Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pirkimo etapai ir sumos

Prieš 2 metus tokiu mano aprašytu būdu Klaipėdoj pardavėm vieną butą, bet senos statybos. Tai trūčijomės apie 2 mėn,kol atsirado pirkėjas, bet atsirado jis vasarą smile.gif Agentūra jį atvedė, tai rankpinigių sutartyje ,kurią paruošė agentūra ir kurioje agentūra buvo kaip tarpininkas,buvo įrašyti visi punktai dėl tolimesnio pardavimo-kada pas notarą , kada išsikraustyti, kada raktus atiduoti, ir koks mokestis agentūrai tenka, taip pat kokios baudos už atsisakymą nuo tolimesnio sandorio. O pernai pardavėm kitų tėvų butą, tai jau savarankiškai pavyko- pirkėjas atėjo be agentūros, ir sutaupėm nemažus pinigus, nors ir agentūros vedė pirkėjus vieną po kito, Bet atsirado pirkėjas ,kaip aš sakau- palaidas, nepačiuptas agentų, pats perskaitė mūsų skelbimą.
Tais su senos stat butais buvo lyg lengviau, o dabar su tuo brangiu grynas vargas... tikiuosi , kad atsiras norintis, na, kas daugiau belieka ax.gif tik tikėtis


O kažin, ar turto vertintojas tikrina šilumos tinkluose, kiek butas sunaudojo šilumos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamer: 26 balandžio 2012 - 12:52

noriu parduoti puse namo(100kv)(atidalntas tvarkingai)su zemes sklypu(8a.)suliniu ir mur.lauko sandeliu Kaune aleksote
ir 4 kambariu buta Kauno senamiesty(80kv)
ir pirkt atskira nama
ar agenturose buna keitimo variantu?
kaip mazdaug zinoti kv.kaina?
gal galit patart tos kur parduodat be tarpininku,kaip ivertinat(mazdaug)savo kv

Aciu 4u.gif
Atsakyti
sveiki, domina kokios dabartiniu metu gaunasi sumos tvarkantis popierius perkant nama su banko busto paskola, notarai vertintojas, lakstu ruosimas ir t.t..
butu labai naudinga info... 4u.gif
Atsakyti
sveiki,gal kas zinot parduodama 3 kamb. buta ar dali namo kaune,mazdaug iki 120000lt. geriau muriniam name,nes per banka pirktume.skelbimuose vis tie patys sukasi.
Atsakyti
Jau susipainiojau, kada reikia pardavejui pervesti ta 20 procentu? pries pasirasant pirkimo - pardavimo sutarti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idda: 14 gegužės 2012 - 09:38
QUOTE(Idda @ 2012 05 14, 09:37)
Jau susipainiojau, kada reikia pardavejui pervesti ta 20 procentu? pries pasirasant pirkimo - pardavimo sutarti?  g.gif


po pirkimo perdavimo sutatrties pasirašymas. po to pardavėjas turi pas notarą patvirtinti, kad gavo pinigus. Todėl žmonės daro vietoj pas notarą skubų pervedimą - paradavėjui nereikia atskirai vaikščioti: vienu atėjimu: pasirašot sutartį, padarot pervedimą, pardavėjas patvirtina, kad gavo.
Atsakyti
kas pardavet buta ar nama
gal galit pasakyti visus etapus
pvz.idejau skelbima,atsirado pirkejas.......
kokie veiksmai toliau? blush2.gif kur eit ir ka reik tvarkyt,daryt pardavejuj?kas po ko? biggrin.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2012 05 14, 15:03)
kas pardavet buta ar nama
gal galit pasakyti visus etapus
pvz.idejau skelbima,atsirado pirkejas.......
kokie veiksmai toliau? blush2.gif kur eit ir ka reik tvarkyt,daryt pardavejuj?kas po ko? biggrin.gif
Aciu 4u.gif

