Ir vis tik.... cukrus ispiltas ant skardos gerokai patogiau, stabiliau ir kompaktiskiau dziovinti glaista nei kiausiniu indeliuose gal nebeisradinesiu dviracio
AGLYTĖ, kokie grybai , o keptuve kokia idomi, kaip suprantu ir patys grybukai didesni negu tose apvaliose keptuvese buna.
*tiute*, pasistengei, kiek tu cia ju prikepiai , ir dar norejau paklausti, kodel taip baltas glajus tik iki puses koteliu nuteptas ?
labai megstu grybukus ir daznai juos kepu, tik niekaip nesiseku su glaistais
beje ieskau pirkti riesuteliu keptuves Kazkas sake kad yra Silainiu turguj, bet niekaip nerandu
*tiute*, pasistengei, kiek tu cia ju prikepiai , ir dar norejau paklausti, kodel taip baltas glajus tik iki puses koteliu nuteptas ?
labai megstu grybukus ir daznai juos kepu, tik niekaip nesiseku su glaistais
beje ieskau pirkti riesuteliu keptuves Kazkas sake kad yra Silainiu turguj, bet niekaip nerandu
o man, tai taip nelygiai susitepa, nes padarau tokį tirštą, kietoką glaistą, nes jeigu paruošiu skystesnę masę balto glaisto, tai ilgai man džiūsta( apie pora dienų).
QUOTE(mamkaa @ 2009 09 04, 06:57)
*tiute*, pasistengei, kiek tu cia ju prikepiai , ir dar norejau paklausti, kodel taip baltas glajus tik iki puses koteliu nuteptas ?
labai megstu grybukus ir daznai juos kepu, tik niekaip nesiseku su glaistais
labai megstu grybukus ir daznai juos kepu, tik niekaip nesiseku su glaistais
jo...
na glaistas labai tirstas, ir as tik imerkusi pavoliojau kotelius ir nenaudojau jokiu "teptuku" uztepti visa koteli... o jei ir uztepciau, gautusi labai daug glaisto ir man skaniau, kai balto glaisto buna ne taip daug, zinau, nemazai zmoniu jo ir neitin yra megejai, o vaikai buna tenuvalgo sokoladines kepureles
nors zinojau, kad mociute issukdavo glaista su saukstu, ne su mikseriu, gi kaip tikras padauziskas jaunimas, bandziau israsti dvirati, uz tai niekad negaudavau tokio gero glaisto kaip si karta, sukietejo per gera pusdieni ir visiskai netrupa
ir visa tai medinio sauksto deka ingredientu sudetis nieko naujo - 2 baltymam 200g cukraus pudros (120ml - ~65g pudros), 1 a.s. citrinos rugsteles ir viska gerai issukau su mediniu saukstu, kazkur 18-20 minuciu uztrukau
einu tepti napoleona
rudenelis.... kad grybu cia pridygo
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
QUOTE(ziwiliute @ 2009 09 04, 11:12)
rudenelis.... kad grybu cia pridygo
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
ka turi omeny ne keptuveje? tiesiog meduolniu sausainukus grybuku forma? turetu nesikeisti miltu kiekis nuo "guminiu meduoliuku" recepto
QUOTE(ziwiliute @ 2009 09 04, 11:12)
rudenelis.... kad grybu cia pridygo
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
o as norejau paklausti ar katra kepe grybukus (ne keptuveje) pagal cipciuko "guminiu meduoliuku" recepta? as galvoju pabandyti, tik del teslos kietumo nezinau, nesu ju kepusi.... kazin ar pavyktu? ka manot?
tešla tokio pat kietumo turėtų būti kaip plastelinas, kad galėtum nulipdyti galvytes ir kotelius ir paskui juos suklijuotum...
Saunuoles visos kepejeles
Parasysiu ir as kaip dazau savo grybukus,na man jis labiausiai patiko:paimu jau iskepusi grybuka,atvesinta,imu medini dantu krapstuka,smeigiu i galvyte grybo,tada dazau grybo koteli baltu glajumi,ir i aguonas pavilgau,nudazius kota,tuo smeigtuku,kuris is galvytes islindes -smeigiu i polistirolo putu padekla(pasinaudojau kai pirkau virtuvini kombaina,ten jis ipakuotas buvo),kai visus grybukus nudazau baltai,tada jau pirmieji buna apdziuve,tada istraukiu smeigtuka ir smeigiu i kotelio apacia,tada galvyte rudai dazau,ir vel smeigiu i polistirolo putu padekla
Ir taip palieku nakciai dziuti,man sis variantas patiko,ir as nuolat nauduojuos
Gal kam palengvins darbo eiga....
Parasysiu ir as kaip dazau savo grybukus,na man jis labiausiai patiko:paimu jau iskepusi grybuka,atvesinta,imu medini dantu krapstuka,smeigiu i galvyte grybo,tada dazau grybo koteli baltu glajumi,ir i aguonas pavilgau,nudazius kota,tuo smeigtuku,kuris is galvytes islindes -smeigiu i polistirolo putu padekla(pasinaudojau kai pirkau virtuvini kombaina,ten jis ipakuotas buvo),kai visus grybukus nudazau baltai,tada jau pirmieji buna apdziuve,tada istraukiu smeigtuka ir smeigiu i kotelio apacia,tada galvyte rudai dazau,ir vel smeigiu i polistirolo putu padekla
Ir taip palieku nakciai dziuti,man sis variantas patiko,ir as nuolat nauduojuos
Gal kam palengvins darbo eiga....
QUOTE(*tiute* @ 2009 09 03, 15:17)
Ir vis tik.... cukrus ispiltas ant skardos gerokai patogiau, stabiliau ir kompaktiskiau dziovinti glaista nei kiausiniu indeliuose gal nebeisradinesiu dviracio
be abejo, taip labai patogu, ir svarbu man tai, kad nelieka jokių skylučių grybe. Bet.. pasakyk man prašau, KUR dėti tą cukrų po to? juk pribyra šiek tiek aguonų, lieka trupinukų
QUOTE(naitas @ 2009 09 11, 15:55)
be abejo, taip labai patogu, ir svarbu man tai, kad nelieka jokių skylučių grybe. Bet.. pasakyk man prašau, KUR dėti tą cukrų po to? juk pribyra šiek tiek aguonų, lieka trupinukų
niu ten su tuo palaronu, tai ir sakyciau geras variantas, nemanau, kad tos skylutes tokios dideles, kad labai maisytu tik palarono reikia tureti
o cukru... gi i arbata, i koki kita pyraga, viena kita aguona/ trupinys nepamaiso, tuo labiau jei tik buitiniam naudojimui
Laba diena,
pirkčiau keptuvę grybukams kepti. Būčiau labai dėkinga už pasiūlymus į AZ!
pirkčiau keptuvę grybukams kepti. Būčiau labai dėkinga už pasiūlymus į AZ!