Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 3

Labas rytas 4u.gif
QUOTE(taputapu @ 2009 04 28, 07:06)

taputapu, 28 Bal 2009 - 07:06, parašė:

taputapu, 28 Bal 2009 - 07:06, parašė:

na kaip smagu thumbup.gif . o mūsų Vytis sėkmingai pora laidukų nuo procesoriaus nusuko per tris dienas.kažkaip susigalvojo nusitraukęs nuo ausies tampyti viską

na kaip smagu thumbup.gif . o mūsų Vytis sėkmingai pora laidukų nuo procesoriaus nusuko per tris dienas.kažkaip susigalvojo nusitraukęs nuo ausies tampyti viską

Pirmais metais keitėm gal tris laidelius. gerai, kad du metus garantinis galioja. Va dabar irgi buvo nuėję, tai gavom ale spalva ne ta, tai dabar šviečia ant galvos doh.gif Laidelius gavom bežavus, kai šiaip juodi turi būt.
O šiaip iš po garbanų nesimatydavo, nes gerą spalvą parinkom - prie plaukų tiko.
Emilijus irgi bandymus darė doh.gif ir pakramtyti bandė, ir laidelius patampyti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 04 28, 11:22)

Jusma, 28 Bal 2009 - 11:22, parašė:

Jusma, 28 Bal 2009 - 11:22, parašė:

Labas rytas 4u.gif

Pirmais metais keitėm gal tris laidelius. gerai, kad du metus garantinis galioja. Va dabar irgi buvo nuėję, tai gavom ale spalva ne ta, tai dabar šviečia ant galvos doh.gif Laidelius gavom bežavus, kai šiaip juodi turi būt.
O šiaip iš po garbanų nesimatydavo, nes gerą spalvą parinkom - prie plaukų tiko.
Emilijus irgi bandymus darė doh.gif ir pakramtyti bandė, ir laidelius patampyti cool.gif

Labas rytas 4u.gif

o mums atvirkščiai,juodas laidas šviečia baltoje galvoje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2009 04 28, 11:57)

taputapu, 28 Bal 2009 - 11:57, parašė:

taputapu, 28 Bal 2009 - 11:57, parašė:

Nu matai, mūsų galva tai varinė bigsmile.gif tai rinkom tokį tamsiai rudos spalvos procesorių, o laidai jame juodi, tai dabar gavom bežavą, tai nei šis, nei tas doh.gif
O kokia Vyčio procesoriaus spalva?
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 04 28, 13:35)

Jusma, 28 Bal 2009 - 13:35, parašė:

Jusma, 28 Bal 2009 - 13:35, parašė:

Nu matai, mūsų galva tai varinė bigsmile.gif tai rinkom tokį tamsiai rudos spalvos procesorių, o laidai jame juodi, tai dabar gavom bežavą, tai nei šis, nei tas doh.gif

tai ta taip vadinama biežinė,smėlinė.idealiai tinka prie plaukų spalvos,nors tas jo blondiniškumas ir neaišku kiek ilgai bus,nes vyras tai juodas juodas,o aš tai lietuviškai pilka ax.gif
o dėl tos spalvos pavadinimo tai ir nesusipratimų turėjom,nes Aleksas ją bežine pavadino telefonu,o aš nesupratau,apie kokius jis ten brėžinius kalba g.gif buvo juoko,kol išsiaiškinom
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2009 04 28, 13:12)

taputapu, 28 Bal 2009 - 13:12, parašė:

taputapu, 28 Bal 2009 - 13:12, parašė:

o dėl tos spalvos pavadinimo tai ir nesusipratimų turėjom,nes Aleksas ją bežine pavadino telefonu,o aš nesupratau,apie kokius jis ten brėžinius kalba g.gif buvo juoko,kol išsiaiškinom

hihihi.gif ir aš kažkada jau gerai suaugus sužinojau, kas ta bežinė spalva lotuliukas.gif Va Emilijus gimė juodas ir lygiais plaukais, o dabar garbanius juodas ir dar variniais, ne tokiais ryžais ryžais, o vario spalvos, tai visi ir klausinėja, kieno čia vaikas doh.gif
Atsakyti
Taigi, EST, tais laikais, kai man nustate klausos negalia, bande gydyti, gulde ligoninen. Man buvo 7 metai. Gyvenom nuo Siauliu 60 km. Ir gulet reikedavo 2 kartus po dvi - tris savaites per metus. Tevai atvaziuodavo aplankyti savaitgaliais ir koki karta kita paprasta diena po darbu. TAi isivaizduoji, kaip pavydedavau tiems siauliskiams, kurie lankomi budavo kasdien. Tiesiog nuo tokiu kartu pradejau bresti kaip savarankiska asmenybe, suvokiau, kad taip reikia ir viskas. Uzeidavo tokiu susigraudinimo periodu, tad eidavau i tulika paverkt, arba likusi savaitgaliais palatoje viena, ziuredavau pro langa ir kalbedavau pati sau: ten toli mano namai, sedeciau dabar po tevelio sparneliu ir ziureciau ,,labanakt vaikuciai,,...Arba dare man karta del klausos adenoidu operacija, operacija atkele kitai dienai, mobiliu nebuvo, niekas nepranese, tad mama butent ta kita diena mano megstamu lietiniu iskepus atvaziavo, kad valgyt galeciau, o as kraujais papludusi kaip tycia valgyt negaliu...Karta tevai nelankymo valandom atvaziavo, mane iskviete sesutes i apacia su jais susitikt, o ten keistuole rubininke nenorejo mums leist susitikt, duris uzreme, atseit - miego metas ir liepe man atgal eit i skyriu, as kaip vaikas ir einu greziodamasi, o tevas vos duru neislauze, per jega jas atplese, taip ir susitikom, pasedejom valandike prieangyje...ta scena lyg siol prisimenu... Kas diena leisdavo i raumenis ukolus, tokie skausmingi, eidavau ir dienas skaiciuodavau, kiek dar liko ju, nu zodziu tokie dalykai pradeda grudinti, neverksi gi visa laik, stengdavausi su budinciomis sesutemis bendrauti ( skyrius tai suaugusiuju buvo tik dvi palatos vaiku ), mamos prasydavau, kad atveztu sokoladu, joms dovanoti noredavau. Bet koks dziaugsmas budavo, kai jau namo isleisdavo...
Dabar, pasikeitus laikams, mokslui pazengus i prieki niekas del tokiu dalyku ligoninen neguldo, ir gydymo profilaktiskai neskiria.
Atsakyti
Belekur - na tu ir graudini mus savo graudziom istorijom verysad.gif Žinai, kažkaip galvojau kad mano vaikytė buvo sunki, nes gaudavau nuo tėvo lupti už bet kokį menkiausią prasižengimą tiek, kad šonai mėlyni būdavo ir kelias savaites normaliai pasėdėt negalėdavau, bet tavo kailyje irgi nenorėčiau būti...
Beje, ar tu nesiruoši gimdyt? Kaip ir laikas būtų... blush2.gif Aš jau laukiau žinių iš tavęs apie leliuką....
Atsakyti
QUOTE(giliuxe @ 2009 04 30, 11:22)

