Kol buvo bazeje kaune tai pirkau ten, o po to per kitas moterytes is kitur, na parveztiniai.
Va cia mamos plepa apie apsipirkimus ir kitus dalykelius
http://www.supermama...?...5479&st=264
ai dar jei neklystu viena mama monejo, kad dazus pirko saldainiu "rutra"parduotuvej, bet lyg sake kad ten tik pora spalvu yra.
sveikos kepejeles, ilgai ilgai sekiau sia temele, nes jau senai norejau issikepti grybuku, keptuves neturiu specialios, todel ieskojau recepto "lipdymui" : gaminau pagal si recepta :
"GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute"
dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
gavosi fantastisko skonio grybai, minksti sakau ne grybukai, bet grybai, nes pirma karta dariau, negalvojau, kad jie taip issipus. pamacius kaip graziai jie "auga" orkaiteje, greitai uzsimaisiau antra porcija ir prisidariau mazesniu, kurie vis viena dideli gavosi. beje, tesla man gan skysta gavosi, nezinau del ko, dejau viska pagal recepta, tad miltu teko daugiau deti, bet stengiausi kuo maziau. duobute bandziau daryti, bet ji isnyko bekepant.
sutepiau viska su kiausinio baltymu su cukraus pudra, puikiausiai sulipo. maisiau kaip ir patarete mediniu saukstu, puikiai issimaise, citrinos rugsteles ir pridejau. tik bemaisydama vis cukraus pudros dadedavau, kai jau sunkiai nuo sauksto "krito". isdziuvo mazdaug per 2 valandas.
aciu labai uz receptuka, jei netingesiu eisiu siandien dar issikepti, bet maziuku....
cia mano grybai tik sutepti kaip atrodo
cia koteliai dziusta
cia galvutes dziusta apteptos sokoladu
o cia galutinis rezultatas
o cia tiek is dvieju normu gavosi (kokia 10 tikrai suvalgyti)
prasom griebkit kol dar yra, tikrai skanuciai
"GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute"
dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
gavosi fantastisko skonio grybai, minksti sakau ne grybukai, bet grybai, nes pirma karta dariau, negalvojau, kad jie taip issipus. pamacius kaip graziai jie "auga" orkaiteje, greitai uzsimaisiau antra porcija ir prisidariau mazesniu, kurie vis viena dideli gavosi. beje, tesla man gan skysta gavosi, nezinau del ko, dejau viska pagal recepta, tad miltu teko daugiau deti, bet stengiausi kuo maziau. duobute bandziau daryti, bet ji isnyko bekepant.
sutepiau viska su kiausinio baltymu su cukraus pudra, puikiausiai sulipo. maisiau kaip ir patarete mediniu saukstu, puikiai issimaise, citrinos rugsteles ir pridejau. tik bemaisydama vis cukraus pudros dadedavau, kai jau sunkiai nuo sauksto "krito". isdziuvo mazdaug per 2 valandas.
aciu labai uz receptuka, jei netingesiu eisiu siandien dar issikepti, bet maziuku....
cia mano grybai tik sutepti kaip atrodo
cia koteliai dziusta
cia galvutes dziusta apteptos sokoladu
o cia galutinis rezultatas
o cia tiek is dvieju normu gavosi (kokia 10 tikrai suvalgyti)
prasom griebkit kol dar yra, tikrai skanuciai
Viespate, man is tos normos, kur cia receptas buvo su 400 g miltu, gavosi 48 grybukai, kelios barankos, ir kokie 10 nelabai grazus, arba suvalgyti... uzsiknisau as juos daryt... dar dziusta kai kuriu koteliai, ir beliko kai kuriems galvas nudazyt dar... eina peklon... nuo 15 val.as cia krusuosi... O ar verta...
kaip skaniai atrodo,zinom,kad verta
uzsinorejau
o kotelius butina stacius kepti?
uzsinorejau
o kotelius butina stacius kepti?
Bet jei dar kada bandysiu, tai bandysiu tuos su medumi...
ne, as kotelius ne stacius kepiau, o lipinau is dvieju daliu. galvutems pasidariau paprastus rutuliukus, o koteliams toki pati rutuliuka, tik ji pailga padariau ir "paguldziau". stati nebutu man laikesi, nes tesla pakankamai "lanksti" buvo.
man jie visai greitai pasidare. kol galvutes kepe, pasidariau kotelius....vos spejau keisti bletas.
keptuveje kepti jauciu ilgiau uztrunka.
man jie visai greitai pasidare. kol galvutes kepe, pasidariau kotelius....vos spejau keisti bletas.
keptuveje kepti jauciu ilgiau uztrunka.
