QUOTE(shrekiuke @ 2009 05 29, 13:02)
Gal galite kas nufotkinti keptuvę ir parodyti kaip atrodo
po savaitgalio galėsiu, dabar fotiko nėra po ranka.
Keptuvę būtinai pirk tik fabrikinę, ne kokio kooperatyvo darytą ar rankų darbo. Fabrikinę keptuvę atskirsi iš to, ar glotnios viduje formelės. Nebijok atsidaryt ir paglostyt pirštu formelės vidų. Turi būti glotnus paviršius, nebrėžti odos ir negali būti jokių "burbuliukų", "porų" ir pan..
Jeigu tešlai bus už ko užsikabinti formelės viduje, tai nesigaus dailūs grybukai, tešla svils ir degs. Teks išmesti tokią keptuvę.
Iš viršaus irgi turi būti dailu, ryškios dekoro linijos.
Aš pirkau dar tarybines, tai ant vienos parašyta kaina ruskai - cena 5.30 rub, o kita - cena 5 rub.
Žiūrėk, kad nebūtų įskilę, sutrūkę ar klijuotos kaip nors..
Žodžiu, priekabiai apžiūrėk, kad paskui netektų išmesti ar gėdos apturėti.
Ir reikia ją prieš naudojimą gerai iškaitinti. Jeigu turi automatinį gaisro gesinimą bute / name, tai geriau jau būtų jis išjungtas Nes pirma ir antra porcija labai kimba prie keptuvės, svyla. Na tai iškepi, išvalai, iškrapštai viską ir vėl lieji tešlą į formeles. Tada mažiau susvyla ir pritraukia.. vėl iškrapštai, išvalai ir vėl lieji tešlą.. nu trečia porcija jau normalesnė būna. O ketvirtą porciją jau ir valgyt galima.. Pamatysi, kaip ten gausis.
O panaudojus nereikia plauti. Išvalai švariai popieriumi ir pasidedi iki kito karto. Tada jau nesvyla.
Kepti ant labai silpnos dujų liepsnos.