Įkraunama...
Įkraunama...

Česnakas

QUOTE(tormika @ 2009 08 25, 15:04)
Labai saunus receptukai.
ax.gif

ir kurį išbandei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 08 25, 19:29)
ir kurį išbandei? g.gif


as vakar dariau pagal toki recepteli:

1 l vandens
1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
300 ml acto
Česnako galvučių

Česnakus nulupame ir sudedame į mažus stiklainiukus. Užpilame karštu marinatu, po to stiklainius 3-5 minutes pasterizuojame 80 0C temperatūroje. Baigę pasterizuoti, sandariai uždarome.

Cia neradau receptelio su rekomendacija, tad teko bandyt.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 26, 08:11)
as vakar dariau pagal toki recepteli:

1 l vandens
1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
300 ml acto
Česnako galvučių

Česnakus nulupame ir sudedame į mažus stiklainiukus. Užpilame karštu marinatu, po to stiklainius 3-5 minutes pasterizuojame 80 0C temperatūroje. Baigę pasterizuoti, sandariai uždarome.

Cia neradau receptelio su rekomendacija, tad teko bandyt.

na, parasysik atsiliepimus kaip gavosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kulwerstukas @ 2009 08 26, 17:00)
na, parasysik atsiliepimus kaip gavosi mirksiukas.gif



nezinau kodel, bet pamelo mano cesnakai stiklainyej, ka daryt, ar tai valgoma? g.gif verysad.gif
Atsakyti
o gal kas zinote kaip turguje kur parduoda raugina tuos cesnakus galvomis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DAIIVA @ 2010 01 02, 21:19)
o gal kas zinote kaip turguje kur parduoda raugina tuos cesnakus galvomis?  ax.gif

DAIIVA 4u.gif kaip raugina turguose,česnakus neteko išgauti paslapties,bet,aš internete užtikau tokį recepta
kuriam reikia:2kg cesnaku,
1ltr. obuoliių sulčių
50g cukraus,
70g. druskos,
mane sudomino šis receptas,bandysiu pagal jšį pasiruošti.
Česnakus nuplauname,nuvalome sakneles,nulupame virsutini sluoksnį{vidinį sluoksnį paliekame}
Parą laikome vandenyje.
Tada nuplauname šaltu vandeniu,sudemame į inda,stiklainį,užpilame pasūdytomis,pasaldintomis obuolių sultimis.
Česnakai turi būti apsemti skysčiu,užkloti audiniu,irpaslėgti.
Gal ir tau patiks šis receptas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 01 03, 13:07)

Gal ir tau patiks šis receptas? 4u.gif

aciu labai 4u.gif as mastau o jei uzraugt taip pat kaip agurkus g.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
keliam tema i virsu,gal kas nauju ideju turi bigsmile.gif
Atsakyti
Viai nesenai aš nemažai cesnakų {nuvaliau ir užpyliau aliejumi}

Kitus sudėjau su prieskoninėmis žolelėmis{rozmarinu, krapais,baziliiku,ciobreliu ir užpyliau obuolių actu.

Dar kitus sudėjau muskato riešuto,kardamono sėklų,kvepiancių pipirų,cesnakų {vienus užpyliau actu,kitus užpyliau aliejumi}


Ir cesnakus sudėjau su aitriąja paprika kvepianciais pipirais ir užpyliau obuolių sultimis.

Indelius naudojau nedidelės talpos{po 250-350gr.}


Kartais prireikus pamarinuoti mėsą ar kokiam nors troskiniui,turi po ranka savos gamybos .
Atsakyti
Marinuoti česnakai

user posted image


5-6 galvutės česnako
kvapniųjų pipirų
kmynų


Marinatui:

200 ml. vandens
200 ml. acto
20 ml. druskos
50 ml. cukraus

Česnakus nuplikyti verdančiu vandeniu, paskui perpilti šaltu ir sudėti į iškaitintus stiklainėlius. Suberti prieskonius ir užpilti verdančiu marinatu.

user posted image
Atsakyti
Sveikos česnakų mylėtojos.

Šį receptuką,kurį parašysiu neesu išbandžiusi,bet česnakai jau paruošti.

Pabandymui ruošiu nedaug,bet žiūrėsiu,kap gausis.

reikia:česnakų,
sūrimo proporcijos:v.š. druskos,vienas l. vandens


Česnakus nulupkite,užpilkite vandeniu ir2-3 paras mirkykite.

Per tą laiką vandenį 4-5 kartus pakeiskite.

Laikykite saul4toje vietoje.

Vandenį užvirkite,berkite druską,keles min. pavirkite ,nukelkite.

Česnakus perpilkite karštu vandenuiu ir glaustai dėkite į paruoštus stiklainius.
Pilkite sūrymą ir uždarykite{čia sūdyti česnakai}


Korėjietiški česnakai


česnakų stambiomis skiltelėmis,
Marinato proporcijomis:

120ml acto{geriausiai-ryžių}
120ml. sojų padažo,
v.š. cukraus,
a.š. druskos,

pagaminkite marinatą:
į puodelį supilkite actą ir sojų padažą,suberkite cukrų,druską ir sumaišykite.
Virkite,kol marinato per pusę sumažės.
Česnakus nuplaukite ir sveikus sudėkite į sterilizuotą stiklainį.
Užpilkite marinatu ir sandariai uždarykite.
Česnakaibus tinkami valgyti po poros mėn.
Informacija Darbštuolė.


Atsakyti