giliuxe, 30 Bal 2009 - 11:22, parašė:

giliuxe, 30 Bal 2009 - 11:22, parašė:

Žinai, kažkaip galvojau kad mano vaikytė buvo sunki, nes gaudavau nuo tėvo lupti už bet kokį menkiausią prasižengimą tiek, kad šonai mėlyni būdavo ir kelias savaites normaliai pasėdėt negalėdavau, bet tavo kailyje irgi nenorėčiau būti...

Žinai, kažkaip galvojau kad mano vaikytė buvo sunki, nes gaudavau nuo tėvo lupti už bet kokį menkiausią prasižengimą tiek, kad šonai mėlyni būdavo ir kelias savaites normaliai pasėdėt negalėdavau, bet tavo kailyje irgi nenorėčiau būti...

Siaubas blink.gif Čia gi fizinis smurtas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 04 30, 11:29)

Jusma, 30 Bal 2009 - 11:29, parašė:

Jusma, 30 Bal 2009 - 11:29, parašė:

Jusma fiziniu smurtu tai vadinasi dabar, anksciau tai vadinosi aklejimu, deja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(inita @ 2009 04 30, 14:00)

inita, 30 Bal 2009 - 14:00, parašė:

inita, 30 Bal 2009 - 14:00, parašė:

Jusma fiziniu smurtu tai vadinasi dabar, anksciau tai vadinosi aklejimu, deja  verysad.gif

Jusma fiziniu smurtu tai vadinasi dabar, anksciau tai vadinosi aklejimu, deja  verysad.gif

Nu gal unsure.gif Esu ir aš kartą nuo mamos gavus, bet tik kartą ir tai, kai pagalvoju, jau matyt gerai buvom su sese užnervavusios. O tėtsi iš viso nė karto rankos nėra pakėlęs.
Atsakyti
Giliuxe, siandien man terminas smile.gif . Taip kad dabar gali kiekviena valanda prasideti...Jei prasidetu rytoj, penktadieni, tai butu lygiai taip pat kaip su pirmagimiu - penktadienio vakara gime, sekmadieni ryte gryzome, visai noreciau geguzes pirmaja biggrin.gif , bet kaip sakoma zmogelis planuoja, dievulis juokiasi.
Ir visai nenorejau sugraudinti savo istorijomis, jei taip kam ir pasirode, dovanokit, kaip tik norejau perteikti, kad tokiais atvejais jau pradejau kovoti su saves gailejimu ir panasiai. Tiesiog kazkurios mamos samprotavo, ka jaucia tie vaikai, kai paliekami, atskiriami (kada taip tiesiog reikia), papasakojau savo savijauta, nors nezinau, kas dedasi daug mazesnese sirdelese.
Del dirziuko...tevukas mane labai mylejo, dievino, bet buvo situaciju, kai ir dirzo gaudavau. Bet savo sunu mes auklejame be dirziuko, ar vyteles, net ranka neuzpliekiame ( nu, tenka prisipazinti, kartais, kai kuriam is musu truksta kantrybe, suduodame, bet tai tik issikrovimas, visada po to atsiprasau vaiko, nes jis verkdamas sako: negalima musti, ir jis teisus), ir galiu drasiai tvirtinti, kad tai pasiteisina, galima vaikus auginti be musimo, o kantriai viska suprantamai aiskinant, arba skiriant kitokia nuobauda - musiskiui labai padedavo pasodinimas kampe ant pufiko, nes suzinojau, kad sodinimas ant suoliuko buvo taikomas jo pirmame darzelyje. Ilgainiui jam tas sedejimas tokia bausme atrodydavo, kad is kart paklusdavo ir atsiprasydavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belekur: 30 balandžio 2009 - 15:37
Aciu,Belekur,uz pasakojima.Skaudus tavo isgyvenimai,bet jie kartojasi kitu zmoguciu gyvenimuose ir sirdelese.Vakar buvau centre ,mamos dienos minejime. Centre ugdosii ir girdintys vaikai,visi kartu jie padainavo daina- as sirdyje labai myliu savo mama,tau,mano sypsena ir t. t.Vieni dainavo zodziais,kiti gestais.Sugraudino ne viena...
Jei tavo maziukas pasibels sekmadieni wink.gif bus dviguba Motinos diena,linkiu tau viso ,kuo geriausio.LAIKYKIS! biggrin.gif
Atsakyti