Jei sutariat, kad jis pirks be kredito, o iš savo pinigų, pasirašot rankpinigių sutartį, pasieškokit tipinės sutarties internete.Joje turi buti būtini šie dalykai: kaina, už kuria parduodat, terminas kada einat pas notarą ir kada išsikraustot., taip pat kokius baldus ir kitus daiktus paliekt (t.y. kas sutarta, kad įskaičiuota į buto kainą). Taip pat jei pirkėjas nebeperka buto, rankpinigiai lieka pardvejui, ir atvirkščiai- jei jūs kaip pardavėjas nebeparduodat buto, grąžinat gautus rankpinigius ir dar tokią pat sumą.
Prieš einant pas notarą reikia pas jį užsiregistruot, tai turi padaryt pardavėjas. Notaras pasakys, kokių papildomų dpk. reikės sandoriui ir paskirs laiką. Notaras sutartam laikui paruošia tipinę sutartį, kurią paskui reikia tik pasirašyt. Notaras paklaus, ar pirkėjas iki pasirašymo jums viską sumokėjo. Taigi, prieš einant pas notarą su pirkėju sutariant, kelintą valandą eisit į banką, nes jis turi jums viską susimokėt iki notaro Geriausiai jei ir jūs atsidarysit pirkėjo banke sau sąskaitą, tada iškart matysit, ar jums į saskaita pateko pinigai (pas banko darbuotoją, nes tame pačiame banke pavedimą užskaito iškart).
Jei turit nepilnamečių vaikų teks eit į teismą kad gautumėt leidimą parduoti butą. Negausit to leidimo, jei neturit kito gyvenamo ploto nuosavybėje (t.y. ne išnuomoto, o tokio, kuris registruotas registrų centre kaip jūsų turtas). Taip pat tinka, jei jus esate su kažkokiu kitu pardaveju pasirašiusi preliminaria (arba rankpinigiu gavimo) sutartį, kurioje numatyta, kad jūs ĮSIKRAUSTOTE į tą naują numatomą pirkti butą dieną prieš paliekant parduodamą butą. Be šito teismo leidimo notaras netvirtins sutarties . Tai svarbu. Bet jei neturit nepilnamečių, tai šis punktas atkrenta.
Jei perka su kreditu, viską tvarko bankas. Bet dėl nepilnamečių rekės teismo leidimo irgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamer: 14 gegužės 2012 - 14:58
Turiu 3 vaikus,bet noriu parduot savo ir pirkt kita doh.gif
turiu NT rentos sutartim idomu jis tiktu(del vaiku) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2012 05 14, 15:59)
Turiu 3 vaikus,bet noriu parduot savo ir pirkt kita doh.gif
turiu NT rentos sutartim idomu jis tiktu(del vaiku) blush2.gif

Kas ta NT rentos sutartis? Geriausiai į tuos su bute gyvenančiais nepilnamečiais vaikais klausimus atsakytų pats teismas.
Atsakyti
4u.gif jus man blondinei pasakykit, kas jau susiduret smile.gif is praktikos. . Kai susirandi buta ir sumoki avansa, kokius 5000 lt., kokiu budu jie paskui sugrizta pirkejui smile.gif perkamas bustas su paskola. Ar maziau pervedoi pradinio inaso, ar kaip? tongue.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2012 05 26, 08:54)
4u.gif jus man blondinei pasakykit, kas jau susiduret smile.gif is praktikos. . Kai susirandi buta ir sumoki avansa, kokius 5000 lt., kokiu budu jie paskui sugrizta pirkejui smile.gif perkamas bustas su paskola. Ar maziau pervedoi pradinio inaso, ar kaip?  tongue.gif

Aciu 4u.gif


Sumoki 5000lt maziau pradinio inaso. Nors dabar, kai kurie bankai, reikalauja, kad pradini inasa moketum visa ir per banka. Atseit, kad nebutu susitarimu su pardavejais. 4u.gif
Atsakyti