Įkraunama...
Įkraunama...

saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

Kepiau pagal šį receptą:
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklinės cukraus
3 trynių
100g grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiūpsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 š. miltų


nerealus pabandykit kas dar abejojat tikrai nepasigailesit. labai skanus thumbup.gif aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2009 11 01, 13:00)
Tepiau lašinukais, kaitinau, vėl tepiau, vėl kaitinau.... Paskui bandžiau tešlos pilt... ir galų gale nieks nebekimba.  thumbup.gif
Tą patį padariau su blynine-vafline, viskas liuks. Paskui kai atvėso, tik su popierine servetėle išvaliau trupinukus ir viskas.
O dūmų nebuvo labai daug, atvertas langas, gartraukis... kaimynai gaisrinės nekvietė.  blush2.gif

Aš savo "naują" iš padėvėtų turgaus kol taip atsikaitinau doh.gif jau buvau susiliūdinus, kad reiks išmesti.. kaitinau kaitinau, atrodo gerai. Pradėjau kepti - pradėjo traukti ir degti. Gerai, kad nenutraukiau proceso.. po keturių ar penkių išmestų pridegusių porcijų keptuvė susitvarkė ir negaliu atsidžiaugti dabar.

Paties kepimo metu neturėtų būti dūmų. Gražiai sau kepa ir nedegina grybukų, jeigu nebūna per aukšta temperatūra. Aš keptuvę įkaitinu, ir po to sumažinu dujų ugnį iki minimumo, ir to pakanka kepimui. Na, pirma porcija tai sueina ant ištyrimo - ar jau gerai įkaitus keptuvė, ar dar ne.

QUOTE(saide @ 2009 11 01, 20:50)
Kepiau pagal šį receptą:
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklinės cukraus
3 trynių
100g grietinės
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiūpsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 š. miltų
nerealus pabandykit kas dar abejojat tikrai nepasigailesit. labai skanus  thumbup.gif  aciu uz recepta  4u.gif

Čia turėtų būti didelė išeiga g.gif ir kokie gaunasi grybukai - kietesni ar minkštesni?
Atsakyti
margaites, gal zinote kur galeciau nusipirkti riesutuku keptuve kaune. kazkas sake ka d bazeje buna bet tikrai nera, keliais alkunem vis abaze isliauziojau, taip0 pat ir silainiu turgu, ne skazkas buvo minejes ka dten yra.
TAI KUR JU BUNA verysad.gif verysad.gif verysad.gif ?
Papildyta:
QUOTE(ingarasi @ 2009 11 01, 14:29)
Sveikos  4u.gif
Sugundėt ir mane prikepti riešutukų  doh.gif .Vakar kepiau, šiandien ryte maniau su kava suvalgysiu kokį vieną, tačiau mano "peliukai" naktį pasidarbavo ir visus iššlavė  lotuliukas.gif
http://public.fotki....esutukai-2.html

Dariau su dviem skirtingais įdarais:
1. Rududu su trupinukais (kai kepiau riešutėlius, tuos kraštelius sutrupinau į Rududu, trupinių dėjau kuo daugiau, gaunasi ne taip saldu, be to jie tokie traškūs viduje  thumbup.gif )
2. Nevirtas kondensuotas pienas išplaktas su sviestu (82 proc) ir kokosais  thumbup.gif

kai pamatau riesutukus tai verkti norisi, kaip as noreciau tokios keptuves ax.gif
Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?
Papildyta:
Vakr buvom pas anyta sveciuose, tai jos kaimyne kepa grybukus viska daro rankom, be jokiu formeliu, tai viena grybuka paslepiau kad nesurytu niekas, nes labai jau skanus.
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu ax.gif .
Atsakyti
Sveikutes,mergaites pirkciau grybuku forma,o galkas zinote kur yra pirkti? rasykite i AZ
Atsakyti
[quote=mamkaa,2009 11 02, 12:51]

Maciau ir grybukus esi kepusi, koks recepta sgrybuku, ten nuotraukoj tokie minkstuciai grazus atrodo?

