Rupūs miltai, tikrai skaičiau SM apie kaštonus Bet turiu tik kelias foto, teksto nebe pamenu....Tuoj paieškosiu, gal turiu ir tekstą išsisaugojusi...
Papildyta:
iš tiesų neradau daug
va tokį tekstuką tik apie kaštonus radau pas save
mūsų krašte tai kaštonai būdavo sausaininiai ir apdaryti salotine glazūra su spygliukais, bet jie būdavo prasižioję, o kaštonas, tai šokoladinis glaistas. Aš įsivaizduoju, kad darydavo kamuoliuką, jį biški įpjaudavo ir kepdavo, o toliau lipdymas.... ežiukus dar tokiu pat būdu darydavo...
mamytes gal kas zinot kur gauti tokia keptuve grybuku, riesuteliu ar panasia kokia nors bet kad butu elektrine kazka panasaus i sita
Aciu
Aciu
dėl kaštonų. Kadangi pati planuoju ir juos išmokti daryti, dar kartą peržiūrėjau seną temą, tiesa, konkrečių receptų neradau, bet tešą galima naudoti bet kokią sausainių tešlą, kurią galima formuoti. Juk reikia suformuoti rutuliukus, juos iškepti orkaitėje ir tada dekoruoti. Vž, kai jau ką nors išmėginsiu - papasakosiu, kol kas planuoju dar ineto platybėse pasiknisti.
nebežinau kieno tai žinutė, bet pati ilgai ieškojau ir išsisaugojau dokumentuose, taigi cituoju kaštonų padarymą:
Kaštonų darymas
Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Nu atrodo viskas, jei kas neaisku dar, klauskit jei sugebesiu atsakysiu ir geru kepiniu visoms ir aciu dideliausias uz pagyras
Kaštonų darymas
Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Nu atrodo viskas, jei kas neaisku dar, klauskit jei sugebesiu atsakysiu ir geru kepiniu visoms ir aciu dideliausias uz pagyras
susirūpinau nejuokais : kokio aromato ir kiek lašinti į braškių "tešlą" ir iš ko daryti žalius lapelius - iš nudažytos masės (cukraus pudra, baltymas), ir ar jie lengvai prilimpa?
o jeigu daryti kitokius lapelius, formuoti rankomis, tai kaip tada priklijuoti
o jeigu daryti kitokius lapelius, formuoti rankomis, tai kaip tada priklijuoti
QUOTE(Olesta @ 2009 05 14, 12:33)
nebežinau kieno tai žinutė, bet pati ilgai ieškojau ir išsisaugojau dokumentuose, taigi cituoju kaštonų padarymą:
Olesa, didžiausias ačiū
naitai, aš lapelius riešutams dariau iš baltymų masės, tik dažų dar neturėjau (dabar su rūgštynėm darysiu ), bet limpa puikiai, sustingsta ir atrodo liuks
Planuoju šiam savaitgaliui daryti riešutukų jau su visais atributais - tai būtinai parodysiu kaip gavosi
Aciu uz info, ale kodel as isivaizdavau, kad tie kastonai su idaru
tai pagal Olesios įkeltą pasakojimą ir yra su įdaru ten gi įdėtas riešutas, aplietas šokoladu, kuris matosi per šiek tiek pravertus "kevalus" ir dar tas baltymų kremas, kuris turbūt užpildo tarpelius visus....
galima juk vietoj riešuto dėti kokį standų įdarą ir vėl gi palikti šiek tiek pravira, kad atrodytų lyg prasivėręs tikrų tikriausias kaštonas prasivėrusią vietą patepti lydytu šokoladu, o tada jau daryti spyglius...
Bent jau aš taip supratau ir taip pabandysiu padaryti
galima juk vietoj riešuto dėti kokį standų įdarą ir vėl gi palikti šiek tiek pravira, kad atrodytų lyg prasivėręs tikrų tikriausias kaštonas prasivėrusią vietą patepti lydytu šokoladu, o tada jau daryti spyglius...
Bent jau aš taip supratau ir taip pabandysiu padaryti
QUOTE(relija @ 2009 05 14, 19:13)
tai pagal Olesios įkeltą pasakojimą ir yra su įdaru ten gi įdėtas riešutas, aplietas šokoladu, kuris matosi per šiek tiek pravertus "kevalus" ir dar tas baltymų kremas, kuris turbūt užpildo tarpelius visus....
galima juk vietoj riešuto dėti kokį standų įdarą ir vėl gi palikti šiek tiek pravira, kad atrodytų lyg prasivėręs tikrų tikriausias kaštonas prasivėrusią vietą patepti lydytu šokoladu, o tada jau daryti spyglius...
Bent jau aš taip supratau ir taip pabandysiu padaryti
galima juk vietoj riešuto dėti kokį standų įdarą ir vėl gi palikti šiek tiek pravira, kad atrodytų lyg prasivėręs tikrų tikriausias kaštonas prasivėrusią vietą patepti lydytu šokoladu, o tada jau daryti spyglius...
Bent jau aš taip supratau ir taip pabandysiu padaryti
Nu as siandien kaip kokia pritrenkta, skaitau ir nematau ka
Susiparinau su tom braškėm merkiu į burokėlių sultis, tai vos netyžta o šiaip į bet kokį dažytą vandeniuką tai iš viso beprasmiška...
kaip dažyti tuos saldžius sutvėrimus...?
kaip dažyti tuos saldžius sutvėrimus...?
Labas, kepejėlės Turiu labai didelį prašymą. Gal galite kas nufotkinti keptuvę ir parodyti kaip atrodo. Mačiau šnd Panevėžio turguj tas keptuves, bet man jos kažkokios įtartinos pasirodė. Tad labai norėčiau pažėt kokios pas kitas. Ačiū didelis būtų