QUOTE(ziwiliute @ 2009 11 13, 20:14)
ne, as kotelius ne stacius kepiau, o lipinau is dvieju daliu. galvutems pasidariau paprastus rutuliukus, o koteliams toki pati rutuliuka, tik ji pailga padariau ir "paguldziau". stati nebutu man laikesi, nes tesla pakankamai "lanksti" buvo.
man jie visai greitai pasidare. kol galvutes kepe, pasidariau kotelius....vos spejau keisti bletas.
keptuveje kepti jauciu ilgiau uztrunka.
man jie visai greitai pasidare. kol galvutes kepe, pasidariau kotelius....vos spejau keisti bletas.
keptuveje kepti jauciu ilgiau uztrunka.
aciu uz info
reiks kada pamegint.labai jau graziai atrodo
QUOTE(ziwiliute @ 2009 11 13, 17:47)
sveikos kepejeles, ilgai ilgai sekiau sia temele, nes jau senai norejau issikepti grybuku, keptuves neturiu specialios, todel ieskojau recepto "lipdymui" : gaminau pagal si recepta :
Dziaugiuosi kad patiko . Ta recepta man dave sena moteriske, kuri jau 100 metu kepa grybukus, tikrai jiel abai skanus.
Tik va man idomu kodel tau tiek ju gavosi? as juos kepiau keptuveje, tai man gavosi daug daug grybuku. Nu bet nesvarbu svarbu kad patiko.
Dar norejau paskyti, kad ir man labaiu patiko grybukus kepti formuojant juos rankom, o ne keptuveje Kazkaip greiciu viskas pasidaro, ir nereikia medituoti prie tos keptuves .
Kai badziau kepti grybukus ne su keptuve, tai juos kepiau pagal Kaledines egles recepta , tai irgi gaunasi labai skanus.
na super pabandziau vakar ir as pagal ta pati recepta nebeistveriau laukti
tikrai skanu,bet nedejau gvazdikeliu,ir mazai cinamono,nes MB alergiskas...
ir gavosi siek tiek kreivoki,visgi pirmas kartas dziovinu dabar,veliau ikelsiu foto.
beje kotai isdziuvo per pora valandu,nors irgi nelabai graziai sekesi aptepti
bet dirbau 3 valandas ir rezultatas patiko
aciu merginos
beje gal leksiu siandien iki baziu,juk sestadieniais dirba ar ne?
be to gal zinot,gal ten imanoma kur nors rasti maistiniu dazu?
tikrai skanu,bet nedejau gvazdikeliu,ir mazai cinamono,nes MB alergiskas...
ir gavosi siek tiek kreivoki,visgi pirmas kartas dziovinu dabar,veliau ikelsiu foto.
beje kotai isdziuvo per pora valandu,nors irgi nelabai graziai sekesi aptepti
bet dirbau 3 valandas ir rezultatas patiko
aciu merginos
beje gal leksiu siandien iki baziu,juk sestadieniais dirba ar ne?
be to gal zinot,gal ten imanoma kur nors rasti maistiniu dazu?
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 14, 02:55)
Dziaugiuosi kad patiko . Ta recepta man dave sena moteriske, kuri jau 100 metu kepa grybukus, tikrai jiel abai skanus.
Tik va man idomu kodel tau tiek ju gavosi? as juos kepiau keptuveje, tai man gavosi daug daug grybuku. Nu bet nesvarbu svarbu kad patiko.
Dar norejau paskyti, kad ir man labaiu patiko grybukus kepti formuojant juos rankom, o ne keptuveje Kazkaip greiciu viskas pasidaro, ir nereikia medituoti prie tos keptuves .
Kai badziau kepti grybukus ne su keptuve, tai juos kepiau pagal Kaledines egles recepta , tai irgi gaunasi labai skanus.
Tik va man idomu kodel tau tiek ju gavosi? as juos kepiau keptuveje, tai man gavosi daug daug grybuku. Nu bet nesvarbu svarbu kad patiko.
Dar norejau paskyti, kad ir man labaiu patiko grybukus kepti formuojant juos rankom, o ne keptuveje Kazkaip greiciu viskas pasidaro, ir nereikia medituoti prie tos keptuves .
Kai badziau kepti grybukus ne su keptuve, tai juos kepiau pagal Kaledines egles recepta , tai irgi gaunasi labai skanus.
nuotraukoje gal nesimato, bet jie man gavosi laaaabai dideli, gigantai tokie, kepsiu dar maziuku, tai bus grybu seimynos tikrai labai saunus receptas, o kas svarbiausia, geitai pagaminama. as esu gavusi recepta is vienos moteriskes, bet ten ilgas procesas labai, triju dienu, laikyti saldytuve reikia ilgai ir t.t ...per sudetinga jau...
pritariu, kad rankomis formuojant tikrai greitai gaunasi ir dydzius skirtingus galima padaryti
as siandie ir bandysiu be keptuves kept grybuku