Kepiau pagal šį receptą:
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklinės cukraus
3 trynių
100g grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiūpsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 š. miltų
nerealus pabandykit kas dar abejojat tikrai nepasigailesit. labai skanus aciu uz recepta
QUOTE(Rinesa @ 2009 11 01, 13:00)
Tepiau lašinukais, kaitinau, vėl tepiau, vėl kaitinau.... Paskui bandžiau tešlos pilt... ir galų gale nieks nebekimba.
Tą patį padariau su blynine-vafline, viskas liuks. Paskui kai atvėso, tik su popierine servetėle išvaliau trupinukus ir viskas.
O dūmų nebuvo labai daug, atvertas langas, gartraukis... kaimynai gaisrinės nekvietė.
Tą patį padariau su blynine-vafline, viskas liuks. Paskui kai atvėso, tik su popierine servetėle išvaliau trupinukus ir viskas.
O dūmų nebuvo labai daug, atvertas langas, gartraukis... kaimynai gaisrinės nekvietė.
Aš savo "naują" iš padėvėtų turgaus kol taip atsikaitinau jau buvau susiliūdinus, kad reiks išmesti.. kaitinau kaitinau, atrodo gerai. Pradėjau kepti - pradėjo traukti ir degti. Gerai, kad nenutraukiau proceso.. po keturių ar penkių išmestų pridegusių porcijų keptuvė susitvarkė ir negaliu atsidžiaugti dabar.
Paties kepimo metu neturėtų būti dūmų. Gražiai sau kepa ir nedegina grybukų, jeigu nebūna per aukšta temperatūra. Aš keptuvę įkaitinu, ir po to sumažinu dujų ugnį iki minimumo, ir to pakanka kepimui. Na, pirma porcija tai sueina ant ištyrimo - ar jau gerai įkaitus keptuvė, ar dar ne.
QUOTE(saide @ 2009 11 01, 20:50)
Kepiau pagal šį receptą:
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklinės cukraus
3 trynių
100g grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiūpsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 š. miltų
nerealus pabandykit kas dar abejojat tikrai nepasigailesit. labai skanus aciu uz recepta
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklinės cukraus
3 trynių
100g grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiūpsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 š. miltų
nerealus pabandykit kas dar abejojat tikrai nepasigailesit. labai skanus aciu uz recepta
Čia turėtų būti didelė išeiga ir kokie gaunasi grybukai - kietesni ar minkštesni?
margaites, gal zinote kur galeciau nusipirkti riesutuku keptuve kaune. kazkas sake ka d bazeje buna bet tikrai nera, keliais alkunem vis abaze isliauziojau, taip0 pat ir silainiu turgu, ne skazkas buvo minejes ka dten yra.
TAI KUR JU BUNA ?
Papildyta:
kai pamatau riesutukus tai verkti norisi, kaip as noreciau tokios keptuves
Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?
Papildyta:
Vakr buvom pas anyta sveciuose, tai jos kaimyne kepa grybukus viska daro rankom, be jokiu formeliu, tai viena grybuka paslepiau kad nesurytu niekas, nes labai jau skanus.
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu .
TAI KUR JU BUNA ?
Papildyta:
QUOTE(ingarasi @ 2009 11 01, 14:29)
Sveikos
Sugundėt ir mane prikepti riešutukų .Vakar kepiau, šiandien ryte maniau su kava suvalgysiu kokį vieną, tačiau mano "peliukai" naktį pasidarbavo ir visus iššlavė
http://public.fotki....esutukai-2.html
Dariau su dviem skirtingais įdarais:
1. Rududu su trupinukais (kai kepiau riešutėlius, tuos kraštelius sutrupinau į Rududu, trupinių dėjau kuo daugiau, gaunasi ne taip saldu, be to jie tokie traškūs viduje )
2. Nevirtas kondensuotas pienas išplaktas su sviestu (82 proc) ir kokosais
Sugundėt ir mane prikepti riešutukų .Vakar kepiau, šiandien ryte maniau su kava suvalgysiu kokį vieną, tačiau mano "peliukai" naktį pasidarbavo ir visus iššlavė
http://public.fotki....esutukai-2.html
Dariau su dviem skirtingais įdarais:
1. Rududu su trupinukais (kai kepiau riešutėlius, tuos kraštelius sutrupinau į Rududu, trupinių dėjau kuo daugiau, gaunasi ne taip saldu, be to jie tokie traškūs viduje )
2. Nevirtas kondensuotas pienas išplaktas su sviestu (82 proc) ir kokosais
kai pamatau riesutukus tai verkti norisi, kaip as noreciau tokios keptuves
Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?
Papildyta:
Vakr buvom pas anyta sveciuose, tai jos kaimyne kepa grybukus viska daro rankom, be jokiu formeliu, tai viena grybuka paslepiau kad nesurytu niekas, nes labai jau skanus.
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu .
Sveikutes,mergaites pirkciau grybuku forma,o galkas zinote kur yra pirkti? rasykite i AZ
[quote=mamkaa,2009 11 02, 12:51]
Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?