Grybukų receptas:

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

Sakai patiko nuotraukoj? Jie labai skanūs, bet neestetiškai atrodo, mama mane sukritikuotų (ji visada dažydavo, jos tokie lygūs ir gražūs thumbup.gif )


Atsakyti
Pirkčiau riešutų kepimo formą.
Į až.
Atsakyti

Čia turėtų būti didelė išeiga g.gif ir kokie gaunasi grybukai - kietesni ar minkštesni?
[/quote]


pas mane keptuve ne vien grybuku bet grybukai kartu su voveraitemis, tai gavosi nelabai daug nes pakankamai teslos iseina voveraitem , man atrodo kad recepte buvo parasyta kad gaunasi ~50 gryvuku. o del skonio tai man gavosi tokie kietoki su minkstu viduriu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saide @ 2009 11 02, 20:34)
pas mane keptuve ne vien grybuku bet grybukai kartu su voveraitemis, tai gavosi nelabai daug nes pakankamai teslos iseina voveraitem , man atrodo kad recepte buvo parasyta kad gaunasi ~50 gryvuku. o del skonio tai  man gavosi tokie kietoki su minkstu viduriu. thumbup.gif

aš irgi tokią turiu - trys grybukai ir du voverukai. Svėriau, tai vienas nepuoštas grybukas sveria 12 - 15 gramų, o voveraitė - 30 - 35 gramus. Išeitų, kad voveraitę suvalgius, pasijustum lyg tris grybukus prarijus. bigsmile.gif

Aš nemoku papuošti voveraičių. gal turit kas pavyzdžių parodyt?
Atsakyti
QUOTE(ingarasi @ 2009 11 02, 11:33)
Sakai patiko nuotraukoj? Jie labai skanūs, bet neestetiškai atrodo, mama mane sukritikuotų (ji visada dažydavo, jos tokie lygūs ir gražūs  thumbup.gif )

O kodel stebiesi, kad patiko? jie man tokie minkstuciai pasirode ax.gif
Tai koks ju receptelis?
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 11 02, 19:06)
aš irgi tokią turiu - trys grybukai ir du voverukai. Svėriau, tai vienas nepuoštas  grybukas  sveria 12 - 15 gramų, o voveraitė - 30 - 35 gramus.  Išeitų, kad voveraitę suvalgius, pasijustum lyg tris grybukus prarijus.  bigsmile.gif

Aš nemoku papuošti voveraičių. gal turit kas pavyzdžių parodyt?

ir pas mane tokia pat keptuve, voveraites su grybukais, tai visda puosiu tik grybukus, niekda nepuosiu voveraiciu, nes nsumastau kaip ,ieskojau ir nete pavyzdziu, bet nieko neradau, o taip noretusi ir jas papuosti ax.gif
Atsakyti
ir pas mane tokia pat keptuve, voveraites su grybukais, tai visda puosiu tik grybukus, niekda nepuosiu voveraiciu, nes nsumastau kaip ,ieskojau ir nete pavyzdziu, bet nieko neradau, o taip noretusi ir jas papuosti ax.gif
[/quote]


as tai jei puosiu tai voveraitei idedu akytes nu nupiesiu su kokiu glajum tada ta riesutuka nudazau dazniausia baltai ir uodegytes galiuka pabalinu ir viskas visas puosimas dar kartais perbraukiu su sokoladu kokia juostele per uodegyte bet cia tik jei netingiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 02, 11:51)
Vakr buvom pas anyta sveciuose, tai jos kaimyne kepa grybukus viska daro rankom, be jokiu formeliu, tai viena grybuka paslepiau kad nesurytu niekas, nes labai jau skanus.
tai veliau galesiu nufotkinti ir idesiu foto kaip atrodo grybukas formamuota srankom.
Aisku jei kam idomu  ax.gif .



nu nu, tai kur tas grybukas ax.gif
labai noriu pamatyt smile.gif
juk rankom formuojant galima ivairiu dydziu iskept g.gif
Atsakyti
Tikrai taip, jus teisi rankom galima iskepti bet kokio norimo dydzio grybuka, bet ta moterel kepa tuos standartinius grybukus, nei per didelius nei per mazus. Guli uzsleptas vienas grybukas, kad smaliziai nesurytu, einu nufotkinsiu ir tuoj idesiu.
Papildyta:
na stai ir grybukas, viska snuo a iki z daryta rankom, be jokiu formeliu ir spec keptuviu
user posted image
neapverciau foto, bet matosi, kad sveria 33 gramus
user posted image
user posted image
Atsakyti