Niu va mano pyragas iš likusios per gausios riešutukų tešlos
Užmečiau bananų, meliono ir super gavosi
QUOTE(Sierra @ 2009 04 28, 20:36)
neturėjo. Liko dar su gaideliais keptuvė ten.
Reiktų jam duoti tokią "užklausą", maža kas tvarkysis namus ir atneš "šlamšto".
Bet turėsiu mintyje dabar, kai po kokį turgelį blusinėsiu.
o va ką radau čia
http://www.prisimink...s.zinutes/48358
"Grybukai"
4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.
Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties, na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.
Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
ir dar vienas receptas:
http://www.rojaussod...opic.php?t=1504
O aš turiu ypatingą ))Labai senas receptas, vestuvėms kepdavo viena šeimininkė. Išeiga gana didelė, tad bandyk mažinti perpus.
10 kiaušinių trynių
0,5 kg sviesto
1 pakelis (250 g.) margarino
1 stiklinė medaus
2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus)
2 stiklinės cukraus (suberti į trynius)
10 šaukštų grietinės
Malti gvaizdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio)
2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus)
Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cuktų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų.
Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius.
Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus.
Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu.
Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę.
Kepti ant vidutinio karštumo ugnies.
Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių.
Labai skanūs. Ilgai stovi.
tikrai, su pačiu pačiausiu grybukų receptu sunkoka. Jaučiu, kol neišbandysim kokių 5-6, tai ir neturėsim savo to paties paties pačiausio.
Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 04 29, 00:23)
Niu va mano pyragas iš likusios per gausios riešutukų tešlos
Užmečiau bananų, meliono ir super gavosi
Užmečiau bananų, meliono ir super gavosi
gražiai atrodo, skaniai. O nebuvo kietokas valgyti? turėtų būti į sausainio konsistenciją panašu.. ne?
QUOTE(naitas @ 2009 04 28, 15:57)
kondencuoto pieno du indeliai skirti įdarui?
o gal galima pagal šį receptą ir grybukus kepti?
ir kaip formuojate rutuliukus? Juk limpa ta tešla, kad ją galas. Reikia įdėti tešlos į voverytės formelę, kur riešutėlį laiko taikau taikau su grūdo dydžio tešlos lašeliu
o gal galima pagal šį receptą ir grybukus kepti?
ir kaip formuojate rutuliukus? Juk limpa ta tešla, kad ją galas. Reikia įdėti tešlos į voverytės formelę, kur riešutėlį laiko taikau taikau su grūdo dydžio tešlos lašeliu
kondencuotas pienas įdarui.
Manau, kad galima kept grybukus.
o rutuliukus paprastai formuoju, man tešla ne limpa , o rankas suvilgau trupučiuku aliejuje. Ir sukioju rutuliukus
QUOTE(relija @ 2009 04 28, 23:23)
Niu va mano pyragas iš likusios per gausios riešutukų tešlos
Užmečiau bananų, meliono ir super gavosi
Užmečiau bananų, meliono ir super gavosi
M....... Fantastiškai atrodo
QUOTE(naitas @ 2009 04 29, 09:19)
gražiai atrodo, skaniai. O nebuvo kietokas valgyti? turėtų būti į sausainio konsistenciją panašu.. ne?
Buvo puikus, nes padariau labai ploną sluoksnį, mano senoji orkaitė kepa tik iš viršaus, tai apskrudo, o viduje labai labai skanus buvo
Man vat ta pirmoji tešla gavosi per biri, dabar susirašiau visus skirtingus receptus kiek čia ir kitur radau ir darysiu visus iš eilės, kol rasiu patį pačiausią
Papildyta:
QUOTE(Sierra @ 2009 04 29, 18:13)
M....... Fantastiškai atrodo
Ačiū
Kepu iš pusės normos to "Ypatingojo" recepto.. skonis kaip ir nieko būtų.. bet jau dega tai dega viršus
gal kuri turit minčių, kodėl paviršius labai dega? mažesnės liepsnos jau neįmanoma padaryt
gal kuri turit minčių, kodėl paviršius labai dega? mažesnės liepsnos jau neįmanoma padaryt
mano grybukai
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(rikke @ 2009 05 02, 16:23)
labai skaniai atrodo tikrai neketinau saviškių kišti į jokį cukrų.. na bet Taviškius apžiūrėjus.. viskas..einu šildyt ir makaluot glaistą
buvau nusistačius valgyt "ekologiškus" grybukus ir voverukus..
QUOTE(naitas @ 2009 05 02, 14:50)
labai skaniai atrodo tikrai neketinau saviškių kišti į jokį cukrų.. na bet Taviškius apžiūrėjus.. viskas..einu šildyt ir makaluot glaistą
buvau nusistačius valgyt "ekologiškus" grybukus ir voverukus..
buvau nusistačius valgyt "ekologiškus" grybukus ir voverukus..
aciu
tai kad nepuosti neskanu ,man net vaikai nevalgo.
QUOTE(rikke @ 2009 05 02, 16:55)
aš tik antrą kartą kepiau.. tai pirmo kepimo vaikai nelabai irgi norėjo, o šio dar nematė..
planuoju pradėti tą puošimo veiklą. Bet nuo ko pradėti - nuo kotelių ar nuo galvučių? Ir kiek laiko stingsta kotelių glaistas, o kiek - galvučių?
turiu tik kokias 4 valandas
QUOTE(naitas @ 2009 05 02, 15:07)
planuoju pradėti tą puošimo veiklą. Bet nuo ko pradėti - nuo kotelių ar nuo galvučių? Ir kiek laiko stingsta kotelių glaistas, o kiek - galvučių?
turiu tik kokias 4 valandas
turiu tik kokias 4 valandas
as pradejau nuo galvuciu ir jei gerai padarai sokolada tai greit sustingsta
QUOTE(rikke @ 2009 05 02, 17:11)
as pradejau nuo galvuciu ir jei gerai padarai sokolada tai greit sustingsta
nu va... jei...
kągi, einu