Grybukų receptas:
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Sakai patiko nuotraukoj? Jie labai skanūs, bet neestetiškai atrodo, mama mane sukritikuotų (ji visada dažydavo, jos tokie lygūs ir gražūs )
Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?
Grybukų receptas:
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Sakai patiko nuotraukoj? Jie labai skanūs, bet neestetiškai atrodo, mama mane sukritikuotų (ji visada dažydavo, jos tokie lygūs ir gražūs )
Pirkčiau riešutų kepimo formą.
Į až.
Į až.
Čia turėtų būti didelė išeiga ir kokie gaunasi grybukai - kietesni ar minkštesni?
[/quote]
pas mane keptuve ne vien grybuku bet grybukai kartu su voveraitemis, tai gavosi nelabai daug nes pakankamai teslos iseina voveraitem , man atrodo kad recepte buvo parasyta kad gaunasi ~50 gryvuku. o del skonio tai man gavosi tokie kietoki su minkstu viduriu.
QUOTE(saide @ 2009 11 02, 20:34)
pas mane keptuve ne vien grybuku bet grybukai kartu su voveraitemis, tai gavosi nelabai daug nes pakankamai teslos iseina voveraitem , man atrodo kad recepte buvo parasyta kad gaunasi ~50 gryvuku. o del skonio tai man gavosi tokie kietoki su minkstu viduriu.
aš irgi tokią turiu - trys grybukai ir du voverukai. Svėriau, tai vienas nepuoštas grybukas sveria 12 - 15 gramų, o voveraitė - 30 - 35 gramus. Išeitų, kad voveraitę suvalgius, pasijustum lyg tris grybukus prarijus.
Aš nemoku papuošti voveraičių. gal turit kas pavyzdžių parodyt?
QUOTE(ingarasi @ 2009 11 02, 11:33)
Sakai patiko nuotraukoj? Jie labai skanūs, bet neestetiškai atrodo, mama mane sukritikuotų (ji visada dažydavo, jos tokie lygūs ir gražūs )
O kodel stebiesi, kad patiko? jie man tokie minkstuciai pasirode
Tai koks ju receptelis?
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 11 02, 19:06)
aš irgi tokią turiu - trys grybukai ir du voverukai. Svėriau, tai vienas nepuoštas grybukas sveria 12 - 15 gramų, o voveraitė - 30 - 35 gramus. Išeitų, kad voveraitę suvalgius, pasijustum lyg tris grybukus prarijus.
Aš nemoku papuošti voveraičių. gal turit kas pavyzdžių parodyt?
Aš nemoku papuošti voveraičių. gal turit kas pavyzdžių parodyt?
ir pas mane tokia pat keptuve, voveraites su grybukais, tai visda puosiu tik grybukus, niekda nepuosiu voveraiciu, nes nsumastau kaip ,ieskojau ir nete pavyzdziu, bet nieko neradau, o taip noretusi ir jas papuosti
ir pas mane tokia pat keptuve, voveraites su grybukais, tai visda puosiu tik grybukus, niekda nepuosiu voveraiciu, nes nsumastau kaip ,ieskojau ir nete pavyzdziu, bet nieko neradau, o taip noretusi ir jas papuosti
[/quote]
as tai jei puosiu tai voveraitei idedu akytes nu nupiesiu su kokiu glajum tada ta riesutuka nudazau dazniausia baltai ir uodegytes galiuka pabalinu ir viskas visas puosimas dar kartais perbraukiu su sokoladu kokia juostele per uodegyte bet cia tik jei netingiu
[/quote]
as tai jei puosiu tai voveraitei idedu akytes nu nupiesiu su kokiu glajum tada ta riesutuka nudazau dazniausia baltai ir uodegytes galiuka pabalinu ir viskas visas puosimas dar kartais perbraukiu su sokoladu kokia juostele per uodegyte bet cia tik jei netingiu
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 02, 11:51)
Vakr buvom pas anyta sveciuose, tai jos kaimyne kepa grybukus viska daro rankom, be jokiu formeliu, tai viena grybuka paslepiau kad nesurytu niekas, nes labai jau skanus.
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu .
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu .
nu nu, tai kur tas grybukas
labai noriu pamatyt
juk rankom formuojant galima ivairiu dydziu iskept
Tikrai taip, jus teisi rankom galima iskepti bet kokio norimo dydzio grybuka, bet ta moterel kepa tuos standartinius grybukus, nei per didelius nei per mazus. Guli uzsleptas vienas grybukas, kad smaliziai nesurytu, einu nufotkinsiu ir tuoj idesiu.
Papildyta:
na stai ir grybukas, viska snuo a iki z daryta rankom, be jokiu formeliu ir spec keptuviu
neapverciau foto, bet matosi, kad sveria 33 gramus
Papildyta:
na stai ir grybukas, viska snuo a iki z daryta rankom, be jokiu formeliu ir spec keptuviu
neapverciau foto, bet matosi, kad sveria 33 gramus