Įkraunama...
Įkraunama...

saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

QUOTE(ziwiliute @ 2009 08 10, 09:08)
labuka mamkaa, ar galetum parasyti ta receptuka ir darbo eiga grybuku kepimui... 4u.gif  buciau labai dekinga 4u.gif  4u.gif

as perskaiciau ir sena tema va ir sita ir niekaip neatrenku recepto, ne keptuveje kur kepti reikia, o orkaiteje. parsiveziau viena recepta grybuku, o rasto nelabai iskautau ten  .book.gif  dar iterpta del sodos... ilgas procesas, 3 dienos...nu bet taip norisi grybuku issikepti. ax.gif

GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute. Kaip ir viskas, tada jau vyksta dazymas, kuris niekada man nesigauna normaliai verysad.gif
Atsakyti
Labukas, padėkite man truputį susigaudyti...
Tvarkydama močiūtės spintas-spinteles raday nei karto nenaudotą voveraičių keptuvę. Vaikai neatstoja, kad iškepčiau. Receptų maždaug pasirinkau, bet kokia pačios gamybos technologija - taip ir nesuprantu.
Keptuvė naudijama kepimui ant viryjlės, ne orkaitėje.

Tešla pilama į vieną pusę ar abi?
Tešla skysta ar formuojama rankomis?

Iš anksto AČIŪ
Atsakyti
tesla pilama i viena puse keptuves ir uzdaroma, kai kepa pavartoma ir viskas. o del teslos tai jau kokia pasidarysi tai taip ir bus, galima ir skysta ir kieta tesla naudoti.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 08 17, 12:51)
tesla pilama i viena puse keptuves ir uzdaroma, kai kepa pavartoma ir viskas. o del teslos tai jau kokia pasidarysi tai taip ir bus, galima ir skysta ir kieta tesla naudoti.


AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meduke @ 2009 07 20, 10:53)
va kokius as kepiau drauges vestuvems


meduke papasokok apie riesutukus ir ta glaju koki darai? blush2.gif
Atsakyti
o labukas puikios šeimininkės
help.gif help.gif
gal kuri pamokinsite, kaip pasigaminti grybukų kotų baltą glajų, o taip tap ir grybukų galvyčių naminį šokoladinų glajų. aš išsikepiau grybukus, tad jau kažkiek, bet visiškai, visiškai nieko nenutokiu kaip juos padailinti, aciuks.gif aciuks.gif
o vaikiukai, jau laukia piukaus finalo hihihi.gif hihihi.gif
Papildyta:
o grybukus kepiau pagal šį rastą recetą( labai ačiū už receptą, tik jasu nežianu kurios jūsų), mergaitė grybukai fantastiški, tikrai, tikrai, tokie senoviški ir minkšti, tad pabandykite mirksiukas.gif mirksiukas.gif
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min. Aš tai dar ir gvazdikėlių maltų įdėjau ir cinamono malto:rolleyes: ploja.gif assa.gif

bet aš nemoku jokio galjua, daug sakičiau, bet visvien man neaišku, gal kuri tiktai man padėsite
Atsakyti
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 08 18, 11:44)
o labukas puikios šeimininkės
help.gif  help.gif
gal kuri pamokinsite, kaip pasigaminti grybukų kotų baltą glajų, o taip tap ir grybukų galvyčių naminį šokoladinų glajų. aš išsikepiau grybukus, tad jau kažkiek, bet visiškai, visiškai nieko nenutokiu kaip juos padailinti, aciuks.gif  aciuks.gif
o vaikiukai, jau laukia piukaus finalo    hihihi.gif  hihihi.gif
Papildyta:
o grybukus kepiau pagal šį rastą recetą( labai ačiū už receptą, tik jasu nežianu kurios jūsų), mergaitė grybukai fantastiški, tikrai, tikrai, tokie senoviški ir minkšti, tad pabandykite mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
5 kiaus. tryniai
2 kiausiniai
250 gr. sviesto
200gr. grietines geros(dejau dvaro)
200gr, medaus
300gr.cukraus
900gr. miltu
1 arb. saukstelis su kaupu sodos, uzgesintos i grietine
Kiausiniu trynius ir kiausinius, medu, cukru issukti iki purumo, sviesta istirpinti ant garu voneles, supilti i mase, sudeti soda su grietine, deti sijotus miltus ir uzminkyti tesla.Padeti saldytuva 2 val.Gali lipti prie ranku tik isminkyta mase, po saldytuvo, pasitepti rankas aliejumi ir susuktus ruliukus deti i formeles ir kepti ant letos ugnies, kiek priklauso nuo keptuves, apie 8 min. Aš tai dar ir gvazdikėlių maltų įdėjau ir cinamono malto:rolleyes:  ploja.gif  assa.gif

bet aš nemoku jokio galjua, daug sakičiau, bet visvien man neaišku, gal kuri tiktai man padėsite




pasidalinsiu patirtimi- i vieno kiausinio baltyma dejau apie 350gr cukraus pudros ir ziupsneli rugsteles, plakiau iki tirsumo. Reziume- labai greitai dziuvo, tik kita karta desiu apie 250 gr, nes negraziai pasidenge, per tirstas sakyciau buvo
Atsakyti
Aciū meduolyte aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Bet tave dar patrugdysiu, o tu nebandei pasigaminti šokoladinį glaistą grybukų kepurėms papuošti
Papildyta:
Ir dar puikios konditerės, atsakykike, nes nesuprantu, kas tai yra beese, kokiem tortam ar gaminiams ji naudojama
Papildyta:
Ir dar puikios konditerės, atsakykike, nes nesuprantu, kas tai yra beese masė, kokiem tortam ar gaminiams ji naudojama
Atsakyti
[quote=jolanta.jjolanta,2009 08 18, 13:37]
Aciū meduolyte aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Bet tave dar patrugdysiu, o tu nebandei pasigaminti šokoladinį glaistą grybukų kepurėms papuošti
[

aš atsakysiu ax.gif - grybų kepurėms darau tokį pat, kai ir kotams, tik pridedu kakavos, ir nededu citrinos rugšties, liux gaunasi:)
Atsakyti
as kol kas naudoju gatava sokoladini glaju kepurelems, kur maximoje buna. pasildau mikrobangineje , paneriu grybuko kepurele, pasidengia labai tolygiai.


cia





user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 18 rugpjūčio 2009 - 16:42
Seiles tysta beziurint. bigsmile.gif Gal kas nors zinot, kur Klaipedoje toki geri galeciau rasti? Turiu omeny gribuku arba voveryciu keptuve. g.gif
Atsakyti
turetum rasti turguje tai tikrai, PnV ju pilna kokiu tik nori .Kaina 35 litai
Atsakyti