Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 3

QUOTE(Sigita-Dani @ 2009 08 31, 09:04)
jusma,skaiciau apie jusu maziuka, na grazus garbanius thumbup.gif

ačiū aciuks.gif mirksiukas.gif
QUOTE(taputapu @ 2009 08 31, 16:38)
Na,bėgsiu ir aš žurnalo.taip rūpi Emilijų pamatyt ir paskaityti apie jį smile.gif 
na o mums su baterijom kažkokie cirkai.neseniai kažkas jau rašė apie tai.gerą parą teišlaiko ir jau keist reikia.nors baterijos iš tos pačios dėžės visos,to paties galiojimo.tai nesuprantu,gal tai susiję ir su kokiu procesoriaus gedimu,ar laidelis koks ne visai sveikas g.gif nors testuojant viską rodo normaliai.

Gal laidelis, bet tuomet ritė nerodytų signalo. gal kitur koks kontaktas baigia nueiti. Siūlyčiau pasikonsultuoti su Aleksu.
QUOTE(Jurgitele2 @ 2009 09 01, 08:13)
O straipsnis geras ir Emilijus gražuolis, kad kas panašaus butu man po rankas pakliuve ankšiau gal jau šiandien butu ir musu rezultatai kiti.

Mes vežemės su garbanom, nes nežinojom, nei kas nei kaip. Tada KMUK nuvedžiau į kirpyklą. Galima skusti tik ta pusę, kurią implantuos. deja, mes iki ryto nežinojm, kuria pusę implantuos, bet nusprendžiau nuskusti plikai, nes nenorėjau, kad vaikščiotų kaip irokezas.
Atsakyti
Siandien pasto dezuteje kaip tik radau Mazylio zurnala ( visiskai buvau pamirsusi, kad turime jo prenumerata, o tai buciau dar viena nusipirkusi...). Saunuole, Jusma, labai reikia tokiu straipsniu ir info musu visuomenei ir butent toms seimoms, kurios dar tik gali susidurti su panasiomis problemomis. O maniskis lygiai toks pat garbanius buvo... thumbup.gif , ir taip gaila, kad po kirpimu jam tos garbanos eme ir prapuole doh.gif , baltas pavydas, man taip grazu... 4u.gif
Atsakyti
Labas merginos,
Siandien buvau su ryciu KMUK, tai likau labai nusivylusi, kazkoks bardakas ten.
Vien tas atsitikimas su Gradauskiene, kad uzsiregistravom, o diena pries tai paskambinus pasitikslinti laiko pasako kad jos ten nebera(aciu dievui kad nenuejo kelione suniui ant uodegos), po perregistravo rugsejo1 pas rasteniene, o gi nuvaziavusi ziuriu kad dar karta ji ten perregistravo pas Giliene,nes ir rastenienes nera(nieks nesake del ko nera ir t.t.)
Giliene yra suaugusiu lor gydytoja, tai jai tie vaikai gudus miskas-na ji atliko tik ausu ir nosies apziura, ka man ir radviliski padarytiti gali.
Padare mums audiograma(bet ten ne ji,o kazkokia kitokia ten daro jas)- bet kiek as suprantu audiograma rodo kaip girdi vaikas garsa.(pataisykit jei klystu-nes jau einu is proto)
kad rytis garsa girdi tai ir taip buvo aisku, bet kad jis ar del klausos nervo ar del ko, neskiria kalbos-verbalinio bendravimo garsu nuo aplinkos garsu(man taip siauliuose aiskino, man ta ir rupejo suzinoti, bet likau nieko nepesusi)
Pasake Giliene, po metu apsilankykit vel issitirti, pas vaiku LOR, jes mat as su vaikais nedirbu.
Tai gavosi nei labas nei ate, likau nieko nesupratusi.
Speju teks i Vilniu registruotis.
Pasakykit jei audiograma gera ar gali buti dar kazkas kokiam klausos nerve.
Prasau patarkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigita-Dani: 01 rugsėjo 2009 - 17:19
QUOTE(Sigita-Dani @ 2009 09 01, 16:17)
Pasakykit jei audiograma gera ar gali buti dar kazkas kokiam klausos nerve.
Prasau patarkit.

