Įkraunama...
Įkraunama...

Česnakas

QUOTE(balanduke @ 2007 01 14, 17:55)
Gal zinot, kodel marinuoti cesnakai pamelynavo? ne visi, bet kai kurios skilteles...  verysad.gif

man bent jau lietuviski nepamelynuodavo,o atveztiniai jei ju papuldavo stiklainelis,tai melyni budavo doh.gif vaizdelis ne koks g.gif
Atsakyti
As siais metais uzsimarinavau su agurku marinatu, nes stiklainiuose nuo agurku labai skanus buna cesnakai, ziuresim kas gausis, cesnakai irgi pamelynavo, gal veliau isbals?
Atsakyti
nezinau kodel pas jus pamelynuoja tie cesnakai, daugeli metu marinuoju , bet nesykio nesigavo melyni mano receptas butu toks:
1l vaisiu ar uogu acto( as dazniausiai darau is balto vyno acto,arba is obuoliu acto) 1 saukstas druskos 400gr. virinto 65-70C vandens tiesiog kai uzverda, isjungiu ir 5 min. pastovi tas vanduo. Nuvalytus cesnakus uzplikyti trim min. verdanciu vandeniu, vandeni nupilti sudeti i stiklainius, uzpilti marinatu,pridengti dangteliais ir sudeti i 65-70C temperaturos vandeni ir: 0,5 stiklainius -kaitinti 5min
1l stiklaini -8 min(skaiciuojant laika nuo uzvirimo)
tik neperkaitinkite nes tada cesnakai bus minksti, pagal si recepta gausis astrus, jeigu norite kad maziau jaustusi actas , tiesiog proporcingai mazinti acta, ir didinti vandeni.pas mane visada gaunasi balti ir grazus.Sekmes ir SKANAUS smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aausraa: 20 balandžio 2008 - 20:54
Mėlynuoja tik žieminis čenakas tongue.gif
Atsakyti
Musu seima labai megsta cesnakiukus tongue.gif


Česnakinė druska


Po 200 g česnakų ir druskos.

Česnakus nulupti, skilteles rupiai supjaustyti ir išdžiovinti nuo saulės apsaugotoje vietoje. Jeigu džiovinama orkaitėje, smulkinti česnakų skiltelių nereikia. Išdžiūvusius česnakus su rupia druska sumalti kavamale.

Laikyti sandariai uždarytame inde. Kas mėgsta stipresnį česnakų kvapą, gali dėti 300 g česnakų.


Česnakai sūryme


2 kg česnakų, 1 l vandens, 100 druskos.

Česnakus nuplauti, išskirstyti skiltelėmis, nulupti ir sudėti į stiklainius. Vandenyje ištirpinti druską, užpilti šaltu sūrymu ir uždaryti dangteliais.

Tokius česnakus gana ilgai galima laikyti kambario temperatūroje. Norint česnakus išlaikyti iki naujojo derliaus, reikia juos laikyti vėsioje vietoje.


Marinuoti česnakai


2 kg česnakų, 1 l vandens, 70 g druskos, 100 ml obuolių acto.

Nulupti česnakų išorinį lukštą, palikti tik vieną sluoksnį, nupjauti stiebą ir šakneles. Gerai nuplauti šaltame vandenyje ir talpiai sudėti į iškaitintą stiklainį. Marinatui vandenyje ištirpinti druską, supilti actą ir užpilti česnakus. Laikyti kambario temperatūroje, tamsioje vietoje.


Rauginti česnakai


2 kg česnakų, 1 l obuolių sulčių, 50 g cukraus, 70 g druskos. Česnakus nuplauti, nupjauti šakneles, stiebelius, nulupti viršutinį lukšto sluoksnį (vidinį palikti), parą mirkyti šaltame vandenyje. Tada nuplauti šaltu vandeniu, sudėti į stiklainius, užpilti pasūdytomis ir pasaldintomis obuolių sultimis.

Česnakai turi būti apsemti skysčiu, užkloti natūralaus pluošto audeklu ir prislėgti.

Sūdyti česnakai

1 kg česnakų, 300 g druskos.

Česnakus nuplauti, roputes išskirstyti skiltelėmis, nulupti, sumalti mėsmale. Susmulkintus česnakus išmaišyti su druska, sudėti į 200 ml talpos stiklainius ir uždengti dangteliais.



Gal rasit sau tinkama recepciuka bigsmile.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar ... tongue.gif

Česnakų pagardai – sriuboms, padažams ir kitiems patiekalams pagardinti. Šaldytuve gerai laikosi 10-12 mėn.

I. 0,5 kg česnakų, 150 g aliejaus, šaukštas druskos, 1/2 šaukštelio maltų baltųjų, raudonųjų, žaliųjų, juodųjų pipirų mišinio.

Česnakus išskirstyti skiltelėmis, sudėti į aliuminio folijos maišelius arba suvynioti į foliją ir iškepti orkaitėje. Atvėsinti, nulupti, sutrinti per tinklelį ar kiaurasamtį, pasūdyti, paskaninti pipirais, supilti aliejų ir gerai išsukti. Pagardą sudėti į mažus indelius, užsukti dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.

