QUOTE(ziwiliute @ 2009 08 10, 09:08)
labuka mamkaa, ar galetum parasyti ta receptuka ir darbo eiga grybuku kepimui... buciau labai dekinga
as perskaiciau ir sena tema va ir sita ir niekaip neatrenku recepto, ne keptuveje kur kepti reikia, o orkaiteje. parsiveziau viena recepta grybuku, o rasto nelabai iskautau ten . dar iterpta del sodos... ilgas procesas, 3 dienos...nu bet taip norisi grybuku issikepti.
as perskaiciau ir sena tema va ir sita ir niekaip neatrenku recepto, ne keptuveje kur kepti reikia, o orkaiteje. parsiveziau viena recepta grybuku, o rasto nelabai iskautau ten . dar iterpta del sodos... ilgas procesas, 3 dienos...nu bet taip norisi grybuku issikepti.
GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute. Kaip ir viskas, tada jau vyksta dazymas, kuris niekada man nesigauna normaliai