Aš manau, kad jei klausa gera, tai reik tuomet logopedo pagalbos, kad išmokt skirt tuos garsus...
Eimantas maišė labai P ir T, tai logopedė jam pirštais ropdydavo kuom skirias tos raidės ir garsai... Siųlė net sakant žodį iš tos raidės rodyt prie burnos ten tokius ženkliukus (nžn tiksliai kaip vadinas)....
Atsakyti
Mano vaikas isvis nekalba cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Sveikos,
ir aš perskaičiau "Mažylį', liuks straipsnis, ypač naudingas bus tėvams, kad ankščiau būtų diagnozuojami klausos sutrikimai ir anksčiau prasidėtų reabilitacija.
Na mane tos KMUK naujienos liūdina, kažkoks košmaras, nebėra pas ką nuvest vaiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita-Dani @ 2009 09 01, 19:44)
Mano vaikas isvis nekalba cry.gif  cry.gif  cry.gif

manau,verta pas Gradauskienę į Vilnių važiuoti.geriau jau apsidrausti ir išklausyti kelias nuomones,nes metai ilgas laiko tarpas vaiko vystymuisi
Atsakyti
As taip ir zadu daryti. Nes negaleciau sau atleisti,jei nepadaryciau visko. Dabar gailiuosi kad anksciau i galva neatejo kad kazkas jam ne taip yra.
O kokiu tyrimu istiriamas klausos nervas?
Nes garsa tai jis girdi, nes siauliuose man sake kad butent klausos nerva jam reiktu istirti.
Papildyta:
Tai va, man dar pasirode keista, tai kam siulo po metu atvaziuoti, jei viskas jam gerai su klausa, reiskiasi kad kazkame yra tas kabliukas kad liepia dar atvaziuoti.
Atsakyti
QUOTE(Sigita-Dani @ 2009 09 01, 23:09)
As taip ir zadu daryti. Nes negaleciau sau atleisti,jei nepadaryciau visko. Dabar gailiuosi kad anksciau i galva neatejo kad kazkas jam ne taip yra.
O kokiu tyrimu istiriamas klausos nervas?

man atrodo,kad klausos nervą tiria kompiuterinės tomografijos metu.jei neklystu g.gif na,bent jau mūsų sūnui be audiogramos ir Bera tyrimo,dar prieš operaciją darė tomografiją,o daugiau jokių tyrimų neatlikinėjo,tai kažkaip jų metu nustatė,kad klausos nervai visai ''negyvi''.na,bet čia aš prisipaisčiau,matyt,panašiai kaip ir ta gydyt.,klinikose,pas kurią buvote.geriau jau greičiau pas Gradauskienę.išsiaiškinsit ir bus ramiau
Atsakyti
Na man regis, kompiuterinę tomogramą daro prieš operaciją, kad pamatytų ausies vidaus organų būklę ir talpą. Šio tyrimo metu padaromos kūno vidaus nuotraukos, vadinamos pjūviais. jei kalbame apie implantaciją. Visai mažiems vaikams klausos nervo būklę tiria BERA tyrimu, o vyresniam vaikui man regis yra ir kitokie tyrimai, kurie parodo jo būklę. (Pataisykit jei klystu).
va radau vienam tinklapy, tai pacituoju:
"Vienas iš tyrimų vadinamas audiograma. Tyrimo metu uždės ausines ir lieps iškart duoti ženklą, kai tik išgirsi kokį nors garsą. Kitas tyrimas tiria klausos nervą, kuris eina iš ausies į smegenis. Tyrimas labai paprastas, naudojamas net kūdikiams ir gali būti atliekamas vaikui miegant. Jo metu prie ausies pridedamas mažas garsiakalbis, kuris skleidžia traškėjimo garsą. Prie galvos pridėti elektrodai registruoja, kaip signalas keliauja nervu." http://www.rugute.lt.../tyrimai-4.html
Atsakyti
nervai tikrinami BERA tyrimo metu. Tomografiją mums darė prieš pat operaciją, kad pažiūrėtų, ar nebus kliūčių implantui statyti.
QUOTE(belekur @ 2009 09 01, 15:43)
O maniskis lygiai toks pat garbanius buvo... thumbup.gif , ir taip gaila, kad po kirpimu jam tos garbanos eme ir prapuole  doh.gif , baltas pavydas, man taip grazu... 4u.gif

aciuks.gif

gaila, kad per vėlai susigriebėm, bet galėjom straipsnyje ir apie pažangas parašyt.

Tiesa, mums surdopedagogę pakeitė ax.gif Žiūrėsim, kas iš to išeis.

Sigita-Dani, siūlau važiuot į Vilnių pas Gradauskienę. geriau kelis papildomus litus išleisti, nei vėliau labai gailėtis.
Atsakyti
Nelikit su kauno nuomone ir nelaukit, geriau kuo skubiau ieskokt dar veinos nuomons ir geriausiai vilniuje, vaiku klausos tyrimo centre.
Atsakyti