II. Po 0,5 kg česnakų ir pomidorų, 2 šaukštai druskos.

Pomidorus nuplikyti, nulupti, išimti sėklas (galima ir neišimti) ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Nuluptus česnakus sukapoti. Viską sumaišyti, pasūdyti, sudėti prieskonius, išmaišyti ir sudėti į mažus stiklainius. Ant paviršiaus užpilti pakaitinto aliejaus ir uždaryti dangteliais.

Laikyti vėsioje vietoje.

III. 0,5 kg česnakų, 0,3 kg pomidorų tyrės arba 0,2 kg pomidorų pastos, 100 g krapų, petražolių arba gelsvių lapelių, 2 šaukštai druskos, maltų karčiųjų pipirų arba žiupsnelis maltų kadagio uogų ir laurų lapelių.

Nuluptus česnakus sukapoti, krapus ar petražolių lapelius smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pomidorų pasta, paskaninti prieskoniais, pasūdyti, gerai išmaišyti. Tada sukrėsti į stiklainius, užsukti dangteliais ir laikyti vėsioje vietoje.

Česnakų pasta su bazilikais


1 kg česnakų, 300 g aliejaus, 5 šaukštai bazilikų, 50 g druskos. Česnakus apipilti verdančiu, o paskui šaltu vandeniu. Nulupti, susmulkinti plakikliu, pasūdyti, sudėti bazilikus, supilti aliejų ir išmaišyti.

Pastą sudėti į stiklainius, ant viršaus užpilti aliejaus ir užsukti dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.

Česnakų pasta su petražolėmis ir salierais


Po 1 kg česnakų ir salierų, 1/2 l susmulkintų petražolių lapelių, 3 šaukšteliai citrinos rūgšties, po šaukštą cukraus ir druskos.

Česnakus ir salierus supjaustyti ir susmulkinti plakikliu. Tada parūgštinti, pasūdyti ir paskaninti cukrumi. Sudėti petražolių lapelius, išmaišyti, dėti į stiklainius, sandariai uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje.

Džiovinti prieskoniai su česnakais

200 g česnakų, 3 šaukštai maltų džiovintų petražolių šaknų, 2 šaukštai maltų džiovintų porų, po šaukštą maltų karčiųjų pipirų ir druskos.

Česnakus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, rupiai supjaustyti ir išdžiovinti nuo saulės apsaugotoje vietoje. Galima džiovinti virš viryklės pakabintame tinklelyje, ant radiatoriaus, ne aukštesnėje kaip 45 °C temperatūroje. Panašiu būdu išdžiovinti susmulkintas petražolių šaknis ir žiedeliais supjaustytus porus.



Situ receptu pati nebandziau ax.gif
Pati marinuoju pagal senovini mociutes receptuka wub.gif Bet siais metais paeksperimentuosiu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anuska:): 05 rugpjūčio 2008 - 17:57
QUOTE(Jucy @ 2008 05 27, 12:11)
Mėlynuoja tik žieminis čenakas  tongue.gif


Galiu papriestarauti? Nemelynuoja zieminis cesnakas, marinuoju kartu su paprikomis, balti grazus ir nepaprastai skanus....
Atsakyti
dariau pagal savo agurku recepta ir nemelynavo ,baltuciai
Atsakyti
Čia irgi su česnaku, tai gal tik ir šitam skyrely:

5kg slyvų(be kauliukų)
600g česnakų
800g cukraus
5 v.š. su kaupu druskos
3 ar daugiau žali pipirai.

Viską sumalti per mėsmalę(pradėti nuo česnakų ir pipirų, po to slyvos). Užpilti cukrų,druską, išmaišyti ir dėti į puodą. Nuo virimo virti 10min.,dėti į stiklainius, uždaryti bet kokiais dangteliais. Labai tinka prie mėsos, žuvies.
Atsakyti
Tai ar pasidalintu kas receptuku kaip pasigaminti tuos cesnakiukus kaip pardavineja turgui arba prekybos centruose dazroviu skyriuose? 4u.gif
Atsakyti
Cesnaku citrinu pagardai.
1,2kg. citrinu,
2 saukstai druskos,
4 dideles cesnako skilteles,
40g. sviezio imbiero saknis,
450 rudojo cukraus,
puse saukstelio aitriuju papriku,
saukstelis kardamono, saukstelis kalendru,
120ml. citrinu sulciu,
120ml.baltojo vyno acto,
165g. razinu,
Citrinas nulykti verdanciu vandeniu.
nilupti zieveles..
Nuo citrinu skilteliu nulupti odeles.
Zieveles ir citrinu skilteles smilkiai supjaustyti ir,sukresti i dubeni.Suberti druska,gerai ismaisytiir palikti per nakti.
Cesnako skilteles nulupti ir susmulkinti.Razinasnuplikyti verdanciu vandeniu..
Gabaleli imbiero nulupti ir smulkiai sutrkuoti.
Cirtinu mase sukresti i puoda,subert cesnakus,imbierus,razinas,cukru,prieskonius,supilti acta,cirtinu sultis ir ismaisyti.
Virti ant vidutinio stiprumo ugnies mazdaug 45min.,kol mase sutirstes.
Supilti i stiklainius ir uzsukti.
Atsakyti
Sveikutes,
ieskau patikrinto receptelio, gal kas turite?
Aciu. 4u.gif
Atsakyti
Labai saunus receptukai.
ax.gif
Atsakyti