Įkraunama...
Įkraunama...

Papildomi draudimai: bagažo, neįvykusios kelionės

Sveiki,

Siemet baigiau universiteta, dabar nedirbu, taciau esu uzsiregistravusi darbo birzoje, o tai reiskia, jog esu apdrausta privalomuoju socialiniu draudimu. Spalio pabaigoje ruosiuosi vaziuoti i uzsieni padirbeti, taciau darbo ieskosiu tik isvykusi ir nezinau tiksliai kiek laiko uztruksiu kol isidarbinsiu, galbut menesi, gal puse metu, tai va iskilo man klausimas: ar man isvykus galios tas privalomasis sveikatos draudimas, bent jau kol as ten nedirbsiu ir oficialiai busiu visdar registruota lietuvos darbo birzoje? O kai pradesiu dirbti, ar man priklausys tos salies socialines garantijos, ar man vistiek reikia papildomai draustis Lietuvoje pries isvykstant? Is anksto dekoju uz atsakyma, tiesiog pirma karta vyksiu i uzsieni, tai nelabai zinau tos tvarkos.
Atsakyti
QUOTE(idomi @ 2009 08 19, 08:31)
Sveiki,

Siemet baigiau universiteta, dabar nedirbu, taciau esu uzsiregistravusi darbo birzoje, o tai reiskia, jog esu apdrausta privalomuoju socialiniu draudimu. Spalio pabaigoje ruosiuosi vaziuoti i uzsieni padirbeti, taciau darbo ieskosiu tik isvykusi ir nezinau tiksliai kiek laiko uztruksiu kol isidarbinsiu, galbut menesi, gal puse metu, tai va iskilo man klausimas: ar man isvykus galios tas privalomasis sveikatos draudimas, bent jau kol as ten nedirbsiu ir oficialiai busiu visdar registruota lietuvos darbo birzoje? O kai pradesiu dirbti, ar man priklausys tos salies socialines garantijos, ar man vistiek reikia papildomai draustis Lietuvoje pries isvykstant? Is anksto dekoju uz atsakyma, tiesiog pirma karta vyksiu i uzsieni, tai nelabai zinau tos tvarkos.

O ne lengviau pasiskambinti i teritorine ligoniu kasa ir pasiteirauti?Nemanau,kad kazkas gales atsakyti i klausima su visais niuansais.
Atsakyti
idomi, isvykstant butinai draustis sveikatos draudima, ne del socialiniu garantiju o del to kad pvz susilauzius koja, susirgus, ar dar kam atsitikus, vestu i ligonine ir nereiktu moket tukstanciu. o jei isidarbisit legaliai tai galios tos salies socialines garnatijos, bet i uzsieni isvykstant butina drausitsi sveikatos draudimu.
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2009 08 20, 09:35)
idomi, isvykstant butinai draustis sveikatos draudima, ne del socialiniu garantiju o del to kad pvz susilauzius koja, susirgus, ar dar kam atsitikus, vestu i ligonine ir nereiktu moket tukstanciu. o jei isidarbisit legaliai tai galios tos salies socialines garnatijos, bet i uzsieni isvykstant butina drausitsi sveikatos draudimu.

Taciau jeigu man isvykus as turesiu dar galiojanti Lietuvos privalomaji sveikatos draudima, tai man vistiek reikia papildomai draustis? Ar atsitikus nelaimei paprasto Lietuvisko privalomojo sveikatos draudimo neuztektu visoms gydymo islaidoms apmoketi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idomi: 20 rugpjūčio 2009 - 08:51
QUOTE(idomi @ 2009 08 20, 08:45)
Taciau jeigu man isvykus as turesiu dar galiojanti Lietuvos privalomaji sveikatos draudima, tai man vistiek reikia papildomai draustis? Ar atsitikus nelaimei paprasto Lietuvisko privalomojo sveikatos draudimo neuztektu visoms gydymo islaidoms apmoketi?

Visų pirma, jums reikia išsiimti Europos sveikatos draudimo kortelę, jei dar neturite. Draustis papildomai nebūtina, kol ji galioja, tik tiek, kad su ja nemokamą būtiną pagalbą gausite tik valstybinėse gydymo įstaigose.
Atsakyti
QUOTE(/ Lisa / @ 2009 09 13, 19:55)
O kur tokia kortele reikia issiimti|?  ax.gif

Ligonių kasose.
Ją galima užsisakyti ir internetu, bet vistiek reiks važiuot pasiimt mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi žiniasklaidoj teko girdėti, kad Europos sveikatos draudimo kortelė nieko gero neduoda.

ar tikrai? gal kam teko pasinaudoti? ar reikia tada privataus draudimo?
Atsakyti
QUOTE(JustinaG @ 2009 09 23, 16:47)
Man irgi žiniasklaidoj teko girdėti, kad Europos sveikatos draudimo kortelė nieko gero neduoda.

pasinauti neteko, bet šiaip ji suteikia tokį patį draudimą/gydymą kaip LT, t. y. norint pasinaudoti nemoakmu gydymu, teks važiuoti į valstybinę gydymo įstaigą, kuri gali būti ir už kelių šimtų km...
Atsakyti
Aša, o tai ar verta tada dar draustis papildomai privačiu kelionės draudimu? gal čia pinigų mėtymas gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(JustinaG @ 2009 09 28, 16:12)
Aša, o tai ar verta tada dar draustis papildomai privačiu kelionės draudimu? gal čia pinigų mėtymas gaunasi?

Manau priklauso nuo to kur važiuojat, kokiam laikui, ką veiksite. Į kokį labai mažą miestelį kalnuose turbūt nedrįsčiau be draudimo varyt blush2.gif
Pačiai teko matyt kaip visai normaliai priima tą kortelę, bet nžn, viskas priklauso nuo aplinkybių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JustinaG @ 2009 09 23, 17:47)

man teko pasinaudoti šia kortele. pirmąją pagalbą suteikė (labai greitai ir kokybiškai, ir jokių nesklandumų nekilo) - už tai mokėti nieko nereikėjo. tik už vaistus reikėjo susimokėti, bet ir tai ne pilną kainą, o tik pusę (bet tai turbūt jau nuo konkrečios šalies priklauso. čia kaip man paaiškino vietiniai, pusę kainos mokėjau todėl, jog esu jaunesnė nei 26 metų, jei būčiau vyresnė - mokėčiau pilną kainą).
Atsakyti
kiek aš žinau Europos kortelė atlygina tik gydymą valstybinėse ligoninėse, dažniausiai be vaistų, transportavimo iki ligoninės.

beje ja galima pasinaudoti net nepasiėmus kortelės su savim, tik reikia gydytojui pasakyti, kad esi apdraustas LT sodroje.

o kelionės draudimas atlygina visas išlaidas. ir už vaistus ir už transportavimą su malunsparniu iš kalnų ar dingusį bagažą.

kainuoja nedaug, o jei draudiesi internetu dar pigiau. mes tai darome čia

https://www.e-polisas.lt/
Atsakyti