnos, tai reikės tokį plėvelės namuką jiems pastatyti...
aš nesuvokiu, kaip galima moliūgą ar melioną šiltnamy auginti. Man atrodo, tai užima tiek daug vietos.. o aš tik du šiltnamius turiu.. agurkai, pomidorai, paprika ir viskas..
QUOTE(naitas @ 2009 04 16, 11:19)
aš nesuvokiu, kaip galima moliūgą ar melioną šiltnamy auginti. Man atrodo, tai užima tiek daug vietos.. o aš tik du šiltnamius turiu.. agurkai, pomidorai, paprika ir viskas..
Aš su moliūgu užpernai žaidžiau.Daigą pasodinau į šiltnamį,o paskui ,kai pradėjo eiti jis tolyn,nuvedžiau pro duris.Daigas kaip ir liko šiltnamyje,o vaisiai-lauke.Molūgus ir cukinijas aš irgi lauke auginu,o vat arbūzą,melioną,tik šiltnamyje.Dar ir dygliuotą melioną -šiltnamyje,nes jį būtinai reikia parišti. Šiemet pasisėjau ilgavaisius moliūgus-vijoklinius(nematyti man tokie),bet dar jokios gyvybės,nu neseniai ir pasėjau,nors cukinijos jau puikiai sudygo,kartu sėtos.O to moliūgo ir sėklos tokios įdomios buvo.
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 16, 11:25)
Aš su moliūgu užpernai žaidžiau.Daigą pasodinau į šiltnamį,o paskui ,kai pradėjo eiti jis tolyn,nuvedžiau pro duris.Daigas kaip ir liko šiltnamyje,o vaisiai-lauke.Molūgus ir cukinijas aš irgi lauke auginu,o vat arbūzą,melioną,tik šiltnamyje.Dar ir dygliuotą melioną -šiltnamyje,nes jį būtinai reikia parišti. Šiemet pasisėjau ilgavaisius moliūgus-vijoklinius(nematyti man tokie),bet dar jokios gyvybės,nu neseniai ir pasėjau,nors cukinijos jau puikiai sudygo,kartu sėtos.O to moliūgo ir sėklos tokios įdomios buvo.
o kur tu jas pirkai moliugo vijoklinio seklas
QUOTE(georgiana @ 2009 04 16, 11:57)
o kur tu jas pirkai moliugo vijoklinio seklas
Bauhofo parduotuvėje,jei pas jus yra. Jie prekiavo vokiškomis sėklomis.
sudygo ir pas mane moliugai ir cukinijos kalasi
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 16, 12:25)
ir kaip ten tas moliūgas? ar jautėsi, kad daugiau ar didesnius vaisius augina, pats tupėdamas šiltnamy?
melionas šiltnamy kiek vietos užima?
o ar negalima jo "padžiauti" ant pietinės tvoros, jeigu reikia parišti?
bėgsiu meliono sėklų pirkti
aš pasisėjau arbūzą, moliūgą, cukiniją ir patisonų, tai visi sudygo
tik kažkaip abejoju, kad arbūzas vaisius sunokins gal turit patirties?
QUOTE(gėliukas @ 2009 04 16, 15:21)
aš pasisėjau arbūzą, moliūgą, cukiniją ir patisonų, tai visi sudygo
anyta pasakojo, kad jos giminaite puikiai arbuzu uzsiaugina siltnamyje.
Pas mane irgi labai dailiai sudyge cukinijos ir moliugai (pastaruju seklas issikrapsciau is Rimi pirkto labai dailios spalvos didziojo moliugelio, pjaustyto).
aš ti kelis daigus turiu,kad anksčiau derlių turėti,o šiaip viskas puikiai užauga lauke,net sėta mano pernai buvo birželio pabaigoje ir derlius buvo puikus.